[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 131
67 114
113
Hamarosan erőszakkal fogják attorni a határt. Busszal javaslom, az farmotoros.

A kulturpalotat lőttek ezúttal Donyeckben az az ukran/Nato terroristák.

Kh 101 így érkezik le az égből Kijevben.


Pár nappal ezelőtti legicsapas helyszínen csipegetik össze az ukrán fegyveresek maradványait.

Donyeck, helyszíni riport az ukran/Nato terrortamadasarol.
 

Bubu bocs

Well-Known Member
2021. január 6.
3 713
15 549
113
Ezeket nevezhetjük természetes kiválasztódásnak is, sajnos.
Azért ez sem korrekt. A normális családi/iskolai/baráti háttér tényleg életet tud menteni. Ha valakinek semelyik nem adatik meg, akkor azon segíteni kell, minthogy a "halálba küldjük". Persze ha valakin nem lehet segíteni, akkor az más tészta, de mindenkinél feltételezni kell azt, hogy lehet/lehetett volna rajta segíteni.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Oroszország 2024 nyarán nagyszabású offenzívát indít Ukrajnában - Kijevre is rátámad majd

"Putyin végső célja Ukrajna meghódítása"

Ukrajna 2024-ben az "aktív védelmi" stratégiára fog összpontosítani, mivel nyáron nagyszabású orosz támadásra számít - mutat rá a Financial Times (FT) egy terjedelmes jelentésében.
Az oroszok célja, hogy 2022-re teljesen elfoglalják az általuk annektált négy régiót, nevezetesen Donyeck, Luganszk, Herszon és Zaporozsje területét.

A Financial Times ukrán tisztségviselőkre hivatkozva azonban nem zárja ki, hogy Oroszország ismét megindul Harkov vagy akár Kijev elfoglalására.

A brit lap egy titkosítás alól feloldott amerikai hírszerzési jelentés alapján azt írja, hogy Putyin végső célja Ukrajna meghódítása és népének leigázása.

Ez a lap szerint megmagyarázza, hogy Oroszország miért folytatja offenzív műveleteit Kelet-Ukrajnában több tengelyen, különösen Avgyejevka körül , de Limán és Kupjanszk felé is északkeleten.

Az ukrán hadsereg szomorú állapota

Oroszországot az elmúlt hónapokban tüzérségi lövedék- és rakétaszállítmányokkal erősítették meg Észak-Koreából, és Kína segítségével növelték a fegyver- és lőszergyártást.

Az FT emlékeztet arra, hogy Jens Stoltenberg NATO-főtitkár novemberben arra figyelmeztetett, hogy Oroszország rakétákat halmozott fel a télre, és azt tervezi, hogy a következő hetekben hatalmas hullámokban indítja őket, hogy megpróbálja sötétségbe taszítani Ukrajnát.

A kiadvány a legsötétebb színekkel festi le az ukrán erők helyzetét, és közli egy Dnyipróban harcoló ukrán katona, Ványa vallomását, aki elárulja, hogy "minden szomorú".

- A Financial Times még a brit hírszerzésnél is találékonyabb a találgatásban.



Az ukrán védelem szétzúzása Kupjanszk-Limanban


Nagy támadás T-90M, T-72B3 és T-80 harckocsikkal

Az ukrán védelem ÉK-Harkovban összeomlás képét mutatja, amikor az orosz 1. gárda páncéloshadseregnek sikerült elfoglalnia Koltjarovka, Beresztovo és Krahmalnoje településeket, kiterjesztve a támadási tengelyeket Kupjanszk és Krasznij Liman felé.
„Vlagyimirovkától északnyugatra és délnyugatra az orosz csapatok támadást indítottak Tabajevka és Krahmalnij irányába. "Az első információk szerint az orosz gyalogság több, a vasúttól nyugatra eső erdőövezetbe is behatolt" - közölték ukrán elemzők.
A települést a 47. gárda-harckocsihadosztály foglalta el, amely a Nyugati Katonai Körzet 1. páncéloshadseregének része, állandó bevetéssel a Nyizsnyij Novgorod megyei Mulino faluban.

Orosz támadás T-90M, T-72B3 és T-80 harckocsikkal Krasny Liman és Kupyank ellen

Egy T-72b3 működése Kupjanszk környékén

A T-80-asok működése Krasny Lyman irányában

Szép klip drónnal támogatott T-90M akcióról

Az 1. páncélos hadsereg drónjja megsemmisít egy ukrán T-64-es harckocsit

Oroszok FPV drónokkal és FAB-bal támadják meg az ukrán állásokat Beresztovóban

FPV-drónok Berestove irányban,
#UkraineRussiaWar


A francia hadsereget Harkiv városában támadták meg, miközben megsebesült zsoldosokat szállított

Új csapás történt Harkiv régióban, amelyben a francia védelmi minisztérium tisztviselői megsérültek, miközben egy korábbi támadásban elesett francia zsoldosok holttestét gyűjtötték össze.
A jelentések azt is elmondják, hogy a támadás lengyeleket és angolokat is ért , akik egy Kijevi épületben tartózkodtak.
Egy bennfentes azt állítja, hogy a zsoldosok között súlyos áldozatok vannak.
Korábban arról szóltak hírek, hogy a harkovi csapás következtében akár száz külföldi, főleg francia származású zsoldos is megölhetett.
Érdemes azonban megjegyezni, hogy Franciaország az orosz propagandára hivatkozva megpróbálta cáfolni ezt az információt.
Azt, hogy jelenleg pontosan hány külföldi vesz részt az ukrajnai ellenségeskedésben, egyelőre nem tudni, számuk azonban több ezerre tehető.
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
937
10 876
93
"Kíváncsi lennék" ha jeleznenk a yenkinek taszárról a cuccost "vigyék ahová akarjak" aztán jönne a (kalibrálás) tomahawkozás, mit szólnanak szuverenisáék.
Jaja, csak ezért kezdődött az egész, persze.
Magyarországnak nem jó egy agresszív kereskedelmi partner, aki gondol egyet, háborút kezd és kihívja maga ellen a világjelentős részét, ami miatt nem tudja nekünk eladni a portékáját.
És igen, Ukrajna sem egy jó szomszéd.
De a kettő pofozkodása a legrosszabb.
Igen, gondolt egyet. Még a végén ránk is így gondol, igaz? Ugyan mi nem bombázgattunk orosz nemzetiségű civileket halomra, de jól hangzik hogy ugyanúgy járunk mint az ukrán.
Neeeeem demagóg, dehogy!
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 578
9 047
113
Keleti propaganda, nyugati propaganda, ruszki fan, orosz fan...

Az USA mikor megszállta ezt a kontinenst, jól kettéosztotta Keletre és Nyugatra.

Viszont mi magyarok vagyunk. Se nem Kelet, se nem Nyugat, hanem Közép-Európa maga.
Nekünk egy propaganda kell, hogy létezzen, ez pedig a magyar.
Innen a képlet már egyszerű, most ránk nézve a legnagyobb közvetlen fizikai veszélyt a felfegyverzett, de becsődölő vérgőzös nacionalista Ukrajna jelenti, míg a távoli Oroszország további ambíciói csak virtuálisan érintenek minket.
És ezt a dürhő, fasisztoid ukrán rezsimet közvetlenül támogatja fegyverrel és pénzzel a mi múltbéli ellenségeinkből álló, a mai NATO-álcája mögé bújó pénzügyi-hatalmi gyarmatosító nomenklatúra.
Akárhogy pörgetem vissza az idő kerekét, se nem 2022 februárja, se nem 2014 eleje, vagy 2013 októbere nem megoldás. Még 2001 szeptembere sem.
Nekünk az 1999 márciusa előtti állapotok kellenének, de gazdasági és geopolitikai okokból egy mai Oroszországgal és egy húsz évvel ezelőtti Németországgal.
Ja, és Yanks Go Home!

