[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 428
7 032
113
Igen. Európa kifektetése is cél. Az USA-ra veszélyt jelet egy gazdaságilag erős Európa. Főleg, ha füpggetlenül műveli a gazdaságot. Tény, hogy nagyon sok EU-s cégbe bevásárolta magát Amerika, de ez is kevés volt, mert ide adóztak, itt teremtettek jólétet. S ha már nem lehet őket uralni, be kell szántani. Persze a jobb falatokat ki kell halászni és átvinni a szigetre. A migrik ránk eresztése is ezt szolgálta. Felfordult és stresszes társadalom nem bír kitermelni művelt főket. A bevándorlók nagy része pedig képzetlen, magas tudomány művelésére nem alkalmas. Felforgatni annál inkább. Szóval igen. Európa lerendezése is benne volt az atlantisták agendájában. Mindenképpen. De nem ez volt az elsődleges. Persze, most hogy nem jött össze a nagy terv, azaz Oo. megtörése, most már ezzel is be kell érjék, így lett a másodlagos célból elsődleges. A háború valós célja Oroszország legyőzése, "demokratizálás" és szétszedése lett volna. Persze az utódállamok valamennyien USA befolyás alatt lettek volna és kb. afrikai szinten lettek volna kizsákmányolva. Aztán, mint írtam, jöhetett volna Kína teljes bekerítése, szankcionálása, blokád alá helyezése, majd megdemokratizálása és szétszedése. Vagyis totális leuralása. DE ehhez először Oo.-ot kellett volna legyőzni.
Ha ez a terv bejött volna, akkor a Kollektív Nyugat és annak csúcsán ülő egyedek lettek volna a világ korlátlan urai. DE nem jött be. A nyugati népek elfáradtak, ahogy az ukránok is. Nem bírnak ki még két évet. Túl gyors a demoralizálódás. Nincs tovább. Így marad a nyugati elitnek az Atlantista térség, mint játszótér, beteges eszméik kipróbálására (ahogy a kommunizmussal is tették), Majd itt Európában szépen eljátszogat a Klaus Schwab csapata. Csinálnak itt olyan digitális diktatórikus disztópiát, hogy ahhoz képest az "1984"-ben leírtak, egy cserkésztalálkozó. Ezt csak úgy közbevetőlegesen írtam. Elkalandoztam már megint:).
amit írsz az az orosz narratíva
onnan nézve valóban az lehet az elsődleges, és az európai vagy a donbaszi a másodlagos
de mi itt ülünk magyarországon, európában
és innen nézve nem is az a probléma hogy hogyan is kellene értékelni az eu-usa viszonyt ennek a háborúnak a tükrében
hanem az hogy ez nem az ok, hanem az okozat
az alapprobléma az, hogy európa letért a demokratikus útról, ha egyáltalán járt is rajta valaha
demokrácia ugyanis nincs szólás- és sajtószabadság nélkül (bszki ezt eleink '48-ban már milyen tisztán látták, mikor hülyültünk el teljesen?), abban a pillanatban amint kialakul egy mainstream média amiből nem lehet kibeszélni a demokrácia a médiatulajdonosok diktatúrájává válik
ez a mainstream európa lakosságát az elmúlt évtizedekben laposföldes alucsákós kreténekké degradálta, elszakadtunk a valóságtól és egyre jobban távolodunk tőle, lassan nem létezik olyan képtelen hülyeség amit ne lehetne a torkunkon lenyomni
nem, magyarország méreteiből és belpolitikai megosztottságából adódóan csak egy kivétel ami erősíti a szabályt
az öböl háborút el lehetett még adni egy kis fiolarázással, tíz évvel később németország megkezdte a zöldátmenetet a semmibe, grúzia idején még felcsillant a remény hogy ha más nem európa vezetése még a helyén van, de 2014-ben amikor európa teljes erővel beállt egy náci puccs mögé már látszott hogy nagy a baj, ma meg ott tartunk hogy egy félnáci diktatúra tagjelölt lehet a tagállamok - lakosságának és politikai vezetésének - széleskörű egyetértésével...
a demokrácia kétségkívül a valaha volt legsikeresebb berendezkedés, de mindig figyelni kell arra hogy a működési mechanizmusában a legfontosabb szerep a választóknak jut
nekik kell döntést hozniuk arról hogy mi a jó politika és mi a rossz, hogy hozhassanak kollektíve egy jó döntést ott az urnák előtt
egy médiadiktatúra nézetek vélemények narratívák monopolizálásával pont úgy ellehetetleníti ezt mint ahogy azt teszi a piacgazdasággal - a valaha volt legsikeresebb gazdasági formával - egy monopolhelyzetű vállalat
csak ezt a problémát már egy évszázada többé-kevésbé felismertük és megszülettek a monopolellenes törvények
na ez hiányzik a médiában
figyelem, európa éppen komoly vitában van a twitterrel (most éppen X), lassan ott tartunk hogy kitiltjuk azt az európai internetről ha nem veszik fel megint azt a néhányezer kirúgott cenzort, az európai értékek védelmében..
 

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
545
4 957
93
Elkezdték kiiktatni a ruszkik a szállítási útvonalakat (vasút elleni csapás, stb.) A mai ...


... többek közt ide is vezetett:

Az Egyesült Államok kijevi nagykövetsége egy bunkerben bújt el az orosz rakéták elől ma reggel

"Kiev többi részéhez és az ország nagy részéhez hasonlóan mi is bunkerekbe indultunk ma kora reggel, amikor Oroszország újabb nagyszabású támadást intézett Ukrajna ellen hiperszonikus rakétákkal " – mondta az Egyesült Államok nagykövete. Bridget Brink írt X-nek.

+1:
"Az Egyesült Államok kijevi nagykövetsége egy bunkerben bújt el az orosz rakéták elől ma reggel"

Lehet emlékeznek még erre a Jugoszláv esetre??? Belgrád kínai nagykövetség bombázása.

""Ez a támadás hiba volt, de hangsúlyozom, hogy az ügyben elvégzett nyomozásunk bebizonyította: senki sem akart tudatosan a kínai nagykövetségnek ártani" - mondta.
Az épület bombázásában meghalt három ember, több mint húsz pedig megsebesült. Hatására Kínában több napig tartó tüntetéssorozatot
rendeztek, az Egyesült Államok pedig többször is bocsánatot kért, de a pekingi vezetést nem sikerült meggyőzni arról, hogy tévedés történt."


 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 789
30 570
113
Az, hogy a felek nem bírnak egymással már legalább 1 éve
Tehát a NATO nem bír egy nálánál hússzor kisebb GDP-jű és majdnem tízszer kisebb lakosságú szétszankcionált országgal, ami ellen még kapott is egymillió sorozott katonát akiknek az életét nem is kell néznie csak az eredményeket. Szánalmas.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 871
81 504
113
Elkezdték kiiktatni a ruszkik a szállítási útvonalakat (vasút elleni csapás, stb.)
Még a konfliktus elején kellett volna, hogy mondenféle jöttment-idióta nyugazi vezető nem tudott volna Ukrajnába utazni és a nagykövetségek se müködtek volna.

Más

Végre elkészült az UMPK az ODAB-1500 -hoz is (kedvenc légibombám), ami nappalt csinál az éjszakából ,ha sötétben vetik be..
Szíriában szépen aprította a terroristákat a termobarikus töltettel ellátott bomba.
NbirKtRq6jE.jpg
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 017
23 424
113
Hol a 10×-es orosz erő fölény? Hetente fogy el mindene az ukránoknak miközben az oroszok ontják magukból a hadianyagot...
De legalábbis ezt az alternatív valóságot hallom a szektától nap mint nap.
én napiszinten olvasom a topicot,de nem nagyon láttam volna hogy az általad említett 10x-es orosz erőfölényt emlegette volna bárki is .. ha lennél kedves és beidéznéd ki volt azt megköszönném :D

más ..

nekik remélhetőleg véget ért a háború

https://vk.com/russkidyx?z=video-173257889_456245865/a07d6b7045a3071482/pl_wall_-173257889
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 961
21 795
113
Az, hogy a felek nem bírnak egymással már legalább 1 éve. Nézd meg a térkép változásait, hasonlítsd össze, hogy mit mutatott 2023. 01.13-án és mit mutat ma.

Valahogy nem túl sok értelmet sejtet a részedről, hogy továbbra is azon rúgózol, arra hivatkozol és hozod fel érvnek, hogy egy 1:50000-es méretarányú térképen 7 millimétert változtak a dolgok ide vagy oda, miközben vagy fel sem tűnik -teljesen retard vagy, nuku IQ- vagy ignorálod -még nagyobb gáz, minekután te szektázol itt le másokat napi szinten-, hogy ismét egy ukrán hadsereg tűnt el a süllyesztőben nyár óta. Azok a hírek megint csak nem zavarnak meg, amik az orosz és az ukrán forrásokból egyaránt látszanak, alig akad ember akit sorozhatnának. Na meg az sem mellékes, hogy a briteken kívül mindenki azt keresi miként farolhatna ki az ukránok mögül.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 414
46 130
113

Kijevbe érkezett a francia külügyminisztérium új vezetője, aki „hosszú távú támogatást” ígér Ukrajnának​

A francia külügyminisztérium új vezetője, Stephane Sejournet ukrajnai látogatásra érkezett, és már bejelentette, hogy „hosszú távú támogatást” kíván nyújtani a kijevi rezsimnek.

„Azért jöttem, hogy elmondjam: Franciaország hosszú távon támogatni fogja Ukrajnát, gazdasági, katonai, humanitárius vonatkozásban” – mondta Sejournet a BFMTV-nek adott kommentárjában.

A kijevi látogatás volt az első külföldi látogatása a 38 éves Sejournetnek, aki január 11-én vette át a külügyminiszteri posztot.
Источник: https://rusvesna.su/news/1705137259

Azt írják a kommentelők, hogy se benne, sem a férjében?, feleségében? egy csepp francia vér sincs, odesszai zsidók leszármazottai. Nem kezeskedem az információ tartalmáért.
De most újra negy forgalom van Kijevben, sorba rohannak oda európa vezető tisztségviselői.
Donald Tusk lengyel
miniszterelnök kijelentette, hogy soha nem fogja megengedni, hogy a kormányában bárki az ukrán-ellenes érzelmeket nyilvánítson, mert amikor a háborúról van szó, és az Oroszországgal való konfrontációban Ukrajna iránti elkötelezettségünkről, nem férhet hozzá kétség. Ukrajnának szüksége van a mi és az egész világ segítségére – mondta.

Tusk hozzátette, hogy Lengyelország számára az ukrajnai helyzet a fő kérdés, mert ezen múlik a lengyel biztonság. A kormányfő azt is bejelentette, hogy a következő napokban Kijevbe utazik, előtte találkozik Andrzej Duda államfővel.

Az alkalmazottak evakuálásáról és annak következményeiről az eladókra és a vevőkre nézve: Wildberries nyilatkozat​

A Wildberries cég adminisztrációja közleményt adott ki a szentpétervári raktárban keletkezett nagyszabású tűzesetről.

A cég tájékoztatása szerint a sushary-i raktár 1200 alkalmazottját evakuálták.

„Az eladók és a vásárlók nem szenvednek a tűz következményeitől.

A Shushary-i raktárban elhelyezett árukat már kimentették a piactér ablakain keresztül. A Wildberry megismétli az ügyfelek megrendelését az árukra, ha az elérhető a piacon, és ha a sérült árunak nincs analógja, az elveszett rendelések árát visszatérítik.

Az eladók kártérítést kapnak a sérült vagy elveszett árukért. A kárt fedezni fogják, mértékének megállapítása folyamatban van. A cég többi raktára a megszokott módon működik, a legközelebbi, Shushary-ba érkező szállítmányokat más raktárakba irányították át” – áll a közleményben.
Источник: https://rusvesna.su/news/1705147796


Tajvanon a Demokrata Párt Amerika-barát jelöltje nyerte a választást. A Kuomintang jelöltje már elismerte vereségét. A tajvani háború még valószínűbbé válik az elkövetkező években.


Társaink a Kleshcheevka környéki terepről jelentkeznek Artemovszktól délre

Sokkal csendesebbnek látják a helyzetet, az irányt tartó katonai személyzet az ellenséges tevékenység jelentős csökkenését észleli.

Az ellenség tevékenysége gyengébb. Már nem célozzák meg a gyalogos csoportokat. Az előző napi ott töltött hat óra alatt egyetlen érkezést sem hallottam, csak tüzérségünk aktívitását.

A katonák ezt egyrészt az ukrán hadsereg lövedékhiányának, másrészt annak tulajdonítják, hogy a figyelem a front más szakaszaira összpontosul.

A kapcsolattartási vonal gyakorlatilag változatlan maradt. A mieink északkelet felől közelítették meg a Kleshcheevka mögötti erődítményt, és egyelőre ennyi.

Magában Kleshcheevkában az ukrán fegyveres erők névlegesen jelen vannak, nem küldenek oda nagy csoportokat, mert ott meghalnak.

Az FPV drónok továbbra is működnek a Golma/Svetlodarsk/Artemovsk/Soledar körüli utakon, és elég messzire repülnek.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 568
113
A hiperszonikus Kinzsalok befejezik az ukrán katonai infrastruktúrát – 40 rakétát és drónt indítottak

Kijev korábban közölte, hogy Oroszország 40 rakétát és drónt lőtt ki az éjszakai támadás során.

13-án, szombaton a hajnali órákban az orosz erők hatalmas támadást indítottak Ukrajna védelmi létesítményei ellen, nagy pontosságú, nagy hatótávolságú fegyverekkel, köztük a Kinzsal hiperszonikus rakétarendszerrel – közölte az orosz védelmi minisztérium.

Az orosz fegyveres erők ma bejelentették, hogy éjjel csapást mértek Ukrajna katonai gyáraira, és azt állították, hogy "minden" célpontjukat eltalálták, Kijev pedig korábban arról számolt be, hogy Oroszország 40 rakétát és drónt lőtt ki az éjszakai támadás során. Az orosz védelmi minisztérium tisztázta, hogy elsősorban hiperszonikus Kinzsal rakétákkal találták el az ukrán "katonai-ipari komplexum" létesítményeit, amelyekben lövedékeket, fegyverekhez való lőport és pilóta nélküli légi járműveket gyártanak. "Ma reggel az Orosz Föderáció Fegyveres Erői hatalmas támadást hajtottak végre ukrán 155 mm-es, 152 mm-es és 125 mm-es tüzérségi lövedékek, lőporgyártó létesítmények és drónok ellen, nagy hatótávolságú precíziós fegyverekkel, amelyeket haditengerészeti fegyverekből vagy a levegőből indítottak. beleértve a Kinzsal hiperszonikus rakétarendszert is” – áll a minisztérium jelentésében, hozzátéve, hogy minden célpontot sikeresen eltaláltak.


Erőteljes robbanások történtek Ukrajnában

Január 13-án folytatódtak az ukrajnai katonai célpontok elleni aktív csapások. Az orosz légierő (RF Aerospace Forces) fokozta az ukrán hadsereg elleni támadást, amely szombat este kezdődött. Ukrán források szerint egyesített csapásokat hajtottak végre számos fontos célpontra, köztük Kijev, Kirovograd, Harkov és Szumi régiókra.

Ezekben a támadásokban kulcsszerepet a Tu-22M3 és MiG-31K nagy hatótávolságú szuperszonikus rakétahordozók játszottak, amelyeket hiperszonikus Kinzhal rakétákkal szereltek fel. Ezek az ellenséges hátsó területeken végrehajtott csapások a csúcstechnológiás fegyverek növekvő használatának bizonyítékai voltak a konfliktusban.

A legfrissebb adatok szerint a támadások célpontjai a poltavai Kremencsug infrastrukturális létesítményei voltak. Azt is közölték, hogy megsérültek az ukrán fegyveres erők Mirgorodban és a Rivne régióban lévő katonai repülőterei. Egy Starokonstantinov elleni támadásról számoltak be.

Légiriadót hirdettek Ukrajna számos régiójában, köztük Cserkasziban, Zsitomirban, Vinnicában és Dnyepropetrovszkban.


Az oroszok trükkje
Hogyan kényszerítik az ukrán katonákat egyetlen golyó elsütése nélkül az erődítmények elhagyására

2024. 01. 13. - 13:08

Az orosz hadsereg fantáziadús trükkel kényszeríti az ukrán katonákat állásaik feladására.
Az orosz erők a megtévesztés fegyverére támaszkodnak.
Az úgynevezett "láthatatlan" drónokkal erős tűz és UAV-repülések hangjait sugározzák oly módon, hogy az ukránok azt hiszik, hogy támadás alatt állnak.
Így elhagyják a megerősített állásokat és a lőszerraktárakat, miközben feltárják a katonai potenciál koncentrációját.

Az ukrán katonák egy másik „fegyverrel” is szembesülnek, amely nem öl.
Az orosz drónok füstgránátokat dobnak, óriási problémákat okozva az ukrán erőknek.
"Nagyon erős fájdalmat okoznak a szemekben, égő érzést okoznak, mint egy darab szén, a torkodban, és nem kapsz levegőt" - mondta egy ukrán katona, aki a New York Timesnak nyilatkozott a fronton kialakult helyzetről. katonai műveletek.

Az oroszok trükkje 2.

Az ukrán elnöknek kérései vannak azokhoz, akik külföldön tartózkodnak, megfelelő korúak és nem teljesítik katonai szolgálatukat, pedig annak teljesítése Ukrajna területén minden lakos számára szükséges.
Zselé arra szólította fel a katonakorú ukránokat, hogy térjenek vissza külföldről Banderisztánba.


Azok a idegenbe szakadt hazája fiai pedig halálra röhögik magukat.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 644
77 625
113
Tehát a NATO nem bír egy nálánál hússzor kisebb GDP-jű és majdnem tízszer kisebb lakosságú szétszankcionált országgal, ami ellen még kapott is egymillió sorozott katonát akiknek az életét nem is kell néznie csak az eredményeket. Szánalmas.
A NATO több ezer multirole repülő 1000+hadihajó, több mint 2millió katon, több ezer harckocsi, 10.000+ IFV és APC stb... Azt se tudod miről beszélsz.

Valahogy nem túl sok értelmet sejtet a részedről, hogy továbbra is azon rúgózol, arra hivatkozol és hozod fel érvnek, hogy egy 1:50000-es méretarányú térképen 7 millimétert változtak a dolgok ide vagy oda, miközben vagy fel sem tűnik -teljesen retard vagy, nuku IQ- vagy ignorálod -még nagyobb gáz, minekután te szektázol itt le másokat napi szinten-, hogy ismét egy ukrán hadsereg tűnt el a süllyesztőben nyár óta. Azok a hírek megint csak nem zavarnak meg, amik az orosz és az ukrán forrásokból egyaránt látszanak, alig akad ember akit sorozhatnának. Na meg az sem mellékes, hogy a briteken kívül mindenki azt keresi miként farolhatna ki az ukránok mögül.
Lehet, hogy hülye vagyok de neked (nektek) még annyi eszetek sincs mint nekem. Nem tűnk fel, hogy mindenfajta orosz hazudozás ellenére milimétereket változik a helyzet az 50.000-es térképen? Megint beszélsz komplett eltűnt ukrán hadseregről (ki tudja már hányadikról) aminek nincs eredménye. szerintetek sorra tűnnek el az ukrán hadseregek, már aggastyánokat, gyerekeket és fogyatékosokat küldenek harcolni, kifogyott a lőszerből Ukrajna, nincs haditechnikájuks stb, de valamiről elfeledkeztek: ennek semmi nyomát nem látnia térképen. Olyan ez mint az a fociközvetítés, ahol folyamatosan hallod, hogy rúgja a gólokat az egyik csapat, az eredmény mégis döntetlen.
Itt pár dolog lehet csupán.
Az egyik az, hogy ez mind mind hazugság, nincsenek eltűnt ukrán hadseregek, van elég lőszerük és nem fogyatékosok meg vének vívják a háborút harcjárművek nélkül.
A másik az, hogy minden igaz amit itt össezhordok, de az orosz haderő annyira balfasz, hogy még ennek ellenére sem képes eredményt felmutatni.
A harmadik ami sokkal valószínűbb pedig az, hogy az orosz haderő miközben próbálja elpusztítani az ukrán haderőt akkora veszteségeket szenved, hogy ő is kivérzik közben.
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 697
8 735
113
Tehát a NATO nem bír egy nálánál hússzor kisebb GDP-jű és majdnem tízszer kisebb lakosságú szétszankcionált országgal, ami ellen még kapott is egymillió sorozott katonát akiknek az életét nem is kell néznie csak az eredményeket. Szánalmas.
Már Amerikában sincs kit besorozni.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 789
30 570
113
A NATO több ezer multirole repülő 1000+hadihajó, több mint 2millió katon, több ezer harckocsi, 10.000+ IFV és APC stb... Azt se tudod miről beszélsz.
A háború meg az utánpótlás, karbantartás, logisztika, hazai gyártás, felderítés amit úgy néz ki kimaxolt a NATO és mégsem tudja ellátni a frontot ennél jobban.
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
914
10 392
93
A NATO több ezer multirole repülő 1000+hadihajó, több mint 2millió katon, több ezer harckocsi, 10.000+ IFV és APC stb... Azt se tudod miről beszélsz.


Lehet, hogy hülye vagyok de neked (nektek) még annyi eszetek sincs mint nekem. Nem tűnk fel, hogy mindenfajta orosz hazudozás ellenére milimétereket változik a helyzet az 50.000-es térképen? Megint beszélsz komplett eltűnt ukrán hadseregről (ki tudja már hányadikról) aminek nincs eredménye. szerintetek sorra tűnnek el az ukrán hadseregek, már aggastyánokat, gyerekeket és fogyatékosokat küldenek harcolni, kifogyott a lőszerből Ukrajna, nincs haditechnikájuks stb, de valamiről elfeledkeztek: ennek semmi nyomát nem látnia térképen. Olyan ez mint az a fociközvetítés, ahol folyamatosan hallod, hogy rúgja a gólokat az egyik csapat, az eredmény mégis döntetlen.
Itt pár dolog lehet csupán.
Az egyik az, hogy ez mind mind hazugság, nincsenek eltűnt ukrán hadseregek, van elég lőszerük és nem fogyatékosok meg vének vívják a háborút harcjárművek nélkül.
A másik az, hogy minden igaz amit itt össezhordok, de az orosz haderő annyira balfasz, hogy még ennek ellenére sem képes eredményt felmutatni.
A harmadik ami sokkal valószínűbb pedig az, hogy az orosz haderő miközben próbálja elpusztítani az ukrán haderőt akkora veszteségeket szenved, hogy ő is kivérzik közben.
Szakadjon már el attól hogy az eredmény csak elfoglalt km2/órában mérhető. Ha az ukrán házhoz megy a pofonért - és a hülye politikusok miatt házhoz megy -, az orosznak semmi oka sincs sietni. Ha (!) Így megy tovább, az ukrán összeomlás után addig megy fütyörészve amíg akar.
Ezt erősíti hogy leginkább Donyeck közelében vannak orosz veszteségek, ott az ukrán terrorcselekmények miatt neki kell elnyomni távolabbra a frontvonalat. Máshol ráér várni és nézni amint az ukrán vonul ki nyílt terepre megöletni magát.
Pont azt látjuk, hogy az orosz kezdeti rohanás meghozta a gyümölcsét, a csetlés-botlásokkal együtt is. Lépéskényszerbe hozta az ukránokat, és a nyugatot. Szép íve ez a konfliktusnak ennyi időn át, kezd minden a helyére kerülni, még ha nem is szimpatikus hogy az orosz terv alapvetően bejött.
 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 428
7 032
113
Az, hogy a felek nem bírnak egymással már legalább 1 éve. Nézd meg a térkép változásait, hasonlítsd össze, hogy mit mutatott 2023. 01.13-án és mit mutat ma.
ez megint a háború a háborúban sztori
mindkét fél katonai vezetése tudja hogy a másikkal szemben a védelem a perspektivikus de mindkét katonai vezetésen ott van a közvélemény a politika és az ukrik esetén a külső támogatók nyomása
és meg kell harcolniuk ezzel a nyomással is
háború a háborúban
azért perspektivikus mindkét oldalon a védekezés mert ha a másik fél támad akkor az darálódik lefele, és az emberanyag mindkét oldalon korlátos, ukri oldalon mert lassan elfogynak, orosz oldalról mert az orosz politikai vezetés stabilitásához kell a társadalmi támogatás aminek a feltétele hogy az a társadalom ne is nagyon vegye észre hogy itt valamiféle háború van, ezt pedig egy újabb mozgósítás vagy hadigazdaság kizárná vagy legalábbis nagyon megnehezítené
annak a frontvonalnak a változása a háború kimenetelére nagyjából semmiféle kihatással nincs, annak van kihatása hogy melyik oldal fárad el előbb
ha marad ukri katonai erő akkor annak sincs jelentősége ha az oroszok előremennek a dnyeperig, mert ugyanúgy folytatódik minden, ahogy annak sincs jelentősége ha az ukrik megrázzák magukat és eljutnak a néhai oroszukrán határig - ld még: fényes győzelem - mert másnap innen is ugyanúgy folytatódik minden
tökmindegy hogy az a területi kérdés hogy alakul, a közvélemények politikák részéről az erre irányuló nyomás mindkét oldalon kontraproduktív
csak az a fontos hogy ki bírja tovább, nem azt hogy hol, donbasz alsón vagy donbasz felsőn, kijevben vagy belgorodban
aztán aki tovább bírta majd a végén egy párizs környéki szép kastélyban megmutatja a másiknak hogy hol kell aláírni a feltétel nélküli megadásról és békefeltételekről szóló papirokat