[HUN] Gestamen fegyverek

Az AMD egyszerűen betolja a tárból a lőszert a csőbe. Ott ehhez nem kell vonókarom. Az üres hüvely kivetése meg emlékeim szerint hasonló a két fegyveren.
Vonó. Az húz...Ki az üres hüvelyt a töltényűrből. A "vonókarom" kialakítását a két eltérő lőszer (peremes/hornyos) és a hevederes adogatás befolyásolja. De a mai világban elég látványos szemléltetőeszközök vannak már, hogy ne csak az emlékeinkre kelljen hagyatkozni.;
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

A visszarugás legnagyobb része abból adódik, amikor a zárszerelvény nekicsapódik a tokfedél hátsó részének.
Ha ezt a hatást sikerült időben eloszlatni (például kétfázisú rugó segítségével), akkor nagy lépést teszünk előre a kezelhetőség/célratartás terén.
Nem, nem abból adódik. A lőporgázok legtöbb energiáját a zár veszi fel és adja át tuson keresztül a lövőnek. Már eleve a zárkeretre sokkal kevesebb gázerő jut, hisz a gázátömlő furaton keresztül csak töredék mennyiségű gáz jut vissz a dugattyúra és még ennek a töredék mennyiségű gáznak is elveszi az erejét az, hogy összenyomd a helyretoló rugót.

AMD nél a zár maga végzi a tárbol való adogatást lőszerkivétet pkm nél ez nem a zár feladata. amd nél a zár ahogy mozog előrre tolja ki a lőszert a tárból a pkm nél a lőszervonó a zárkereten van rajta onnét kravitáviós hatásra esik a helyére ahonnan a betöltés végbemegy

• Tetszik
Reactions: Rferi66
Tehát, ami a záron van és kihúzz a hüvelyt a töltényűrből, annak a becsületes neve a hüvelyvonó csak így egyszerűen. Ami a zárkeretre van építve és kihúzz a lőszert a hevederből annak töltényvonó a becsületes neve.
igen és amd nél a 4 alapfeladatot a zár végzi pkm nél csak 3 at mert a 4.et a töltény tárból kivételét a zárkeret végzi a rajta lévő lőszervonóval .

1704654108275-png.6506584

Kanyarban megelőztél. Nem vagyok a közmédia nézője, de láttam ezt a bizonyos Haderő-s reklámot. Kép alant ugyanonnan.

20240107-184443.jpg

Hosszu vita volt errol nalunk is.A vege az AK103 licenc gyartas lett es a dronok teljes spektrumanak hazai fejlesztese es gyartasa.Nem is ertem Magyarorszagon miert nincs sajat dronfejlesztes,gyartas.Nalunk mar szakasz szinten van megfigyelo es szazad szinten konnyu tamado dron.Pedig mi hozzatok kepest egy szegeny es toredek anyagi lehetoseggel gazdalkodo allam vagyunk.

Bocs, én lemaradtam. Ki az a mi?

• Tetszik
Reactions: Kim Philby

Nem akarok mindig negatív lenni, de elég furcsák az arányai.
Kívánom, hogy feleljen meg a katonák igényeinek, és legyen olyan jó, mintha mi is Minimi-t vettünk volna, mint egy felelős haderő. Éljen!

Ja, nem úgy értem. Az én családtagom szállít be a gestamenesek másik fémipari cége helyett. A megrendelő nem akarta elhinni, hogy ilyen olcsón is ki lehet hozni az alkatrészt (bő haszonnal), amit eddig 6000-ért gyártottak neki.
Nyílván ez a saját hitványságuk is, de a mondandóm lényege az, hogy ilyen fajin csapat készíti a nagy reménységű fegyver családot.
Szerintem egy feneketlen pénznyelő lesz, középszar minőséggel, és versenyképtelen a piacon.

Ja, nem úgy értem. Az én családtagom szállít be a gestamenesek másik fémipari cége helyett. A megrendelő nem akarta elhinni, hogy ilyen olcsón is ki lehet hozni az alkatrészt (bő haszonnal), amit eddig 6000-ért gyártottak neki.
Nyílván ez a saját hitványságuk is, de a mondandóm lényege az, hogy ilyen fajin csapat készíti a nagy reménységű fegyver családot.
Szerintem egy feneketlen pénznyelő lesz, középszar minőséggel, és versenyképtelen a piacon.
Megfelelő embereket kell felvenni megfelelő pozícióba ennyi a titka :rolleyes: