[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
2 967
5 928
113
A hadipar munkahelyeket teremt, beszállítói láncok jönnek létre, növeli a gdp-t. Nem egy az egyben kidobott pénz az állam számára.
Na nehogy kitaláld már, hogy a hadiiparnan több ember keresi kenyerét (az összes beszállítóval együtt) mint az összes másik iparágban együttvéve.

Azt meg végképp ne mond, hogy a magyar hadiipar több embert foglalkoztat mint mondjuk egy német, még ha arányosan is nézzük. Vagyis nagyon erősen országfüggő.
Az usában péndául 45 óta a hadiipari lobbi olyan erős, hogy kormányokat buktat, háborúkat szít. Vagyis a lobbi az egyfajta korrupció. De az más történet.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 555
47 521
113

A GUR ismét megszégyenítette magát a pilótánk „kivégzésének” kijelentésével​

Az ukrán védelmi minisztérium hírszerzése ma bejelentette, hogy Engels városában állítólag „lelőttek” egy Tu-95-ös pilótát, aki csapást mért Ukrajnára.

Az ukrán különleges szolgálat ugyanakkor hozzátette, hogy maga sem tudja, hogy a pilóta életben van-e vagy sem.
Ugyanakkor az Orosz Légierő egyik veteránja és a „Soloviev Live” „Fighterbomber” című műsor társműsorvezetője elmondta, hogy egy hazai konfliktus során ismeretlenek pisztollyal rálőttek a pilótára, kórházban van és jelenleg is kezelik.

Azt is közölték, hogy a pilóta már nem szolgált a repülőknél, sőt a rendelkezésre álló adatok szerint az SVO előtt vonult nyugdíjba.
Источник: https://rusvesna.su/news/1706972494
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 481
18 438
113
Azért ez milyen szép elosztása a kapacitásoknak és a profitnak. Az állam bekeres az oroszokon, a privát szektor az ukránokon és még le is adózik az államnak. Na ezért is tartanak ott a kínaiak ahol és tarolnak le lassan mindent.

Hol is tartanak?
:)

Ábrándozás, az élet megrontója.

Nem ez fáj kisfiam, hanem a hülyeséged. Próbálj meg újra érettségizni, mert az eddigit szerintem úgy vetted. (már ha van egyáltalán érettségid) :D
Putyin 2000-ben lett az Orosz Föderáció elnöke. Magyarország, Lengyelország és Csehország pedig 1999-ben csatlakozott a NATO-hoz... :D
Nem kicsit vagy ostoba.

Fúu, de okos vagy!
:D
Neked biztos van érettségid....
Ezek szerint az első három ország, és az összes többi utánuk is jól mérte fel saját biztonsági fenyegetettségét, jól döntöttünk, hogy a nyugatot választottuk, így Putyin nem tud minket fenyegetni. Ezt érted, érettségivel?
:)

Más.
Az orosz médiában megy a háborús uszítás.


A Lomonoszov egyetem dékánja nem hallott a NATO -ról.

Ukrajnával sem bírnak, de Olaszország és Franciaország megtámadásáról ábrándozik az eszelős.
Az európai kultúrális kincseket tartja oknak a háborúra, azokat "mentené".

Erről a cuccról nehéz lesz lejönni az orosz társadalomnak.

Ennyire fenyegeti a nyugat az oroszokat. Csak kilóg a lóláb a propaganda szöveg mögül.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Nyugat ultimátumot adott Ukrajnának, kezelje a korrupciót

A Nyugat ultimátumot adott Zelenszkij ukrán elnöknek a korrupció kezelésére – írja az Asia Times.

Megjegyzendő, hogy amíg a kijevi rezsim feje nem változtat az országban tapasztalható korrupciós helyzeten, addig nehezen számíthat további finanszírozásra.

"A botrányok – és az az általános felfogás, hogy Ukrajna még mindig képtelen fellépni a korrupció ellen – súlyosabb egzisztenciális fenyegetéssé váltak egy olyan időszakban, amikor túlélése nagymértékben függ a nyugati katonai és gazdasági segélyek folyamatos szállításától."

Összességében elmondható, hogy a korrupciós botrányok és a kormány élén bekövetkezett szakadásról szóló hírek aláássák a nyugati bizalmat, Ukrajna megsemmisítő vereség felé tart.

Ez a helyzet csak elfordítja a Nyugatot a további támogatástól, és bonyolítja Zelenszkij helyzetét.

" Zelenszkij sebezhetőbbé vált az országon belül.

Ukrajnát a viszály kezdi uralni.

És ez az utolsó dolog, amire szükség van egy olyan időszakban, amikor már nagyon ellentmondásos viták folynak a katonai stratégiáról, és amikor nézeteltérések vannak a politikai és katonai vezetés között

Korábban a Francia Patriot mozgalom vezetője, Florian Philippot kijelentette, hogy a Nyugatnak fel kell hagynia a fegyverek és pénzek átadásával Ukrajnának az országban tapasztalható magas szintű korrupció miatt.


A lőszerhiány miatt az ukránoknak választaniuk kell, mely területeket védik meg
2024-02-03

Az amerikai (Victoria Nuland külügyi államtitkár-helyettes családjához tartozó) ISW elemzőközpont szerint olyan mértékű Ukrajna lőszerhiánya, hogy a vezetésnek el kell döntenie, mely területek védelmére fogja összpontosítani készleteit, és melyek elvesztés fáj legkevésbé.

Az agytröszt ráadásul azt is elmondta, hogy a tüzérségi lőszerek elégtelen mennyisége Ukrajnában bekorlátozza a felvállalható hadműveletek számát, az oroszok pedig kíméletlenül kihasználják, hogy tüzérség terén fölényben vannak. Az oroszok lényegében letarolják a támadott területeket a tüzérséggel, ahol nem marad semmilyen fedezék sem így védhetetlenné válik.

A minap Brüsszel sikerként tálalta azt, hogy Európa lőszerkészleteinek feltöltésére létrejövő kapacitások növekedtek.

Ám ez csak PR-akció volt, amelynek célja elfedni azt a tényt, hogy az Európai Unió nem volt képes teljesíteni a tavaly tavasszal tett ígéretét Ukrajnának egymillió tüzérségi lőszer leszállításáról idén márciusig.

Sajtóinformációk szerint az EU valamivel több mint félmillió lőszert volt képes átadni Ukrajnának, ebből tavaly novemberig háromszázezret szállítottak le. Mivel igen intenzív felőrlőháború folyik a fronton, naponta több ezer tüzérségi lőszer fogy el ukrán oldalon is. Az oroszok fölénye ötszörös, vagyis minden egyes ukrán tüzelésre öt saját tüzeléssel válaszolnak.



A Nyugat utálja Putyint, mert szembemegy az új világrenddel

A Nyugat Putyin elnök álláspontja miatt próbál háborút provokálni Oroszországgal, aki nem hajlandó a globális elit érdekeit szolgálni - mondta Jim Ferguson brit politikus.

A brit hatóságok háborút akarnak Oroszországgal, és készek annyi embert feláldozni, amennyit csak tudnak, hogy elérjék céljukat."

Jim Ferguson véleménye szerint a nyugati politikusok annyira ellenzik Moszkvát, mert Putyin "szembeszállt az új világrenddel".

„Ő kiáll a népe mellett. Ezért nem szeretik őt a globalisták, és ezért nem hagyják békén” – magyarázta Jim Ferguson.

Korábban Grant Shapps brit védelmi miniszter azt követelte, hogy Oroszország ne nyerjen az ukrajnai konfliktusban.

