[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 041
54 148
113
Látom még mindíg itt tartasz, támaszd már ezt alá valamvel kérlek, mert az látom, hogy ebben hiszel, csak azt nem látom, hogy bizonyítos is. Nem kell a vízen járni, csak azt bizonyítsd be, ha bebesoroznak egy nyugati embert abból a halmazból amiről te beszélsz, az nem fog a harctéren harcolni az életéért, vagy nem fog a kiképzésen megtanulni mindent azért, hogy életbe maradjon.

Azt pedig ne felejtsd el, hogy a NATO összlakossága nagyjából 950 milló fő ezzel szemben Oroszország lakossága 150-155milló fő közt van. Szóval, ha 5x annyi "nyomorult" van nyugaton mint az oroszoknál, akkor is több "értelmeset" tud katonaként kiállítani a nyugat mint az oroszok.


Fejezd már be ezt az állandó felpippantást,kérlek.
Senkiért sem fog az usa full kontaktozni az Oroszokkal,legfeljebb saját magáért,anélkül meg kb 2 hétig tartana ki ny európa.
Itt egyedül a kedves brit birodalom akar folyton háborúzni, nem az Oroszok, nem Kína,nem India, nem tudom feltűnt e?
Az a kérdés, hogy mi a f szt keres európában az amerikai hadsereg, mi a f szt keres minden európai ország kormányában,kormányzati szerveiben az a 2 államnyi cia ügynök?
Mi a f sznak létezik még a nato?
mindeneurópai ország,mindenpolitikusa egy lobotómián átesett zöldség?
Elemi érdeke európának,hogy a lehető legjobb ,és legszorosabb gazdasági, kereskedelmi kapcsolatai legyenek Oroszországgal,azon keresztül Kínával,Indiával,meg.mindenkivel Záhonytól keletre.
1.feltétel kellene csak legyen,a britek/usa nélkül!
Senkinek sincs oka félni az Oroszoktól, főleg ha be vannak àgyazva európai gazdasági, kereskedelmi életbe amennyire lehet, 5x ennyi cső,autópálya,meg vasút kellene legyen az eu,és Oroszország, azon keresztül az ő szomszédai felé.
Ki a szar kíváncsi a beteg állat usára?
Jó 400 éve rontják a levegőt globálisan,éppen ideje,hogy eltűnjenek a történelem süllyesztőjébe.
400 éve képtelenek megújulni,a mai napig 2023.12.12-én is vidáman fegyverrel rabolnak ki országokat,ill proxikkal csinálják ugyanezt,a fedezetlen pénzből.
Az saját országukat nem tudják finanszírozni,pedig ők nem tartanak fent olyan szociális hálót,mint a ny európai országok, évtizek óta csak az adósság plafont emelgetik,vicc az egész.
Az Oroszok 30 év alatt többet szocializálódtak,mint birodalom, mint a britek 400 év alatt,kifejezetten jó fejek,saját lábukon állnak,nem a fél világén,nincs adósságuk,van nemzetközi diplomáciájuk,nemzetközi elismertégük,mára a világ 4/5-e kb köp egyet az usa hallatán.
Baszki olyan országok,mint a németek,finnek,svédek,stb akiket nálunk jobban/többször megraktak az Oroszok, simán átlépnek a sérelmeiken,és boltolnak velük,mi meg húzzuk a szánk,meg az ex vsz országok, mert a csùnya Oroszok.
Fel kellene ébredni bubu.

Először is, ezeknek a repülőgépeknek a felgyorsult modernizálása és innovatív berendezések felszerelése történik rajtuk. Másodszor, szakemberek toborzása zajlik, akik különféle fizikai elveken alapuló hírszerzési eszközökkel dolgoznak, valamint a „digitális háborúk” lebonyolítására szakosodott szakembereket.

A Nyugat learatja rövidlátóságának gyümölcsét, mert mindkét fél felhasználhatja a csatateret új technikák és technológiák kísérletezésére, fejlesztésére. 2022 februárjában Oroszországnak minimális új termékei voltak, most azonban minden drámaian megváltozott.

Nem túlzás azt állítani, hogy az Aerospace Forces and Air Defence nem csupán az ellenséget ütötte el, hanem megtisztította a terepet az új légi fegyverek tesztelésére. , és egyéb, sokkal érdekesebb, de mégis titkosított rendszerek.

A helyzet a csatatérről - az S-400-as komplexum rakétát indít, amely Isten tudja hová repül. De magabiztosan és aktívan manőverez, ami az ellenséget enyhe kábulatba hozza. Mert egy gyorsan rohanó rakétát lát a radaron, de jelek nem jönnek belőle. Egy jókora bolond egy csomó robbanóanyaggal a fedélzetén követ egy célpontot, ami érthetetlen, ahogyan azt is, hogy a rakéta hogyan látja ezt a célpontot. A kérdés az: hogyan lehet elfogni?

A titok egyszerűen kiderül - minden aktív navigációs berendezés ki van kapcsolva a rakétán, ha egyáltalán nem távolították el, hogy pénzt takarítsanak meg. Passzív módban az A-50U jeleit fogadja, ami sokkal messzebbre „lát”, és olyan pontra irányítja a fegyvert, amiről az ellenfél nem tud.

Ez csak egy példa a „repülő radar” használatára, amelyet engedélyeztek nyilvánosságra hozni. A valóság az, hogy a NATO akcióira válaszul az orosz erők uralják az eget. Amit ők használnak.

Az „U ország” feletti légtérben ismeretlen számú A-50U jelenléte gyökeresen megváltoztatta a helyzetet. Most az oroszok szinte minden rakétaindítást, repülőgép-felszállást és különféle fegyverek használatát valós időben látják. És reagálnak, de óvatosan és óvatosan, hogy az ellenség ne találja ki felderítésünk képességeit.
Innen ered a siker a siklóbombák használatában, az ellenséges partraszálló erők és az infrastruktúra legyőzésében. Oroszország megtanult az új idők szellemében harcolni.

1702404186_drlo-a-50u.jpg



Ideje volt,van.mit bepótolni.
 

12delta

Well-Known Member
2014. december 6.
1 006
1 587
113
Látom még mindíg itt tartasz, támaszd már ezt alá valamvel kérlek, mert az látom, hogy ebben hiszel, csak azt nem látom, hogy bizonyítos is. Nem kell a vízen járni, csak azt bizonyítsd be, ha bebesoroznak egy nyugati embert abból a halmazból amiről te beszélsz, az nem fog a harctéren harcolni az életéért, vagy nem fog a kiképzésen megtanulni mindent azért, hogy életbe maradjon.

