A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Nem vettem belémállásnak, csak kicsit felnyitnám a szemed a politika kérdéskörében.
Mivel hiába van szakmai előkészítés ha a politika átpakolássza a prioritásokat ahogy neki tetszik ha a politikai érdek úgy kívánja.
És ahogy leírtam már párszor, a 3 dandár egy normál alapszint amiről majd építkezni lehet nem pedig a végcél.

És amit itt mindenkinek tudomásul kell vennie ha harminc éven keresztül rombolsz valamit azt nem fogod tudni újraépíteni 10 év alatt.
Kivéve a 3. Birodalomban........

Mivel hiába van szakmai előkészítés ha a politika átpakolássza a prioritásokat ahogy neki tetszik ha a politikai érdek úgy kívánja.
Pontosan ez dühít, hogy politikai játszmákra használják, miközben a honvédelemnek szentnek és sérthetetlennek kellene lennie.
És ahogy leírtam már párszor, a 3 dandár egy normál alapszint amiről majd építkezni lehet nem pedig a végcél.
De a honpolgár nem tud erről semmit.
A lengyelek, csehek, németek, franciák, angolok, hollandok, sőtt az ukránok is le tudják írni milyen újabb alegységeket kívánnak létrehozni, milyen fegyverzettel, milyen létszámmal.

Pontosan ez dühít, hogy politikai játszmákra használják, miközben a honvédelemnek szentnek és sérthetetlennek kellene lennie.

De a honpolgár nem tud erről semmit.
A lengyelek, csehek, németek, franciák, angolok, hollandok, sőtt az ukránok is le tudják írni milyen újabb alegységeket kívánnak létrehozni, milyen fegyverzettel, milyen létszámmal.
Melyik univerzumban?

A legtöbb esetben a tervek nyilvánosak és van pofájuk beismerni ha nem teljesülnek.
Mi nem közöljük a terveket és akkor nem kell magyarázkodni.....
Honnét tudod, hogy a tervek nyilvánosak? Csak, ha ismered a nem nyilvános terveket is :)
Én sem szeretem ezt a túltolt titkolózást, de az hogy nincs koncepció, jövőkép azt költői túlzásnak érzem.
Az pedig, hogy politika nélkül lehessen hadügyet (pénzügyet, külügyet) csinálni csak naív ábránd.

Én sem szeretem ezt a túltolt titkolózást, de az hogy nincs koncepció, jövőkép azt költői túlzásnak érzem.
Pontosan. Az is.
De titkolózni egyszerűbb mint magyarázkodni ha változtatni kell .
Pl kapott bárki értelmes magyarázatokat a sunnyogáson kívül amikor változtattunk az elmúlt években az irányvonalakon?
Hát nagyon nem.... És ez kurva rossz irány.

Honnét tudod, hogy a tervek nyilvánosak? Csak, ha ismered a nem nyilvános terveket is :)
Az pedig, hogy politika nélkül lehessen hadügyet (pénzügyet, külügyet) csinálni csak naív ábránd.
Ami felbaszarintós, hogy a csehek képesek kiadni a nehézdandárjuk felépítéséről egy tájékoztatót (azt most hagyjuk, hogy mennyit csúsznak vele) de mi még ezt is elsunnyogjuk.

Viccet félre téve szerintem mindenki bele teszi itt a közösbe a pénzét (ha akarja ha nem) jogunk van egy bizonyos egészséges szintig tudni, hogy is képzelik a sereg jövőjét mert bizony sokakat érint és ez ami a bobo óta van minden csak nem egészséges és kellően megfelelő tájékoztatás ez nettó szarkenegetes.

Viccet félre téve szerintem mindenki bele teszi itt a közösbe a pénzét (ha akarja ha nem) jogunk van egy bizonyos egészséges szintig tudni, hogy is képzelik a sereg jövőjét mert bizony sokakat érint és ez ami a bobo óta van minden csak nem egészséges és kellően megfelelő tájékoztatás ez nettó szarkenegetes.
Nem tudom, hogy Maróth-ot miért küldték el annó, de azt nagyon sajnálom, hogy azt a fajta kommunikációt nem vitték tovább amit Ő csinált...

Lehet velem van a baj, hogy nem haszonállatnak nézem az állampolgárt...
Főleg úgy, hogy baj esetén mindenkinek kötelessége részt vennie a honvédelemben (hadkötelzetsség, munkakötelezettség), szóval nem is igazán okos dolog azt tudatosítani a civilekben szerintem, hogy nekik semmi közük az egészhez.

Az ukrán háború előtt a fiataloknak szerintem fogalma sem volt róla itthon, hogy háború esetén bárkit behívhatnak?!?! Egy csomóan azt hitték, hogy ez csak valami történelmi hókuszpókusz, manapság már biztos nincs ilyen. Volt toborzó pult nálunk az egyetemen még az ukrán helyzet előtt, és ott akinek mondtam, hogy érdekes lenne, ha toborzás helyett sorozásra hívnának háború esetén, köpni-nyelni nem tudott.