[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

cinikus

Well-Known Member
2010. május 7.
2 325
4 771
113
Köszönöm a kioktatást, már régen volt benne részem. Ha jól értem, átmentem jogászkodásba, amit a szubhumánok szoktak, ill. ezáltal szubhumánná is váltam magam is, erre azért szeretnék reagálni:
Bocs, elveszett ez a hozzászólás a többi értesítés között. Eddig.
Első körben szögezzük le, hogy szerintem mindenkinek joga van megsértődni bármin, akkor is, ha amúgy nem akart senki a lelkébe tiporni, meg akkor is, ha csak megsértődni akar a semmin ("ha nem inged...").
Bármennyire is kellemetlen, de sokan nézik be (főként a nyugat), hogy nem egy lakatlan szigeten élnek: az egyes lépéseidre másoknak is vannak ellenlépései. Tehát tökéletesen igazad van abban, hogy PAPÍRON mit kell betartani, a GYAKORLATBAN ez egy kicsit másként működik. (Grigorij már kifejtette, hovatovább azért van a Btk., mert az emberek egy része magasról sz*rik a szabályokra, meg hát a rendőrök sem unalmukban trafiznak, hanem eléggé biztosra mennek, hogy az ördög szánkázzon a hátukon.) Soha nem hajtottál még gyorsan, mi? Hehe, én sem. :D
Hallottam már olyat, hogy van olyan app, amiben "megszakértik" dokik a gyerekek betegségét, de (bár nem vagyok orvos - sem), vannak ezzel kapcsolatban fenntartásaim, némileg. Hogy ehhez képest egy videóból diagnosztizálsz egy delíriumot, az számomra besz*rás, de hát nem vagyok orvos: nekem a csávó úgy tűnik, hogy eszméleténél van és a fegyvere is ott van mellette, ergo harcképes, tehát legális célpont, nem pedig védett személy. A tényállásban ugyanis nem az a lényeg, hogy sebesült, hanem az, hogy HARCKÉPTELEN, tökmindegy, hogy miért. Például sebesülés miatt: csak nem mindegy, hogy egy gránát a két kezét tépte le vagy csak az egyik füle lett kicakkozva. Sebesülésnek mindkettő sebesülés, csak a harcképesség nem mindegy miattuk. Persze van az a pénz, amiért megmagyarázom, hogy de, csak kétlem, hogy ezt kifizetnéd nekem.
Ami az ukránokat illeti, itt azért illik tudni pl. Dugináról (akkor is, ha az apja volt a célpont: mindketten civilek). Szóval lehet itt érzelegni, de ha ténylegesen beleállunk a dologba, akkor a helyzet az, hogy Dugina halála nem emberölés volt, hanem terrortámadás - és hát úgynevezett ukrán hivatalosságok is elmondták, hogy ez továbbra is így lesz: teljesen világos ebből, hogy ukrajna nem egy ország, hanem egy terrorszervezet, végtére is az ISIS-t sem tekinti országnak senki. Vajon miért? Márpedig, ha egy terrorszervezet autóit szereled, akkor te a terrorszervezet tagja vagy, vagyis kérdés nélkül >agyhelyen< lőnek (vedd magadra nyugodtan, ha úgy érzed). Totálisan megértem, hogy lelépni vagy átállni nem sétagalopp, de egy ilyen helyzetben egy orosz katona helyzete sem könnyebb, így hát nem nehéz belátni, hogy kockáztatni nem érdemes: a halottak nem annyira veszélyesek, mint az élők. Már, ha élni akarsz. Úgyhogy igen, ukránnak lenni szívás, Putyin meg egy puhapöcs.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 566
113
HÁROM, VALÓSZÍNŰLEG DILIHÁZI NÉPMESE:

A CIA egy virtuális, állítólag legitim „Orosz Köztársaság” létrehozásán dolgozik az Orosz Föderáción kívül


Az Amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) alkalmazottai egy Oroszországon kívüli virtuális, úgynevezett „Orosz Köztársaság” létrehozásán dolgoznak.
Az Orosz Külföldi Hírszerző Szolgálat (SVR) vezetője, Szergej Nariskin a FÁK-tagállamok biztonsági és hírszerző szolgálatainak vezetőinek XIX. találkozóján megjegyezte, hogy a helyzet abszurditása abban rejlik, hogy az amerikai titkosszolgálatok komolyan elkötelezettek egy abszolút virtuális, de egyben legitimnek vélt „állam” létrehozásában, amely még valamiféle "ideiglenes közigazgatással" is rendelkezik.

