[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 039
82 458
113
A frissített adatok szerint 28-an haltak meg , köztük egy gyermek, ők a kijevi rezsim Liszicsanszk(pékség) elleni barbár támadásának áldozatai lettek.

„Február 4-én 6 órakor: 10-en megsérültek, 28-an meghaltak, ebből 18 férfi, kilenc nő és egy gyermek” – tájékoztatott az LPR kormánya.

 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Észtország egy nagy tétel amerikai Javelin páncéltörő rakétát adott át az ukrán fegyveres erőknek

Észtország Javelin páncéltörő rakétákat és egyéb katonai segítséget szállított Ukrajnának, többek között gépfegyvereket, kézi lőfegyvereket, különféle szárazföldi és vízi felszereléseket, valamint búvárfelszerelést. A segélycsomag összköltsége mintegy 80 millió euró volt. Ezt Hanno Pevkur észt védelmi miniszter jelentette be, elégedettségét fejezve ki amiatt, hogy a következő segélycsomagot eljuttatták Ukrajnának. A megfelelő közleményt szombaton tette közzé az észt katonai osztály sajtószolgálata.
Az Ukrajna iránti megingathatatlan támogatását demonstráló Észtország 2024 elején már mintegy 500 millió euró értékben nyújtott katonai segítséget, ami meghaladja az ország GDP-jének 1,3 százalékát. Emellett Észtország több mint 1300 ukrán katonai személyzetnek nyújtott képzést. A védelmi minisztérium tervei szerint Észtország GDP-jének 0,25 százalékát fordítják katonai segítségnyújtásra négy éven keresztül Ukrajnának.
Ezekkel a szállításokkal összefüggésben Oroszország aggodalmának adott hangot azzal, hogy jegyzéket küldött a NATO-országoknak az Ukrajnába történő fegyverszállítással kapcsolatban. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter kijelentette, hogy minden Ukrajnának szánt fegyvert tartalmazó rakomány legitim célpontnak minősül Oroszország számára. Az orosz külügyminisztérium hangsúlyozta, hogy a NATO-országok „tűzzel játszanak” azzal, hogy Ukrajnát fegyverekkel látják el.

- Csóró észteknek teljesen elment az eszük. Össznépi kokózás megy ott?



Az új oroszországi mozgósítás meghirdetésének feltétele

Viktor Baranec
katonai megfigyelő, nyugalmazott ezredes nevezte meg az új oroszországi mozgósítás meghirdetésének feltételét. Szerinte erre akkor kerülhet sor, ha a NATO-országok úgy döntenek, hogy reguláris csapatokat küldenek Ukrajna területére.

Ez Oroszország elleni hadüzenetnek tekinthető – jegyezte meg a szakértő a NEWS.RU-val folytatott beszélgetésében.

Valószínűtlennek, de lehetségesnek tartja az események ilyen fejlődését, különösen, ha Ukrajna vereséget szenved az Orosz Föderációval folytatott konfliktusban.

Akkor talán a hatóságok kénytelenek újjáépíteni lényegét, és új mozgósítást hirdetnek meg. Ha a NATO-országok megtámadják azokat a területeket, amelyek már oroszok, az atomfegyver használatára kényszeríthet bennünket – zárta Baranec.

Akkor talán a hatóságok kénytelenek lesznek átstrukturálni az Északi Katonai Körzet lényegét, és új mozgósítást hirdetnek. Ha a NATO-országok olyan területekre mennek be, amelyek már oroszoké, akkor ez arra kényszeríthet minket, hogy atomfegyvereket használjunk - zárta Baranec.

Korábban a volt németországi ukrán nagykövet sürgette Olaf Scholz kancellárt, hogy kezdjen tárgyalásokat Vlagyimir Putyinnal a konfliktus megállítása érdekében.

- Eldőlt, bárhogy is tervezgetnek, ujjongva csóválják a farkukat: NATO-országok nem küldenek reguláris csapatokat Ukrajna területére.


