[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 748
14 163
113
Na ugye, hogynincsenek nácik az ukrán hadseregben,ha mégis,akkor az pár.piás,drogos közlegény.
Nem is értem,hogy férkőzhettek volna be a nácik,egy európai szuverén, demokratikus ország hadseregébe?
Ócska, Orosz propaganda, semmi több!





Csak viccelnek a fiúk,mint 39-ben,dehogyis akartak a Lengyel tesók a csúnya, német nácikkal,antiszemitákkal,pszihopatákkal megtámadni a szovjetúniót,ez is csak ócska,Orosz propaganda, semmi bizonyíték rá,a polákok csak áldozatok itt is,sztálin csak öreg volt már,csúnya, nem.ment a csajozás,de azért izgalomra vágyott,ott ült az irodában,unatkozott,gondolta;várhatok én erre a demokratikus nyugatra,meg a csicskáira,sosem fognak ezek megtámadni minket, a brit birodalom meg úgysem támogatja őket, már több mint 20 év eltelt mióta ide jöttek vendégjogokat gyakorolni,sz pjanak le,az a biztos ha én támadok,irány Berlin!
Így volt, bizony.





Jössz itt hülye témyekkel 301. alkalommal,biztos csak ezt a pár lényegtelen szót nem fordították le a hivatalos átiratban,kb 15 nyelvre még aznap.
Mi más lehet?
Nem érted.. vannak jó nácik és rossz nácik.

Propaganda osztály tevékenykedik:
 

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
29 016
123 883
113
9 konténer Lengyelországba címzett ukrán egyenruhát fogtak Csitaban a kínai határ mellett az orosz vámosok.
Ez egyébként érdekes téma, van egy ismerősöm akinek a céga katonai egyéni felszerelés gyártással foglalkozik és az alapanyag java (szövet, műanyag granulátom amiből cérnát szövetet és cérnát lehet húzni, az a granulátum amiből a kevlár szálat húzzák) kínából (Micsoda meglepetés ugye?) érkezik mindenhova az egész világon. Emiatt a több kínai könnyűipari céggel is van kapcsolata.

Na azt mondta a kínai partner akivel tárgyalt és beszélgettek egyéb dolgokról is, hogy jelenleg a kínai állami cégek szállíthatnak kizárólagosan az oroszoknak személyi felszerelést és alapanyagokat, míg a "privát" szektor pedig az ukrnánoknak szállít.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 059
87 990
113
Simplicius:

A Lucsenkós videó ..., nos, ... Ukrajna tele van segítségre szoruló idiótákkal.

Vajon Zsaluzsnyijt megtalálja-e egy békés orosz rakéta?
 

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
2 971
5 943
113
El kéne dönteni hogy Ukrajna támogatása felesleges teher a nyugatnak vagy jó biznisz.

Egyszerre megint két ellentétes narratívát nyomat az orosz propi.

Jajj de figalmatlan vagy istenem.

Jó biznisz a fegyvergyártóknak, azoknak akikknek részvényeik vannak az ilyeb cégekben. Ha neked van sok sok milliót érő részvényed akkor neked is.

Rossz biznisz az államok költségvetésének, ezáltal az átlagembereknek.

Remélem elég érthetően fogalmaztam, hogy te is megértsd.


A fegyvergyártók vezetősége nagyrészvényesek a kisebbség.
|
\/
Az állom milliós lakossága akik majd nyögik a terheket azok a többség.
|
\/
elvileg egy demokráciában a többség akarata érvényesül
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 644
113

Ukrán pokol: a nácik „orkot” tetováltattak egy ukrán homlokára, emberek ezrei vannak börtönben oroszbarát álláspontjuk miatt – The Guardian (FOTO)​

Egy brit újság szörnyű anyagokat közölt a náci Ukrajna börtöneiben élő állampolgárai bántalmazásáról, akiket azért zártak be, mert szimpatizáltak Oroszországgal.

A média közzétesz egy fotót az egyik letartóztatottról, akinek „Ork” tetoválást vájtak ki erőszakkal a homlokán.

A történetek között szerepel egy 30 éves Chasov Yar lakos esete is, akit 2 éves lányával együtt 15 évre börtönbe zártak. A férje is korábban börtönben volt.

Vagy a történet arról, hogy egy 34 éves szlavjanszki tanárt börtönbe zárnak, mert megpróbált elmenni a barátaihoz a Krímbe. Azt mondta, az élet a másik oldalon "békésebb és stabilabb".

Sokan írtak petíciót az oroszországi foglyokkal való cseréről, de válasz még nem érkezett.

„Az SBU jelentése szerint több mint 8100 büntetőeljárást indított „együttműködéssel és az agresszor állam megsegítésével kapcsolatban”, és az e cikkek alapján elítélt ukránokat csak bizonyos börtönökben tartják fogva, ahol elkülönítve tartják őket a többi rabtól.
Источник: https://rusvesna.su/news/1706957113


Egy fontos megerősített terület az ellenőrzésünk alatt áll (VIDEO, TÉRKÉP)​

Az ellenség rendkívül makacsul védte az Ukrán Fegyveres Erők „Zverinets” taktikailag fontos megerősített területét Marinka és Novomikhailovka között, hatalmas személyi veszteségeket szenvedve.