Ennyi a hír. Nem értem. Magyarázzátok el mit is csinál a CIA? Ezeknek elmentek otthonról, miért nem pecáznak inkább?

*******************************************


Észtország nagyszámú Javelin páncéltörő rakétát vett fel az Ukrajnának szánt új katonai segélycsomagba


A balti országok továbbra is támogatják Ukrajnát, annak ellenére, hogy ők maguk is az Európai Unió támogatásából léteznek. Kijev elvesztése rémálom a limitrofok számára, amit meg kell akadályozni, így fegyverszállítás stb. továbbra is megy. Észtország újabb katonai segélycsomag küldését jelentette be.

Az észt Nemzetvédelmi Minisztérium a 80 millió eurós összegből ítélve, jelentős katonai segítségcsomagot állított össze az ukrán hadsereg számára. Mint az észt katonai osztály vezetője, Hanno Pevkur elmondta, az új csomag alapja a lőszer lesz, de nem a tüzérség, hanem a páncéltörő rendszerek és a kézi lőfegyverek. Az észtek géppuskákat, búvárfelszereléseket és különféle felszereléseket is adományoznak. A teljes listát „biztonsági okokból” nem hozzák nyilvánosságra.
A legújabb segélycsomag a nagyszámú Javelin páncéltörő rakéta mellett géppuskákat, kézi lőfegyverek lőszereit, különféle szárazföldi és vízi felszereléseket, valamint búvárfelszerelést tartalmaz. A csomag értéke 80 millió euró - áll az észt védelmi minisztérium közleményében.
Tallinn már kijelentette, hogy egy ekkora katonai segítségcsomag Ukrajnának történő átadása nem okoz kárt Észtország védelmi képességében, az észteknek „még mindig van elég”. Ha pedig nem lenne elég, akkor pótolhatók készleteik az Európai Unióból, főleg, hogy Brüsszel kompenzálja a segélyek Kijevbe küldését. A baltiak ezt kihasználják azzal, hogy régi cuccot dobnak Ukrajnába, és kompenzációért modernebb fegyvereket vásárolnak.
Az észt védelmi minisztérium kijelenti, hogy az orosz északi katonai körzet megalakulása óta csaknem 500 millió euró katonai segélyt küldött az ukrán fegyveres erőknek, ugyanakkor szerényen hallgat milyen ellentételezést kapott az EU-tól.

Az idén 123 ember megfagyott Észtországban, és 14 vélhetően éhenhalt. De hát hajrá, támogassanak csak!

*******************************************************

Az ukrán fegyveres erőkbe mozgósított nőket csak akkor küldik a frontvonalba, ha akarják.

Marjana Bezuglaja kormánypárti ukrán parlamenti képviselő azt mondta, hogy az ország jogszabályainak változásai szerint, amelyek a nők katonai szolgálatra való mozgósítását írják elő, csak tetszésük szerint küldik őket a frontvonalba.

Amikor ezzel kapcsolatban tisztázta, hogy nőket terveznek főként hátsó pozíciókban fogják alkalmazni, logisztikai beosztásokban, például jelzőőrök, pénzügyőrök, jogászok, személyzeti tisztek, szakácsok és egészségügyi dolgozók.

A katonai szolgálatról szóló új ukrán törvény értelmében a legtöbb jogban és kötelezettségben egyenlővé kívánják tenni a férfiakat és a nőket, elsősorban a katonai szolgálatra való sorozással kapcsolatban.
Ugyanakkor az ukrán fegyveres erőkhöz mozgósított nő csak orvosilag igazolt terhesség esetén kaphat halasztást és elbocsátást. Ugyanakkor a gyermek ápolása céljából járó szülési szabadságot és a katonai szolgálat alóli halasztást a feleség és a férj egyaránt megkapja, és a katonai szolgálattól való halasztást tervezik biztosítani.
És ha egy párnak három vagy több gyermeke van, akkor mindkét házastárs megkaphatja az elbocsátás jogát. Érdemes megjegyezni, hogy Ukrajnában a háromgyermekes férfiaknak is joguk van elhagyni az országot.
Bezuglaja szerint a nők mellett a fogyatékkal élők mozgósításának lehetőségét is fontolgatják. A harci műveletek során rokkanttá vált katonaszemélyzet, ha akarja, folytathatja a szolgálatot. A harmadik csoport fogyatékosai a megfelelő orvosi vizsgálat elvégzése után mozgósíthatók az aktív hadseregbe.
Így a kijevi rezsim ismét megerősíti, hogy kész harcolni a Nyugat érdekeiért, az utolsó ukránig.
© «Военное обозрение»2010-2023

