[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
A finom változás Ukrajna hibáztatásában halálos bajt jelent az amerikaiaknak
Hal Turner 01 február 2024
VÉLEMÉNY-SZERKESZTŐSÉGI CIKK

Egy nagyon finom változás az orosz külügyminisztériumból jövő szavakban jelzi az Egyesült Államok megsemmisítése előtti UTOLSÓ lépést. Elérkeztünk az utolsó lépéshez ....

Az orosz külügyminisztérium által használt megfogalmazás nagyon finom volt, de a mindenekelőtt következményei vannak
Nézd meg, hogy fel tudod-e fogni a finom változást ebben az RT-ből származó részletben:
Az USA és állampolgárai bűnrészesek az ukrán hadifoglyok halálában, akiket múlt héten öltek meg, amikor az őket szállító orosz Il-76-os katonai repülőgépet lelőtték a kijevi csapatok - mondta a moszkvai külügyminisztérium szóvivője, Maria Zaharova.
Csütörtökön az orosz Nyomozó Bizottság nyilvánosságra hozott egy jelentést, amely szerint a teherszállító repülőgépet két amerikai gyártmányú MIM-104A rakétával semmisítették meg, amelyeket egy Patriot légvédelmi rendszer lőtt ki. Az Il-76-os múlt szerdán zuhant le az oroszországi Belgorod régióban. A fedélzeten tartózkodók - 65 ukrán hadifogoly, három orosz katona és a személyzet hat tagja - mindannyian meghaltak.
Az orosz nyomozók szerint az ukrán csapatok a rakétákat egy Harkov megyében lévő állomáshelyről lőtték ki, nem messze Lipci falutól, mintegy 10 km-re az orosz határtól. Következtetésüket a baleset helyszínén talált 116 rakétadarabra alapozták, amelyeken angol nyelvű feliratokat találtak.
A jelentésre reagálva Zaharova egy Telegram-posztban azt mondta, hogy az amerikai állampolgároknak "tudniuk kell, hová megy a pénzük", és azzal érvelt, hogy Joe Biden elnök és kormánya az amerikaiakat "bűnrészessé tette egy véres tragédiában".


Felfogtad? Észrevetted a finom változást a nyelvezetükben? Itt van az orrod előtt!
Hadd fókuszáljam nektek:
"Az USA és polgárai bűnrészesek az ukrán hadifoglyok halálában..."
Aztán megint, egy későbbi bekezdésben:
" ...azt állítja, hogy Joe Biden elnök és kormánya az amerikaiakat "bűnrészessé tette egy véres tragédiában"." ""
Ez az apró és finom változtatás nem csak az amerikai kormányra mutat, hanem RÁTOK. És rám! Egyénileg. Személyesen.

Ez egy olyan pont, amit az elmúlt két évben többször is elmondtam a rádióműsoraimban. Komolyan rámutattam, hogy amit a KORMÁNYUNK tesz, azt a MI NEVÜNKBEN teszi.

Ne feledjék, ez a nemzet Abraham Lincoln híres Gettysburgi beszédét ünnepli, amelyben azt állította, hogy "a nép kormánya a nép által, a népért és a népért".
Ergo, amikor az amerikai kormány tesz valamit, azt a MI nevünkben teszi. A te és az én nevemben.

Az oroszok most világossá tették, hogy kit tartanak felelősnek azért, amit az amerikai kormány tesz: TÉGED és ENGEM.
Látod, mi, te és én, valójában mi vagyunk a hibásak!

Hátradőlünk, és nem teszünk semmit, miközben a kormányunk az egész világot eltiporja. Szankciókat erre és arra. Katonai akciók itt. Katonai akció ott. És amikor a kormányunk ilyen tevékenységet folytat, emberek halnak meg, akiket nem ismerünk, olyan országokban, ahol még sosem jártunk, vagy talán még csak nem is hallottunk róluk, meghalnak.
Ó, és miközben a kormányunk ezt a sok szart műveli az emberekkel szerte a világon, mi csak ülünk és nem csinálunk semmit, semmit. Nem telefonálunk a kongresszusi vagy szenátusi képviselőinknek. Nem írunk levelet vagy küldünk faxot. Még egy e-mailt sem küldünk. Ülünk a seggünkön és nem csinálunk semmit, semmit.

Az oroszok most világossá teszik, hogy TI és ÉN vagyunk azok, akik ezt teszik. TE és ÉN vagyunk a hibásak. Közvetlenül. Személyesen.

Tudjátok mit? Igazuk van.
MI vagyunk a hibásak. Mi választjuk meg ezeket az embereket, aztán hátradőlünk és hallgatólagosan jóváhagyjuk, amit tesznek a saját, személyes tétlenségünkkel. Embereket mészárolnak le szerte a világon. Visszabombáznak országokat a kőkorszakba.
Te és én hátradőlünk, és nem teszünk semmit. Vagy ami még rosszabb, olyan idióta Beach Boys paródia dalokat énekelünk, mint a "Bomb Bomb Bomb Bomb Bomb Bomb Bomb Bomb Irán” mintha az, amit teszünk, valahogy jó lenne. Nem az.

Egy orosz ismerősöm a minap Lindsey Graham amerikai szenátort idézte, hogy egy nagyon jogos érvet fogalmazzon meg számomra. Megmutatta nekem, amit Lindsey Graham az "X"-en (korábban Twitter) posztolt, amelyben a következőket mondta:

Aztán az orosz srác megkérdezte tőlem: "Mi lenne, ha az Orosz Föderáció Tanácsának valamelyik tagja (azaz egy orosz "szenátor") pontosan ezt az üzenetet tette volna közzé a VKontake-on (orosz közösségi médián), csak az érintett országokat változtatná meg, például ez a HAMIS PÉLDA:

HAMIS OROSZORSZÁG SZENÁTORA

Abban az esetben, ha a Putyin-adminisztráció kíváncsi, az Egyesült Államok és mindenki más számára a régióban teljesen világos, hogy a kormányzat nem akar háborút. De nehéz lesz elmondani az elesett katonák családjainak, hogy az Egyesült Államok nem áll háborúban velünk.
Az Egyesült Államok több fronton is háborúban áll Oroszországgal megbízottja (Ukrajna) révén. A gyenge beszéd és a gyenge cselekvés veszélybe sodorja [ukrajnai] szolgálati tagjainkat. Ha az Egyesült Államok nem fizet súlyos árat szolgálati tagjaink halála és még sokan mások megsebesülése után, akkor a Putyin-kormányzat elmulasztja az orosz személyzet védelmére vonatkozó kötelezettségeit.
A Putyin-kormányzatnak: Hagyja abba a gyenge retorikát, és válaszoljon erővel az orosz érdekek és életek védelmében. Az Egyesült Államok/NATO agresszióval kapcsolatos jelenlegi megközelítése nem működik. Változtass, amíg lehet."


Ugyanazok a szavak, mint Lindsey Grahamé. Ugyanaz a logika.

Tehát meg kell kérdeznem TÉGED, az Olvasót, ha Lindsey Graham szavai Iránról elég jók ahhoz, hogy az USA megtámadja Iránt, vajon HAMIS az, orosz szenátor Ukrajnára vonatkozó pontosan ugyanazok a szavai igazolnák, hogy Oroszország megüt minket?

Miért ne. Ugyanaz a helyzet!
Látod, ez nagy probléma az amerikai társaimnak. Úgy tekintünk a világra, mint ami a miénk, amit akarunk. Egyszer sem állunk meg azon gondolkozni, hogy más hatalmas nemzetek hogyan dönthetnek úgy, hogy a MI logikánkat használják, ellenünk.
Most néhányan közületek úgy reagálnak majd, hogy „Nem mernék”. Óh ne? Miért ne?
És te azt válaszolnád: "Mert kifújnánk belőlük az élő szart."
Igazán?
Mert ezt ők is megtehetik velünk.
Ó.
Igen.
Beáll a valóság.
És ugyanazok a reakciós amerikaiak, akik azt mondanák, hogy "nem mernék", valószínűleg azt mondanák, hogy "nem fogják, az a világ végét jelentené".
Igen. Az lenne. És megtettük volna magunkkal, ahogyan világszerte viselkedünk.
Miért kellene Oroszországnak hátradőlnie, és megengednie, hogy fegyvereket szállítsunk Ukrajnának, amelyeket most egyértelműen oroszok meggyilkolására használnak?

Miért ne mondhatná Oroszország (újra) az Egyesült Államoknak, hogy hagyja abba az oroszokat megölő fegyverek szállítását, majd hozzáteszi, különben Oroszország elkezdi ütni az Egyesült Államokat?

Oroszország miért ne tehetné közvetlenné? Tompa?
Jó. Kiderült, hogy csak most kezdték el tompítani. Ennek az Op-Ed-nek a tetején most elkezdték "amerikai állampolgárokat" hibáztatni. Te és én.
Hová vezet ez? Hadd magyarázzam el így:
Mi a különbség a " Ölés" és a "gyilkosság" között?
A gyilkosság egy ártatlan ember törvénytelen megölése. De a " Ölés" megengedett, ha "indokolt".

Például, ha egy srác fegyvert céloz rád, és te olyasmit csinálsz, ami megöli, az „önvédelem”, nem pedig gyilkosság, noha a srác most meghalt.
Tehát van különbség ölés és gyilkosság között. Az egyik megengedett, míg a másik nem.

Ugyanez az országokkal.
Az Egyesült Államok fegyvereket szállít Ukrajnának az oroszok megölésére. Oroszország többször is felszólította az Egyesült Államokat és a NATO-t, hogy álljanak meg, de mi nem állunk meg. ERGO, Oroszország számára "indokolt" lenne önvédelemből megölni minket.

Szerencsére az oroszoknak jó erkölcsük van, és tudják, hogy az ártatlan amerikai népet talán nem szabadna megbántani gonosz kormányunk miatt. Szóval eddig nem öltek meg minket.

Úgy gondolom, hogy az orosz külügyminisztérium megfogalmazásában a jelen Op-Ed elején említett változás azt jelzi, hogy ez hamarosan megváltozik.

Az Orosz Föderáció hivatalos diplomáciai testülete most nyíltan és nyilvánosan "az amerikai népet" okolja az oroszok haláláért. Engem és téged.
Miután ismételten azt mondták nekünk, hogy hagyjuk abba, Oroszországnak már csak az maradt, hogy megállásra kényszerítsen minket - azzal, hogy megöl minket.
Az orosz külügyminisztérium most kezdte meg a történelmi alapokat, hogy pontosan ezt igazolja.
Azzal, hogy megváltoztatják a nyilatkozataikat, hogy "az amerikai népet" hibáztassák, olyan rekordot állítanak fel, amely igazolja, hogy megöljenek minket.

Bölcs emberek.
Hacsak nem uralkodunk el a saját elvetemült kormányunkon, és nem akadályozzuk meg, hogy az egész világon átgázoljanak, akkor ti és én is felelősségre vonhatóak leszünk. Megállíthatnak minket.

Úgy tűnik, az óra ketyeg.

Most vagy felállsz, és elkezdesz aktív és elkötelezett polgárként viselkedni, és elkezdesz szólni a választott közszolgáidnak, hogy hagyják abba, vagy visszamész a seggeden ülni, és nem csinálsz semmit, amíg a ragyogó fehér villanások el nem kezdődnek. Aztán sajnálhatod magad, miközben elpárologsz, csakhogy Isten már tudja: te magadnak köszönheted, hogy nem emelted fel a lusta segged és nem állítottad meg a saját kormányodat, amíg még megtehetted.

Nincs szánalom neked és nekem.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 594
47 898
113

WP: Kijev értesítette a Fehér Házat, hogy Zelenszkij úgy döntött, hogy kirúgja Zaluzsnijat​

Kijev értesítette a Fehér Házat, hogy Vlagyimir Zelenszkij úgy döntött, hogy elbocsátja Valerij Zaluzsnij ukrán fegyveres erők főparancsnokát – írja a Washington Post forrásokra hivatkozva.
A lap szerint az Egyesült Államok nem támogatta ezt a döntést, de nem is tiltakozott.
A CNN értesülései szerint a Zaluzsnij elbocsátásáról szóló rendelet a hét végére várható.


Az ukrán hatóságok tájékoztatták az amerikai kormányzatot az Ukrajna Fegyveres Erői (AFU) főparancsnokának, Valerij Zaluzsnijnak a menesztéséről szóló döntésről. Erről a The Washington Post számolt be.
A kiadvány szerint az amerikai tisztviselők nem támogatták ezt a döntést, de nem is ellenezték azt. Mondván, hogy Zelenszkijnek joga van ilyen döntéseket hozni.

