Mac minden tisztelettel ..Milyen forrásokat akartok? Miről?
Arról hogy Krím nem volt Ukrajna része? Arról, hogy Harkovtól, Odesszáig orosz területekről beszélünk?
Ha nem hiszitek, járjatok utána?
Arról kell forrás, hogy 2014-ben puskalövés nélkül sikerült megszállni a Krímet? Hogy a konfliktus elején gyakorlatilag nem voltak összecsapások keleten? Hogy fociultrákból összeverbuvált csapatokat kellet végül odaküldeni, akik hajlandóak voltak harcolni?
Erről akartok forrás?
Vagy arról kéne forrás, hogy Putyin úgy vonult be egy minimális és szarul felszerelt haderőval 2021-ben, hogy az egészet lezavarja max három hét alatt és megismétlődik az, ami 2014-ben?
Azt akarjátok mondani, hogy az ukrán haderő nem soroz be harkovi, meg odesszai férfiakat? Nos erről ti adjatok nekem forrást.
Gyakorlatilag az összes kritikám, ami az orosz fegyvereket, fegyveres erőket ilette az elmúl bő egy évtizedben beigazolódást nyert.
A fenomenális bejelentések a 2010-es évtizedbeől, hogy miből, mennyi lesz rendszeresítve 2020-ra. A rengeteg wunderwaffe Armatától kezdve, Bumerangon, Kurganyecen keresztül Szu-57-ig, amik fantasztikus harceszközök, csak épp a konfliktuban nem vesznek részt, mert.... ???
Ukrajna képes lett volna mostanáig kitartani, ha a kelet-ukrajnai lagosság nagy része (ismétlem, nagy része, nem mindenki) nem az ő oldalukon harcol?
abban igazad van teljes mértékben,hogy biztosan be vannak sorozva az ukrán haderőbe a harkovi és odesszai férfiak,de te nem érzed a különbséget a besorozva lenni ,és az általad megfogalmazott ,és most idézlek,hogy pontos legyek " Ez a háború nem tartana ott, ahol éppen tart, ha az ukrajnai oroszok nem álltak volna tömegesen az ukránok oldalára." között ??
belemehetünk szemantikai vitába,hogy te mit értesz ez alatt,de a megfogalmazásodnak van egy olyan jellegű áthallása,mint ha ezek az ott élő orosz nemzetiségűek,önként és dalolva harcolnának vállvetve az ukránokkal a békés és nyugodt Ukrajnát elözönlő orosz orkok ellen,ami viszont nem fedi a valóságot !
ami az oroszfegyvereket és fegyveres erőket illeti
.. nem kell azt a fajta haditechnikát kedvelni,de ha már ez egy haditechnikával foglalkozó fórum,akkor illő lenne azért a képességeit elismerni .. és ez bár az ukrán topic,de miért nem vetjük akkor össze mondjuk Szíriával ahol az US "képtelen volt megoldani" az ISIS elleni harcot,amit a ruszkik kb fél év alatt képesek voltak megfordítani ? (most konteózásokba ne menjünk bele,hogy kinek milyen geoplitikai vagy geostratégiai érdekei vannak a térségben, ne menjünk bele az olyan nyilvánvaló (máig elérhető videóanyaggal bizonyított) tényekbe. amikor az éppen vonuló ISIS konvoj egy Apache helikopter felügyelete mellett halad,amnit egy ilyen helikopter talán egyetlen egy kitárazással fel is tudott volna küldeni a Paradicsomba,hogy ott várja őket a 40 huri .. mindezektől most tekintsünk el,viszont ha az oroszok ugyanazt a metódust folytatnák amit Szíriában,hogy tényleg válogatás nélkül lőnek mindenre ,nem kimélve senkit, akkor lehet hogy most az lenne a problémátok,nem az hogy a ruszkik milyen lassúak és képtelenek gyorsabban haladni.
pedig elhiheted hogy ők is képesek lennének megoldani ezt a problémát ..
hogy miért nem teszik,én sem tudom,mint ahogyan itt senki nem tudja,de nem képességbeli hiányosság ..
ami tény .. volt sok elavult szarjuk,volt sok olyan fejlesztés amibe lett lebegtetve,de csak mutatóba van nekik .. mondjuk arról is volt szó valahol,hogy azt állították a ruszkik ( a motor konstrukciós hibáit ismerjük) ,hogy Pl az ARMATA platformos T-14-et bár legyártották,de az elemzőik szerint, az olcsóbb és könnyebben gyártható/upgradelhető T-80 és T-90 típusok elegendőek bizonyulnak a nyugati típusokkal szemben.
igaz,nagy tankcsaták még nem voltak,de face to face találkoztak azért a keleti és nyugati páncélosok,annyira nem kell szégyenkezniük szerintem a ruszkiknak,mert nem igazán van miért .. ezen a terepen amin jelenleg folyik a harc,ott meg a nyugati páncélosoknak már az egyszerű haladás is komoly gondot okoz,nem hogy a harccselekményekben való részvétel

most le lehetne itt állni vitatkozni,hogy ha a ruszkik leszerepeltek akkor pl a Patriot rendszer, az Iris-T, a nyugati modernebb harckocsik,a lövésszállító páncélozott harcjárművek, önjáró tüzérségi lövegek (pl PZH 2000) ,bemérő radarok stb stb .. tényleg lehetne sorolni azt a tonnaszámra odahordott nyugati cuccot, hogy azok hogy szerepeltek le amikor mindegyikből dokumentáltan rengeteg lett megsemmisítve ? vagy ha már kinéztem fél szemmel a topicból és megemlítettem Szíriát, akkor hogy szerepelt le a "high-tech" izraeli haditechnika Gázában? vagy mondjuk a szintén nyugati"high-tech" Szaudiban a hutik ellen ?
ezzel csak arra akartam volna utalni,hogy megvannak a korlátai minden haderőnek,és hiába tesszük le a voksunkat a keleti vagy a nyugati haditechnika mellett azért az igazi megmérettetés nem egy disszemle vagy egy hadgyakorlat lesz hanem a valós harc,valós harci körülmények között, ebben meg a jelenlegi háborúban a nyugat sem brillirozik.
apropó kísérletek .. miért nem vetik be akkor a NATO "csodafegyvereket" amik fantasztikus harceszközök és már évektizedek óta dolgoznak rajtuk,de harcicselekményben még nem vettek részt ..
lehetne említeni ilyen dolgokat mint pl railgun,lézerfegyverek stb .. na ennek függvényében kellene vizsgálódni,hogy ha van egy nem megfelelően működő technika azt nem küldjük be oda,amig nem tudja az elvárt kritériumokat.leszámítva 3-4 teszt darabot, hogy az esetleges felmerülő,és a reális körülmnyek között kiderülő konstrukciós vagy tervezési hibákat még a sorozatgyártás előtt ki lehessen küszöbölni. (erre volt is példa a ruszkik részéről)
végül de nem utolsó sorban .. elismétlem akkor megint,ha a úgy lenne ahogyan állítod
akkor ki sem robban ez a háború,csak hát nem így volt .. tehát még mindig arra kérnélek,mert valahol (bár nem voltam nevesítve) mégis magamra kellett hogy vegyem,mutass már arra bizonyítékot,amit állítasz hogy tömegesen álltak az ott élő oroszok az ukránok oldalára, mert ez véleményem szerint nem fedi a valóságot, viszont az orosz haderő kezdeti hiányosságait nem vitatom, viszont ezt a hibát most sikeresen orvosolgatják, és amire rámutatott eza háború,hogy mik az oroszokgyengeségei, az azt is megmutatta mik a nyugati cuccok gyengeségei. valahol egálban is vannak .. de ha szerinted csak az orosz szar, a nyugati meg mindenben felsőbbrendű .. akkor legyen úgy,én nem akarlak semmiről sem meggyőzniha a kelet-ukrajnai lagosság nagy része (ismétlem, nagy része, nem mindenki)

és hogy szabályzatot se sértsek legyen itt egy videó,ami talán méltó zárszó lesz a keleti és nyugati vagy irhatjuk elavultnak és high-technek a találkozására..
rettenetesen nagy bajban vannak a ruszkik mert már a gyalásó is elfogyott,így maradt a furkósbot .. orosz katona vs ukrán FVP drón
https://vk.com/donbass_syria_military_commander?z=video-118104170_456265404/96e8d97519932b9e61/pl_wall_-118104170
@grigorij3
A NATO nyugodtan feloszlatható lett volna a Szovjetunió felbomlása és a VSZ megszünése után,mivel teljesen okafogyottá vált, ha nem a ruszik lennének a fő célpont meg is tették volna ..