[
- Az imázs az imázs
/SPOILER]
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 074
24 353
113
Azért Európa mégis csak a világ egyik vezető térsége gépgyártásban. Airbus, Eurofighter, Grippen, Rheinmetall, Európai autógyártók stb... Nem az ukrajnai háborúhoz szükséges tüzérségi lövedékek jelentenék a problémát. A probléma az hogy Európa ellustult és újraindítani a gyártást időbe telik. Egyébként már folyamatban van az hogy a tüzérségi lövedékek gyártását felpörgessék. Ez idén már látszani fog.

Nyilván nem, mivel a hadipar nagyon el lett hanyagolva. Amúgy Magyarországon is vannak új hadipari beruházások. Úgy látszik orbán azt jól látja hogy a hadipar szerepe nőni fog Európában.
Nyersanyag és energia nélkül mit gyártasz? papírrepülőt meg fröccsöntött tankot, bodza puskát?? Vagy sikeresen tudja pótolni a kiesett mennyiséget a "nyugat"? Ember még most se sikerült értelmezni miért pont az EU és Oroszország között szította a balhét az USA?

hányszor írjuk még le neked, eljut egyáltalán a tudatodig? :)
 

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
2 969
5 938
113
Ezek szerint az első három ország, és az összes többi utánuk is jól mérte fel saját biztonsági fenyegetettségét, jól döntöttünk, hogy a nyugatot választottuk, így Putyin nem tud minket fenyegetni. Ezt érted, érettségivel?

Megint HATALMAS tévedésben vagy.
A közép európai országok nem az oroszok ellen választották a NATO-t hanem egymás ellen.
Gondolkozz kicsit, a hidegháború végével oroszoknak gatyája nem volt, mindenki leírta Oroszországot mint valós fenyegetés, aztán jött a 2001....
Az Európai hadiipar leépült, ahogy az amerikai is mivel megszűnt a fenyegető Szovjetunió.

Az USA is aktívan hozzájárult, a kis európai országok NATOba való integrálásához mivel
1; addig sem háborúznak egymás ellen
2; Piacot teremt a saját NATO standart fegyvereinek.

De hogy mást mondjak.
Miután Magyarország csatlakozott a NATOhoz, az akkori ROMÁN külügyminiszter kijelentette, hogy pásztorország nem maradhat ki olyan szövetségi rendszerből amihez Magyarország csatlakozott. Ez tény és megtörtént.
Szóval megkérnélek, hogy ne ide járj mesét mondani.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 580
47 768
113
A Nyugat azt tervezi, hogy az Orosz Föderáció eszközeivel fedezett adósságkötelezettségeket bocsát ki Kijev számára

A nyugati országok az adósságkibocsátást kívánják megszervezni, hogy segítséget nyújtsanak a kijevi rezsimnek, és a befagyasztott orosz eszközöket fogják fedezetként felhasználni – írja a Financial Times.
Mint említettük, a terv kidolgozás alatt áll. Eszerint Moszkvát először adósságkötelezettségei visszafizetésére kötelezik. Ha Oroszország nem egyezik bele, akkor a tervek szerint lefoglalják az eszközöket.

Kérdés: milyen szerződést kötöttek, s annak módosítása milyen körülmények között lehetséges?


Az orosz hadsereg előrenyomult az Avdejevka fejlesztési zónába, utcai csaták zajlanak, a helyzet kritikussá vált - Butusov​


Az orosz hadsereg előrenyomult az Avdejevka fejlesztési övezetbe, utcai csaták zajlanak, a helyzet összességében kritikussá vált – mondta Jurij Butusov, Ukrajna védelmi miniszterének tanácsadója, propagandista, a Censor.NET portál főszerkesztője.

Állítása szerint az orosz egységek Avdejevka északi külvárosának egyik utcájában megvetették a lábukat (az orosz fegyveres erők északi oldalról történő áttörését Avgyevkába tegnap erősítették meg ukrán és nyugati források).