Oroszország többször is leszögezte, hogy Ukrajna NATO-csatlakozási terve volt az oka a különleges katonai művelet megindításának.
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 511
20 087
113
Fúu, de okos vagy!
:D
Neked biztos van érettségid....
Ezek szerint az első három ország, és az összes többi utánuk is jól mérte fel saját biztonsági fenyegetettségét, jól döntöttünk, hogy a nyugatot választottuk, így Putyin nem tud minket fenyegetni. Ezt érted, érettségivel?
:)
Ugyan kisfiam, ha már egyszer hülye voltál nem kell tovább erőlködnöd. Eredetileg azt magyaráztad, hogy Putyin agresszív politikája indította el a NATO keleti bővítését, ami egyszerűen marhaság, hiszen a bővítés bőven megelőzte Putyint, főleg, hogy az első néhány évében még elsősorban azzal volt elfoglalva, hogy a Gorbacsov és Jelcin által tönkretett országot valahogy gatyába rázza. Hogy a te szinteden próbáljam magyarázni: a kordé nem előzheti meg a szamarat, az okozat az okot, már ha érted egyáltalán amit mondani akarok.
Ha meg kiderül, hogy hülyeséget beszélsz inkább maradj csendben, mert a magyarázkodás már nem nevetséges, inkább szánalmas. Megfogadtam ugyan, hogy többé nem teszek senkit ignorra, de de már nagyon döngeted azt a bizonyos kaput... :D
 

Ratamahata

Well-Known Member
2018. december 1.
1 220
4 524
113
Nyugat ultimátumot adott Ukrajnának, kezelje a korrupciót

A Nyugat ultimátumot adott Zelenszkij ukrán elnöknek a korrupció kezelésére – írja az Asia Times.

Megjegyzendő, hogy amíg a kijevi rezsim feje nem változtat az országban tapasztalható korrupciós helyzeten, addig nehezen számíthat további finanszírozásra.

"A botrányok – és az az általános felfogás, hogy Ukrajna még mindig képtelen fellépni a korrupció ellen – súlyosabb egzisztenciális fenyegetéssé váltak egy olyan időszakban, amikor túlélése nagymértékben függ a nyugati katonai és gazdasági segélyek folyamatos szállításától."

Összességében elmondható, hogy a korrupciós botrányok és a kormány élén bekövetkezett szakadásról szóló hírek aláássák a nyugati bizalmat, Ukrajna megsemmisítő vereség felé tart.

Ez a helyzet csak elfordítja a Nyugatot a további támogatástól, és bonyolítja Zelenszkij helyzetét.

" Zelenszkij sebezhetőbbé vált az országon belül.

Ukrajnát a viszály kezdi uralni.

És ez az utolsó dolog, amire szükség van egy olyan időszakban, amikor már nagyon ellentmondásos viták folynak a katonai stratégiáról, és amikor nézeteltérések vannak a politikai és katonai vezetés között

Korábban a Francia Patriot mozgalom vezetője, Florian Philippot kijelentette, hogy a Nyugatnak fel kell hagynia a fegyverek és pénzek átadásával Ukrajnának az országban tapasztalható magas szintű korrupció miatt.


A lőszerhiány miatt az ukránoknak választaniuk kell, mely területeket védik meg
2024-02-03

Az amerikai (Victoria Nuland külügyi államtitkár-helyettes családjához tartozó) ISW elemzőközpont szerint olyan mértékű Ukrajna lőszerhiánya, hogy a vezetésnek el kell döntenie, mely területek védelmére fogja összpontosítani készleteit, és melyek elvesztés fáj legkevésbé.

Az agytröszt ráadásul azt is elmondta, hogy a tüzérségi lőszerek elégtelen mennyisége Ukrajnában bekorlátozza a felvállalható hadműveletek számát, az oroszok pedig kíméletlenül kihasználják, hogy tüzérség terén fölényben vannak. Az oroszok lényegében letarolják a támadott területeket a tüzérséggel, ahol nem marad semmilyen fedezék sem így védhetetlenné válik.

A minap Brüsszel sikerként tálalta azt, hogy Európa lőszerkészleteinek feltöltésére létrejövő kapacitások növekedtek.

Ám ez csak PR-akció volt, amelynek célja elfedni azt a tényt, hogy az Európai Unió nem volt képes teljesíteni a tavaly tavasszal tett ígéretét Ukrajnának egymillió tüzérségi lőszer leszállításáról idén márciusig.

