[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
937
10 866
93
Múlt idéző:



Mondjuk ki együtt, hangosan: TÉVEDTÉL
Ezt vajon ki írta?

"A Szevasztopol, ill. a Krím félsziget elleni legutóbbi támadásokkal szerintem az ukránok átléptek egy vörös vonalat.
Valószínűleg az orosz válasz reakció egy partraszállás lesz Odesszánál a Ropucha osztály hajóival, tengeralattjáróról bevetett Kalibr rakétákkal támogatva"

Nem kellett sokáig lapoznom, 1 perc se kellett hogy ilyen marhaságot találjak.
Most rugózzak rajta hogy hol tart a dolog?

Egyébként szerintem nem ciki ha valaki megosztja az aktuális gondolatait, de most ezeket folyamatosan előcitálni a múltból minek - nincs semmi aktuális hohol hőstörténet, pedig vagdalkozni kéne már valamivel!?
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Az oroszok átvették az ellenőrzést az utolsó ukrán állások felett Marjinkában

December 24-én délután orosz katonai tudósítók azt állították, hogy az orosz hadsereg ellenőrzése alá vonta az utolsó ukrán állásokat a Donyecki Népköztársaságban lévő Marjinka északnyugati külterületén. Ezeket a jelentéseket egyes ukrán források megerősítették.

Az előzetes jelentések szerint Marjinka városa, ahol közel 8 éve folynak a harcok, végleg véget ért. A településen az utolsó ukrán állásokat az 1. donyecki hadtest 5. dandárja foglalta el. Az orosz hadsereg várhatóan hivatalosan is kikiáltja a város ellenőrzését.

Közben az orosz erők nem állnak le. Az orosz harckocsik már Marjinkától nyugatra rombolják az ukrán állásokat. Ukrán katonai források megerősítették, hogy az orosz hadsereg már több száz méterrel a városon túlra nyomult előre, és újabb állásokat vontak ellenőrzésük alá Marjinka és Grigovoka között, valamint délre, Pobjeda falu felé közeledve.




Ezzel egyidejűleg az orosz erők előrenyomulnak Marjinka déli szárnyán. Az elmúlt héten az orosz hadsereg ellenőrzése alá vonta a Zverinec nevű ukrán erődítményt, amelyet egy elhagyatott tanyán alakítottak ki Novomihajlovka északi részén. Az erődítmény ellenőrzése lehetővé tette, hogy az orosz erők a harmadik, északkeleti irányból közelítsék meg Novomihajlovka falut.

Közben a falu keleti és déli peremén már folynak az összecsapások. A faluban lévő ukrán csoportosulást az orosz tüzérség erősen lövi.

Az ukrán fegyveres erőkhöz közel álló média elismeri, hogy a helyzet kritikus az ukrán hadsereg számára a Marjinka régióban.


Nagy tűz Gorlovkában: ukrán nácik folytatják a civilek és a mentők vadászatát Donyeckben


December 24-én este az ukrán fegyveres erők lőtték a donyecki agglomerációban lévő Gorlovka városát.
Legalább 20 lövedéket lőttek ki a város Nyikitovszkij kerületére. A támadás következtében nagy tűz ütött ki egy helyi bevásárlóközpontban.
A helyszínről készült felvételek megerősítették, hogy az épületet először lövedékek pusztították el, majd kigyulladt.

Először az épületet legalább három hullámban érte a lövés. Közvetlenül azután, hogy a mentőszolgálatok a helyszínre érkeztek a tűz felszámolására és a civilek evakuálására, az ukrán nácik újabb támadást indítottak a terület ellen, szándékosan a civileket és a mentőket célba véve. Ez az ukrán nácik kedvenc embertelen taktikája.
Az előzetes jelentések szerint legalább 5 civil megsebesült.

Éjfél körül az ukrán erők ismét lőtték Gorlovka központját. Ezúttal MLRS-t használtak. Legalább egy civil nő meghalt.

Ez csak egy a számos támadás közül, amelyet az ukrán nácik az elmúlt nap folyamán civilek ellen intéztek.

Minden, amit tudni kell az ukrán hadsereg a csapatszelleméről / Videóban 18+:


Ukrán katonák forgatták a legillusztratívabb videót az ukrán hadsereg csapatszelleméről.
Az orosz ágyúzás elől menekülve a megsebesültet bajtársai habozás nélkül magára hagyták.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 516
47 090
113
Véletlenül kiadta az orosz védelmi minisztérium a holnapi jelentést is. :D
SilvioD drágaszágom, meg akik ezt lájkolták!
Vegyél már elő egy naptárt, és nézd már meg, mikor kezdődik december 25.! Vagy te egy másik kozmoszban élsz, és onnan kommentelsz? Akkor bocs!