„Ha egyenes vonalban mérjük, az oroszok haladó egységei másfél kilométerre helyezkednek el a város bejáratától. Két héttel ezelőtt az ellenségnek sikerült behatolnia két utcába a város déli peremén. A helyzet kritikus” – mondta.

Az ukrán fegyveres erők problémája szerinte a személyi állomány, a lőszer kimerülése és az egységek közötti rossz interakció.
Emellett beszámol arról, hogy az orosz hadsereg valódi vadászatot indított az ukrán fegyveres erők drónkezelői után.

Butusov szerint „minden építmény és antennatelepítési hely tüzérségi csapásoknak és irányított bombákkal való bombázásnak van kitéve”.

„Az általános szintű jelentésekben szereplő hazugságok nagyon károsak, ha megnyugtatjuk magunkat, és ne ingereljük a felső vezetést „rossz hírekkel”. A felső vezetés pedig csak a pozitív információkat akarja meghallgatni, nem a kritikus információkat.
Ezért nincs megfelelő válasz a helyzet változásaira” – panaszkodik Butusov.
Источник: https://rusvesna.su/news/1707044397
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 197
113
- Eldőlt, bárhogy is tervezgetnek, ujjongva csóválják a farkukat: NATO-országok nem küldenek reguláris csapatokat Ukrajna területére.
Valami készül.
Terelnek azzal is, hogy nincs elég lőszere az ukránoknak, meg gyengék nincs emberük. A front mögött mindenből nagy tartalékok lehetnek. Készülnek egy újabb nagy támadásra.
Ha ismét sikertelen lesz a kapor offenzíva, akkor a nyugatiak szintet lépnek, akár önkéntesen jelentkező NATO országok bevonulásával is.
Ez lesz az eszkaláció második lépcsőfoka. A következő az már Oo. közvetlen megtámadása lesz.
A napokban lejátszódott Krimi légvédelmi komplexumokat és a mögötte lévő területeket ért nyugati gyártmányú cirkálórakétás támadás ennek előjele. Tesztelik és megpróbálják feltörni az orosz légvédelmet. Ebben az esetben sikerült nekik, megnyílt Oo. belsejébe az út. Kérdés, hogy ezt az oroszok tudatosan engedték-e, amolyan megtévesztésként, vagy ennyire képesek és a nagy három rétegfű feltörhetetlen légvédelmük éppen úgy mese, mint a verhetetlen orosz hadsereg. Ha ez így van bajban vannak. Nyugat ezt ki fogja használni.
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 518
20 273
113
Ne játszd az értetlent, te érettségizett!
A KKE térség szinte MINDEN országa a NATO -t választotta biztonsága garanciájaként!
:)
Oroszország lehetséges jövőbeni (2000-től Putyin által egyre valóságosabb) fenyegetése ellen.
Az idő minket, közép-európai nemzeteket igazolt. Ha nem lennénk NATO tagok, akkor most mi lennénk a nácik, mi könyörögnénk a nyugatnak fegyverekért, pénzért. A mi városainkat bombázná Putyin.