"Az ukrán kormány tájékoztatta a Fehér Házat, hogy Volodimir Zelenszkij elnök úgy döntött, hogy elbocsátja legfőbb katonai parancsnokát, Valerij Zaluzsnij tábornokot, ami az egész háború legjelentősebb személyi átrendeződése lesz - mondta két, a megbeszéléseket ismerő személy"


A RIA Novosti egy hozzáértő forrása részletekkel szolgált a brit NATO-expedíciós haderő tervéről Ukrajnában, a repüléstilalmi zóna létrehozásáról és Oroszország támadóképességének „aláásásáról”.‼️

egy ilyen forgatókönyv előkészítése a londoni végrehajtásra várhatóan 2024 májusára fejeződik be;

a tervek szerint nagy, nagy manőverezési képességű NATO-erőket küldenek titokban Ukrajnába Románia és Lengyelország határ menti régióiból, hogy elfoglalják a védelmi vonalakat a Dnyeper jobb partja mentén;

szintén nem kizárt, hogy Moldova és Románia fegyveres erői megelőző csapást mérjenek Dnyeszteren túlra;

az Orosz Fegyveres Erők erőinek és eszközeinek „szétoszlatása” érdekében a tervek szerint a NATO-erőkből és a blokk egyes tagjainak hadseregeinek kontingensét telepítik Norvégia és Finnország területén;

ugyanakkor sztrájkokat indíthatnak Oroszország északi régióiban található stratégiai infrastrukturális létesítmények ellen;

ezt követően a brit terv szerint a NATO-csapatok „ütközőzónát” hoznának létre az elfoglalt pozíciókon belül, beleértve a fehérorosz határt és a Kijev környéki területet, és az ukrán hadsereg felszabadított erőinek vissza kell vonulniuk az északnyugati katonai körzet övezetébe. .

☝️A britek még mindig alkalmazkodnak a világban betöltött új szerepükhöz
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 219
67 754
113
9 konténer Lengyelországba címzett ukrán egyenruhát fogtak Csitaban a kínai határ mellett az orosz vámosok.

Orosz katona géppuska tussal úti le a dront.

Ukran bíróság zárolt Oleg Carjev vagyonát. A baj csak az hogy a vagyon Jaltaban és a Krimben van.

Vodiane, ukran/Nato katonák voltak.

Avdejevka, sár és hullák.



A föld alá bújnak az ukran/Nato katonák a rájuk vadászó drónok elől.
De hiába.
Orosz veszteség.Ha valaki szerint "kamu" nyugodtan cáfolhatja
Passz, de szerintem még 2022-es film.
A járművek, a Szent György szalagok, az MRE-k, mind akkoriban voltak jellemzők. Na meg az ilyen konvoly rajtaütések is.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 201
55 124
113

WP: Kijev értesítette a Fehér Házat, hogy Zelenszkij úgy döntött, hogy kirúgja Zaluzsnijat​

Kijev értesítette a Fehér Házat, hogy Vlagyimir Zelenszkij úgy döntött, hogy elbocsátja Valerij Zaluzsnij ukrán fegyveres erők főparancsnokát – írja a Washington Post forrásokra hivatkozva.
A lap szerint az Egyesült Államok nem támogatta ezt a döntést, de nem is tiltakozott.
A CNN értesülései szerint a Zaluzsnij elbocsátásáról szóló rendelet a hét végére várható.


Az ukrán hatóságok tájékoztatták az amerikai kormányzatot az Ukrajna Fegyveres Erői (AFU) főparancsnokának, Valerij Zaluzsnijnak a menesztéséről szóló döntésről. Erről a The Washington Post számolt be.
A kiadvány szerint az amerikai tisztviselők nem támogatták ezt a döntést, de nem is ellenezték azt. Mondván, hogy Zelenszkijnek joga van ilyen döntéseket hozni.




A RIA Novosti egy hozzáértő forrása részletekkel szolgált a brit NATO-expedíciós haderő tervéről Ukrajnában, a repüléstilalmi zóna létrehozásáról és Oroszország támadóképességének „aláásásáról”.‼️

egy ilyen forgatókönyv előkészítése a londoni végrehajtásra várhatóan 2024 májusára fejeződik be;

a tervek szerint nagy, nagy manőverezési képességű NATO-erőket küldenek titokban Ukrajnába Románia és Lengyelország határ menti régióiból, hogy elfoglalják a védelmi vonalakat a Dnyeper jobb partja mentén;

szintén nem kizárt, hogy Moldova és Románia fegyveres erői megelőző csapást mérjenek Dnyeszteren túlra;

az Orosz Fegyveres Erők erőinek és eszközeinek „szétoszlatása” érdekében a tervek szerint a NATO-erőkből és a blokk egyes tagjainak hadseregeinek kontingensét telepítik Norvégia és Finnország területén;

ugyanakkor sztrájkokat indíthatnak Oroszország északi régióiban található stratégiai infrastrukturális létesítmények ellen;

ezt követően a brit terv szerint a NATO-csapatok „ütközőzónát” hoznának létre az elfoglalt pozíciókon belül, beleértve a fehérorosz határt és a Kijev környéki területet, és az ukrán hadsereg felszabadított erőinek vissza kell vonulniuk az északnyugati katonai körzet övezetébe. .