A közösségi oldalakon terjed egy videó, amelyen állítólag az orosz hadsereg katonái által énekelt "Katyusha" című dalt ukrán katonák vették fel.⚡️
Az orosz hadsereg előrenyomul Chasov Yar felé, megtámadja Bogdanovkát

Artyomovszk északi szárnyán az Északi Flotta 200. dandár katonái Bogdanovka község külterületére lépve megvetették a lábukat, és előrenyomultak. A Sever-V dandár katonái előrenyomulnak a szárnyon, megsemmisítve az ukrán fegyveres erőket. Az ellenség gyalogsági csoportokkal kísérel meg ellentámadást, de sikertelenül.

Az oroszok aktív támadó hadműveletet folytatnak, melynek célja Chasov Yar. Bogdanovkánál 500 méterre tudtak előrenyomulni a faluba. A falu északi részén erősen beépültek az ültetvényekbe” – számolnak be az ukrán fegyveres erőkhöz kapcsolódó elemzési források.

"Ezzel párhuzamosan az orosz fegyveres erők fokozzák a nyomást Ivanovszkojera az autópálya mentén és a dacha területén. Az oroszok jelentős erői halmozódnak fel az autodromon, hogy folytathassák a támadó hadműveleteket" - teszik hozzá.

A közelben az orosz erők előrenyomulnak a felszabadult Khromovo (Artemovszkij) felől.

Kleshcheevkában és Andreevkában a rossz havas időjárás miatt támadásaink intenzitása átmenetileg csökkent, de a tüzérségi és a támadó drónok nem állnak le. Időről időre lövöldözés tör ki a frontvonalon.

Az Ukrán Fegyveres Erők vezérkara ma este 3 orosz erő támadásáról számolt be Bogdanovka, Kleshcheevka és Andreevka közelében, délelőtt pedig körülbelül 5 támadásról ugyanezeken a területeken.⚡️
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 075
54 369
113
Már akkor abbagytam, amikor a néger megcsókolta fehér csajt...ez egy sci-fi.... :rolleyes:

Az uniós tagállamok pénzét akarják így kicsatornázni.

Valódi háború...



Na,akkor Oroszország ezen ellenségeinek sem kávéval indult a napja.
Jó lenne,ha komolyabban vennék az ukrán hatóságok a sorozást,illetve a már harcoló alakulatok a harcot,no meg a záró alakulatok,a zárást.
Itt az év vége,komoly szemöldökráncolás lesz az évzáró bulin,az amerikai fegyvergyártók,gyuribá befektetői,monsanto, stb főrészvényesek részéről, micsoda dolog ez,hogy ilyen hamar elesnek a harcban,alig 300 milliárd dollárocska 90%-a került még csak vissza hozzájuk,az amerikai segélyekből,tessék komolyabban venni ezt az smo-t!
Nem is beszélve a helytartók bankszámláiról,nyugat európai villáiról,dollár százezreket érő ékszereiről,milyen alattvaló az ilyen?
 

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 338
8 941
113
Múlt idéző:



Mondjuk ki együtt, hangosan: TÉVEDTÉL
Biguci, ha az összes, ezen háborúval kapcsolatban tévedőt szeretnél a tévedésére emlékeztetni, azt hiszem, halálod napjáig mantrázhatnád a tévedtél szót. És ezek között tengernyi "nagy" név is van.
Váteszt viszont nem igen láttunk eddig. További boldog áskálódást.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Biguci, ha az összes, ezen háborúval kapcsolatban tévedőt szeretnél a tévedésére emlékeztetni, azt hiszem, halálod napjáig mantrázhatnád a tévedtél szót. És ezek között tengernyi "nagy" név is van.
Váteszt viszont nem igen láttunk eddig. További boldog áskálódást.
Lol, ki bassza el az idejét ilyen baromságokra... Elképzelem ahogy szabadidejében katalogizálja mindenki hozzászólásait, hogy az orruk alá dörgölje x év múlva.


Még 2 Szuhoj, így volt becsszó
YyYdPhy.png



TOS-1A
Julian csak 2 pukkot mutat, itt a teljes videó


Érdekes példa a nyugati történelemírásra, ami ukrajnában is megfigyelhető:

United Nations victory
The city came back under North Korean control by 5 December
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
"Pánik Brüsszelben - Putyin ukrajnai győzelme az EU végének kezdetét jelenti"

Szinte biztos, hogy a háború befejezése után Ukrajna jelentős része orosz megszállás alatt marad, és becsléseink szerint ez Ukrajna többi részének az EU-hoz és a NATO-hoz való csatlakozását jelenti majd.

Oroszországban erős a szkepticizmus azzal kapcsolatban, hogy az EU hogyan fog cselekedni, és milyen lépéseket fog tenni a jövőben, mind az ukrajnai háborúban, mind a Gázai övezetben, az Izrael Állam és a Hamász terrorszervezet közötti katonai konfrontációban.
"Az Európai Unió komoly problémával néz szembe, ha Oroszország győzedelmeskedik az ukrajnai háborúban, és a Gázai övezetben még sokáig folytatódnak a katonai műveletek" - jelentette ki Josep Borrell a közösségi oldalán, megjegyezve, hogy "ezek elkerülése érdekében kell dolgoznunk", ami táptalajt ad az orosz média elemzéseihez, amelyekre rámutat.