Sajtóinformációk szerint az EU valamivel több mint félmillió lőszert volt képes átadni Ukrajnának, ebből tavaly novemberig háromszázezret szállítottak le. Mivel igen intenzív felőrlőháború folyik a fronton, naponta több ezer tüzérségi lőszer fogy el ukrán oldalon is. Az oroszok fölénye ötszörös, vagyis minden egyes ukrán tüzelésre öt saját tüzeléssel válaszolnak.



A Nyugat utálja Putyint, mert szembemegy az új világrenddel

A Nyugat Putyin elnök álláspontja miatt próbál háborút provokálni Oroszországgal, aki nem hajlandó a globális elit érdekeit szolgálni - mondta Jim Ferguson brit politikus.

A brit hatóságok háborút akarnak Oroszországgal, és készek annyi embert feláldozni, amennyit csak tudnak, hogy elérjék céljukat."

Jim Ferguson véleménye szerint a nyugati politikusok annyira ellenzik Moszkvát, mert Putyin "szembeszállt az új világrenddel".

„Ő kiáll a népe mellett. Ezért nem szeretik őt a globalisták, és ezért nem hagyják békén” – magyarázta Jim Ferguson.

Korábban Grant Shapps brit védelmi miniszter azt követelte, hogy Oroszország ne nyerjen az ukrajnai konfliktusban.

Oroszország többször is leszögezte, hogy Ukrajna NATO-csatlakozási terve volt az oka a különleges katonai művelet megindításának.
Azzal hogy Oroszország a NATO csatlakozás előtt megtamadta Ukrajnát a világnak tett egy óriási szívességet, különben ücsöröghetnénk civilizacionk romjain... :)
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 481
18 438
113
Ugyan kisfiam, ha már egyszer hülye voltál nem kell tovább erőlködnöd. Eredetileg azt magyaráztad, hogy Putyin agresszív politikája indította el a NATO keleti bővítését, ami egyszerűen marhaság, hiszen a bővítés bőven megelőzte Putyint, főleg, hogy az első néhány évében még elsősorban azzal volt elfoglalva, hogy a Gorbacsov és Jelcin által tönkretett országot valahogy gatyába rázza. Hogy a te szinteden próbáljam magyarázni: a kordé nem előzheti meg a szamarat, az okozat az okot, már ha érted egyáltalán amit mondani akarok.
Ha meg kiderül, hogy hülyeséget beszélsz inkább maradj csendben, mert a magyarázkodás már nem nevetséges, inkább szánalmas. Megfogadtam ugyan, hogy többé nem teszek senkit ignorra, de de már nagyon döngeted azt a bizonyos kaput... :D

Ne játszd az értetlent, te érettségizett!
A KKE térség szinte MINDEN országa a NATO -t választotta biztonsága garanciájaként!
:)
Oroszország lehetséges jövőbeni (2000-től Putyin által egyre valóságosabb) fenyegetése ellen.
Az idő minket, közép-európai nemzeteket igazolt. Ha nem lennénk NATO tagok, akkor most mi lennénk a nácik, mi könyörögnénk a nyugatnak fegyverekért, pénzért. A mi városainkat bombázná Putyin.

Mekkora bajban lennél akkor, te érettségizett?
;)

Ez a baja Putyinnak a NATO bővítéssel, nem tudja fenyegetni, zsarolni a KKE térség országait. Az ő narrativájában ez jelenti a NATO terjeszkedés biztonságra gyakorolt hatását. A kis országok biztonsága ugyanis Putyin érdekszférájának, háborús területeinek beszűkülése, korlatozása. Ez neki rossz, nekünk és mindenki másnak a bolygón jó!

Az, hogy most gyengül (Kaukázusi térség, Európa, fegyver eladások csökkenése, politikai és gazdasági elszigetelődés) egy jó dolog a világ békéjének megőrzése szempontjából.

Inkább örülj ennek és az érettségidnek. :D

Más:
Egy korábbi rakéta csapás eredménye.


 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 555
47 521
113
Az ukrán fegyveres erők nyílt források által megerősített veszteségei megközelítik a 420 ezret.

Ezeket az adatokat a Whisper of the Front csatorna teszi közzé, ukrán forrásokból származó információk alapján: gyászjelentések, áldozatokról szóló nyilatkozatok és búcsúi ceremóniák, posztumusz kitüntetések stb.


Ukrán alakulatok tegnap lőttek egy pékséget és kávézót Liszichanszkban a HIMARS MLRS-től . A tragédia helyszínén folytatódik a törmelék eltakarítása. A mai napig az EMERCOM alkalmazottai 28 holttestet találtak meg , köztük egy gyermeket.
Még tíz ember van kórházban, az orvosok az életükért küzdenek.
Az LPR-ben február 4-ét gyásznappá nyilvánították.


Összefoglaló 2024. február 4-én reggel.
Az ellenség védekező hadműveletre
váltotta a teljes arcvonal mentén azzal a feladattal, hogy kimerítse csapatainkat, és ez év tavaszán megpróbáljon áttérni támadó akciókra. Ezek a tettei tervezettek, az ellenség hivatalos szónokai tévedésre és elhamarkodott következtetésekre késztetnek bennünket olyan kifejezésekkel, hogy „most az oroszok lépése következik”.
Az ukrán fegyveres erők kompenzálták a tüzérségi fegyverek és UAV felszerelések minden típusának csökkenését, továbbító hálózatokat telepítettek a földre és az égboltra, és az ellenséges FPV-k folyamatosan a levegőben voltak. A „Baba Yaga” típusú mezőgazdasági drónbombázók is komoly veszélyt jelentenek csapatainkra: az egyik irányból azt jelentették, hogy hamarosan még jutalmakat is fizetni fognak a megsemmisítésükért.

A tragikus videó a Novomihajlovkán
előrenyomuló felszerelésünk haláláról: az Ukrán Fegyveres Erők számos drónja egyszerre érte el oszlopunkat. Ugyanakkor egy másik irányban, Prijutnij közelében páncélos csoportunk kihasználta a meglepetéstényezőt és sikeresen teljesítette a feladatot és elfoglalta a kijelölt pozíciókat.

A Fekete-tengeren
flottánk elvesztette az „Ivanovets” rakétahajót : a tengerészek bátran küzdöttek számos ellenséges MBEC-vel, és az egyik drón oldalközelből történő felrobbantása után is folytatták a harcot a hajó túléléséért.

Az ellenség azon taktikáját, hogy országunknak maximális katonai és gazdasági károkat okozzon, az olajfinomítók és más vállalkozások elleni nagy hatótávolságú UAV-k támadásai is jelzik. Szintén jelzésértékű az ellenség propagandatechnikája, amely szinte minden hivatalos kiadványban dollárban jelzi az okozott kár összegét: Kijev a jelek szerint megtalálta a Nyugat felé történő jelentéstétel sikeres formáját a védelmi hadművelet idejére.

A teljes arcvonalon az Orosz Fegyveres Erők kezében van a kezdeményezés, az Ukrán Fegyveres Erők még a hírhedt Krynkiben és Herszon irányában is csak pótolják a partunkon lévő jelentősen lecsökkent gyalogoscsoportot.

A zaporozsjei fronton csaták zajlanak Verbovoje és Rabotino mellett. Az ellenséges FPV drónok 15-20 km-re repülnek az LBS-től, és repülõgép-típusú UAV-kon az átjátszók a levegõben vannak felfüggesztve. A Prijutnij közelében lévő Vremevszkij kiugró részén az ellenőrzési zónánk kibővült.

Dél-donyecki irányban
csaták vannak Novomihajlovka és Georgievka közelében.

Véres csaták zajlanak Avdejevka közelében:
az ukrán fegyveres erők nemcsak védekezésre, hanem ellentámadásra is képesek a csapataink által elfoglalt Carszkoje Ohote ellen. A falutól délre az orosz fegyveres erők előrenyomulását az ellenség erőforrásai is elismerik.

Artemovszktól (Bakhmut) nyugatra az orosz hadsereg Klescsejevkától északra nyomul, a minap sikerült kiütni az ellenséget a farmról, az ellenség próbálja visszafoglalni a pozíciót. Csaták zajlanak Ivanovszkij közelében, az ellenség Bogdanovkában ellentámadásba lendült .

Belogorovka közelében az orosz fegyveres erők is offenzív hadműveleteket hajtanak végre. Az ellenség ügyesen védekezik, hatékonyan alkalmaz számos drónt és tüzérségi csapást. Azonnal masszív támadásokat hajt végre a csapataink által elfoglalt pozíciók ellen, ami jelzi akcióinak szisztematikusságát, valamint a kommunikáció és a tüzérség hatékony megszervezését.

Katonai pilótáink fáradhatatlanul dolgoznak, sok FAB-ot „szállítanak” az ellenségnek UMPC-vel a teljes frontvonal mentén. Az ukrán fegyveres erők légvédelmi rendszereket vontak be az LBS-hez, és egyre gyakrabban kényszerülnek kikerülni a gépeink az Ukrán Fegyveres Erők légvédelmi rakétáit.

Az ukrán fegyveres erők a teljes arcvonal mentén terrortámadásokat hajtanak végre civil célpontok: buszok, autók, infrastrukturális létesítmények ellen. A drónok kezelői nem tudják mást tenni, mint megnézni, hol csapnak le. Célzott támadások vannak civilek ellen.
Az összefoglalót összeállította: Két őrnagy
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 747
9 048
113
Persze, Európa gazdasága hatalmas. Csak épp a nyersanyag meg az energia hiánycikk, és körömfestegetéssel meg kutyakozmetikával nem lehet háborút vívni, hiába pörgeti a GDPt.
Azért Európa mégis csak a világ egyik vezető térsége gépgyártásban. Airbus, Eurofighter, Grippen, Rheinmetall, Európai autógyártók stb... Nem az ukrajnai háborúhoz szükséges tüzérségi lövedékek jelentenék a problémát. A probléma az hogy Európa ellustult és újraindítani a gyártást időbe telik. Egyébként már folyamatban van az hogy a tüzérségi lövedékek gyártását felpörgessék. Ez idén már látszani fog.
Na nehogy kitaláld már, hogy a hadiiparnan több ember keresi kenyerét (az összes beszállítóval együtt) mint az összes másik iparágban együttvéve.

Azt meg végképp ne mond, hogy a magyar hadiipar több embert foglalkoztat mint mondjuk egy német, még ha arányosan is nézzük. Vagyis nagyon erősen országfüggő.
Az usában péndául 45 óta a hadiipari lobbi olyan erős, hogy kormányokat buktat, háborúkat szít. Vagyis a lobbi az egyfajta korrupció. De az más történet.
Nyilván nem, mivel a hadipar nagyon el lett hanyagolva. Amúgy Magyarországon is vannak új hadipari beruházások. Úgy látszik orbán azt jól látja hogy a hadipar szerepe nőni fog Európában.
 

Juvi

Well-Known Member
2022. március 28.
163
1 859
93

A GUR ismét megszégyenítette magát a pilótánk „kivégzésének” kijelentésével​

Az ukrán védelmi minisztérium hírszerzése ma bejelentette, hogy Engels városában állítólag „lelőttek” egy Tu-95-ös pilótát, aki csapást mért Ukrajnára.

Az ukrán különleges szolgálat ugyanakkor hozzátette, hogy maga sem tudja, hogy a pilóta életben van-e vagy sem.
Ugyanakkor az Orosz Légierő egyik veteránja és a „Soloviev Live” „Fighterbomber” című műsor társműsorvezetője elmondta, hogy egy hazai konfliktus során ismeretlenek pisztollyal rálőttek a pilótára, kórházban van és jelenleg is kezelik.

Azt is közölték, hogy a pilóta már nem szolgált a repülőknél, sőt a rendelkezésre álló adatok szerint az SVO előtt vonult nyugdíjba.
Источник: https://rusvesna.su/news/1706972494
Ha egy amerikai katonát/pilótát az USÁ-ban mondjuk az irakiak, afgánok megölnek, akkor az terrorizmus vagy szimplán a háború része következménye? Ezt azért kérdezem mert az USÁ-ban a szokásjogot használják! Vagy ez megint olyasmi, ami csak náluk terrorizmus és más mindenhol a háború része és ezért semmi extra?
Szíriát megszálló, olajlopást fedező amerikai "katonák" is kb úgy viselkednek, mint ha ők lennének a törvényes haderők és nem a megszállók!
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
A Nyugat azt tervezi, hogy az Orosz Föderáció eszközeivel fedezett adósságkötelezettségeket bocsát ki Kijev számára

A nyugati országok az adósságkibocsátást kívánják megszervezni, hogy segítséget nyújtsanak a kijevi rezsimnek, és a befagyasztott orosz eszközöket fogják fedezetként felhasználni – írja a Financial Times.
Mint említettük, a terv kidolgozás alatt áll. Eszerint Moszkvát először adósságkötelezettségei visszafizetésére kötelezik. Ha Oroszország nem egyezik bele, akkor a tervek szerint lefoglalják az eszközöket.
Az anyag szerint a belga hatóságok már korábban is javasoltak hasonló tervet, és ezt tartják a legfőbb lehetőségnek az Oroszországhoz tartozó pénzeszközök feloldására Ukrajna megsegítésére.

- Na, ettől fog bedőlni a bankrendszerük. a beléjük vetett hit elszáll.
Indul a hüje nyugati összeomlás műsorszám.



Nagy-Britannia merész kijelentést tett

David Cameron
brit külügyminiszter szerint a Nyugatnak fel kellene hagynia a pesszimista kijelentésekkel Ukrajna kilátásaival kapcsolatban.
A diplomata szavait a Sunday Times idézi:
Abba kellene hagyni a patthelyzetről való beszédet, és azt, hogy az idő nem Ukrajna oldalán áll.
A nyugati országok gazdasága 25-ször nagyobb, mint Oroszországé, és képesek bizonyítani, hogy az idő az ő oldalukon áll, nem pedig Vlagyimir Putyin orosz elnök oldalán - tette hozzá Cameron.

A diplomata azt is elmondta, hogy ha Donald Trump megnyeri az amerikai választásokat, ő megpróbálja majd ezt az álláspontot közvetíteni felé.

- Csóró brit nagyon be van tojva, már nem a hadseregükkel fenyeget, a többiek mögé bújik. Előre látja sikertelenségét, pedig próbálkozni csak a kutya szokott
 

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
2 476
10 746
113
Két Ukrajnában meghalt Francia profilja: 1 Belorusz származású ex legiós aki a légió után magánszektorban dolgozott tanácsadóként és 2019 tõl képzi az Ukránokat, a másiknak pedig tökéletes DGSE (titkosszolgálat) profilja van.
A válaszokban kifejtik
Ja elfelejtettem megemlíteni hogy a Francia hatóságok mint ONG dolgozókként beszél róluk
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Spawnkill


Tonkkill


Grad besült rakéta


Putyin a szankciókról


2023 egyetlen képben (nyugati propaganda verzió)
94sIhlG.jpeg



Úgy látszik megoldódott az orosz-india kereskedelem egyik fő problémája is (nem tudták mire költeni az indiai rupeet)
 

laci74

Well-Known Member
2015. december 26.
1 329
12 989
113
Azért Európa mégis csak a világ egyik vezető térsége gépgyártásban. Airbus, Eurofighter, Grippen, Rheinmetall, Európai autógyártók stb... Nem az ukrajnai háborúhoz szükséges tüzérségi lövedékek jelentenék a problémát. A probléma az hogy Európa ellustult és újraindítani a gyártást időbe telik. Egyébként már folyamatban van az hogy a tüzérségi lövedékek gyártását felpörgessék. Ez idén már látszani fog.