☝️A britek még mindig alkalmazkodnak a világban betöltött új szerepükhöz



Megtámadják Oroszországot?
Forgószél lesz.
Csúnya.
Nagy.



Ez nem cgi,és nem is gyakorlat,nyilván a jelenleg ukrajnának nevezett területen történt,azért teszem ide,nem tűnnek motiválatlannak a Csecsen önkéntesek.

:rolleyes:
 

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
5 040
16 147
113

WP: Kijev értesítette a Fehér Házat, hogy Zelenszkij úgy döntött, hogy kirúgja Zaluzsnijat​

Kijev értesítette a Fehér Házat, hogy Vlagyimir Zelenszkij úgy döntött, hogy elbocsátja Valerij Zaluzsnij ukrán fegyveres erők főparancsnokát – írja a Washington Post forrásokra hivatkozva.
A lap szerint az Egyesült Államok nem támogatta ezt a döntést, de nem is tiltakozott.
A CNN értesülései szerint a Zaluzsnij elbocsátásáról szóló rendelet a hét végére várható.


Az ukrán hatóságok tájékoztatták az amerikai kormányzatot az Ukrajna Fegyveres Erői (AFU) főparancsnokának, Valerij Zaluzsnijnak a menesztéséről szóló döntésről. Erről a The Washington Post számolt be.
A kiadvány szerint az amerikai tisztviselők nem támogatták ezt a döntést, de nem is ellenezték azt. Mondván, hogy Zelenszkijnek joga van ilyen döntéseket hozni.




A RIA Novosti egy hozzáértő forrása részletekkel szolgált a brit NATO-expedíciós haderő tervéről Ukrajnában, a repüléstilalmi zóna létrehozásáról és Oroszország támadóképességének „aláásásáról”.‼️

egy ilyen forgatókönyv előkészítése a londoni végrehajtásra várhatóan 2024 májusára fejeződik be;

a tervek szerint nagy, nagy manőverezési képességű NATO-erőket küldenek titokban Ukrajnába Románia és Lengyelország határ menti régióiból, hogy elfoglalják a védelmi vonalakat a Dnyeper jobb partja mentén;

szintén nem kizárt, hogy Moldova és Románia fegyveres erői megelőző csapást mérjenek Dnyeszteren túlra;

az Orosz Fegyveres Erők erőinek és eszközeinek „szétoszlatása” érdekében a tervek szerint a NATO-erőkből és a blokk egyes tagjainak hadseregeinek kontingensét telepítik Norvégia és Finnország területén;

ugyanakkor sztrájkokat indíthatnak Oroszország északi régióiban található stratégiai infrastrukturális létesítmények ellen;

ezt követően a brit terv szerint a NATO-csapatok „ütközőzónát” hoznának létre az elfoglalt pozíciókon belül, beleértve a fehérorosz határt és a Kijev környéki területet, és az ukrán hadsereg felszabadított erőinek vissza kell vonulniuk az északnyugati katonai körzet övezetébe. .

☝️A britek még mindig alkalmazkodnak a világban betöltött új szerepükhöz

Ettől talán nem függetlenül megjelent a twitteren néhány állítólagos kiszivárogtatott felvétel Zsalusnyij telefonjának lehallgatásairól, állítólag olyanokat mond, hogy most nem beszél zselével, menjen a p*csába mert megint be van állva stb., ez az egész ország egy vicc - ez lehet orosz black flag, de lehet hogy így akarják az ukránoknál lejáratni a nem eléggé patriotikus zsaluzsnijt..

A Frodó becenéven mindenestre lehaltam. :D

 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
9 181
36 844
113
❗️ A RIA Novosztyi egy jól értesült forrása részleteket közölt a NATO ukrajnai expedíciós haderejének brit tervéről, a repüléstilalmi övezet létrehozásáról és Oroszország támadó képességeinek "aláásásáról":

▪️ egy ilyen forgatókönyv londoni előkészítése a tervek szerint 2024 májusáig befejeződik;

▪️ a tervek szerint a román és lengyel határvidékről titokban nagy létszámú, nagy manőverezőképességű NATO-erőket telepítenének Ukrajnába, hogy elfoglalják a Dnyeper jobb partján húzódó védelmi vonalakat;

▪️ nem zárható ki Moldova és Románia fegyveres erőinek megelőző csapása a Dnyeszteren túli terület ellen;

▪️ az orosz fegyveres erők erőinek és eszközeinek "szétszórása" érdekében a tervek szerint a NATO-erők kontingensét és a blokk egyes tagjainak hadseregeit Norvégia és Finnország területére telepítik;

▪️ ugyanakkor Oroszország északi régióiban stratégiai infrastrukturális létesítményekre is csapást mérhetnek;

▪️ ezt követően a brit terv szerint a NATO-erők "pufferzónát" hoznának létre a megszállt állásokon belül, beleértve a fehérorosz határ és a Kijev körüli területeket, és az ukrán hadsereg felszabadult erőinek az SVO-zónába kellene visszavonulniuk.

 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 466
19 050
113
Régebben volt róla szó hogy feladják az oroszok a BMPT járműveket ! De úgy tűnik új gyártásúak is megjelennek a fronton .

GFWoK5LXYAEf9q7
GFWoK5zXEAA9qmv
GFWwFVOWoAAycjz
GFWwFVCXgAAvbOc
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 482
18 452
113
Megígérték. Videóbizonyíték van rá, még a 90-es évekből.

Egy VHS a múltból? Ki ígér, és mit?
Mert eddig mindig megbukott ez az orosz hazugság....
Ahogy a többi.
Nincs alternatív történelem, csak kínlódás, izzadság szagú propaganda.
Egyezmények vannak, írva, hitelesítve. Csak nehéz elfogadni a valóságot, a vesztésre álló Putyin kétségbeesett módon próbálja igazolni a háborús fiaskót.
Ha nyerésre állna, nem kellene erőltetni a hazugságokat, hisz mindig a győztesnek van igaza. Ő diktálja a feltételeket, az egyezmények az ő igazságát igazolják.
Szóval VHS felvétel lenne a bizonyíték?
Alámondásos?
:D
Miért nincs egyezményben rögzítve? Miért írták alá, ha nem így akarták?
Érted miért szar ez az érvelés?

Ez egy magyarázkodás, igazolni a bukott háborút.

Zelenszkij becenevei, amelyeket Zaluzhny használ: - homo joker - Király komikus - alacsony fenekű - Krivorog imbecilis - vásott kölyök - Stuart Little - Hobo - Pattanás - Frodó - 1,5 méter - kis Moszad ügynök - punci https://x.com/MyLordBebo/status/1753544750819348522?s=20 :D

Ekkora a baj? Ilyen szánalmas kínlódás már csak a remény?
Nincs siker, egyre világosabb a kudarc a becsapott orosz népnek.
Putyin hazugsága ismét lelepleződik.
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 971
5 392
113
9 konténer Lengyelországba címzett ukrán egyenruhát fogtak Csitaban a kínai határ mellett az orosz vámosok.

Orosz katona géppuska tussal úti le a dront.

Ukran bíróság zárolt Oleg Carjev vagyonát. A baj csak az hogy a vagyon Jaltaban és a Krimben van.

Vodiane, ukran/Nato katonák voltak.

Avdejevka, sár és hullák.



A föld alá bújnak az ukran/Nato katonák a rájuk vadászó drónok elől.
De hiába.

Passz, de szerintem még 2022-es film.
A járművek, a Szent György szalagok, az MRE-k, mind akkoriban voltak jellemzők. Na meg az ilyen konvoly rajtaütések is.
Közben másik oldal is megosztotta de már nem keresem meg.Lényeg "archív" felvétel 2022-ből.
 

12delta

Well-Known Member
2014. december 6.
1 009
1 609
113
Egy VHS a múltból? Ki ígér, és mit?
Mert eddig mindig megbukott ez az orosz hazugság....
Ahogy a többi.
Nincs alternatív történelem, csak kínlódás, izzadság szagú propaganda.
Egyezmények vannak, írva, hitelesítve. Csak nehéz elfogadni a valóságot, a vesztésre álló Putyin kétségbeesett módon próbálja igazolni a háborús fiaskót.
Ha nyerésre állna, nem kellene erőltetni a hazugságokat, hisz mindig a győztesnek van igaza. Ő diktálja a feltételeket, az egyezmények az ő igazságát igazolják.
Szóval VHS felvétel lenne a bizonyíték?
Alámondásos?
:D
Miért nincs egyezményben rögzítve? Miért írták alá, ha nem így akarták?
Érted miért szar ez az érvelés?

Ez egy magyarázkodás, igazolni a bukott háborút.



Ekkora a baj? Ilyen szánalmas kínlódás már csak a remény?
Nincs siker, egyre világosabb a kudarc a becsapott orosz népnek.
Putyin hazugsága ismét lelepleződik.
Akkor olvass:

" James Bakernek, az USA külügyminiszterének az 1990. február 9-én Gorbacsovval rendezett találkozóján elhangzott híres kijelentése: „egy hüvelyknyit se keletre” része volt ama biztosítékok rendszerének, melyet a nyugati vezetők a német egyesítés folyamata során (1990-ben és 1991-ben) Gorbacsovnak és más szovjet hivatalos személyeknek adtak. Mindez azoknak a titkosítás alól feloldott amerikai, szovjet, német, brit és francia dokumentumoknak a tükrében rajzolódik ki, amelyeket a George Washington Egyetem Nemzetbiztonsági Archívuma (National Security Archive at George Washington University) bocsátott közre (http://nsarchive.gwu.edu). A dokumentumok bemutatják, hogy több nemzet vezetői is tárgyalták és elvetették a közép és kelet-európai országok NATO-tagságát 1990-ben és 1991-ben, és hogy a NATO 1990-es tárgyalásai a német egyesítésről egyáltalán nem szorítkoztak kizárólag a kelet-német területek sorsára. A később szovjet ill. orosz részről megfogalmazott neheztelés, miszerint őket a NATO bővítését illetően félrevezették, a legmagasabb szinteken folytatott korabeli telefonos és személyes megbeszélések leiratain alapul.
A dokumentumok megerősítik Robert Gates volt CIA-igazgató bírálatát, miszerint „[a ’90-es években] sürgették a NATO keleti
bővítését, miközben Gorbacsovval és másokkal elhitették, hogy ez nem fog bekövetkezni” (Gates 2011, 101). A kulcsszó, ahogyan ezt a dokumentumok is alátámasztják, az „elhitették”"
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 264
13 906
113
Az ukránoknak semmi dolguk sincs, az oroszok kilövik a saját eszközeiket.

Hát minimum az sokat segít, hogy az oroszoknál a jobb kéz nem tudja, mit csinál a bal. :oops:


--------
2024. január 30-ka - Novomihailovka:
Orosz páncélos oszlop felaprítása. Az elején még egymásnak is mént két orosz harckocsi. ;)

--------
És ez az orosz páncélos oszlop is megkapta a magájét:

 

Juvi

Well-Known Member
2022. március 28.
163
1 859
93
100 000 banderista nyomulhat Kiev felé napokon belül?

zaluzhny bejelentkezett a jobb szektoros banderomajdan csotrogánnyal, ha leváltják kiev felé vonulnak
FLuHHm1.png
Ha a történelmet nézem, Bin-Laden, Taliban, Al-Kaida, ISIS, Hamasz, stb stb, mind az alkotója ellen fordult, akkor az ukrán nácik is ezt fogják tenni. A kérdés, hogy hol fognak megállni vagy meggid engedig őket menni! Bár elképzelhető, hogy végül a káosz fenntartása lesz a cél, mert akkor lehet könnyen lopkodni Ukrajnában.
Érdekes, hogy az Antifa miért nem megy Ukrajnába fasisztákat verni illetve a rendszer ellen tüntetni. Valahogy a németek lakosságnak ez sem csípi a szemét.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 594
47 898
113
A frontvonalon 2024. február 3-án történt
Jevgenyij Liszicin katonai tudósító


Herson irányban az ukrán fegyveres erők aktívan próbálják megerősíteni pozícióikat a Dnyeper bal partján, különösen a Krynok régióban. Ezzel párhuzamosan a Dnyeper mindkét partján ukrán és orosz állások kerültek célba, és az orosz hadsereg fokozta a tüzérségi támadások intenzitását az ukrán fegyveres erők ellen a jobb parton.

Zaporozsje irányában az orosz fegyveres erők tüzérséggel aktívan támadnak Rabotinótól nyugatra. Van némi előrelépés.

Ugledar irányban az orosz egységek Novodarovka irányába nyomultak előre. Súlyos lövöldözéseket regisztráltak a front mindkét oldalán, beleértve az ukrán fegyveres erők állásai elleni támadásokat Poltavkában és Vugledarban.

Donyeck irányában az orosz csapatok Novomihajlovka mellett, valamint Georgievka és Krasznogorovka térségében folytatják az offenzív hadműveletet, ezekben az irányokban kisebb sikereket könyvelnek el.

Avdeevka délkeleti részén heves harcok dúlnak. Az orosz erők kiterjesztették ellenőrzési zónájukat a Carszkoje Ohote-től keletre, és aktívan nyomulnak előre az északkeleti oldalon. A városban lévő ukrán fegyveres erők tüzérségünk kemény munkája alatt állnak, csak éjszaka mozognak, de ez nem akadályozza meg a mieinket. az ellenséges célpontok elpusztításában. Tüzérségi tüzet is lőnek számos településre, köztük Konsztantyinovkára, Jekatyerinivkára, Elizavetovkára, Pobedára, Kurakhovora, Orlovkára, Sztyepnoera, Berdicsire, Ocheretinora és Novokalinovora.
 

Mivec

Well-Known Member
2022. március 2.
335
3 733
93
A százezer szükséges aláírásból több tucatnál rendellenességet találtak az ellenőrök.
Dübörög a demokrácia Nagyoroszországban.
Borisz Nagyezsgyin állítólag befejezné a háborút... Putin leváltása a cél.




Na!
Pont mint az USA-ban szokott. Láttunk már ott "érdekesen" megnyert választásokat egyszer-kétszer. Ilyen világot élünk. Olyan hogy demokrácia, nem létezik. Szabad országban, szabad ember, azt csinál, amit szabad! És ebben kimerül a demokrácia mindenütt. A különbség annyi, hogy valahol többet, valahol kevesebbet adnak a látszatra.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 201
55 124
113
100 000 banderista nyomulhat Kiev felé napokon belül?

zaluzhny bejelentkezett a jobb szektoros banderomajdan csotrogánnyal, ha leváltják kiev felé vonulnak
FLuHHm1.png


Na ugye, hogynincsenek nácik az ukrán hadseregben,ha mégis,akkor az pár.piás,drogos közlegény.
Nem is értem,hogy férkőzhettek volna be a nácik,egy európai szuverén, demokratikus ország hadseregébe?
Ócska, Orosz propaganda, semmi több!




Csak viccelnek a fiúk,mint 39-ben,dehogyis akartak a Lengyel tesók a csúnya, német nácikkal,antiszemitákkal,pszihopatákkal megtámadni a szovjetúniót,ez is csak ócska,Orosz propaganda, semmi bizonyíték rá,a polákok csak áldozatok itt is,sztálin csak öreg volt már,csúnya, nem.ment a csajozás,de azért izgalomra vágyott,ott ült az irodában,unatkozott,gondolta;várhatok én erre a demokratikus nyugatra,meg a csicskáira,sosem fognak ezek megtámadni minket, a brit birodalom meg úgysem támogatja őket, már több mint 20 év eltelt mióta ide jöttek vendégjogokat gyakorolni,sz pjanak le,az a biztos ha én támadok,irány Berlin!
Így volt, bizony.

Akkor olvass:

" James Bakernek, az USA külügyminiszterének az 1990. február 9-én Gorbacsovval rendezett találkozóján elhangzott híres kijelentése: „egy hüvelyknyit se keletre” része volt ama biztosítékok rendszerének, melyet a nyugati vezetők a német egyesítés folyamata során (1990-ben és 1991-ben) Gorbacsovnak és más szovjet hivatalos személyeknek adtak. Mindez azoknak a titkosítás alól feloldott amerikai, szovjet, német, brit és francia dokumentumoknak a tükrében rajzolódik ki, amelyeket a George Washington Egyetem Nemzetbiztonsági Archívuma (National Security Archive at George Washington University) bocsátott közre (http://nsarchive.gwu.edu). A dokumentumok bemutatják, hogy több nemzet vezetői is tárgyalták és elvetették a közép és kelet-európai országok NATO-tagságát 1990-ben és 1991-ben, és hogy a NATO 1990-es tárgyalásai a német egyesítésről egyáltalán nem szorítkoztak kizárólag a kelet-német területek sorsára. A később szovjet ill. orosz részről megfogalmazott neheztelés, miszerint őket a NATO bővítését illetően félrevezették, a legmagasabb szinteken folytatott korabeli telefonos és személyes megbeszélések leiratain alapul.
A dokumentumok megerősítik Robert Gates volt CIA-igazgató bírálatát, miszerint „[a ’90-es években] sürgették a NATO keleti
bővítését, miközben Gorbacsovval és másokkal elhitették, hogy ez nem fog bekövetkezni” (Gates 2011, 101). A kulcsszó, ahogyan ezt a dokumentumok is alátámasztják, az „elhitették”"



Jössz itt hülye témyekkel 301. alkalommal,biztos csak ezt a pár lényegtelen szót nem fordították le a hivatalos átiratban,kb 15 nyelvre még aznap.
Mi más lehet?