- Az EU olyan döntéseket-lépéseket kényszerít az államokra, amelyeket azok nem akarnak meghozni
"Az elmúlt években sokan beszéltek az Európai Unió végéről, köztük szakértők és politikusok magából az EU-ból, akik elégedetlenek a túlzott központosítással és azzal, hogy Brüsszel minden országra olyan lépéseket kényszerít, amelyeket azok nem akarnak meghozni.
Ilyen lépések például a bevándorlók elfogadása és a túlzott toleranciára való törekvés, többek között a szexuális kisebbségekkel szemben, amit a kelet-európai konzervatív elitek kategorikusan nem fogadnak el, mint például az oroszellenes szankciók, valamint Ukrajna támogatásának szükségessége.
Az EU sorsa akkor meglett pecsételve, amikor kilépett Anglia.
Nem véletlen, hogy nem mernek emberkedni velünk. Pl. kizárni vagy a szavazatunkat elvenni. Ők is érzik, hogy ezzel elindulna egy lavina. Amint mi is kilépnénk, vagy kizárnának az az EU rövid időn belüli felbomlását hozná. Onnan kezdve már senkivel sem merne Brüsszel keménykedni. Az pedig elvenné Brüsszel tagok feletti hatalmaskodásának lehetőségét és kb. mindenki azt csinálna amit akarna. Az EU másik problémája olyan mint a cégeké, ha nem nő akkor összeomlik. Kénytelen növekedni, csak már nincs ahová,
Nem mellékesen, ha Oo. nyer (nem csak részlegesen, hanem teljesen) Ukrajnában, az tényleg az EU vége lesz. Ti. akkor nekünk közvetlen kapcsolatunk lesz az orosz nyersanyaggal és energiahordozókkal, ami azt jelenti, hogy megtörik az USA által tervezett energiablokádot Európa felé. Minimum az osztrákok, olaszok nyitottak lennének az olcsó energiára. Onnan pedig mindenhova folyna az olcsó nafta, hiába pattogna az USA. Nem beszélve arról, hogy megszűnne zsarolhatóságunk és szankciók alá kényszeríthetőségünk, ugyanis - az oroszosított ukránokon, vagy ha nem marad semmi Ukrajnából, akkor Oo.-on keresztül - nyitottak lennénk az Ázsiai gazdasági övezet felé. Ez a területi kapcsolatunk további nem kívánt hatást gyakorolna az EU-ra. Vagyis az EU területi szerkezetére óriási hatással lenne az orosz győzelem, mivel rajtunk keresztül elérnék Szerbiát és a Balkánt, így levágnák a szárazföldi kapcsolatról Ro.-t és Bulgáriát, na meg Göo-ot is. Ezen országok vagy átállnának az ázsiai vonalra, vagy mennének a levesbe (kivétel a görögök).
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 482
85 351
113
Nem az elesett oroszok a lényeg, mert az ködszurkálás. A csigátempo. És ez egy város.

Gyorsulhat persze sose zárjuk ki.

Nézd, lehet, hogy ennyi katonával ez "látszólag" kevés, de a háború legelső napján még ennyi erővel se 26k km2t húztak be, és mellé elképesztő pusztítást végeztek az ukrán legfelsőbb szinten és haditechnikában.

Most akkor húzzunk egy átlagot, és bár szépek ezek a történetek, de mégis az a nagy általános helyzet, hogy:


... és cserébe aki elmenekült, már azt is soroznák be keményen a baltiak és a német politikus hülyék!

Te láttál amúgy nagy rakétacsapást az elmúlt hónapokban? Mert én úgy érzem, hogy ha most tényleg valami nagy indult el, akkor itt rövidre lesz zárva a történet.


Más.
"Hosszú, érdekes és leleplező interjú az orosz 58. hadsereg harci tisztjével, aki átesett a háború kezdő szakaszán."

A Stryker nem bírta a körülményeket:
https://twitter.com/i/status/1739104840108605759

... és a többi sem:
https://twitter.com/i/status/1739001061967286327


Közben a lengyeleknél hogyhogynem véget ért a blokád, a németeknél viszont január 8-ra nagy tüncit terveznek Berlinben.
 

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
4 218
12 438
113

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
560
5 093
93
Az EU sorsa akkor meglett pecsételve, amikor kilépett Anglia.
Nem véletlen, hogy nem mernek emberkedni velünk. Pl. kizárni vagy a szavazatunkat elvenni. Ők is érzik, hogy ezzel elindulna egy lavina. Amint mi is kilépnénk, vagy kizárnának az az EU rövid időn belüli felbomlását hozná. Onnan kezdve már senkivel sem merne Brüsszel keménykedni. Az pedig elvenné Brüsszel tagok feletti hatalmaskodásának lehetőségét és kb. mindenki azt csinálna amit akarna. Az EU másik problémája olyan mint a cégeké, ha nem nő akkor összeomlik. Kénytelen növekedni, csak már nincs ahová,
Nem mellékesen, ha Oo. nyer (nem csak részlegesen, hanem teljesen) Ukrajnában, az tényleg az EU vége lesz. Ti. akkor nekünk közvetlen kapcsolatunk lesz az orosz nyersanyaggal és energiahordozókkal, ami azt jelenti, hogy megtörik az USA által tervezett energiablokádot Európa felé. Minimum az osztrákok, olaszok nyitottak lennének az olcsó energiára. Onnan pedig mindenhova folyna az olcsó nafta, hiába pattogna az USA. Nem beszélve arról, hogy megszűnne zsarolhatóságunk és szankciók alá kényszeríthetőségünk, ugyanis - az oroszosított ukránokon, vagy ha nem marad semmi Ukrajnából, akkor Oo.-on keresztül - nyitottak lennénk az Ázsiai gazdasági övezet felé. Ez a területi kapcsolatunk további nem kívánt hatást gyakorolna az EU-ra. Vagyis az EU területi szerkezetére óriási hatással lenne az orosz győzelem, mivel rajtunk keresztül elérnék Szerbiát és a Balkánt, így levágnák a szárazföldi kapcsolatról Ro.-t és Bulgáriát, na meg Göo-ot is. Ezen országok vagy átállnának az ázsiai vonalra, vagy mennének a levesbe (kivétel a görögök).
Nagyon jó elméleti levezetés, de nagyon tartok tőle, ha az Ukránok valóban totál vesztésre fognak állni, akkor valami váratlan esemény felborítja az elméletedet. Magyarország szempontjából nagyon kedvező lenne, bár valahol 2018 környékén tartottunk ott, hogy Magyarország viszonylag nyerő pozícióban lesz a kelet-nyugat kereskedelmi folyosók megnyitásával.

Szerintem elég sok víz fog még lefolyni a Dunán, hogy egyértelmű helyzet alakuljon ki.
A helyzetet bonyolítja a világ többi pontján zajló események sorozata.

Biztos, hogy az én tudatlanságomnak köszönhető, de én már abban sem vagyok biztos, hogy a sakktáblán már elkezdték a játszmát vagy még mindig csak a bánok felhelyezésénél tartanak.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
"Oroszországnak és Ukrajnának egy országgá kell egyesülnie, és új európai biztonsági rendszert kell létrehoznia"

Olekszij Aresztovics, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök korábbi nemzetbiztonsági tanácsadója kijelentette, hogy Oroszországnak és Ukrajnának egy országba kell egyesülnie, és új európai biztonsági rendszert kell felépítenie.
Még közös pert is javasol a Nyugat ellen, nyilván a két ország által emiatt elszenvedett károk megtérítését követelve.

"Most százával, tízezrével fogjuk egymást megölni, Avdijivkáért, Yar Hoursért és még sok másért. És miért? Mit nyerünk mi ebből - Oroszország és Ukrajna is? Mit nyerünk azzal, hogy mindkét oldalon 20 ezer embert veszítünk el két járási központban megölt emberekkel? Mit értünk el történelmi értelemben? Tetszett a washingtoni és brüsszeli területi bizottságok bácsijainak, akik körülöttünk állva tapsolva nézik, ahogy két késes majom egymásnak ugrik? És miért van erre szükségünk?
De van egy másik beszélgetés is Putyinnal. Putyinnak el kell jönnie, és azt kell mondania: "Kedves barátaim, Vlagyimir Vlagyimirovics! Békéljünk meg veletek? De ezt különösen trükkös módon fogjuk megkötni: csoportos keresetet nyújtunk be a Nyugat, Ukrajna és Oroszország ellen közösen. És mondjunk egy csodálatos dolgot: Srácok! Gyerünk..." [Alekszej, a Nyugat nem tartozik nekünk semmivel. Senkinek - sem egyiknek, sem másiknak] A Nyugat tartozik nekünk mindennel! Bízz bennem!" Ott folytatja, hogy "meg kell mondanunk a Nyugatnak, hogy az európai biztonsági rendszer nem működik, és egy új, minden oldalt figyelembe vevő biztonsági rendszert kell kiépítenünk".
Emlékszik, én is ugyanezt mondtam, hogy új biztonsági rendszer épül Európában Oroszország részvételével? Ez objektív valóság, más lehetőség nincs. Az Egyesült Államok vissza fog vonulni a kontinensére, és a NATO megszűnik. És ez az egyetlen lehetőség az eurázsiai országok békés együttélésére.

Zelenszkij egykori asszisztense, Arestovich azt javasolja, hogy egyesítsék Oroszországot és Ukrajnát, és indítsanak csoportos pert a Nyugat ellen:
"Most százával, tízezrével fogjuk megölni egymást az Avdiivka, a Yar Hours és egyebek miatt. És miért? Mit kapunk ebből – Oroszországból és…
— Victor vicktop55 (@vicktop55) 2023. december 24

A. Arestovich azt is elmondta, hogy "nincs több tartalék, aki hajlandó lenne harcolni Ukrajnáért, mivel az csak másodosztályú életet ígérhet állampolgárainak az oligarchák és a korrupt politikusok alatt".