Azt pedig ne felejtsd el, hogy a NATO összlakossága nagyjából 950 milló fő ezzel szemben Oroszország lakossága 150-155milló fő közt van. Szóval, ha 5x annyi "nyomorult" van nyugaton mint az oroszoknál, akkor is több "értelmeset" tud katonaként kiállítani a nyugat mint az oroszok.
Abban teljesen igazad van, hogy a mennyiségnek is van minősége, de azért a két oldal mozgósithatóságának minőségével inkább az oroszok és ukránok rendelkeznek szerintem
Ugyanis minden járásban van hadkiegészítő parancsnokság. 15 éves kortól már évente mennek a fiuk orvosi vizsgálatra ide, itt végzik a sorozást és a leszereléssel kapcsolatos papír munka egy részét is. Szóval van egy komplett rendszer amit csak magasabb fokozatba kell kapcsolni a sorozáshoz, ez meg sok nyugati országban tudtommal hiányzik, persze nem lehetetlen létrehozni, de pl. az emlegetettet Nato Orosz mérkőzés első napjára nem kellene elhalasztani. Továbbá a katonai alapismeretek oktatása minden középiskolában kötelező. A legtöbb diák jóval 18 éves kora előtt már megismerkedik a Kalasnyikovval és annak szét és összerakásával, ami nem sok, de több mint ha csak online játékban látja.
Továbbá mivel keleten továbbra is sok sorkatona szolgál, mozgósitás esetén ők képezhetik az altiszti vagy akár a tisztikar alsóbb szintjeinek nagy részét. Míg nyugaton általában nincs vagy csak nagyon kevés a sorkatonaság és a képzett tartalékosok aránya. Kvázi hiába van rengeteg újonc, ha nincs elég "hozzáértő" altiszt és tiszt, aki nem csak egy két hónap kiképzést kapott (persze itt is kérdéses, hogy a korábban egy vagy két év sorkakatonaságot teljesítőknek milyen is a kiképzettsége, stb.) Részben a nagyon alapismeretek kiképzési részét ők is levezényelhetik, míg a szakosított képzésekre jobban koncentrálhatnak a "profibb kiképzők".
Röviden: az ukránok és oroszok rendelkeznek egy keretrendszerrel, amivel efektive gyorsan tudják mozgósitan ia részben katonai szolgálaton is átesett polgáraikat már meglévő vagy újonnan létrehozott alakulatokba, amit meg is tett különösen Ukrajna, addig ezen rendszerről nyugaton nem tudok (lehet tájékozatlan vagyok ez ügyben, szívesen várom ez irányú ismereteseitek megosztását nagy tudású fórumozók).
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 652
77 638
113
Abban teljesen igazad van, hogy a mennyiségnek is van minősége, de azért a két oldal mozgósithatóságának minőségével inkább az oroszok és ukránok rendelkeznek szerintem
Ugyanis minden járásban van hadkiegészítő parancsnokság. 15 éves kortól már évente mennek a fiuk orvosi vizsgálatra ide, itt végzik a sorozást és a leszereléssel kapcsolatos papír munka egy részét is. Szóval van egy komplett rendszer amit csak magasabb fokozatba kell kapcsolni a sorozáshoz, ez meg sok nyugati országban tudtommal hiányzik, persze nem lehetetlen létrehozni, de pl. az emlegetettet Nato Orosz mérkőzés első napjára nem kellene elhalasztani. Továbbá a katonai alapismeretek oktatása minden középiskolában kötelező. A legtöbb diák jóval 18 éves kora előtt már megismerkedik a Kalasnyikovval és annak szét és összerakásával, ami nem sok, de több mint ha csak online játékban látja.
Továbbá mivel keleten továbbra is sok sorkatona szolgál, mozgósitás esetén ők képezhetik az altiszti vagy akár a tisztikar alsóbb szintjeinek nagy részét. Míg nyugaton általában nincs vagy csak nagyon kevés a sorkatonaság és a képzett tartalékosok aránya. Kvázi hiába van rengeteg újonc, ha nincs elég "hozzáértő" altiszt és tiszt, aki nem csak egy két hónap kiképzést kapott (persze itt is kérdéses, hogy a korábban egy vagy két év sorkakatonaságot teljesítőknek milyen is a kiképzettsége, stb.) Részben a nagyon alapismeretek kiképzési részét ők is levezényelhetik, míg a szakosított képzésekre jobban koncentrálhatnak a "profibb kiképzők".
Röviden: az ukránok és oroszok rendelkeznek egy keretrendszerrel, amivel efektive gyorsan tudják mozgósitan ia részben katonai szolgálaton is átesett polgáraikat már meglévő vagy újonnan létrehozott alakulatokba, amit meg is tett különösen Ukrajna, addig ezen rendszerről nyugaton nem tudok (lehet tájékozatlan vagyok ez ügyben, szívesen várom ez irányú ismereteseitek megosztását nagy tudású fórumozók).
Akkora az emberfölény a NATO oldalán, hogy a jelenleg a háborút folytató 1,5milliósra felduzzasztott orosz haderőnek a békeletszámú NATO összhaderő több mint a duplája a maga 3,3milliós békelétszámaval.
 

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
2 305
10 619
113
Akkora az emberfölény a NATO oldalán, hogy a jelenleg a háborút folytató 1,5milliósra felduzzasztott orosz haderőnek a békeletszámú NATO összhaderő több mint a duplája a maga 3,3milliós békelétszámaval.
Akkor van esélye Ukrajnának, vagy nincs? Csak mert ott legalább ekkora a létszámfölénye (teljes haderő létszámot tekintve) az oroszoknak.
Ha van esélye, akkor ezen logika alapján az oroszoknak is van a NATO ellen. Ha nincs, akkor mi a fenéért kell leöletni az ukránokat?