A frontvonalban az ukrán fegyveres erőkben azért vannak mozgósított nők, mert ők akarták, hogy muszkát lőhessenek. Ezt vagy nem hisszük el, vagy elhisszük és kilőhetők.
Le van maradva a Mici, a fogyatékkal élők mozgósításának lehetőségét már régen nem fontolgatják, hanem jórészük már el is hullott.
Az ukrojugend is felzárkózik nemsokára.

Nagyon érdekelne, hogy a hazudozó képviselőnőket nem lehetne a frontra vezényelni? Még a kaprok is megdícsérnék azt, aki kilövi.


*******************************************
EZ MEG A VALÓSÁG:

Az oroszok bevetették azokat a szuperrakétákat, amiket az ukrán légierő képtelen elhárítani


Kindzsal rakétákkal felszerelt MiG–31-es vadászgépek támadták meg Ukrajnát csütörtök délután. Kijevet és több megyét is robbanások ráztak meg. A Kindzsal rakéták olyan fejlettek, hogy egyedül a Patriot légvédelmi rendszer képes lelőni őket, ilyen eszközből viszont csupán kettő áll Ukrajna rendelkezésére.
2023.12.14. 16:55 | Szerző: P. A. R.

Oroszország december 14-én több nagy hatótávolságú rakétát is kilőtt Ukrajnára. Délután négykor robbanások rázták meg Kijevet és Hmelnickij megyét.
Az ukrán légierő 14 óra 30 perckor jelezte, hogy közelednek a rakéták a Hmelnickij megyei Sztarokosztyantinyiv irányába tartó rakétákra. A légierő szóvivője később az országos televízióban erősítette meg, hogy további támadásokra lehet számítani. Ukrajna-szerte légiriadót jelentettek be.

A hírek szerint az oroszok MiG–31-es vadászgépeket is útnak indítottak, a Nyizsnyij Novgorod megyei Szavaszlejka orosz katonai légi támaszpontról.
A MiG–31-esek felszerelhetők légből indítható, fejlett Kindzsal ballisztikus rakétákkal. Ezeknek a gépeknek már csak a felszállása is légi riadót jelent Ukrajnában.
Az első berepülő rakétákat még el tudta hárítani a légvédelem, viszont a MiG–31-esekkel már nem bírtak az ukránok. A kijevi robbanásokat is ezek a gépek okozták – írta meg a Kyiv Independent.

A Kindzsal rakéták egyenként több millió dollárba kerülnek, cserébe hatalmas veszélyt jelentenek Ukrajna számára.
Ezeket a fegyvereket a hagyományos légvédelem nem képes elhárítani, egyedül az amerikai Patriot tudja lelőni a berepülő Kindzsalokat.
Ukrajnának mindössze két darab Patriot légvédelmi rendszere van.

A Kindzsal rakéták mellett az oroszok hat darab S–300-as rakétát is kilőttek Ukrajnára az elmúlt napon. Egyelőre csak egy áldozatról tudni, egy idős nő vesztette az életét Herszon megyében.


Ukrajna: most omlik össze az EU támogatása? - Nógrádi György, Kiss Rajmund, Földi László


Ezért NEM lehet UKRAJNA az EURÓPAI UNIÓ tagja! | VUKICS Ferenc/ A Specialista

Vukics Ferenc alezredes, a Specialista legújabb részében sorra veszi, hogy milyen következményekkel járna Ukrajna gyors Európai Uniós tagállammá válása. Háborúba kerülnénk egy atomhatalommal, és óriási plusz kiadással járna az amúgy is rossz gazdasági állapotban álló Európai Unió számára ez a lépés. Így akarja USA áttolni az Ukrajnával járó problémákat Európára? Lesz-e önálló Európai Uniós külpolitika vagy csak az Amerikai Egyesült Államok kiszolgálója lesz a kontinens?
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
A Pentagonnak nincs pénze az Ukrajnába szállított katonai felszerelések cseréjére!

Aggodalom az Egyesült Államokban a gazdasági helyzet miatt, amely most hatással van az ország biztonságára

Az amerikai Pentagon úgy gondolja, hogy mintegy 4,6 milliárd dollár értékben küldhet katonai hardvert Ukrajnának, ennek ellenére az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumának mindössze egymilliárd dollárja van a régi felszerelések cseréjére, ahogy a Bloomberg megjegyezte!

Még azt is hozzátette, hogy "veszélyes stratégia" fegyvereket küldeni Ukrajnába anélkül, hogy gondoskodnának a pótlásukról.

Sok amerikai elemző aggódik amiatt, hogy az ország már nem képes finanszírozni egy nagyhatalom elleni teljes háborút.

Nemcsak Oroszországra és Kínára utalnak, hanem Irán szintű országokra is, amelyeket méretük és az elmúlt években tanúsított katonai fejlődésük miatt nagyon nehéz megfizetni.

Ezért a Pentagonnak gondosan mérlegelnie kell lehetőségeit, annak tudatában, hogy "maga a Kongresszus nem örül annak, hogy jelenleg több forrást küldenek, különféle okok miatt" - mondta Michael Maloof, az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumának korábbi vezető biztonságpolitikai elemzője.

„A dolgok kezdenek rosszabbodni. Felismerték, hogy nincs több pénz” – jegyezte meg Maloof, hozzátéve:

"Egyelőre jó, hogy az Egyesült Államok nem vesz részt közvetlenül saját csapataival, mivel nem világos, hogy Washington finanszírozhat-e egy közvetlen konfliktust Oroszországgal."

Még meg kell állapodniuk az amerikai törvényhozóknak Ukrajna következő finanszírozási csomagjáról, de a demokraták keresik a módját, hogy minél több pénzt küldjenek Kijevbe.

Joe Biden amerikai elnök kitart amellett, hogy december 12-én az Egyesült Államok "ameddig csak lehet, továbbra is ellátja Ukrajnát kritikus fegyverekkel és felszerelésekkel".

Ez nagyon nagy elkötelezettség egy olyan országtól, amely az előtte álló hatalmas pénzügyi problémák miatt hosszú ideje háromhavonta növeli adósságkorlátját.

Az Egyesült Államok válsággal néz szembe a hatalmas pénzügyi problémák miatt
, ezt az adósságlimit bővítése mutatja a legjobban.

Ez egy nagyon nagy elkötelezettség, melyet a tőkések elúszott befektetései miatt próbálnak eröltetni a nép érdekei helyett.


*****************************************************************

A NATO katonai repülőtereiről felszálló „ukrán” F-16-os vadászrepülők a harmadik világháborúhoz vezetnek

Luboš Blaha, a szlovák parlament alelnöke kijelentette, hogy Ukrajna nem számíthat arra, hogy az F-16-os vadászgépek a NATO repülőtereit használják, ha és amennyiben azokat átadják az AFU-nak.

A szlovák képviselő szerint a NATO katonai repülőterekről repülő ukrán F-16-os vadászgépek "vörös vonalat" jelentenek, amelyet nem szabad átlépni.

Ellenkező esetben ez az Oroszországgal való közvetlen összecsapáshoz, a harmadik világháborúhoz vezet.

A szlovák házelnök-helyettes hozzátette, hogy ez nemcsak azoknak az országoknak jelentene katasztrófát, ahonnan az AFU vadászgépei a levegőbe emelkednének, hanem valószínűleg az egész világnak.

Oroszország a NATO repülőtereinek a csapatai elleni csapásokhoz való használatát az észak-atlanti szövetség országainak a háborúban való közvetlen részvételének fogja tekinteni. Remélem, mindannyian megértjük, hogy ez milyen következményekkel járhat.

Emlékezzünk vissza, hogy Zelenszkijnek ígéretet tettek, hogy amerikai F-16-os vadászgépeket adnak neki.

És az első tételre vonatkozó adatok változnak - akár 2023 decemberében, akár legkorábban, mint 2024 márciusában.

A kijevi rezsim nehéz döntés előtt áll – melyik repülőteret használja. Kijevben nem különösebben titkolják, hogy a szomszédos országok – NATO-országok – repülőtereit szeretnék használni.

Az Orosz Föderációval való közvetlen összecsapásban Kijev számára továbbra is a NATO bevonása az első számú elképzelés.