#Zelenszkij egykori tanácsadója , a ravasz róka #Arestovich rácáfol: nincsenek többé tartalékok, akik harcolni akarnának #Ukrajnáért , amelynek nincs jövője, hiszen csak másodosztályú életet ígérhet polgárainak az oligarchák és a
— Avgerinos Thanassis (@AvgerinosMoscow) 2023. december 24.


Az orosz légvédelem egy nap alatt lelőtte az ukrán légierő három MiG-29-es vadászgépét és egy Szu-24-es frontvonali bombázóját.


Az orosz védelmi minisztérium beszámolt légelhárító erőinek az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) elleni sikeres fellépéséről. A hivatalos jelentés szerint 24 órán belül négy ukrán katonai repülőgépet lőttek le: három MiG-29-es vadászgépet és egy Szu-24-es frontbombázót. Ezek a repülőgépek megsemmisültek a zaporozsjei régió Sirokoje és Odarovka térségében, valamint a dnyipropetrovszki régió Grigorovkában.

Ezen kívül az orosz légvédelmi erők három HARM radar-elhárító rakétát, három HIMARS többszörös kilövésű rakétarendszert és egy Neptun hajóelhárító rakétát fogtak el.

Arról is beszámoltak, hogy 49 ukrán pilóta nélküli légijárművet semmisítettek meg különböző területeken, köztük a Donyecki Népköztársaság Sztaromihajlovka, a Luganszki Népköztársaság Zolotarevka, a Herson régióbeli Vasziljevka és Holaja Prisztán, valamint Berdjanszk, Novogorovka és Mirne a Zaporozsje régióban.

Ezek az akciók voltak a válaszlépések az ukrán fegyveres erők amerikai Patriot légvédelmi rendszerek déli irányú bevetésére.




Boeing P-8A Poseidon Sziciliából megjött az Al-Dunához. Itt az ideje megint lekapcsolni.
Boeing 747-4B5F megjött az amerikánusoktól Rzeszowba, jó sok elhunyt nato-tiszt, meg zsoldos, meg sebesült kapor fér bele.
 

angelsoul

Well-Known Member
2016. február 13.
2 351
14 005
113
Lol, ki bassza el az idejét ilyen baromságokra... Elképzelem ahogy szabadidejében katalogizálja mindenki hozzászólásait, hogy az orruk alá dörgölje x év múlva.


Még 2 Szuhoj, így volt becsszó
YyYdPhy.png



TOS-1A
Julian csak 2 pukkot mutat, itt a teljes videó


Érdekes példa a nyugati történelemírásra, ami ukrajnában is megfigyelhető:

United Nations victory
The city came back under North Korean control by 5 December

Egy Szu-34 esett le az oroszok szerint, egy SAR heli ment, egy katapultálási helyszinről van fotó.
Egyelőre egy gép a valószinű a hármas lelövésből (amúgy is alapszabály: amit a légvédelem jelent, oszd el hárommal... :D).
A Szu-30-asról szintúgy semmi videó, kép, stb... pedig ott a sirályok sem repkedhetnek szabadon, mert mindent is videóznak azok a népek...

Jelenleg a repüzemben szünet van, amig a felderités fel nem térképezi annyira a területet, hogy újra tevékenykedhessenek. Az alkalmazott taktikát módositani kell, illetve az ellentevékenységet előkésziteni (valszeg a time critical counter képesség BM vagy AG fegyverzettel). Jelenleg valszeg ezen dolgoznak.

Amúgy iszonyat RuAF veszteségeket fog jelenteni mostmár Ukrajna, mivel jönnek az F-16-osok, és ha azokat elkezdik lemészárolni az oroszok kell majd az éterben a "De mi mennyi Szuhojt lelőttünk..." mese.


Az EU sorsa akkor meglett pecsételve, amikor kilépett Anglia.
Nem véletlen, hogy nem mernek emberkedni velünk. Pl. kizárni vagy a szavazatunkat elvenni. Ők is érzik, hogy ezzel elindulna egy lavina. Amint mi is kilépnénk, vagy kizárnának az az EU rövid időn belüli felbomlását hozná. Onnan kezdve már senkivel sem merne Brüsszel keménykedni. Az pedig elvenné Brüsszel tagok feletti hatalmaskodásának lehetőségét és kb. mindenki azt csinálna amit akarna. Az EU másik problémája olyan mint a cégeké, ha nem nő akkor összeomlik. Kénytelen növekedni, csak már nincs ahová,
Nem mellékesen, ha Oo. nyer (nem csak részlegesen, hanem teljesen) Ukrajnában, az tényleg az EU vége lesz. Ti. akkor nekünk közvetlen kapcsolatunk lesz az orosz nyersanyaggal és energiahordozókkal, ami azt jelenti, hogy megtörik az USA által tervezett energiablokádot Európa felé. Minimum az osztrákok, olaszok nyitottak lennének az olcsó energiára. Onnan pedig mindenhova folyna az olcsó nafta, hiába pattogna az USA. Nem beszélve arról, hogy megszűnne zsarolhatóságunk és szankciók alá kényszeríthetőségünk, ugyanis - az oroszosított ukránokon, vagy ha nem marad semmi Ukrajnából, akkor Oo.-on keresztül - nyitottak lennénk az Ázsiai gazdasági övezet felé. Ez a területi kapcsolatunk további nem kívánt hatást gyakorolna az EU-ra. Vagyis az EU területi szerkezetére óriási hatással lenne az orosz győzelem, mivel rajtunk keresztül elérnék Szerbiát és a Balkánt, így levágnák a szárazföldi kapcsolatról Ro.-t és Bulgáriát, na meg Göo-ot is. Ezen országok vagy átállnának az ázsiai vonalra, vagy mennének a levesbe (kivétel a görögök).

Erre számits, az orosz ezt lehozza mert nincs választása, sokszor elmondtam. Ha Ukrajnát valami maradvány formájában akárhol magukra hagyják a következő fog történni:
  • Az EU felveszi és pumpálni fogja bele a pénzt. Mi beledöglünk.
  • Ezen Amerikai fegyvereket fognak venni (többszáz F-XX vadász, légvédelem, stb..., vagyis irgalmatlan összegekből), mégpedig az EU pénzéből, etetve az amerikai hadiipart, Európát kizsigerelve
  • Mivel az országban a nemzeti mantra az elveszett ukrajnai területek visszazserzése lesz, egy Észak Koreát meghaladó katonadiktatúra lesz, hardcore náci vezetéssel és totálisan fanatizált lakossággal.
  • Akik aztán 2030 után valamikor nekimennek Oroszországnak, ahogy az el volt tervezve, csak az orosz ugye keresztülhúzta a számitásaikat a korai támadással. Jó eséllyel megy velük a kalandra Lengyelország
Na az orosz ezt pontosan tudja, ha bármiféle tűzszünetbe belemegy vagy hagy akármekkora Ukrajnát. Oroszország a szomszédunk lesz, máskülönben olyan háborút kap a nyakába, amit nem biztos, hogy le tud majd hozni (hacsak megint nem előbb támad, de akkor meg ott van, ahol most... és most pont jobb helyzetben van).
Lehet kezdeni tanulni oroszul az üzleti életben való érvényesüléshez (a kinai mellett)
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 124
20 704
113
"Oroszországnak és Ukrajnának egy országgá kell egyesülnie, és új európai biztonsági rendszert kell létrehoznia"

Olekszij Aresztovics, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök korábbi nemzetbiztonsági tanácsadója kijelentette, hogy Oroszországnak és Ukrajnának egy országba kell egyesülnie, és új európai biztonsági rendszert kell felépítenie.
Még közös pert is javasol a Nyugat ellen, nyilván a két ország által emiatt elszenvedett károk megtérítését követelve.

"Most százával, tízezrével fogjuk egymást megölni, Avdijivkáért, Yar Hoursért és még sok másért. És miért? Mit nyerünk mi ebből - Oroszország és Ukrajna is? Mit nyerünk azzal, hogy mindkét oldalon 20 ezer embert veszítünk el két járási központban megölt emberekkel? Mit értünk el történelmi értelemben? Tetszett a washingtoni és brüsszeli területi bizottságok bácsijainak, akik körülöttünk állva tapsolva nézik, ahogy két késes majom egymásnak ugrik? És miért van erre szükségünk?
De van egy másik beszélgetés is Putyinnal. Putyinnak el kell jönnie, és azt kell mondania: "Kedves barátaim, Vlagyimir Vlagyimirovics! Békéljünk meg veletek? De ezt különösen trükkös módon fogjuk megkötni: csoportos keresetet nyújtunk be a Nyugat, Ukrajna és Oroszország ellen közösen. És mondjunk egy csodálatos dolgot: Srácok! Gyerünk..." [Alekszej, a Nyugat nem tartozik nekünk semmivel. Senkinek - sem egyiknek, sem másiknak] A Nyugat tartozik nekünk mindennel! Bízz bennem!" Ott folytatja, hogy "meg kell mondanunk a Nyugatnak, hogy az európai biztonsági rendszer nem működik, és egy új, minden oldalt figyelembe vevő biztonsági rendszert kell kiépítenünk".
Emlékszik, én is ugyanezt mondtam, hogy új biztonsági rendszer épül Európában Oroszország részvételével? Ez objektív valóság, más lehetőség nincs. Az Egyesült Államok vissza fog vonulni a kontinensére, és a NATO megszűnik. És ez az egyetlen lehetőség az eurázsiai országok békés együttélésére.