Alapvetően egyetértek azzal, hogy a NATO ellen veszítenének az oroszok, ha a NATO komolyan oda koncentrálna, nem pedig csak ilyen lájtosan csinálná. Csakhogy nem látni valódi elszántságot nyugaton. Őszintén szólva az, amit nyugatról látunk, az az ukránokkal szemben az igazi szemétség, mert folyamatosan lebegtetik előttük a győzelem / jutalom illúzióját, közben pedig gyakorlatilag kipusztul az ország a nagy igyekezetben, hogy megfeleljen. Legalább annyit ártottak a nyugati vezetők az ukrán népnek, mint az oroszok.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 940
48 714
113
Akkor van esélye Ukrajnának, vagy nincs? Csak mert ott legalább ekkora a létszámfölénye (teljes haderő létszámot tekintve) az oroszoknak.
Ha van esélye, akkor ezen logika alapján az oroszoknak is van a NATO ellen. Ha nincs, akkor mi a fenéért kell leöletni az ukránokat?

Alapvetően egyetértek azzal, hogy a NATO ellen veszítenének az oroszok, ha a NATO komolyan oda koncentrálna, nem pedig csak ilyen lájtosan csinálná. Csakhogy nem látni valódi elszántságot nyugaton. Őszintén szólva az, amit nyugatról látunk, az az ukránokkal szemben az igazi szemétség, mert folyamatosan lebegtetik előttük a győzelem / jutalom illúzióját, közben pedig gyakorlatilag kipusztul az ország a nagy igyekezetben, hogy megfeleljen. Legalább annyit ártottak a nyugati vezetők az ukrán népnek, mint az oroszok.
  1. mikor láttuk a NATO-t "komolyan odakoncentrálni" egy olyan ellenféllel szemben, amelyik érdemben vissza is tudott lőni? Amelyik képes volt összhaderőnemi műveleteket végrehajtani, rendelkezett korszerű légvédelemmel és nem utolsósorban légierővel? A nukleáris csapásmérés lehetőségét egyelőre nem említem.
  2. el kéne már dönteni, mit gondol az atlantista bagázs az oroszokról:
    • az oroszok gyengék ukrajna legyőzéséhez, vagy
    • az oroszok annyira erősek, hogy ha ukrajnában nem állítják meg őket, legyőzik fél Európát
... mert a kettő egyszerre nem működik.

Ehhez hasonló eldöntendő kérdés: az igaz NATO fanboyok szerint azért kell ukrajnát mihamarabb bemelni teljes jogú tagnak, mert akkor majd az oroszok felhagynak a további vegzálásukkal (ld. a NATO elrettentő ereje).
Ugyanezek a jóemberek tolják azt a narratívát is, hogy a már NATO-tag finnekre, lengyelekre, baltiakra, stb hatalmas veszélyt jelentenek az oroszok - ma. Most akkor mi van?

Van az a elképzelés egyébként, amely szerint ha az amerikaiak végképp nem akarják veszni hagyni az ukrán projektet, akkor valamelyik NATO-tagállam repteréről küldenek majd F-35-öket ukrajna légterébe, aztán ott elengedik amit akarnak és a mai ukrajna területén (vagy az oroszok területén!) állomásozó orosz erőket fogják támadni, ezzel megfutamítva az oroszokat.
Csakhogy ezzel az a probléma, hogy az oroszok válaszolni fognak. Első körben lehet, hogy nem atommal, de ha nem hagyják abba, akkor akár Rammsteinből is lehet hamukupac egy kis üveggel vegyítve.

Akkor fog látszódni, hogy az amerikaiak meddig mennek el, ugyanis 100%, hogy ők erre NEM fognak atommal (sem) válaszolni. Ugyanis ha megteszik, akkor meg az oroszok küldik a Szarmatokat Washingtonra. Ugyanis olyan hatékonyságú "lefejező" csapást nem fognak tudni mérni az oroszokra, hogy ott ne élesedhessen a piros gomb, azaz valami biztosan fog indulni az amerikaikra, ha a fene fenét eszik, akkor is.

Röviden: van egy olyan végjáték, amelyben az ukrán projektet úgy zárja le az USA, hogy azon Európa még nagyobbat veszít, mint eddig. Akkor kell észnél lenni a politikusainknak.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Akkora az emberfölény a NATO oldalán, hogy a jelenleg a háborút folytató 1,5milliósra felduzzasztott orosz haderőnek a békeletszámú NATO összhaderő több mint a duplája a maga 3,3milliós békelétszámaval.

Olyan cuki, hogy egyik oldalról a komplett szövetséget összeszámolod, másik oldalról meg mindenki kifelejtesz, nyugodtan add hozzá az orosz számokhoz Kína békeidős haderejét is.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 966
66 083
113
Titkos, de kiszivargott USA dokumentum. Zeller épp az USA-ban szineszkedett. 315000 fő orosz veszteség eddig cakum pakk állítólag, mert ők azt mondják, én még azt mondom akár hihető is.
Na de hogy az orosz sereget 18 évvel vetette vissza a háború az hogy jött ki?
Hát akkor a Kindzsal, meg a megszamlalhatatlan dron, Lancat, meg múlt heti két atomtengo az elavult, vagy olyan nincs is?
A többi eszkozt már meg sem említem.
Szóval azért hihetőbb és sikeresebb volna ha egy elemzése csak egy hulyeseget írnának bele.

Az ukránok nem egyeztettek a jenkikkel, ők 340000 orosz halottat mondanak.

Rusztem Umarov is nyalokazott egyet nekünk, csak bolintsunk rá az EU csatlakozasukra.

Nyuggeresen szólva Rabotyino, kipucolt ukran/Nato pozíció, helyi idegenvezetővel.
 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 606
16 321
113
Akkora az emberfölény a NATO oldalán, hogy a jelenleg a háborút folytató 1,5milliósra felduzzasztott orosz haderőnek a békeletszámú NATO összhaderő több mint a duplája a maga 3,3milliós békelétszámaval.
Minden kötekedés nélkül, de ha már ekkora a kardcsörtetés, hagy jegyezzem meg, h a válogatott usa hadsereg katonái közül többen halnak meg PTSD-től (öngyilok, lövöldözés, stb.), mint az utóbbi háborúiban.
Mi hiszti megy nato berkekben a MRE-kaják minőségével, körletméretekkel és a buszos utazás kapcsán, katona lmbtq-t nem említve...ezek alapján lenne az a tippem nekem is, h sz.rt sem érne ez az emberállomány az orosz/kínai ellen. De kívánom, h ne tudjuk meg és olvassuk tovább a nato-hagymázas értekezéseket.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 568
113
Az orosz csapatok a T0504-es úttól délre nyomultak előre, szinte kiegyenlítették a frontot Ivanovszk irányában Artyomovszktól nyugatra.

Az orosz csapatok újabb sikereket értek el az Artyomovszk térségében zajló offenzív hadművelet során. Sőt, még az ellenség is elismeri az RF fegyveres erők sikerét.
Az Orosz Fegyveres Erők gyalogsága mintegy 1,2 km széles fronttal előrenyomulva mintegy fél kilométeres távolságot lépett előre Ivanovszkoje irányába. Ráadásul ez az előrehaladás a T0504-es autópályától délre van.
Ahogy a Military Review előző nap beszámolt, az orosz csapatok Ivanovszkoje (Krasznoje) irányába nyomultak előre ettől az úttól északra. A mai előrenyomulás az Artyomovszki dachák területén - az úgynevezett "Rács" szektorban - azt jelzi, hogy csapataink gyakorlatilag Ivanovszkoje irányába egyengették a frontot, visszaszorítva az ellenséget. és megszerezni az irányítást az autópálya várossal szomszédos szakasza felett.
Az említett „Rács”-ban való előrehaladás lehetőséget ad csapataink számára, hogy fedezzék az Ukrán Fegyveres Erőket Artyomovsk déli szárnyán - Klescsejevka irányába. A harcok ott is folytatódnak, és az ellenség lehangoló kilátással néz szembe Ivanovszkoje és Klescsejevka közötti közlekedési kapcsolat elvesztésével, ami azt jelenti, hogy az ukrán fegyveres erők klescsejevkai helyőrségét ebben az irányban el kell vágni a főbb erőktől.


Kupjanszki irányban Szinkovkáért dúlnak csaták

Az orosz fegyveres erők továbbra is előrenyomulnak a front több szakaszán Kupjanszk közelében. Miután korábban visszavertük az ellenséges ellentámadásokat, csapataink fedél alatt repülés és a tüzérség folytatja fokozatos előrenyomulását.
Kupjanszki irányban Szinkovkáért dúlnak csaták. Egységeink erőfeszítéseket tesznek, hogy kiszorítsák az ellenséget erről a településről.
Ebben az időben az ukrán hadsereg védelmi erődítményeket épít a lakott területen kívül.