Igen, gondoltam, hogy ezt a akarja a törpe, hogy a NATO repterek használata ürügyén belerángassa a szövetséget is a háborúba. Mert azt mindenki tudja, hogy ezt az orosz nem fogja szó nélkül hagyni. Az AWACS gépek tevékenységét és ezzel közvetett segítségét még elnézte, de azt, hogy NATO ország területéről támadjak a csapatait közvetlenül, azt nem fogja lenyelni. És egyébként is miből lehet megkülönböztetni, hogy az a gép ami felszállt az NATO vagy ukrán gép. Kúrva nagy baj készülődik, ha ezt usánka is komolyan gondolja! Bidének persze egy választások előtt ez úgy jönne mint egy falat kenyér, de kérdés, hogy ki fogja átadni a reptereit, annak tudatában, hogy akár állami léte is veszélybe kerül ha a helyzet eldurvul. Kíváncsi vagyok a románok lépésére. És nem mellékesen most még fel sincs készülve a szövetség egy Oo. elleni háborúra. Talán ez az egy remény van, hogy nem indul az eszkaláció. Lo.-nak is kell még vagy 3 év, hogy valamennyire készen álljon. Nem is beszélve a többi seholsincs fegyverzetű NATO tagról.
 

Halfdan

Well-Known Member
2019. január 9.
2 058
2 769
113
2010 es évekbe annyira loptak hogy elzárták a gázt ha nem segítjük ki a szerbeket akiknek nincsenek tárolóik akkor szószerint megfagytak volna. nem tudom pontosan milyen évet írtunk ekkor. Aztán mi lett belőlle kb semmi ... a ruszkik lenyelték... MOST MÁR A NETEN sem találni semmit az ügyről pedig én emlékszem hogy volt ilyen.
az lett a vége hogy mégsem hagyhatja hogy ukránok millioi fagyhatnak halálra csak mert a kormány egy fax és nem fizet csak lopik

"MOST MÁR A NETEN sem találni semmit az ügyről"

További információk a jegyzetek menüben.

 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 912
5 232
113

Aztán most mégis elkezdik a csatlakozâsi tárgyalâsokat Kievvel! Michels dzerint.
Részletek még nincsenek.
"Kivonult"nem vetózott "Viktorunk".Hivatalosan tartózkodott.Viszont Úniós alaptörvény szerint ebben az esetben nem ismeri ezt a "fogalmat".Magyarul neki is alá kellett írni különben nem lenne érvényes.Szavazóknak komunnikál amit akar a "hívői" úgy is elhisznek mindent(csak "hatott" az a 10 milliárd Euró).Véleményem szerint az 50 milliárd Euró támogatás megszavazásskor is hasonló "színjáték" várható.De ezen nincs mit csodálkozni a szankciók megszavazásakor is "eljátszotta" ezt.
 

Nber

Well-Known Member
2021. október 15.
1 560
6 777
113
Aztán most mégis elkezdik a csatlakozâsi tárgyalâsokat Kievvel! Michels dzerint.
Részletek még nincsenek.
Itt azt írják kivonult a teremből, hogy ő nem szavazza meg:

Nem értem, akkor van vétó vagy nincs?
Ha nem szavazza meg, az a vétó, nem?
Vétózni nem vétózott (mert olyan nincs), de nem szavazta meg.

Még 1 dolog lehet: mindenki azt hitte Orbán vétózik, és jóemberkedésből megszavazták, majd csodálkoztak, hogy Orbán kisétál.

Vagy valamivel mégis sikerült 13 év után bezsarolni Orbánt.

 

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
1 634
9 095
113
Akkora az emberfölény a NATO oldalán, hogy a jelenleg a háborút folytató 1,5milliósra felduzzasztott orosz haderőnek a békeletszámú NATO összhaderő több mint a duplája a maga 3,3milliós békelétszámaval.
Csak ez az 1,5 millióra duzzasztott orosz hadsereg is még mindig a békelétszám.
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 904
21 684
113
Itt azt írják kivonult a teremből, hogy ő nem szavazza meg:

Nem értem, akkor van vétó vagy nincs?
Ha nem szavazza meg, az a vétó, nem?
Vétózni nem vétózott (mert olyan nincs), de nem szavazta meg.

Még 1 dolog lehet: mindenki azt hitte Orbán vétózik, és jóemberkedésből megszavazták, majd csodálkoztak, hogy Orbán kisétál.

Vagy valamivel mégis sikerült 13 év után bezsarolni Orbánt.