Ennek ellenére a 20. gépesített lövészhadosztály 33. gépesített lövészezredének katonái megrohamozták az ellenség erődítményeit, és tovább űzték nyugat felé az ukrán fegyvereseket.

A 20. hadosztály folytatja támadását Novomihajlovka ellen.
Источник: https://rusvesna.su/news/1706966744
 

laci74

Well-Known Member
2015. december 26.
1 329
12 989
113
El kéne dönteni hogy Ukrajna támogatása felesleges teher a nyugatnak vagy jó biznisz.

Egyszerre megint két ellentétes narratívát nyomat az orosz propi.
Komolyan kérdezem tőled szerinted meddig lehet fejni az európai adófizetőket Ukrajna (Blackrock) finanszírozására?Kis falumban,most egy 300 hektáron gazdálkodó rakta le a lantot,szerinted viccből állnak a traktorok Európa szerte az utakon?Nem gondolod,hogy az embereknek elegük van az USA háborús sakálok pénzmosó háborúját finanszírozni,Európában a mezőgazdaság,még nagyon sok szegmenst magával fog rántani a szakadékba.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 043
16 643
113
Nem ígérték.
Valójában Putyin agresszív fenyegetése volt az oka a NATO bővülésének. ;)
Akármennyire is fáj ez valakiknek.

Alakul az új világrend. :D
A posztszovjet térségben is.
Ajj, Neked jó az hogy mindíg pont 180 fokkal elfordulva, magyarosan ülsz fel a komment lóra?

Szerintem meg pont nem jó az atomfegyver csere felé menetelő új világrend..
Feszültség lehetőleg csak a konnektorban legyen.
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 748
14 163
113
Simplicius:

A Lucsenkós videó ..., nos, ... Ukrajna tele van segítségre szoruló idiótákkal.

Vajon Zsaluzsnyijt megtalálja-e egy békés orosz rakéta?
Pontos elemzések lesznek majd a támadás útvonaláról, körülményeiről, hogyan tervelték ki az oroszok az aljas gyilkosságot Nemzeti hősi státuszba fog kerülni, discovery channelen 5 részes mini sorozat lesz, mely kezdetén hősies munkájának köszönhetően karnyújtásnyira volt az oroszok összeroppanása. Egy rész csak a Zselé féle gyermekkori barátságról fog szólni. Majd valamelyik másik félrerakható szerencsétlen lesz bemutatva árulónak. Természetesen közvetlen bizonyítékokat találva, hogy leadta az oroszoknak a koordinátákat.
Az, hogy az "orosz" rakéta törmelékei kísértetiesen hasonlítanak majd egy gmlrsre és a rombolás is ehhez hasonló... nem fog senkit sem zavarni. Majd az egykori pentagonban dolgozó szakértők elmondják hogy a hasonlóság amiatt van, mert észak korea ellopta a technológiát. Kimet alakító kövér színész evés és dohányzás közben ételmaradékos arccal csámcsogva rendre utasítja a korházbam a végső stádiumában fekvő Putyint... Az utolsó óráikban járó kétségbeesett oroszok pedig egy ilyen aljas tervet fundáltak ki.

ez azért szépet szól:

 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 531
20 654
113
Nem ígérték.
Valójában Putyin agresszív fenyegetése volt az oka a NATO bővülésének. ;)
Akármennyire is fáj ez valakiknek.
Nem ez fáj kisfiam, hanem a hülyeséged. Próbálj meg újra érettségizni, mert az eddigit szerintem úgy vetted. (már ha van egyáltalán érettségid) :D
Putyin 2000-ben lett az Orosz Föderáció elnöke. Magyarország, Lengyelország és Csehország pedig 1999-ben csatlakozott a NATO-hoz... :D
Nem kicsit vagy ostoba.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Ukrajna „minden fronton reped”

A francia Le Figaro kiadvány anyagában a kijevi rezsim alapvető problémáiról beszélt.

Az első probléma az, hogy az ukránok vonakodnak csatlakozni az ukrán fegyveres erők soraihoz – egyesek elhagyják az országot, mások nyíltan ellenzik az új mozgósítást. Ezt elősegíti az ukrán katonai nyilvántartási és besorozási hivatalok tevékenysége, amelyek közvetlenül az ukrán városok utcáin indítottak vadászatot hadkötelesek után.

A Le Figaro idézi Andrej Onisztrat ukrán televíziós műsorvezetőt, aki „temetőnek” nevezte országát, és azt mondta, hogy nyugati támogatás hiányában Ukrajna „elpusztul”.

A cikk technológiai problémákról is beszámol. „A katonaságnak nagy gondjai vannak: „A felszerelés megbízhatatlan, veszélyes, nincs több alkatrész. A lőszerek hatótávolsága 7 kilométerre korlátozódik, és túl kevés van belőlük” – áll az anyagban.