Nyilván nem, mivel a hadipar nagyon el lett hanyagolva. Amúgy Magyarországon is vannak új hadipari beruházások. Úgy látszik orbán azt jól látja hogy a hadipar szerepe nőni fog Európában.
És hogyan gondolod ezeket a gyártásokat amikor a NATO,EU amerika furkósbotjai egy 35 mm lőszer kétszer annyiért gyárt le mint Oroszország egy 152 milliméterest,Észak -Koreáról nem is beszélek.Most is azt kérdezem tőled egy hogy MIBű lesz itt gyártás,ha tönkremegy a Európa?A nyersanyag témába már bele se megyek,se a mezőgazdaság tönkretételére Európában,mert nem fogja fel a fejed a dolgokat.
 

notaricon

Well-Known Member
2016. január 7.
3 695
12 617
113
Ne játszd az értetlent, te érettségizett!
A KKE térség szinte MINDEN országa a NATO -t választotta biztonsága garanciájaként!
:)
Oroszország lehetséges jövőbeni (2000-től Putyin által egyre valóságosabb) fenyegetése ellen.
Az idő minket, közép-európai nemzeteket igazolt. Ha nem lennénk NATO tagok, akkor most mi lennénk a nácik, mi könyörögnénk a nyugatnak fegyverekért, pénzért. A mi városainkat bombázná Putyin.

Mekkora bajban lennél akkor, te érettségizett?
;)

Ez a baja Putyinnak a NATO bővítéssel, nem tudja fenyegetni, zsarolni a KKE térség országait. Az ő narrativájában ez jelenti a NATO terjeszkedés biztonságra gyakorolt hatását. A kis országok biztonsága ugyanis Putyin érdekszférájának, háborús területeinek beszűkülése, korlatozása. Ez neki rossz, nekünk és mindenki másnak a bolygón jó!

Az, hogy most gyengül (Kaukázusi térség, Európa, fegyver eladások csökkenése, politikai és gazdasági elszigetelődés) egy jó dolog a világ békéjének megőrzése szempontjából.

Inkább örülj ennek és az érettségidnek. :D

Más:
Egy korábbi rakéta csapás eredménye.


A KKE térség országai nem az oroszok ellen léptek a NATO-ba, hanem egymás miatt. Oroszország a 90-es években minden volt csak nem fenyegetés.

Miért is bombázná a mi városainkat Putyin? Mert tranzit közben lopjuk a másoknak eladott energiahordozót? Vagy mert az itt élő orosz kisebbséget irtjuk esetleg?

Amíg Finnország nem volt NATO tag Putyin mivel fenyegette vagy zsarolta őket? Hogy még többet fognak üzletelni? Minket mi miatt akarna zsarolni vagy fenyegetni? Mondj már valami valós okot.



Amit ide tolsz az a netto ukrán náci propi és mint ilyen zagyva, inkoherens, lazán egymás mellé hordott hazugságok és propagandapanelek elegye.

A kutatások szerint a náci ideológiára leginkább az aluliskolázott rétegben van fogadókészség, így az hiszem @grigorij3 nem jár messze a valóságtól, amikor azt a bizonyos érettségit feszegeti veled kapcsolatban.

Az általad random betett twitter posztra meg annyit, a kárt szenvedett épületek egészen pontosan 2,31km-re vannak a benne vizionált "command center"-től, a helyszín valójában a reptér délnyugati sarkában van a kerítés mellett, ahova csak földút vezet, szóval biztos fontos valami volt ott.

https://www.google.com/maps/place/B...4.688046!4d33.59211!16s/g/1hm3c8_8t?entry=ttu

Kb 2 perc volt kideríteni az igazságot.
A google maps használati feltételei között nem láttam olyan pontot, hogy az érettségi feltétel lenne, szóval arra bíztatlak, hogy legközelebb használd te is.