Zelenszkij egykori asszisztense, Arestovich azt javasolja, hogy egyesítsék Oroszországot és Ukrajnát, és indítsanak csoportos pert a Nyugat ellen:
"Most százával, tízezrével fogjuk megölni egymást az Avdiivka, a Yar Hours és egyebek miatt. És miért? Mit kapunk ebből – Oroszországból és…
— Victor vicktop55 (@vicktop55) 2023. december 24

A. Arestovich azt is elmondta, hogy "nincs több tartalék, aki hajlandó lenne harcolni Ukrajnáért, mivel az csak másodosztályú életet ígérhet állampolgárainak az oligarchák és a korrupt politikusok alatt".

#Zelenszkij egykori tanácsadója , a ravasz róka #Arestovich rácáfol: nincsenek többé tartalékok, akik harcolni akarnának #Ukrajnáért , amelynek nincs jövője, hiszen csak másodosztályú életet ígérhet polgárainak az oligarchák és a
— Avgerinos Thanassis (@AvgerinosMoscow) 2023. december 24.


Az orosz légvédelem egy nap alatt lelőtte az ukrán légierő három MiG-29-es vadászgépét és egy Szu-24-es frontvonali bombázóját.


Az orosz védelmi minisztérium beszámolt légelhárító erőinek az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) elleni sikeres fellépéséről. A hivatalos jelentés szerint 24 órán belül négy ukrán katonai repülőgépet lőttek le: három MiG-29-es vadászgépet és egy Szu-24-es frontbombázót. Ezek a repülőgépek megsemmisültek a zaporozsjei régió Sirokoje és Odarovka térségében, valamint a dnyipropetrovszki régió Grigorovkában.

Ezen kívül az orosz légvédelmi erők három HARM radar-elhárító rakétát, három HIMARS többszörös kilövésű rakétarendszert és egy Neptun hajóelhárító rakétát fogtak el.

Arról is beszámoltak, hogy 49 ukrán pilóta nélküli légijárművet semmisítettek meg különböző területeken, köztük a Donyecki Népköztársaság Sztaromihajlovka, a Luganszki Népköztársaság Zolotarevka, a Herson régióbeli Vasziljevka és Holaja Prisztán, valamint Berdjanszk, Novogorovka és Mirne a Zaporozsje régióban.

Ezek az akciók voltak a válaszlépések az ukrán fegyveres erők amerikai Patriot légvédelmi rendszerek déli irányú bevetésére.




Boeing P-8A Poseidon Sziciliából megjött az Al-Dunához. Itt az ideje megint lekapcsolni.
Boeing 747-4B5F megjött az amerikánusoktól Rzeszowba, jó sok elhunyt nato-tiszt, meg zsoldos, meg sebesült kapor fér bele.
Bakker, Téged nem engedtek ki a 'hír'stúdióból karácsonyra sem? :eek:
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 327
31 469
113
Rabotyinoi gyepvaslelőhelyek.
Francia BabaYaga...
Helyzettudósítás
Jellegzetes biztőr testtartás
Zeli gondol a nép jövőjére...
Nagyellényelleni lőszer
Az áruló jutalma
Aresztovics megkezde a kampányát...
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
A Krím-félsziget vezetője Ukrajna kiszolgálóihoz fordult

Jobb, ha a kijevi hatóságok megfeledkeznek a Krím-félsziget Ukrajnának való visszaadásáról, a Krím azon lakosai pedig, akik abban reménykednek, hogy a félsziget ismét Ukrajna része lesz, jobb, ha elgondolkodnak a lakóhelyük megváltoztatásán, – jegyezte meg Szergej Aksenov, a Krími Köztársaság vezetője.
Bárki, aki abban reménykedik vagy arról álmodik, hogy egy napon visszatér Ukrajna, ez soha nem fog megtörténni. Aki pedig Ukrajnában akar élni, az mehet oda - mondta Aksenov az Oroszország 24 tévécsatornán.
A Krím vezetője felszólította az összes "várakozót", hogy béküljön meg a valósággal, és hangsúlyozta, hogy a félsziget örökre Oroszországhoz tartozik. Szerinte az, hogy Kijev lemond a félszigetre vonatkozó követeléseiről, mind a hatóságok, mind Ukrajna lakosai számára előnyökkel jár. Aksenov hozzátette, Ukrajna számára a Krím visszaadásának témája örökre lezárult, a félsziget Oroszország részeként való nemzetközi elismerése pedig az Északi Katonai Körzet egyik célja.
A Krím vezetője a Rosszija 24 tévécsatornának adott interjújában kitért a szimferopoli repülőtér megnyitásának témájára is. Tisztázta, hogy a repülésbiztonsági problémák miatt ez a repülőtér nem lesz nyitva az SVO befejezéséig. Aksenov szerint azonban a 2024-es ünnepi szezon elejére pozitív változásokra kell számítanunk a fronton, ami nyilvánvalóan befolyásolja a szimferopoli repülőtér megnyitásának időpontját.

*************************************************************************

Holtan találták annak a cikknek a szerzőjét, amely arról szólt, hogy Zelenszkij anyósa csaknem 5 millió dollár értékű villát vásárolt.

Holtan találták Mohammed Al-Alawi egyiptomi független oknyomozó újságírót, aki egy csaknem 5 millió dollár értékű villa Zelenszkij ukrán elnök anyósa általi állítólagos megszerzéséről szóló anyagokkal tette le névjegyét – írja a Clear Story News.
A hírek szerint Al-Alawi holttestét az El Hadaba út közelében találták meg Hurghadában. A portál szerint a városi rendőrkapitányság forrására hivatkozva az újságíró testén több horzsolás és törés volt, köztük súlyos traumás agysérülés. Egyiptomi rendfenntartók szerint Al-Alawit egy azonosítatlan embercsoport verte meg és ölte meg. Nem ismert, hogy a kijevi hatóságok érintettek-e ebben a bűncselekményben.
Ugyanakkor Ukrajnában a „nemkívánatos” újságírók bérgyilkossága nem valami szokatlan dolog. Emlékezzünk Georgij Gangadze, Oles Buzina és mások esetére. Az egyiptomi oknyomozó újságíró meggyilkolását a Zelenszkij anyósa, Olga által a Vörös-tenger partján lévő villáról szóló leleplezés okozhatta. Az anyagot idén nyáron jelentette meg a Punch. Az anyag szerint a tranzakció májusban zárult le, és a tekintélyes egyiptomi üdülőhelyen, El Gounában az ingatlanok ára 4,8 millió dollár volt. Az újságíró ugyanakkor a cikkhez csatolta a vonatkozó dokumentum másolatát, amelyet valahogy sikerült megszereznie. Al-Alawi viszont azt írta, hogy a nyugati segítségként Ukrajnának átutalt pénzeszközöket a villa megvásárlására fordíthatták volna, amelyet Zelenszkij elnök nyugalmazott anyósa számára regisztrált.

*************************************************************

Poltavában a helyi katonaság erősítést kapott Lvivből, hogy 12 000 embert toborozzanak!

Hihetetlen dolgok történnek Ukrajnában, ahol a kijevi kormány új tartalékokat keres, hogy mindenképpen a fronton harcoljanak.
Ukrajnában a férfi lakosság elkerüli a besorozást, mert látja, mi történt a különböző frontokon harcolókkal, de azért is, mert a felsőbb osztályok gyermekei soha nem kaptak besorozási papírt.
Zelenszkij mozgósít.
Poltava városában tegnap megkezdődött a férfi lakosság teljes mozgósítása… A területi toborzóközpont erősítést kapott Lvovból… 12 ezer ember toborzását rendelték el a városból… Katasztrófa az országban



A sztarokonsztantinovi repülőteret Kinzsal hiperszonikus rakéták találták el.

2023-12-24
„Műveleti-taktikai repülés, pilóta nélküli légi járművek, rakétaerők és az Orosz Föderáció Fegyveres Erői csapatcsoportjainak tüzérsége a Hmelnickij régióban található Sztarokonsztantinov repülőtéren eltalálta a norvégiai „NASAMS” légvédelmi rakétarendszerek kilövőit és „Franciaországban gyártott Crotale-NG”, valamint légiközlekedési berendezéseket, repülési navigációs segédeszközöket és repülési lőszert Kanatovo, Kirovograd régió és Dnyepr repülőterén ” – áll a hivatalos közleményben.
A támadások során az ukrajnai Kirovograd régió repülőterén repülőgép-berendezések, repülési és navigációs berendezések, valamint repülőgép-lőszerek is megsérültek.

A tegnap megjelent jelentések szerint az orosz Kh-47M2 Kinzsal hiperszonikus aeroballisztikus rakéták a Hmelnyickij régióban található Sztarokonsztantinov légibázis környékén a NASAMS rövid és közepes hatótávolságú légvédelmi rakétarendszereit találták el.
Az orosz védelmi minisztérium a norvég gyártmányú NASAMS és a francia gyártmányú Crotale-NG légvédelmi rakétarendszerek megsemmisüléséről számolt be az ukrajnai Hmelnyickij régióban lévő Sztarokonsztantinov repülőterén.
A csapások pontosságának biztosítására a Kh-47M2 rakéták aktív-passzív radarirányító fejeit alkalmazták, amelyek passzív üzemmódban működtek, a NASAMS radaroktól vettek irányt.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 193
92 580
113
SilvioD drágaszágom, meg akik ezt lájkolták!
Vegyél már elő egy naptárt, és nézd már meg, mikor kezdődik december 25.! Vagy te egy másik kozmoszban élsz, és onnan kommentelsz? Akkor bocs!
Kicsit troplkodtam ;) , mindenesetre 25-én reggel fura volt olvasni, mi történt 25-én éjjel.
A hajnalban talán nem okozott volna zavart az éjjel helyett. De igazából lényegtelen.