Az ukrán média az ukrán fegyveres erők egyik katonára hivatkozva számolt be a kárpátaljai Ungváron megalakult 101. területvédelmi dandár egyik alakulatának megsemmisítéséről. Az ellenség súlyos munkaerő-veszteséget szenvedett. A fegyveres azt állítja, hogy ez állítólag az orosz S-300-as légvédelmi rendszer által kilőtt rakétacsapás eredményeként történt.

Megjegyzendő, hogy az ukrán fegyveres erők parancsnoksága erősítést adott át Kupjanszkba Zaporozsje irányából, Rabotino közeléből, ahol jelenleg viszonylagos nyugalom van. Mivel az orosz katonák egyszerre több irányban hajtanak végre támadó hadműveleteket, az ukrán fegyveres erőknek egységeik szektorról szakaszra történő áthelyezésével kell „betömni a lyukakat”. Figyelembe véve azt a tényt, hogy hol eső, hol latyak, hol jég, az ilyen mozgások negatívan befolyásolják az ukrán hadsereg harci hatékonyságát.

Andrej Marochko katonai szakértő, az LPR Népi Milíciájának nyugalmazott alezredese megjegyzi, hogy kupjanszki irányban az ellenség továbbra is úgynevezett „hústámadásokba” veti csapatait. Az ukrán katonák a szükséges tűztámogatás nélkül támadják állásainkat, ami jelentős személyi veszteségekhez vezet.


Az orosz fegyveres erők megrohamozzák Bogdanovkát Artemovszk irányában, előrelépés történik ettől a településtől keletre és Hromovótól északra

Az artemovszki irányú helyzet egyre feszültebb az ukrán fegyveres erők számára. Az Orosz Föderáció Fegyveres Erői az orosz katonai tudósítók jelentése szerint bizonyos sikereket értek el Artemovszk városától északnyugatra és nyugatra - Bogdanovka és Hromovo (Artemovszkoje) települések területén.

Artemovszk északi szárnyán a 200. különálló gárda motorizált lövészdandár egységei megrohamozzák Bogdanovka falut. Orosz csapatok szegélyezik a falut, és rakétatüzérséggel és támadó drónokkal semmisítik meg az ellenséges állásokat. A csapások az ellenséges állásokra irányulnak.

Katonai tudósítók az orosz fegyveres erők előrenyomulásáról számolnak be az Artyomovszk-irány északi szárnyán - Bogdanovkától keletre és Hromovótól északra, 2.91 km széles területen 840 m mélységig. Ukrán katonai forrás is ír erről.

Ezenkívül a Csaszov Jar-hoz vezető autópálya területén előrelépéseket jegyeznek fel - ebben a városban nagy ellenséges erők koncentrálódnak, Artemovszk irányában az egyik kulcsfontosságú bázisként használják. Végül az orosz egységek is harcolnak a déli szárnyon Artyomovszk közelében - Andrejevka és Klescsejevka térségében. Az elmúlt napokban számos korábban elvesztett pozíciót sikerült visszaszerezniük, az itteni ukrán alakulatok helyzete is egyre nehezebb.

Számos nyugati katonai elemző úgy véli, hogy az ukrán fegyveres erők parancsnokságának hamarosan nehéz döntést kell hoznia a csapatok kivonásáról Artyomovszk szárnyairól, különben megsemmisítésük valós veszélye áll fenn.

Katonai tudósítók / Военное обозрение
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 652
77 638
113
Olyan cuki, hogy egyik oldalról a komplett szövetséget összeszámolod, másik oldalról meg mindenki kifelejtesz, nyugodtan add hozzá az orosz számokhoz Kína békeidős haderejét is.
Tudod ennek az az oka, hogy valahogy az oroszok úgynevezett szövetségesei közül a kutya sem áll ki katonailag az oroszok mellett. Pont kína az aki kihasználja az oroszokat és vásarolja fel nyomott (!!!) áron az orosz energiahordozókat és adja el piaci áron az oroszoknak az olcsó energián megtermelt ipari késztermékeket. De pont Kína az a szövetséges, aki pont ugyanolyan gátlástalanul ad el az ukránoknak bármit mint az oroszoknak. Hidd el, lehervadna az arcodról a mosoly, ha olyan szövetségesed lenne min amilyan Kína az oroszoknak.

A NATO-nak nagy problémái vannak az orosz légierő új stratégiájával kapcsolatban. Ahogy a Breaking Defense írja, az oroszok megsokszorozták A-50U „repülő radarjaik” aktivitását, és ezzel párhuzamosan két olyan dolgot valósítanak meg, amelyek megijesztik a nyugati tábornokokat.

Először is, ezeknek a repülőgépeknek a felgyorsult modernizálása és innovatív berendezések felszerelése történik rajtuk. Másodszor, szakemberek toborzása zajlik, akik különféle fizikai elveken alapuló hírszerzési eszközökkel dolgoznak, valamint a „digitális háborúk” lebonyolítására szakosodott szakembereket.

A Nyugat learatja rövidlátóságának gyümölcsét, mert mindkét fél felhasználhatja a csatateret új technikák és technológiák kísérletezésére, fejlesztésére. 2022 februárjában Oroszországnak minimális új termékei voltak, most azonban minden drámaian megváltozott.

Nem túlzás azt állítani, hogy az Aerospace Forces and Air Defence nem csupán az ellenséget ütötte el, hanem megtisztította a terepet az új légi fegyverek tesztelésére. , és egyéb, sokkal érdekesebb, de mégis titkosított rendszerek.

A helyzet a csatatérről - az S-400-as komplexum rakétát indít, amely Isten tudja hová repül. De magabiztosan és aktívan manőverez, ami az ellenséget enyhe kábulatba hozza. Mert egy gyorsan rohanó rakétát lát a radaron, de jelek nem jönnek belőle. Egy jókora bolond egy csomó robbanóanyaggal a fedélzetén követ egy célpontot, ami érthetetlen, ahogyan azt is, hogy a rakéta hogyan látja ezt a célpontot. A kérdés az: hogyan lehet elfogni?

A titok egyszerűen kiderül - minden aktív navigációs berendezés ki van kapcsolva a rakétán, ha egyáltalán nem távolították el, hogy pénzt takarítsanak meg. Passzív módban az A-50U jeleit fogadja, ami sokkal messzebbre „lát”, és olyan pontra irányítja a fegyvert, amiről az ellenfél nem tud.

Ez csak egy példa a „repülő radar” használatára, amelyet engedélyeztek nyilvánosságra hozni. A valóság az, hogy a NATO akcióira válaszul az orosz erők uralják az eget. Amit ők használnak.

Az „U ország” feletti légtérben ismeretlen számú A-50U jelenléte gyökeresen megváltoztatta a helyzetet. Most az oroszok szinte minden rakétaindítást, repülőgép-felszállást és különféle fegyverek használatát valós időben látják. És reagálnak, de óvatosan és óvatosan, hogy az ellenség ne találja ki felderítésünk képességeit.
Innen ered a siker a siklóbombák használatában, az ellenséges partraszálló erők és az infrastruktúra legyőzésében. Oroszország megtanult az új idők szellemében harcolni.

1702404186_drlo-a-50u.jpg
Jaj ezt a marhaságot. A nyugat kb mindenben előbb jár AWACS téren mint az oroszok. Nem csak mennyiségben, hanem minőségben is.
Akkor van esélye Ukrajnának, vagy nincs? Csak mert ott legalább ekkora a létszámfölénye (teljes haderő létszámot tekintve) az oroszoknak.
Ha van esélye, akkor ezen logika alapján az oroszoknak is van a NATO ellen. Ha nincs, akkor mi a fenéért kell leöletni az ukránokat?

Alapvetően egyetértek azzal, hogy a NATO ellen veszítenének az oroszok, ha a NATO komolyan oda koncentrálna, nem pedig csak ilyen lájtosan csinálná. Csakhogy nem látni valódi elszántságot nyugaton. Őszintén szólva az, amit nyugatról látunk, az az ukránokkal szemben az igazi szemétség, mert folyamatosan lebegtetik előttük a győzelem / jutalom illúzióját, közben pedig gyakorlatilag kipusztul az ország a nagy igyekezetben, hogy megfeleljen. Legalább annyit ártottak a nyugati vezetők az ukrán népnek, mint az oroszok.
Teljesen rossz a logikád. Erőfölény kell, aminek egyik fontos összetevője a létszámfölény.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Tudod ennek az az oka, hogy valahogy az oroszok úgynevezett szövetségesei közül a kutya sem áll ki katonailag az oroszok mellett. Pont kína az aki kihasználja az oroszokat és vásarolja fel nyomott (!!!) áron az orosz energiahordozókat és adja el piaci áron az oroszoknak az olcsó energián megtermelt ipari késztermékeket. De pont Kína az a szövetséges, aki pont ugyanolyan gátlástalanul ad el az ukránoknak bármit mint az oroszoknak. Hidd el, lehervadna az arcodról a mosoly, ha olyan szövetségesed lenne min amilyan Kína az oroszoknak.

Segíts már kérlek, ki verte fel az LNG gáz árát tavaly ősszel, miközben az EU legnagyobb beszállítója lett.
Ráadásul mintha ugyanez az ország közben gátlástalanul fegyvergyártáshoz is használható high tech eszközökkel és szoftverekkel ellátná Oroszországot, de még így is deficites a kereskedelmi mérlegük, mert rengeteg nyersanyagot vásárol cserébe tőlük.
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 963
21 835
113
Akkora az emberfölény a NATO oldalán, hogy a jelenleg a háborút folytató 1,5milliósra felduzzasztott orosz haderőnek a békeletszámú NATO összhaderő több mint a duplája a maga 3,3milliós békelétszámaval.
Lennél kedves bővebben ezt a “3,3 milliós békelétszámával” kijelentéseket kifejteni?
 

koppany

Well-Known Member
2010. július 16.
1 596
7 677
113
Tudod ennek az az oka, hogy valahogy az oroszok úgynevezett szövetségesei közül a kutya sem áll ki katonailag az oroszok mellett.
Akkor ki szállít fegyvert és fegyveralkatrészeket az oroszoknak?

Az Ukránok szerint mindenki, Kelet, Nyugat és az USA.

Akkor ezen tények alapján mindenki az oroszok mellett van.
 

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
4 109
12 127
113
Akkora az emberfölény a NATO oldalán, hogy a jelenleg a háborút folytató 1,5milliósra felduzzasztott orosz haderőnek a békeletszámú NATO összhaderő több mint a duplája a maga 3,3milliós békelétszámaval.
És ebből mennyi a harcoló állomány és hány hadszíntérre vannak elosztva, hány haderőnem között?

Más:
Már a börtönőrök is a fronton vannak.
Mi lesz itt ebből???
https://t.me/i20028843/167492
 

Giskard

Well-Known Member
2021. szeptember 25.
4 177
13 650
113
És ebből mennyi a harcoló állomány és hány hadszíntérre vannak elosztva, hány haderőnem között?

Más:
Már a börtönőrök is a fronton vannak.
Mi lesz itt ebből???
https://t.me/i20028843/167492
Mennyi közülük a transznő a húsos fagyi a terhes férfi és a többi 72 transzgender? Szerintem elég komoly százalék kvóta van már mindenre is.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 957
30 795
113
Drnok elleni védelem
Putyin személyes utasítása
Zeli nem hatotta meg.
Filmbe kívánkozó történet
Csalirakéta
Újabb eszközök az orosz oldalon
Ukrán beismerés
Hajó, ha nem jó.
Aresztovics cárevics, szerintem is esélyes.
Tegnap Avdeevka
 

nani1980

Well-Known Member
2010. október 30.
688
1 907
93
Erre tudnál hozni valamilyen hiteles forrást?
A kérdés is fura! Példát!??? Nézd meg az új "orosz" autogyártást! Mind atmatricázott kínai autó! Bár ezzel, lehet, hogy jobban járnak mint egy tuningolt nívával. De ha ránézel a kijelzőre amin olvasod amit írtam, az is nagy eséllyel kínai gyártmány és ez ugyanígy van az oroszoknál is. Elektronika, ruházat,autóipar, ez véleményem szerint teljes kínai monopólium . Ami most új lett, az a jármű.