Számomra egyelőre rejtély, hogy miért van nálad ez az irracionálisan nagy USA-utálat. Lehet miért beléjükszállni, ez nem vitás. De te mindent értelmetlenül rájuk húzol, hogy mellette mindenki más ministránsfiú. Valami hiányzik a képből hogy mi az oka ennek :)
Ukrajna egyébként nem jelent veszélyt ránk nézve, mert NATO tagok vagyunk. És EU tagok. Nincs módjuk támadni, de nem is lenne értelme részükről. A nyugat jelenleg még amiatt is aggódik, hogy a küldött pénzeket el ne lopják, meg a közeledésnél a kisebbségi helyzetet is nézik. Ilyen hozzáállás mellet hogy reagálnának bármiféle fizikai atrocitásra? Zelenszkij meg most is akar találkozni Orbánnal, annak ellenére, hogy az hogy viselkedett. Mert ő azt nézi, hogy ha egy találkozóval csak kicsit is segítene Ukrajna külföldi támogatásában, akkor az megéri nekik. Nem akarnak ők támadni senkit. A kárpátaljai magyarságra meg a kettős állampolgárság jelenti talán a legnagyobb veszélyt, mivel az gyorsította fel az elvándorlást onnan. Most meg a háború és a dilettáns magyar külpolitika rá is tett egy lapáttal. Azt hiszem nem sok marad belőlük. Oroszország meg hiába van távol, ők veszélyt jelentenek közvetlenül most is, hiszen mind Magyarországon, mind az EU-ban folyamatosan káoszt akarnak csinálni. Alá akarják ásni a normális EU-s egységet. Csak mert nekik így jobb. Ők még abban a világban élnek, ahol ők nagyhatalom és joguk van a körülöttük lévő világ felett atyáskodni. Magyarország számukra csak egy alsóbb rendű csatlós állam. Ezt a sorsot szánnák nekünk.
Szóval Magyarországnak az EU és NATO keretein belül kell tevékenykednie. Ott kell megtalálnunk a számításainkat. Ott kell érvényesítenünk az érdekeinket. Túl sok választásunk amúgy sincs. A kelet számunkra anyagi és szellemi szegénységet hozna csak. A jelenlegi konfliktusban meg akkor járnánk a legjobban, ha Oroszország elbukná a háborút, és közben Oroszország és Ukrajna kölcsönösen rokkantra vernék egymást.

A szinte kizárólagos orosz propaganda akár lehet az is,hogy a nagyérdemű szimpátiája az oroszok felé hajlik. Te mint megmondó ember meg a másik oldalról tolod a narratívát,de feljogosítva érzed magad,hogy becsmérlően nyilatkozz az orosz szimpatizánsokról,a HTKA üzemeltetőiről,és mindenkiről,aki nem a te világ nézetedet képviseli. Remélem minden alkalommal megtapsolod azokat a kijevi huncutságokat,amikor a magyarokon rúgnak egyet. Tudod ezt már a háború előtt is művelték,tehát nem lehet hivatkozási alap,hogy az orosz mellé állt a hatalom 2022 februárja után. Ráadásul elég ostoba indokként hivatkozol a NER propagandára,bár az is lehet,hogy neked mindenki Viktor hívő,aki szimpatizál az oroszokkal. Végeredményben ezzel a kis szösszeneteddel csak saját magadról rántottad le a leplet,mert aki nem a te mantrádat fújja,az csak csúnya rossz moszkovita lehet. A szinvonal lefelé meneteléről meg bőven gondoskodsz ilyen nagyívű megnyilatkozással.

Pont fordítva. Az országban, és itt is, sokan csak a propaganda miatt szimpatizálnak az oroszokkal. Ha a propaganda az ukránokat támogatná, akkor azok egy jelentős része az ukránokkal szimpatizálna. Ennyire egyszerűen működik a dolog. Sorosról se tudták a legtöbben ki fia borja, aztán elhitték a hazugságot, hogy a világ ura vagy elpusztítója akar lenni. Minden ellentmondást és hazugságot bevettek. Magyarországon sok egyszerű ember, aki most teli torokból szidja Ukrajnát és Zelenszkijt, közülük jópáran lennének akik még azt sem tudnák megmondani, hogy hol van Ukrajna. Ez nem gúnyolódás, ez nem vicc. Ne legyenek illúzióink, ez lenne. Sok ember a legtöbbet a NER propagandával találkozik. És emiatt azt hiszi valóságnak. A ChatGPT is így működik. Ezért is mond sokszor hülyeségeket. Csakhogy amit a propaganda mond, az nem a valóság. Hanem egy jól kitalált, szándékosan létrehozott álvalóság.
Az meg hogy itt a HTKA-n látszólag sokan szimpatizálnak az oroszokkal, az meg azért félrevezető, mert jelentős részt azért van ez, mert elkergettétek azokat aki nem veletek szimpatizálnak. Ezért is utaltam arra, hogy a HTKA üzemeltetői nem biztos hogy tisztába vannak azzal, hogy mi folyik itt, hogy mit műveltek. És ez nem önkényes feljogosítás, hanem jog, és valahol felelősség is, hogy ha azt látom, hogy valami rossz, valami nagyon rossz történik, akkor jelezzem. Az meg hogy azt feltételezed, hogy én a saját világnézetemmel nem egyezőket támadom, az azért van, mert te egy szekértáborból harcolsz. Így akik kint van az mind ellenség. Holott ha más szekértáborral találkozom, akkor előfordul hogy nekem kell azt jeleznem, hogy az ukránokat ne tekintség jobbnak mint az oroszokat. Ez egy összetett konfliktus számunkra. Szóval nem én vagyok szekértáborban, nem én támadok mindenkit aki más véleményen van. Neked kéne kilépni a szekértáborodból, hogy meglásd miről is szól ez a háború.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Neked kéne kilépni a szekértáborodból, hogy meglásd miről is szól ez a háború.
Na igen, pl. arról, hogy valamiért az EU 2027-től 3000km "normál" nyomtávú vasutat akar építeni ukrajnában, összekötve a jelenlegi EU határt Odesszával és Mariopullal.
Attól eltekintve attól, hogy ez mekkora baromság, legalább 5 évig elvinné a teljes infrastruktúra fejlesztési költségvetést az Unióban.
Ilyen miért nem történt velünk?
Vagy a románokkal?
Bulgárokkal?
Az évek óta permanens csődben levő görög vasúttal?
Miért pont ukrajnában akar vasutat építeni brüsszel mindenki más kárára?
 

koppany

Well-Known Member
2010. július 16.
1 598
7 869
113
Számomra egyelőre rejtély, hogy miért van nálad ez az irracionálisan nagy USA-utálat. Lehet miért beléjükszállni, ez nem vitás. De te mindent értelmetlenül rájuk húzol, hogy mellette mindenki más ministránsfiú. Valami hiányzik a képből hogy mi az oka ennek :)
Ukrajna egyébként nem jelent veszélyt ránk nézve, mert NATO tagok vagyunk. És EU tagok. Nincs módjuk támadni, de nem is lenne értelme részükről. A nyugat jelenleg még amiatt is aggódik, hogy a küldött pénzeket el ne lopják, meg a közeledésnél a kisebbségi helyzetet is nézik. Ilyen hozzáállás mellet hogy reagálnának bármiféle fizikai atrocitásra? Zelenszkij meg most is akar találkozni Orbánnal, annak ellenére, hogy az hogy viselkedett. Mert ő azt nézi, hogy ha egy találkozóval csak kicsit is segítene Ukrajna külföldi támogatásában, akkor az megéri nekik. Nem akarnak ők támadni senkit. A kárpátaljai magyarságra meg a kettős állampolgárság jelenti talán a legnagyobb veszélyt, mivel az gyorsította fel az elvándorlást onnan. Most meg a háború és a dilettáns magyar külpolitika rá is tett egy lapáttal. Azt hiszem nem sok marad belőlük. Oroszország meg hiába van távol, ők veszélyt jelentenek közvetlenül most is, hiszen mind Magyarországon, mind az EU-ban folyamatosan káoszt akarnak csinálni. Alá akarják ásni a normális EU-s egységet. Csak mert nekik így jobb. Ők még abban a világban élnek, ahol ők nagyhatalom és joguk van a körülöttük lévő világ felett atyáskodni. Magyarország számukra csak egy alsóbb rendű csatlós állam. Ezt a sorsot szánnák nekünk.
Szóval Magyarországnak az EU és NATO keretein belül kell tevékenykednie. Ott kell megtalálnunk a számításainkat. Ott kell érvényesítenünk az érdekeinket. Túl sok választásunk amúgy sincs. A kelet számunkra anyagi és szellemi szegénységet hozna csak. A jelenlegi konfliktusban meg akkor járnánk a legjobban, ha Oroszország elbukná a háborút, és közben Oroszország és Ukrajna kölcsönösen rokkantra vernék egymást.



Pont fordítva. Az országban, és itt is, sokan csak a propaganda miatt szimpatizálnak az oroszokkal. Ha a propaganda az ukránokat támogatná, akkor azok egy jelentős része az ukránokkal szimpatizálna. Ennyire egyszerűen működik a dolog. Sorosról se tudták a legtöbben ki fia borja, aztán elhitték a hazugságot, hogy a világ ura vagy elpusztítója akar lenni. Minden ellentmondást és hazugságot bevettek. Magyarországon sok egyszerű ember, aki most teli torokból szidja Ukrajnát és Zelenszkijt, közülük jópáran lennének akik még azt sem tudnák megmondani, hogy hol van Ukrajna. Ez nem gúnyolódás, ez nem vicc. Ne legyenek illúzióink, ez lenne. Sok ember a legtöbbet a NER propagandával találkozik. És emiatt azt hiszi valóságnak. A ChatGPT is így működik. Ezért is mond sokszor hülyeségeket. Csakhogy amit a propaganda mond, az nem a valóság. Hanem egy jól kitalált, szándékosan létrehozott álvalóság.
Az meg hogy itt a HTKA-n látszólag sokan szimpatizálnak az oroszokkal, az meg azért félrevezető, mert jelentős részt azért van ez, mert elkergettétek azokat aki nem veletek szimpatizálnak. Ezért is utaltam arra, hogy a HTKA üzemeltetői nem biztos hogy tisztába vannak azzal, hogy mi folyik itt, hogy mit műveltek. És ez nem önkényes feljogosítás, hanem jog, és valahol felelősség is, hogy ha azt látom, hogy valami rossz, valami nagyon rossz történik, akkor jelezzem. Az meg hogy azt feltételezed, hogy én a saját világnézetemmel nem egyezőket támadom, az azért van, mert te egy szekértáborból harcolsz. Így akik kint van az mind ellenség. Holott ha más szekértáborral találkozom, akkor előfordul hogy nekem kell azt jeleznem, hogy az ukránokat ne tekintség jobbnak mint az oroszokat. Ez egy összetett konfliktus számunkra. Szóval nem én vagyok szekértáborban, nem én támadok mindenkit aki más véleményen van. Neked kéne kilépni a szekértáborodból, hogy meglásd miről is szól ez a háború.
A magyarok többsége nem ért veled egyet. A magyarságnak sokat ártott Ukrajna, az Oroszország meg nem. Nem olyan bonyolult a világ……
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 494
17 114
113
Számomra egyelőre rejtély, hogy miért van nálad ez az irracionálisan nagy USA-utálat. Lehet miért beléjükszállni, ez nem vitás. De te mindent értelmetlenül rájuk húzol, hogy mellette mindenki más ministránsfiú. Valami hiányzik a képből hogy mi az oka ennek :)
Ukrajna egyébként nem jelent veszélyt ránk nézve, mert NATO tagok vagyunk. És EU tagok. Nincs módjuk támadni, de nem is lenne értelme részükről. A nyugat jelenleg még amiatt is aggódik, hogy a küldött pénzeket el ne lopják, meg a közeledésnél a kisebbségi helyzetet is nézik. Ilyen hozzáállás mellet hogy reagálnának bármiféle fizikai atrocitásra? Zelenszkij meg most is akar találkozni Orbánnal, annak ellenére, hogy az hogy viselkedett. Mert ő azt nézi, hogy ha egy találkozóval csak kicsit is segítene Ukrajna külföldi támogatásában, akkor az megéri nekik. Nem akarnak ők támadni senkit. A kárpátaljai magyarságra meg a kettős állampolgárság jelenti talán a legnagyobb veszélyt, mivel az gyorsította fel az elvándorlást onnan. Most meg a háború és a dilettáns magyar külpolitika rá is tett egy lapáttal. Azt hiszem nem sok marad belőlük. Oroszország meg hiába van távol, ők veszélyt jelentenek közvetlenül most is, hiszen mind Magyarországon, mind az EU-ban folyamatosan káoszt akarnak csinálni. Alá akarják ásni a normális EU-s egységet. Csak mert nekik így jobb. Ők még abban a világban élnek, ahol ők nagyhatalom és joguk van a körülöttük lévő világ felett atyáskodni. Magyarország számukra csak egy alsóbb rendű csatlós állam. Ezt a sorsot szánnák nekünk.
Szóval Magyarországnak az EU és NATO keretein belül kell tevékenykednie. Ott kell megtalálnunk a számításainkat. Ott kell érvényesítenünk az érdekeinket. Túl sok választásunk amúgy sincs. A kelet számunkra anyagi és szellemi szegénységet hozna csak. A jelenlegi konfliktusban meg akkor járnánk a legjobban, ha Oroszország elbukná a háborút, és közben Oroszország és Ukrajna kölcsönösen rokkantra vernék egymást.



Pont fordítva. Az országban, és itt is, sokan csak a propaganda miatt szimpatizálnak az oroszokkal. Ha a propaganda az ukránokat támogatná, akkor azok egy jelentős része az ukránokkal szimpatizálna. Ennyire egyszerűen működik a dolog. Sorosról se tudták a legtöbben ki fia borja, aztán elhitték a hazugságot, hogy a világ ura vagy elpusztítója akar lenni. Minden ellentmondást és hazugságot bevettek. Magyarországon sok egyszerű ember, aki most teli torokból szidja Ukrajnát és Zelenszkijt, közülük jópáran lennének akik még azt sem tudnák megmondani, hogy hol van Ukrajna. Ez nem gúnyolódás, ez nem vicc. Ne legyenek illúzióink, ez lenne. Sok ember a legtöbbet a NER propagandával találkozik. És emiatt azt hiszi valóságnak. A ChatGPT is így működik. Ezért is mond sokszor hülyeségeket. Csakhogy amit a propaganda mond, az nem a valóság. Hanem egy jól kitalált, szándékosan létrehozott álvalóság.
Az meg hogy itt a HTKA-n látszólag sokan szimpatizálnak az oroszokkal, az meg azért félrevezető, mert jelentős részt azért van ez, mert elkergettétek azokat aki nem veletek szimpatizálnak. Ezért is utaltam arra, hogy a HTKA üzemeltetői nem biztos hogy tisztába vannak azzal, hogy mi folyik itt, hogy mit műveltek. És ez nem önkényes feljogosítás, hanem jog, és valahol felelősség is, hogy ha azt látom, hogy valami rossz, valami nagyon rossz történik, akkor jelezzem. Az meg hogy azt feltételezed, hogy én a saját világnézetemmel nem egyezőket támadom, az azért van, mert te egy szekértáborból harcolsz. Így akik kint van az mind ellenség. Holott ha más szekértáborral találkozom, akkor előfordul hogy nekem kell azt jeleznem, hogy az ukránokat ne tekintség jobbnak mint az oroszokat. Ez egy összetett konfliktus számunkra. Szóval nem én vagyok szekértáborban, nem én támadok mindenkit aki más véleményen van. Neked kéne kilépni a szekértáborodból, hogy meglásd miről is szól ez a háború.
Barátom,hidd el hogy nálad sokkal jobban látom. Ez a mutatvány a rengeteg halotton kívül az egypólusú világrend megváltoztatásáról szól. Az USA eljátszotta a szerepét,páran a nyakára nőttek,és ezt fogják érvényesíteni,akár tetszik ez az úgynevezett nyugati világnak,akár nem itt már nincs visszaút. Katonailag minimális az esélye egy közvetlen összecsapásnak,ezt a világ gazdaságának az újra felosztásával fogják lejátszani. Itt nem GDP-t kell nézni,hanem a konkrét gazdasági lehetőségeket,a világ kereskedelem eltolódását,és a háttér valuta folyamatos erózióját. Nem két napos sztori lesz,hanem nagyjából 8-10 éves folyamat,ami a jelenlegi tendenciákat figyelembe véve elkerülhetetlen. Azt sem tartom lehetetlennek,hogy ezt a haknit az oroszok,és a kínaiak közösen tervezték ki,mert maga az ukrán háború elkerülhetetlen volt. Az emberek 99%-a tudatlanul szemléli,mert csak azt látja,amit te is írsz,hogy van két szekértábor. Egy valamit nem látnak,az egész mutatvány mozgató rugóját,ezt szerintem te sem látod. Nem degradálni akarlak,csak ehhez kell egy kis hozzáértés. Gazdasági,és pénzügyi. Ilyen keveseknek van,ezért tudatlanok. Nem született hülyék,csak mivel nem tanulták,ezért nem értenek hozzá,hogy összefüggésekben gondolkodjanak. Én se állok neki egy fizikussal vitatkozni,mert nem látom át,és nem értek hozzá. Mivel volt dolgom üzletileg ukránnal is,meg orosszal is,engedd meg nekem,hogy az oroszok mellett tegyem le a voksot. De nem csak ez a szimpátiám oka,hanem az ukrán mentalitás gyűlölete. Az meg végképp nonszensz,hogy ismételten a HTKA üzemeltetőit citálod elő,mert úgy véled,hogy a te véleményed az etalon.
 

patriot

Well-Known Member
2022. március 11.
109
392
63
Beta. Szerintem a HTKA üzemeltetői tisztában vannak még azzal is, hogy te mit folytatsz itt. Szerintem pont ők azok, akik engedik a véleményeket kinyilvánítani. Veled, veletek szemben. Te, ti vagytok azok, akik más véleményét a nagy "nyugati" demokrácia, szólás és vélemény szabadság jegyében el akarod, akarjátok hallgattatni. Szerintem ez a "valami rossz", ami történik itt. A moderátorok sok személyeskedést, alpári stílust is tolerálnak szerintem. Jelzem.
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 598
13 917
113
Nem lett volna védhető az oroszok dolga akkor sem, ha 2030-ban az ukránok támadnak rájuk. Nyugaton semmiképp, mert ott az orosz a főgonosznak lett beállítva, és ha még át is adná a területei nagy részét a nyugatnak és földet húzna magára - úgy ahogy a kefebajszas sem szabadult megérdemelt titulusától - az orosz sem szabadult volna meg a ráakasztott, de annyira meg nem érdemelt ördögi címkéjétől. Ő már örök gonosz lesz a nyugat szemében. vagyis ebből a szempontból mindegy, hogy mikor támad vagy éppen milyen mértékben kíméli az ukrán civileket.

Nyugaton is valóban van egy szélsőségesen ruszofób réteg, de ők a társadalom mekkora részét alkotják ? Az átlag nyugati, köznapjait élő kisembert nem érdekli Ukrajna, és az ukránok megléte, több okból:

- vannak, akik a közép-európaiakkal szemben is mérhetetlenül rasszisták, xenofóbok, és akkor hogy tekintenek a kelet-európaiakra ?

- ténylegesen nem befolyásolja az életüket, hogy mi folyik több ezer kilométerrel arrébb



Persze a Globális Délen könnyebb lett volna a helyzete, mint megtámadottnak, de azért ott sem tapsoltak volna neki. Elvégre a Krímet megszállva tartja, ez pedig - elvileg - jogszerűvé tette volna az ukránok támadását. Sőt, mondok mást. Mivel az orosz abuzálta elsőnek Ukrajnát még az Oo. elleni ukrán támadást (mondjuk a Krím felszabadítása után) is jogszerűnek tekintette volna a Kollektív Nyugat (és tettek volna a médiájukkal azért, hogy Délen is hasonlóan gondolják).

A Krím esetében ott egyetlen puskalövés és rombolás nélkül váltott tulajt az egész félsziget, így az ott élő lakosok és nemzetiség nem szenvedett semmitől.

A Krím történelme során 300 évig török külbirtok volt, utána 170 évet orosz, és ukrán az meg 20 - 60 évet.

1991-ben tartottak népszavazást, érvényes és eredményes volt, már akkor a krímiek kijelentették, hogy nem kívánnak Ukrajnához tartozni, sőt Oroszországhoz szeretnének átigazolni, de Jelcin visszautasította, mondván, hogy nem kell neki még eggyel több probléma ...

Ez esetben miért van rágörcsölve a Nyugat egy jórésze, hogy a Krímnek márpedig Ukrajnához kell tartoznia, nem pedig az oroszok viszik ? :oops:

Ami a Délt illeti, hiába a Krím, hiába Oroszország lépett fel támadólag 2022-ben, és hiába akartak érte az ukránok revansot venni 2030-ban, ez Szaúd-Arábiát, az Egyesült Arab Emirátust, Ománt, Pakisztánt, Indiát, és sok mást nem érdekelte, ők normális, egyenrangú tárgyalófelekként fogadják az oroszokat, nem pedig szankciózással, meg elfogatóparancsokkal / beutazási tilalommal élnek ellenük.



Azonban van egy még ennél is fontosabb vetülete a 8 évvel később beinduló háborúnak (mert az már akkor az lett volna). Nevezetesen, hogy addigra az ukránokat állig felfegyverezte és kiképezte volna a Kollektív Nyugat. Pont ennyi időre lett volna még szükségük, hogy egy ütős ukrán sereget összehozzanak. Na az a sereg nem ez lett volna ami most sebtében lett megtámogatva. Azzal az orosznak nagyon meggyűlt volna a baja.
Jelen körülmények között is meglévő ukrán fanatizmus, plusz egy állig felfegyverzett és összfegyvernemi hadviselésre kiképzett társaság. És akkor még nem is ejtettünk szót arról, hogy az oroszoknál a seregben semmi nem változott volna addigra. Maradt volna a papíron jók vagyunk, a számok kiválóak, egy rakás korrupt és alkalmatlan iszákos tiszt, képzetlen állomány. Amikor 2030-ban az ukránok kopogtattak volna több ezer nehéz-technikával és több száz F-16,18-al a muszka ajtaján (mert légy nyugodt, alap hangon ennyit kaptak volna), Oo.-g már nem tudta volna a seregével kapcsolatba említett problémákat megoldani. Még az is benne lett volna a pakliban, hogy el lettek volna verve rendesen.
Putyin jól látta ezt. Ezért megindította a 2022-es műveleteket.

A több ezer nehéztechnika az túlzás.

Európában országonként 60 - 200 harckocsit, és 14 - 60 - 150 vadászrepülőt tartanak, ezzel nem tudják elérni a többezres mennyiséget.

A másik, a puszta mennyiség nem biztos, hogy célra vezet. Annak idején Irán kapott 900 Chieftain harckocsit, az volt akkoriban a legjobb Brit, és Nyugati, és mégis 700 példány veszteség lett. Ez 80 %-os veszteségi ráta. És mi lett volna a biztosíték, hogy az Orosz Hadsereggel szembekerülve simán átvágják őket, fölényesen, nem pedig a 900 összekalapozott Nyugati harckocsiból 700 lesz ugyanúgy veszteség, mint 50 - 45 évvel korábban ?



Tegyük fel, az Ukrán Hadsereget átfegyverzik a következőképpen, még 2022 előtt:


- 200 Leopárd 2-es

- 200 Challenger 2-es

- 200 Ariete

- 100 M1A1 Abrams

- 400 T-72M1

- 150 F-16-os Falcon

- ismeretlen számú, de illő, arányos mennyiségű NASAMS és MIM-104-es Patriot légvédelem,


Ezzel mire mentek volna ?

Elismerem, sok a nagyon rossz minőségű orosz katonatiszt, mint Geraszimov, és Sojgu. De szerencsére nem örökéletűek, 10 év múlva hol lettek volna ?

És egy ilyen fenyegetésen mit nem lehet lekezelni ? Az ilyen teljesen átfegyverzett, szétszteroidozott, és fanatizált Ukrán Hadseregre az a megoldás, hogy az Uraganokkal, a Szmercsekkel, a Tornádókkal, a Tupoljevekkel, a H-22-es Burjákkal, a H-55-ösökkel, a Kalibr-okkal, és az Iszkanderekkel addig rakétázzák őket amíg el nem fogy a nagy részük.




Aztán mennének a Ka-52-es Alligátorok, a T-80BVM-ek, a T-72B3-asok, és a T-90M-ek. És füstölgő romok maradnának a nagy ukrán támadásból, mennyi halott, és súlyosan sebesült ukránnal, és mennyire demoralizálódnának az ukrán civilek, miközben Kijevet, és társait meg megkímélnék ?



Az, hogy a stratégiai légierőt visszafogottan alkalmazták, az nem a felpüffedt képű, és az asztalt két kézzel fogó Geraszimov döntése, hanem a politikáé, de érthetően. Eltették, ha a NATO is beszállna.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 507
85 473
113
Számomra egyelőre rejtély, hogy miért van nálad ez az irracionálisan nagy USA-utálat. Lehet miért beléjükszállni, ez nem vitás. De te mindent értelmetlenül rájuk húzol, hogy mellette mindenki más ministránsfiú. Valami hiányzik a képből hogy mi az oka ennek :)
Ukrajna egyébként nem jelent veszélyt ránk nézve, mert NATO tagok vagyunk. És EU tagok. Nincs módjuk támadni, de nem is lenne értelme részükről. A nyugat jelenleg még amiatt is aggódik, hogy a küldött pénzeket el ne lopják, meg a közeledésnél a kisebbségi helyzetet is nézik. Ilyen hozzáállás mellet hogy reagálnának bármiféle fizikai atrocitásra? Zelenszkij meg most is akar találkozni Orbánnal, annak ellenére, hogy az hogy viselkedett. Mert ő azt nézi, hogy ha egy találkozóval csak kicsit is segítene Ukrajna külföldi támogatásában, akkor az megéri nekik. Nem akarnak ők támadni senkit. A kárpátaljai magyarságra meg a kettős állampolgárság jelenti talán a legnagyobb veszélyt, mivel az gyorsította fel az elvándorlást onnan. Most meg a háború és a dilettáns magyar külpolitika rá is tett egy lapáttal. Azt hiszem nem sok marad belőlük. Oroszország meg hiába van távol, ők veszélyt jelentenek közvetlenül most is, hiszen mind Magyarországon, mind az EU-ban folyamatosan káoszt akarnak csinálni. Alá akarják ásni a normális EU-s egységet. Csak mert nekik így jobb. Ők még abban a világban élnek, ahol ők nagyhatalom és joguk van a körülöttük lévő világ felett atyáskodni. Magyarország számukra csak egy alsóbb rendű csatlós állam. Ezt a sorsot szánnák nekünk.
Szóval Magyarországnak az EU és NATO keretein belül kell tevékenykednie. Ott kell megtalálnunk a számításainkat. Ott kell érvényesítenünk az érdekeinket. Túl sok választásunk amúgy sincs. A kelet számunkra anyagi és szellemi szegénységet hozna csak. A jelenlegi konfliktusban meg akkor járnánk a legjobban, ha Oroszország elbukná a háborút, és közben Oroszország és Ukrajna kölcsönösen rokkantra vernék egymást.



Pont fordítva. Az országban, és itt is, sokan csak a propaganda miatt szimpatizálnak az oroszokkal. Ha a propaganda az ukránokat támogatná, akkor azok egy jelentős része az ukránokkal szimpatizálna. Ennyire egyszerűen működik a dolog. Sorosról se tudták a legtöbben ki fia borja, aztán elhitték a hazugságot, hogy a világ ura vagy elpusztítója akar lenni. Minden ellentmondást és hazugságot bevettek. Magyarországon sok egyszerű ember, aki most teli torokból szidja Ukrajnát és Zelenszkijt, közülük jópáran lennének akik még azt sem tudnák megmondani, hogy hol van Ukrajna. Ez nem gúnyolódás, ez nem vicc. Ne legyenek illúzióink, ez lenne. Sok ember a legtöbbet a NER propagandával találkozik. És emiatt azt hiszi valóságnak. A ChatGPT is így működik. Ezért is mond sokszor hülyeségeket. Csakhogy amit a propaganda mond, az nem a valóság. Hanem egy jól kitalált, szándékosan létrehozott álvalóság.
Az meg hogy itt a HTKA-n látszólag sokan szimpatizálnak az oroszokkal, az meg azért félrevezető, mert jelentős részt azért van ez, mert elkergettétek azokat aki nem veletek szimpatizálnak. Ezért is utaltam arra, hogy a HTKA üzemeltetői nem biztos hogy tisztába vannak azzal, hogy mi folyik itt, hogy mit műveltek. És ez nem önkényes feljogosítás, hanem jog, és valahol felelősség is, hogy ha azt látom, hogy valami rossz, valami nagyon rossz történik, akkor jelezzem. Az meg hogy azt feltételezed, hogy én a saját világnézetemmel nem egyezőket támadom, az azért van, mert te egy szekértáborból harcolsz. Így akik kint van az mind ellenség. Holott ha más szekértáborral találkozom, akkor előfordul hogy nekem kell azt jeleznem, hogy az ukránokat ne tekintség jobbnak mint az oroszokat. Ez egy összetett konfliktus számunkra. Szóval nem én vagyok szekértáborban, nem én támadok mindenkit aki más véleményen van. Neked kéne kilépni a szekértáborodból, hogy meglásd miről is szól ez a háború.
Ejjjjj

Ukrajna nem jelent veszélyt, miközben esély van egy III. Világháborúra miatta a hülye barom általad komált politikusok miatt, és közben a mostani magyar politika meg kalapkaki?

Amióta ide írsz, ezt a dékáslyobbikos dumát tolod. Méghogy a prop a ruszkikat tolja .........


Melyik prop? Aki otthon látta vendégül a Totó kutyával Putyint, vagy a mistani?
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 252
33 183
113
A kárpátaljai magyarságra meg a kettős állampolgárság jelenti talán a legnagyobb veszélyt, mivel az gyorsította fel az elvándorlást onnan. Most meg a háború és a dilettáns magyar külpolitika rá is tett egy lapáttal. Azt hiszem nem sok marad belőlük.

Sajnos nem sok marad belőlük, de a leginkább a nacionalista ukrán politika (amely már a háború előtt is ellenségként tekintett rájuk, akik az "ősi ukrán földön" merészelnek nem ukránul beszélni) és a háború miatt. Addig csak a csóróság miatt jöttek át, ma már nem csak azért, hanem a sorozás elől is, vagy mert nem szeretik azt a légkört, hogy valami bakancsos nyelvőr beléjük köthet a boltban nemukránul beszéd miatt és megbírságolhatja ezért.

Oroszország meg hiába van távol, ők veszélyt jelentenek közvetlenül most is, hiszen mind Magyarországon, mind az EU-ban folyamatosan káoszt akarnak csinálni. Alá akarják ásni a normális EU-s egységet. Csak mert nekik így jobb. Ők még abban a világban élnek, ahol ők nagyhatalom és joguk van a körülöttük lévő világ felett atyáskodni. Magyarország számukra csak egy alsóbb rendű csatlós állam. Ezt a sorsot szánnák nekünk.

Minden nagyhatalom úgy gondolja, hogy joga van "a körülötte lévő világ felett atyáskodni", érdekszféra és hasonló fogalmak.
Ez most az a helyzet, amikor a hanyatló nagyhatalom érdekszférája felett megindul a harc. A jelenlegi USA vezetés, pontosabban ez a neokon-neolib globalista irányzat agresszív Oroszország-politikát követ, ahogy tette a Majdan idején is, úgy gondolták, hogy félmunkát végeztek, amikor 1991-ben a Szovjetunió felbomlásával leállították a hidegháborút. A teoretikusaik, mint a néhai Brzezinski kulcsfontosságúként azonosították Ukrajnát, és 2014-ben léptek. Nem csináltak titkot belőle, hogy nem semleges Ukrajnát akarnak, hanem Oroszországot teljesen kiszorítani Ukrajnából, elvágni minden szálat a két ország között. Ebben szövetségesre találtak a banderista nacionalistákban, a "nagyonukránokban", illetve az ukrán középosztály nyugati jólétre áhítozó részében. Akik számára az EU zászló volt az igazi macskagyökér, nem a vörös-fekete vagy akár a kék-sárga, meg a Trizub. Ez akkor abban a pillanatban nem volt valószínűleg az ukrán társadalom többsége, de annak közönye lehetővé tette, hogy keresztülvigyék az akaratukat, a megállapodást felrúgva elüldözzék a törvényes elnököt, fizikai erőszakkal távolítottak el törvényhozókat, polgármestereket és így tovább.
Erre volt reakció Oo. részéről a Krím annektálása, amely a többi ukrán régióval ellentétben egyértelműen orosz többségű volt, és semleges megfigyelők szerint is a lakosai többsége Oroszországhoz akart csatlakozni. Utána a hagyományosan oroszbarátnak számító területeken a szakadárok kikiáltották az "LNR-t és a DNR-t" nyilván orosz irányítással, de volt helyi támogatottságuk. Az ukrán hadsereg és az ukrán nacionalista gárdák ezután visszaszorították ezeket a donbászi milicistákat, amíg az oroszok be nem avatkoztak. A topikot az elejétől végig olvasva lehet rekonstruálni az eseményeket, bár az akkori videók, felvételek közül sokat már gyakorlatilag kiradíroztak az internetről, legalábbis a nyugati szolgáltatóktól. Akkor is voltak tagok, akik kezdettől fogva a szakik oldalán álltak, meg olyanok is, akik - sokszor ruszofóbiától hajtva - az ukránokén.

A 2022-ben kitört háború okairól: az, hogy háború lesz, az eldőlt az amerikai elnökválasztás eredményének kihirdetésével és a Biden-kormány hivatalba lépésével. Victoria Nuland visszatérése garancia volt erre, nyilvánvaló volt, hogy milyen amerikai politika várható Ukrajnát és Oroszországot illetően. A Trump-elnökség négy éves kegyelmi periódusa véget ért, a demokrata establishment addigra eljutott odáig, hogy Trump orosz ügynök, és Oroszországgal le kell számolni, ezekkel az érvekkel, amiket te is hajtogatsz. Minden probléma mögött az oroszokat látták, az "orosz dezinformációt" stb. Putyin meg akarta előzni őket, még egy utolsó kísérletet tett a tárgyalásos rendezésre, de nem talált meghallgatásra. Azt Aresztovicstól is tudjuk, hogy látta az ukrán vezetés, és nyilván a Biden-kormányzat is a dolgokat: vagy egy nagy háború, vagy Ukrajna ismét az oroszok körüli pályára kerül 10-15 év múlva, jön egy új Janukovics, és akkor fuss a terveknek.

Szóval véleményem szerint Oroszország nem jelentett volna semmilyen imminens veszélyt és nem volt szándékában az Elbáig vagy az Atlanti-óceánig visszahódítani az egykori érdekszféráját, főleg nem nyers katonai erővel. Erre nem voltak meg a képességei.
A konfliktus fő okozója az amerikai, angolszász törekvés az oroszok visszaszorítására (tehát nem feltartóztatására) volt, amelyet még Reagan elnöksége idején hirdettek meg ("roll back", a korábbi "containment" helyett). Ez akkor sikeres volt, a Szovjetunió összeomlott, méghozzá nagyrészt erőszakmentesen. Ez a példa lebeghetett Nulandék szeme előtt, hogy ezt meg lehet ismételni az új körülmények között is, elvenni az oroszok érdekszféráját, majd feldarabolni az Orosz Föderációt, ahogy korábban a SZU-t.

Az oroszok célja annyi volt, hogy Ukrajna ne legyen NATO-tag, az sem zavarta őket, ha Hunter Biden jó üzleteket csinál ott. Putyin nem akarta elfoglalni Ukrajnát. Ehhez legalább 1-2 millió katonát kellett volna mozgósítania és felpörgetnie a fegyvergyártást. Nem tett ilyet az "SVO" megindítása előtt. Ukrajna teljes, vagy akár csak nagyobb részének a katonai megszállása, ha képes is lenne rá, olyan szinten gyengítené meg Oroszországot, hogy összeomlana szociálisan és gazdaságilag, de még az ország széteséséhez is vezetne. Nem is lett volna képes 1-2 millió embert egyszerre mozgósítani.

Putyin arra számított, hogy a "drogos bohóc" elmenekül, a kormányával együtt, mint egyes ukrán oligarchák megtették, és majd akkor valami új ukrán rezsimet lehet alakítani, ez nem jött össze. Nem számított 2-3 hétnél hosszabb katonai műveletekre. Ez teljes csődöt mondott, ez minden idők egyik legnagyobb hírszerzési bakija vagy árulása volt. Nem tudjuk, mi volt a háttérben, lehet sosem derül ki pontosan. Szerintem csőbe húzták Putyint, hogy becsalogassák az oroszokat Ukrajnába. Az eredeti terv egy gerillaháború, második Afganisztán volt, ahol az oroszok elfoglalják a városokat, de folyamatosan darálják őket a gerillacsoportok, a 2021 végén, 2022 elején nagy mennyiségben gyorsan leszállított fegyverek fajtája (Javelin, Stinger, NLAW) is erre utalt, vagy egy interjú is, amit egy ukránokkal foglalkozó nyugati katonai kiképzőtől belinkeltem anno a háború kitörése előtt pár héttel, most nem fogom kikeresni. De az volt a lényege, hogy gerillaháborúra készülnek, és szerinte az oroszok 100 ezer halott után fel fogják adni.

A valóságban másképp alakult, a hosztomeli akció kudarcot vallott, délen viszont ellenállás nélkül vonultak az oroszok be egy darabig, amíg olyan területre nem értek, ahol már meg volt szervezve a területvédelem, vagy a nyugati kiképzésben részesült, Javelinekkel stb. ellátott elitebb ejtőernyős, tengerészgyalogos alakulatok akcióztak. Mindenhová nem jutott belőlük. Továbbá lehet, hogy a logisztika is már túl hosszúra nyúlt, a konvojokon való rajtaütések miatt nem működött már.

Szóval így indult a háború, Putyin kénytelen volt nyilván belátni, hogy nagy szarba lépett bele, most mit csináljon? Belement a tárgyalásokba Zelenszkijékkel, amik állítólag végül majdnem el is jutottak egy megállapodásig. Akkor jött Bucsa és BoJo látogatása Kijevben... a Nyugat úgy döntött, hogy nem adhat Putyinnak kiutat a helyzetből, azt remélte, hogy így belebukik, a szankciókkal együtt ez elég lesz rá. Ezután jött a háború tulajdonképpen azóta is tartó szakasza - illetve, volt még egy nagyobb ukrán sikersorozat 2022 nyarán, ami után már legkésőbb az év végére jósolták egyesek az oroszok teljes vereségét. Ebből annyi lett végül, hogy Herszont is feladták az oroszok az év végéig. Én arra számítottam, hogy megpróbálkoznak egy "last stand"-del ott, de több eszük volt ennél, legalábbis Szurovikinnek. 2023 azzal telt el, hogy nem voltak jelentős területi változások, egyik oldal várt nagy támadásából sem lett semmi, illetve nem ért el semmit. Ja, de Bahmut meglett végül az oroszoknak, de az a vérfürdő, amibe került, egy Wagner-lázadáshoz vezetett.

Szóval egy ilyen impotens orosz haderővel ijesztgetni a világot, hogy majd meg sem áll eddig meg addig, enyhén szólva irracionálisnak tűnik. Az is, hogy az ukránok majd varázsütésre összeomlanak 2 év után, mert elfogynak. De az oroszokról ugyanezt állítani is eléggé. Hiszen ők is már 2022 végére el kellett volna, hogy fogyjanak egyesek szerint.

Szóval Putyin terve most már biztosan nem lehet szerintem elfoglalni Ukrajnát egy nagy offenzívával, ennyire nem lehet hülye sem ő, sem a tábornokai, hanem szép lassan kivéreztetni. Mivel nem túlságosan érdekli az emberélet, ezért megfelel számára a szegényebb oblasztokból és köztársaságokból a gopnikokat/bűnözőket meg a kisebbségeket beküldeni a darálóba. A cél most már csak annyi, hogy teljes arcvesztés nélkül befejezhesse, ha az ukránokat sikerülne rákényszeríteni egy fegyverszünetre, az aktuális vonalak mentén, ezeket a vonalakat szeretné még kicsit odább tolni. Sokan nem értik, de sem Putyin, sem Oroszország nem engedheti meg magának, hogy elveszítse ezt a háborút, ez Putyin és Oroszország utolsó dobása (ezért nem vártak tovább 2022-ben, mert tudták, hogy az ukrán hadsereg már csak erősebb lesz, és előbb-utóbb megindul a Donbász, majd a Krím ellen), ezért akár a legmesszebbre is el fognak menni, igenis benne van a pakliban, hogy taktikai atomot vetnek be, ha egyszer igazán falhoz szorulnak. Ezt tudják nyugaton is, szóval keskeny pallón egyensúlyoznak, hogy mennyi és milyen fegyvert küldjenek, ezért haboznak mindig. Pontosabban van ideológiai megszállott, a médiában nagy hangú csoport, akik nyomják a háborús propit, előre a végső peremogáig, pusztuljanak a ruszkik stb.
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 508
19 994
113
Oroszország meg hiába van távol, ők veszélyt jelentenek közvetlenül most is, hiszen mind Magyarországon, mind az EU-ban folyamatosan káoszt akarnak csinálni. Alá akarják ásni a normális EU-s egységet. Csak mert nekik így jobb. Ők még abban a világban élnek, ahol ők nagyhatalom és joguk van a körülöttük lévő világ felett atyáskodni. Magyarország számukra csak egy alsóbb rendű csatlós állam. Ezt a sorsot szánnák nekünk.
Szóval Magyarországnak az EU és NATO keretein belül kell tevékenykednie. Ott kell megtalálnunk a számításainkat. Ott kell érvényesítenünk az érdekeinket. Túl sok választásunk amúgy sincs. A kelet számunkra anyagi és szellemi szegénységet hozna csak.

Az meg hogy itt a HTKA-n látszólag sokan szimpatizálnak az oroszokkal, az meg azért félrevezető, mert jelentős részt azért van ez, mert elkergettétek azokat aki nem veletek szimpatizálnak. Ezért is utaltam arra, hogy a HTKA üzemeltetői nem biztos hogy tisztába vannak azzal, hogy mi folyik itt, hogy mit műveltek. És ez nem önkényes feljogosítás, hanem jog, és valahol felelősség is, hogy ha azt látom, hogy valami rossz, valami nagyon rossz történik, akkor jelezzem. Az meg hogy azt feltételezed, hogy én a saját világnézetemmel nem egyezőket támadom, az azért van, mert te egy szekértáborból harcolsz. Így akik kint van az mind ellenség. Holott ha más szekértáborral találkozom, akkor előfordul hogy nekem kell azt jeleznem, hogy az ukránokat ne tekintség jobbnak mint az oroszokat. Ez egy összetett konfliktus számunkra. Szóval nem én vagyok szekértáborban, nem én támadok mindenkit aki más véleményen van. Neked kéne kilépni a szekértáborodból, hogy meglásd miről is szól ez a háború.
1. Az első megállapításod - hogy Oroszország veszélyt jelentene Európára - egy értelmetlen negatív sztereotípia részedről.Esetleg bizonyíthatnád néhány konkrétummal, bár ez rátok nem jellemző. Oroszország konkrétan semmiféle veszélyt nem jelentett Európára, sőt, minden eszközt megragadott, hogy közeledjen Európához. Adott olcsó energiát és nyersanyagot és nem hiszem, hogy az orosz turisták fenyegetést jelentettek volna Hévizen... :D Az európai ipar pedig száguldott és jólétet teremtett, de amint az ma látszik az orosz nyersanyag és energia nélkül ez bizony nem megy... LEhet bármilyen fejlett feldolgozóiparod, ha nincs mit feldolgozni... :D
A NATO volt amelyik "önvédelemből" körbevette Oroszországot támaszpontokkal és most felháborodik, ha az orosz ezt fenyegetésként értékeli.
Álszent majmok gyülekezete, akik minden jogot a demokráciára addig pártfogolnak, amíg az a saját érdekeiket szolgálja (lásd Koszovó és a kisebbségek önrendelkezése, ami a Donbassz esetében már nem érvényes... :D ) És álszent módon ugyanez a NATO veri magát, hogy az orosz megtámadta szegény Ukrajnát, amelyiknek a társadalmi berendezkedését és törvényesen megválasztott vezetését a Nuland ribanc féle dollármilliók fordították meg. És utána ne gyertek nekem azzal, hogy Zselét már pártatlanul választották meg, mert erre az időszakra minden olyan politikai szerveződést ami csak egy kicsit is a hazai orosz kisebbség érdekét képviselte volna a nagy demokrácia nevében betiltottak.

2. A HTKA-n lehetett volna ésszerű eszmecserét folytatni, ha az általad képviselt szekértábor nem tolja kritika nélkül az átlátszóan hülye ukrán propagandát (lásd: Kijev Szelleme, a sörétes puskával lelőtt Kindzsal, a 100-ból 150 lelőtt rakéta, stb... :D ) és a hazugságokkal való szembesülésekor nem próbálja meg elsunnyogni a kérdést... Lehet, hogy a te irányodból "szekértábornak" tűnik ez az oldal, de hidd el, innen a másik fél egy igazi beltenyészet, akik érdemleges kritika nélkül hajlandók bármilyen hülyeséget támogatni, ha annak a végén ott van, hogy "slava Ukraine" :D
Szóval minden kétirányú. Imádom, hogy mostanában mindenki abból a táborból azt próbálja biztonygatni, hogy ők bizony nem ukránpártiak, ők tulajdonképpen semlegesek és ezért az ő "kívülálló" véleményük sokkal objektívebb, de ez egyszerűen süketelés. Ennél már becsületesebb Ladagrant véleménye, aki legalább mindig ugyanolyan szórakoztató. De ha már minden(en) kívül(álló) is azt hangoztatja, hogy neki csak a magyar érdekek a fontosak, akkor a kaprok tényleg nagyon vesztésre állhatnak... :D
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
5 012
28 240
113
Putyin arra számított, hogy a "drogos bohóc" elmenekül, a kormányával együtt, mint egyes ukrán oligarchák megtették, és majd akkor valami új ukrán rezsimet lehet alakítani, ez nem jött össze. Nem számított 2-3 hétnél hosszabb katonai műveletekre. Ez teljes csődöt mondott, ez minden idők egyik legnagyobb hírszerzési bakija vagy árulása volt.
Ezt a részt nem értem. 2022 március végén - április elején meg volt a megegyezés Oroszország és Ukrajna között. Épp csak alá kellett volna írni. Oké, nem 2-3 hét, hanem 4-5. Tényleg nagy különbség.
Aztán BoJo közölte Zselével, hogy nem ez szerepel a forgatókönyvben.

Emberi logika szerint Putyinnak (a hírszerzésnek) igaza volt. Az ukránok hajlandóak voltak elfogadni az orosz feltételeket. Arra ki számítana, hogy valaki inkább lemészároltatja a népét?
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 287
43 180
113
A francia zsoldosok teljes listája, akik a közelmúltban az AFU Nemzetközi Légió ideiglenes állomáshelye ellen Harkivban elkövetett rakétatámadásban haltak meg:

Akhalkatsi Zurab (1980.06.27., 16AA32819);
2- Albert Aymeric (1989.19.22., 19EK40821);
3- Arsmurzaev Khusen Abdourachidovich (197.03.02., 20DH61988).
4- Barbieri Ernesto Bruno Christian (1996.06.28., 0225933);
5- Bidault Antonin, Marin, Quentin Chislain, Alexis (23.11.199? 10CA33662);
6- Bousquet Ricard (1990.08.23.);
7- De Caupenne D'Aspremont James (1983.12.03., 14AL78344);
8- Demidov Bogdan Romanovitch (1992.02.07., R612CZAC2);
9- Demont Kevin Philippe Patrick (1987.07.30., 130780100104);
10- Dos Santos Mathieu (1987.07.03., 14DC17240);
11- Dukaris Eric (2001.05.04., 190384252466);
12- Erba Gabriele (1986.04.04., SUNB69301);
13- Kilama Gregory Antonio Sosefo Matehau (1980.12.01.);
14- Lebrun Pierre Jeanmohame, Jean, Mohamed (1999.12.25., 191083258637);
15- Leonard Sylvain (1987.05.02., 20CD05528);
16- Malandain Franck Georges (1973.09.18., 181278461914);
17- Marmier Herve Claude (1974.09.25. 17AT57188);
18- Meunier Kevin, Paul (1995.01.02. 16AK82929);
19- Mhaidl Leila (2003.03.17., 14CR52463);
20- Mokhtari Amine, Lamri (1999.09.25., 19C06157);
21- Mondet Brat Jean-Jacques (1997.05.31., 17EF59217);
22- Mordant Dylan, Johnny, Santiago (1996.09.13., 17CE69825);
23- Moya Jordan (1986.03.01., 20CD07256);
24- Palmie Tom (2000.02.11., 180392256246);
25- Petry Frederic Marie Serge (1968.05.05.05., 14A134095);
26- Pellecrini Ugo, Francesco, Lucas (1999.07.15., 190759581203);
27- Rochard Thibault, Daniel, Francois (2002.12.15., 200758350266);
28- Roussel Charles, Berhim (1996.09.01., 18EK23498);
29- Sanapo Anthony Mickael (1985.02.09., 80557600502);
30- Soubie Theo, Laurent, Claude (1991.02.07., 22AA21576).

A legfontosabb dolog, amit minden külföldinek meg kell tanulnia, hogy az oroszokkal való harc életveszélyes, mindig halállal végződik.
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 194
13 735
113

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
Barátom,hidd el hogy nálad sokkal jobban látom. Ez a mutatvány a rengeteg halotton kívül az egypólusú világrend megváltoztatásáról szól. Az USA eljátszotta a szerepét,páran a nyakára nőttek,és ezt fogják érvényesíteni,akár tetszik ez az úgynevezett nyugati világnak,akár nem itt már nincs visszaút. Katonailag minimális az esélye egy közvetlen összecsapásnak,ezt a világ gazdaságának az újra felosztásával fogják lejátszani. Itt nem GDP-t kell nézni,hanem a konkrét gazdasági lehetőségeket,a világ kereskedelem eltolódását,és a háttér valuta folyamatos erózióját. Nem két napos sztori lesz,hanem nagyjából 8-10 éves folyamat,ami a jelenlegi tendenciákat figyelembe véve elkerülhetetlen. Azt sem tartom lehetetlennek,hogy ezt a haknit az oroszok,és a kínaiak közösen tervezték ki,mert maga az ukrán háború elkerülhetetlen volt. Az emberek 99%-a tudatlanul szemléli,mert csak azt látja,amit te is írsz,hogy van két szekértábor. Egy valamit nem látnak,az egész mutatvány mozgató rugóját,ezt szerintem te sem látod. Nem degradálni akarlak,csak ehhez kell egy kis hozzáértés. Gazdasági,és pénzügyi. Ilyen keveseknek van,ezért tudatlanok. Nem született hülyék,csak mivel nem tanulták,ezért nem értenek hozzá,hogy összefüggésekben gondolkodjanak. Én se állok neki egy fizikussal vitatkozni,mert nem látom át,és nem értek hozzá. Mivel volt dolgom üzletileg ukránnal is,meg orosszal is,engedd meg nekem,hogy az oroszok mellett tegyem le a voksot. De nem csak ez a szimpátiám oka,hanem az ukrán mentalitás gyűlölete. Az meg végképp nonszensz,hogy ismételten a HTKA üzemeltetőit citálod elő,mert úgy véled,hogy a te véleményed az etalon.
Amit írtál az igaz, csak a Globális Dél vonatkozásában. Ezt ők akarják!
A Kollektív Nyugat pedig ezt akarná megakadályozni az ukrán balhéval, ti. nem szívesen mondanának le eddig - közvetve vagy közvetlenül - gyakorolt globális hatalmukról.
Ha elveszítik az ukrajnai háborút, mert mondjuk nem vállalnak be egy III. Vh. és az azzal járó atomcsatát, akkor az lesz, amit Te írtál. Azaz többpólusú világrend, újraosztott érdekszférákkal.
Ha azonban leverik az oroszt Ukrajnában, akkor Oo. javaira ráteszik a kezüket és onnan kezdve nem lesz aki ellenálljon nekik. Kínát kb. 2-3 éven belül kiéheztetik, feldarabolják. A maradék sok apróval pedig azt tesznek amit akarnak. Aki ellenáll szépen kinyírják. Közben pedig nekiállnak felépíteni globálisan a WEF által képviselt digitális disztópiát, akarom mondani diktatúrát.
Az a nagy kérdés, hogy összejön-e nekik.
 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 448
7 206
113
Emberi logika szerint Putyinnak (a hírszerzésnek) igaza volt. Az ukránok hajlandóak voltak elfogadni az orosz feltételeket. Arra ki számítana, hogy valaki inkább lemészároltatja a népét?
fogalmazzunk úgy, hogy az A terv az volt hogy bemennek mindenki átáll vagy legalábbis megadja magát zeli elfut janukovics megérkezik kijevbe és kormányt alakít (emlékezzünk az első napok felvételeire a piros lámpánál az ukrán civil autók között megálló orosz katonai járművekről)
a B terv hogy ha zeli azonnal nem fut el bemegy a vdv egy különleges művelet keretében gostomelről kijevbe és rendezi a problémát erővel
a C terv hogy ha mégse jönne össze a különleges művelet akkor pár nap után tárgyalások a kölcsönös előnyök elve alapján ukránok de jure megtarthatnak mindenkt kivéve krím, de facto a donbaszi népköztársaságok akkora ukrán jog szerinti autonómiát kapnak hogy maradhassanak oroszországban (a szivárogtatások szerint erről szólt az a majdnem aláírt megállapodás)
az hogy még két év múlva is háborúzzanak kb a ZS terv lehetett