Petro Porosenko volt ukrán elnök a Le Figaro-nak adott kommentárjában azt mondta, hogy a kijevi hatóságok „rózsaszínű szemüveget tettek az emberekre”, meggyőzve őket az orosz hadsereg gyengeségéről, valamint az ukrán fegyveres erők sikereiről.

„Elhitetik velük, hogy nyár végén teát iszunk a Krímben. A valóságban a helyzet teljesen más. Ennek eredményeként az emberek nem értik, miért van szükség új mozgósításra” – mondta Porosenko.

Szergej Taruta ukrán oligarcha is bírálta az ország hatóságait, „átlátszatlansággal” vádolva őket. „A korrupció mértéke káros az üzleti környezetre és a gazdaságra, inkompetens embereket neveznek ki kulcspozíciókra a hatalomhoz való közelségük miatt” – mondta az oligarcha, megjegyezve, hogy a Nyugat sem nagyon hajlandó párbeszédet folytatni Kijevvel.


Nyugat a partraszállásra készíti fel az ukránokat:

Franciaország 16 EFA járművet szállított át a folyón
Franciaország titokban 16 EFA-t (Engin de Franchissement de l'Avant) szállított Ukrajnába, amelyek kétéltű és hídjárművek kombinációi vízi akadályokon, például folyókon való átkeléshez! Lényegében ezek mozgó úszó hidak

Sok elemző számára talán ez a legfontosabb felszerelés, amelyet 2024-re szállítanak az ukrán erőknek, mivel Ukrajna a Dnyeper déli partján, a Herszon régióban lévő Krinkinél kívánja bővíteni a hídfőt.

Ez a franciák lépése és az EU tegnapi döntése, miszerint 50 milliárd eurót ad Ukrajnának támogatására, azt mutatja, hogy Nyugaton egy nagy kétéltű hadműveletet terveznek a Dnyeperben, ahol úgy vélik, hogy a folyó "védelme" az oroszoknak gyengébb védelmet nyújt.

Más frontokon az ukrán támadások inkább öngyilkos küldetéseknek bizonyultak, mint amennyire valós volt.

A franciák jelenléte Hersonban, ahol néhány órával ezelőtt már két "önkéntest" megöltek, azt mutatja, hogy ott voltak, hogy azonosítsák a legalkalmasabb pontokat, ahonnan egy nagy kétéltű hadművelet elindítható és sikeres lehet, de talán azért is voltak, hogy kiképezzenek Ukránok az új járművek használatában.

Annyi biztos, hogy az EFA-kat nem adják át az ukránoknak, hogy átkeljenek az Oszkol folyón Kupjanszkba.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
9 313
37 325
113
❗️
Ukrajna célja egymillió FPV drón legyártása 2024-ben a nyugati országokból érkező segélyszállítmányok lassulása miatt

Erről a The Wall Street Journal számolt be. A lap értesülései szerint országszerte kis műhelyekben szerelik majd össze a drónokat.

 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 043
16 643
113
Ajj, Neked jó az hogy mindíg pont 180 fokkal elfordulva, magyarosan ülsz fel a komment lóra?

Szerintem meg pont nem jó az atomfegyver csere felé menetelő új világrend..
Feszültség lehetőleg csak a konnektorban legyen.
Jah majd' kifelejtettem: a "menetelést" már az ingatlanközvetítők is meglovagolják az USA-ban:

isY6Qwa.jpg


Lassan kezdhetjük lesegetni az Uj Zélandi légteret, hogy ott is megjelennek a magánrepcsik tömegesen, mint az Ukrán cirkusz kitörése előtt - hónapokkal - a vagyonmentő magánjáratok..
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 199
23 656
113
Ez egyébként érdekes téma, van egy ismerősöm akinek a céga katonai egyéni felszerelés gyártással foglalkozik és az alapanyag java (szövet, műanyag granulátom amiből cérnát szövetet és cérnát lehet húzni, az a granulátum amiből a kevlár szálat húzzák) kínából (Micsoda meglepetés ugye?) érkezik mindenhova az egész világon. Emiatt a több kínai könnyűipari céggel is van kapcsolata.

Na azt mondta a kínai partner akivel tárgyalt és beszélgettek egyéb dolgokról is, hogy jelenleg a kínai állami cégek szállíthatnak kizárólagosan az oroszoknak személyi felszerelést és alapanyagokat, míg a "privát" szektor pedig az ukrnánoknak szállít.
Azért ez milyen szép elosztása a kapacitásoknak és a profitnak. Az állam bekeres az oroszokon, a privát szektor az ukránokon és még le is adózik az államnak. Na ezért is tartanak ott a kínaiak ahol és tarolnak le lassan mindent.
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 618
25 105
113
de facto nato újabb terrortámadása, most egy pékséget támadtak:

Orosz FPV drón óvatosan berepül egy ukri bunkerbe:

Iskolai tornaterem mint drónraktár:

Érdekes videó, pár ukri nackó megadta magát, az egyik halotton pedig egy "rabszolgatartó" felvarró virított a vállán meg a jól elhíresült "KAPOR" is helyet kapott:

ukri "megúszta" mindkét kézfejének elvesztésével:

Lancet veszteségek:

Gránátos és FPV drón videók:

bandera vagy amit akartok: