Igazad van. Nem lehet az ellenség agyközpontját támadni....
Amiről beszélsz, azt úgy hívják az ellenség stratégiai szintű súlypontja. (Center of gravity, CoG).
Igen tudom, de régebben többen irtak, hogy takarékoskodjak a szakszavakkal... a többség laikus, nekik irok inkább. A repüléssel kapcsolatos szakkifejezések vagy műszaki szakzsargon is néha kiakaszt amiket itt is olvasok, de mivel egy közfórum, jobban szeretem azt itt
Viszont ezt a háború előtt szokták felmérni, a művelet tervezés során, ugyanis ezt kell támadni...
Igen, de nem lehet ugyebár megtámadni. USA zászló van rajta. A Starlinken is...
Ha nem tudják támadni, akkor nem szokás háborút indítani....
Hát ez már politika, de a tervezési mátrixban nekik az jött ki, hogy ha nem támadnak, az nekik rosszabb. Ez a háború úgyis kitört volna, csak 5 év múlva egy feltápolt Ukrajna indult volna meg a Donbast ledaráni. Hát döntöttek, tudván, hogy szarba mennek. A katona meg azt csinálja, amit mondanak neki.
Mert nem lehet a stratégiai célokat elérni a CoG támadása nélkül.
Bizony, és ezért látjuk azt, amit. Ezért nem haladnak, ezért bénáznak, ezért nem söprik el az ukránt, ahogy azt minden előzetes hadi játék tette 3 napra. Mert ott egy ukrán vezetési láncal számoltak, amit az orosz szétcsapott volna első nap, nem egy USA matricás érinthetetlen hálózattal.
Szóval ebből levonni az orosz haderő gyengeségét, az erős önbecsapás. Ha az orosz nekimenne szabadon minennek, akkor aztán nagyot pislogna mindenki...
Ha egy háborúban lehetetlen a célokat elérni az általad felismert ok miatt, akkor annak a háborúnak NINCS ÉRTELME.
Nekik van. A Donbas civiljeinek védelme okán vállalták ezt be. A vért ezért fizetik meg...
Ez a háború már 22 márciusban elveszett, mert akkor még a CoG Zselé és bandája volt.....
Nem, Zselé egy szinész, egy bábú. A parancsnokság amerikai kézivezérelt politikailag, a katonai vezetés csak részben.
Már nem így van.
Innen már mindegy, hogy mi lesz Donbasszban, ha Ukrajna nem lesz már SOHA Putyiné.
Nekik nem mindegy mi lesz ott. A többit majd megbeszéljük 10 év mulva... szerintem nem lesz Ukrajna, ha nem most, akkor leszámolnak vele egy rövid békeperiódus után. Bár inkább most, szerintem.
Mert Putyin nem éri el az ellenfél supypontját. A polgári infrastruktúra, a katonai gépezet SEM az....
Nem éri el, mert az amerikai. Infrastruktúra az nem sok maradt, állam nem létezik. A nyugat tartja el, nélkülük bevallottan egy nap alatt becsődölnének. Vagyis az orosz még ekkora hátrányban is elérte mindezt...
Az ellenfél társadalma lehetne, de a saját propagandája csapdájába esett.
Ezt nem értem
A nyugati társadalmak nem áldoznak semmit, nem vesztenek SEMMIT, mert a gáz és energia fegyver csődöt mondott.
Azért a gazdasági adatoknak nézz utána... nem kötekedésnek mondom. Rohadtul rábasztunk mi itt Európában.
A háború Putyin számára tavaly elveszett.
A nyugati világ számára pedig a hegemónia...