Nincs vétó. Kivonult, azaz tartózkodott.
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 471
24 100
113
Mondjuk nem nagyon hiszem, hogy a Braedly-ben lenne bármi olyan technológia ami értékes lehet a számukra.
Nem, de kubinkai múzeumban jobban mutat egy ilyen darab....

Más:
Ezt nem tudom hova, de úgy néz ki komolyan gondolják szóval nem humor:

Orosz csapatok és drónok együttesen tisztítanak meg egy #nemnato ukri állást:

Orosz mesterlövész kalapot emeltetett:

Ennyi tankja se apámnak se anyámnak de még az mh-nak sincs:

Drón ukri "alvóra":

Ha az ukránok továbbra is ilyen hatékonyan hárítják a lanceteket akkor azok gyorsan el fognak fogyni:

A videó szerint 2 ukri bepróbálkozott egy orosz állás ellen, kis tűzpárbaj, majd a visszavonuló 2 ukri egy bombatölcsérben próbált elbújni, de a tüzérség pontosan belelőtt még 1x a tölcsérjükbe, az egyik egyből 200:


Bandera-expressz:
Ez érdekes, hoholwood egyik munkatársa (rendezője) is a frontra került, de már mind1 neki:
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 383
16 622
113
Megy a polémia,hogy megkezdik a tárgyalásokat Ukrajnával. Na és akkor mi van? Nagyon jól tudják Brüsszelben is,hogy a kaproknak reszeltek. Már csak a vége kérdéses,mert az úgyis a Kreml falai közt dől el. Ennyi idő után,amikor 24 órában csak az folyt a csapból,hogy je suis Ukrajna,nem farolhatnak ki fél óra alatt. Moslék egy tetű banda az egész brüsszeli kleptokrácia,de annyira ők sem hülyék,hogy ne látnák az ukránok hattyúdalát. Természetesen az USA hátulról rugdalja őket,de ott is ezen mehet a polémia,hogy mi a lóf@szt kellene csinálni,amikor Kijevben lehúzzák a rolót. Gondolkodjunk Béláim.
 

csibeszke

Well-Known Member
2015. február 12.
1 735
3 867
113
Nem az előre lerakott aknamezőkkel volt a baj, azokat nem lehet titokban telepíteni és miután nem túl mozgékony egy aknamező így nagyon arrébb se fog menni. Az igazi problémát a folyó műveletek közben kiszórt aknamezők jelentették.
Tehát a hírszerzést hibáztatod. Kinek a hírszerzését?
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 704
8 787
113
Erre a választ, már sohasem tudjuk meg.
Ukrajna nem volt NATO tag amikor Oroszország megtámadta. Ukrajna NATO tagságára még csak esély sem volt. Ukrajna nem is kapott olyan fegyvereket amivel érdemi veszélyt jelentett volna Oroszországra. Sőt akkor ugye még Svédország és Finnország is semleges államok voltak hogy putyin pici lelkét meg ne bántsák.

Nagyot fordult azóta a világ. Az ukránok folyamatosan támadják a Krímet de Oroszország többi részét is, még ha nem is nyugati eszközökkel. Finnország NATO tag lett és Svédország is csak idő kérdése. Megérte ez putyinnak? Nem sikerült három nap alatt Kijevben vacsoráznia,d e már 300k felett lehetnek a veszteségeik.
2014-ig semmi baja nem volt Ukrajnával, támogatta, még azt is engedte, hogy folyamatosan meglopja, a lakosai Oroszországba járjanak dolgozni, befektetett Ukrajnába, midnen fasza volt. Szóval te nem naív vagy hanem egy hazug.
2014-ben a nyugati országok fegyveres erővel megpuccsolták a legitim, megválasztott elnököt és azóta beköltöztek az államirányításba. Attól a ponttól Ukrajna már tényleg nem volt szuverén és a mai napig nem az. Ennek köszönheti a területi-, lakossági-, infrastruktúrális-, katonai-, és gazdasági veszteségeit.
2014 előtt is folyamatosan próbálta Oroszország kiterjeszteni a hatalmát Ukrajnára. Kb ilyen Belarusz szerű helyzetet szerettek volna előidézni ahol putyin bizalmasa gyakorolja a hatalmat Ukrajna felett is.

Amúgy Oroszország politikájáról sokat elmond hogy a hatalmas orosz kisebbség és orosz kulturális befolyás ellenére is elvesztették az ukrán népet. Belarusz leszámítva mindenhol deruszifikáció zajlott le a volt SZU területén. Az oroszok gazdasági, politikai, társadalmi és kulturális befolyása folyamatosan olvad. Ezt az ukrajnai háború még fel is gyorsította, főleg Örményország és Közép-Ázsia esetében.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 267
84 297
113
Itt azt írják kivonult a teremből, hogy ő nem szavazza meg:

Nem értem, akkor van vétó vagy nincs?
Ha nem szavazza meg, az a vétó, nem?
Vétózni nem vétózott (mert olyan nincs), de nem szavazta meg.

Még 1 dolog lehet: mindenki azt hitte Orbán vétózik, és jóemberkedésből megszavazták, majd csodálkoztak, hogy Orbán kisétál.

Vagy valamivel mégis sikerült 13 év után bezsarolni Orbánt.

Tudtommal nincs olyan, hogy vétó. Egyhangú döntés meg nem született. És ez így jogilag max. egy sima határozathoz elég.

Az ETben van olyan, hogy odaadhatja vkinek az ország szavazati jogát (a szlovákok is vétózni akartak, az osztrákok is ...), vagy nem szavaz, nincs ott, de ilyen még nem volt, hogy ott van, és odaadja!

Így viszont nincs egyhangú döntés.

Valahogy úgy érzem, hogy egy sima határozat lett belőle, amit mi nem írtunk alá, tehát az uniós országok közül mi kimaradtunk, a többi kamukirály meg igennel szavazott valamire, hogy ennyi és annyi ország azt mondja, kezdje meg az unió a tárgyalásokat Ukrajnával. És ennyi. Szerintem.

De mindegy is, úgyis meg kell erősítenie minden országnak a tagokat ha odáig fajul a helyzet, tehát ha még ez a kormány lesz 25-30 év múlva, és lesz még Ukrajna, na talán akkor meg is fogjuk szavazni. A többi nagyarc meg szépen tárgyalgasson Ukrajnával, egy ki tudja milyen határú, milyen népességű és jövőjű, mára működésképtelen országgal.

Másik opció, hogy megvalósult amit Orbán Balázs mondott.

Nobodybuilderek viszont fenyegetőztek. Most nem a bohóc Freundra, Jihad Julien rokonára, meg a fogtündérre gondolok, hanem litván külügyér, finn és svéd hülyék.

Viszont, egy Kiegyezésről szóló könyvet olvasgatott Orbán. Nem akarom leírni, nézzétek meg, hogy Tisza anno hogyan vonult vissza Kossuth kapcsán! :)

Mi nem szavaztuk meg, a pénzt megkapjuk, mind, és hogy mindeki jól jöjjön ki belőle, nem vettünk részt a szavazáson, helyettünk szavazott a nagy semmire vki. kb.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 925
27 768
113
Nem a LLen múlt, hogy a németeknek nem jött össze, hanem az utakon, ill. azok hiányán, az időjáráson, meg azon, hogy a SZU ugyanolyan diktatúra volt mint NO, és mivel Sztálin túlélte a júliust is, onnantól Hitlernek esélye se volt. Mellé jött még a megnyúlt utánpótlás és egyéb partizántevékenység.

Más.
Nem OO Ukrajna feletti győzelmétől fél a nyugat, hanem attól, hogy ha nyer, akkor lesz arra ideje, ereje és energiája, hogy ugyanúgy szarrászopassa a nyugati országokat, ahogy azok politikailag és gazdaságilag próbálták meg OOot megfingatni.

Puccsok, orosz mani kivonása nyugatról, rá fogják venni az arabokat is erre, stb. Olyan észosztás fog következni, mint Gáza kapcsán, méghozzá győztes státuszból. Mindent befolyást el fog veszíteni a nyugat az arab világban és Afrikában. Ettől félnek, hogy lesz erre ideje Oroszországnak. Mert lesz, alig várja.
A Nyugatnak nem kéne félni, ha nem ugrott volna bele ebbe a konfliktusba, ráadásul a vesztes oldalán. De zseniálisan megoldották, h "Nem hagyhatjuk, hogy Putyin.." felkiáltással beszálljanak. Mert ugye ha nem hagyhatjuk, de mégis bekövetkezik, amit nem hagyhatunk, akkor vesztesek vagyunk. Egy olyan buliban, amibe senki nem hívott minket, és állítólag nem is veszünk részt.

@Sniper Szent István még az egyházszakadás előtt lett keresztény.