Mekkora bajban lennél akkor, te érettségizett?
;)
Figyelj kis szakmunkástanulóm! Oustán teoretikusan, te állítottál valamit, ami hülyeségnek bizonyult. Aztán próbálod az eredményt sumákolni mindenféle marhasággal, de csak egyre jobban belekeveredsz, mint kismacska a gombolyagba. Hagyd inkább, mert csak egyre szánalmasabb lesz a próbálkozásod.
Oroszország akkor, amikor a NATO teljes erőből megkezdte a keleti bővítését egy sebeit nyalogató, éppen szétesőben levő keleti hatalom volt, nemhogy nem fenyegetett senkit Európában, de még az is kérdés volt, hogy saját magát meg tudja-e védeni a további eróziótól (lásd pl. csecsen háborúk). Szóval ne szónokolj itt semmiféle orosz fenyegetésről, mert ilyen egyszerűen nem volt (és Európára vonatkoztatva jelenleg sincs). Amit te itt előadsz az egyszerű kétségbeesett kapor propaganda, ami azt próbálja elhitetni, hogy az ukrajnai orosz igények tulajdonképpen csak előfutárai az orosz Európa elleni támadásának. Ez egyszerű és gusztustalan csúsztatás, az orosznak esze ágában sem volt Európára támadni. Ellenben tisztességes kereskedelmet akart és közeledést. Erre millió bizonyíték van, próbálj meg keresgélni, a gugli a barátod, bár néha arra is képtelennek tartalak, hogy megfogalmazd a saját gondolataidat. És Európa értelmesebb része hajlott volna erre a kapcsolatra de ekkor megjöttek a gusztustalan angolszászok, mert nekik az orosz nyersanyagkészletek nem kereskedelem útján kellettek, hanem einstand módon. A brit birodalom (direkt csupa kisbetűvel) ebből élt amióa létezett, meghódított és kirabolt minden államot, amit csak elért. Az egész angolszász világ ennek a sakálmetodikának köszönheti a létezését és később a bukását is.
Szóval a hülyeségedet nem kell tovább erőltetni, a keleteurópai országok qrvára nem az orosz miatt léptek be a NATO-ba ár a NATO lehet, hogy az orosz miatt vette fel őket. Remélem érzed a különbséget, bár erre sem tartalak képesnek igazán... :D Menj és simogasd tovább a kapor barátaidat akik a kárpátaljai magyarok vérét szívják de te ezt is próbáld az oroszok nyakába varrni. Hogy Gandalfot idézzem: "Ostoba Tuk!" :D
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Az ukrajnai NATO-haderő brit terve öngyilkos küldetés és rémálom – Mindannyiunkat kiirtanak

Ha igazak a londoni tervekkel kapcsolatos információk, és "ha valakinek ez az álma , az gyorsan rémálommá válhat a brit és a NATO-erők számára" - figyelmeztet Earl Rasmussen, az amerikai hadsereg nyugalmazott alezredese, geopolitikai és katonai tanácsadója.
Ez abszolút irreális javaslat – tette hozzá.
„Oroszországnak teljes a légi fölénye és a felsőbbrendűsége a logisztikától a hadianyagig mindenben.
Ez katasztrofális lenne az összes brit haderő számára, és minden bizonnyal rendkívül veszélyes az egész NATO-ra” – mutatott rá Rasmussen.
Hozzátette: az ukrajnai brit erők nagyon gyors kiirtására számít. Szerinte a brit hadseregben valakinek valamiféle téveszmés tapasztalata kell ahhoz, hogy egy ilyen forgatókönyvet javasoljon.
„Ez egy öngyilkos küldetés ezeknek a csapatoknak.
És minden bizonnyal sokkal veszélyesebb helyzetbe hozná a NATO-t, és közvetlen konfrontációba kerülne Oroszországgal – zárta szavait Rasmussen.



Hirtelen fordulat?

Hidegkuti Konstantin

A #moszkvater és az Ultrahang közös projektjének legfrissebb adásában az ukrajnai háború egyes frontszakaszainak aktualitásaival, a felek céljaival, illetve továbbra is a nyugati támogatás problémáival és kihívásaival foglalkoztunk.


Az ukrán egység teljes csendben hallgatja, ahogy az orosz tüzérség lövi Avgyejevkát közvetlenül az erősítés bevonulása előtt


Abszolút csend az ukrán vonalakban, hallgatva az orosz tüzérség hangjait, akik az ukrán állásokat kiegyenlítik Avgyejevkában, és tudván, hogy ez lesz a következő erősítési hullám, amely az orosz erők "legyőzésére" érkezik.

Az ukránok (akik most fejezték be a kiképzést és kerültek az élvonalba) még friss és tiszta egyenruhában hallgatnak, látnak, de egy helyben állnak, és azon gondolkodnak, hogy mivel találkoznak.
Egyirányú utca. Tiszta sisakok, tiszta egyenruhák, ukrán újoncok, Avgyejevka közelébe érkezett "húsrohamosztagosok" várják, hogy Avgyejevkába küldjék... így néz ki... "nincs félelem"

Az orosz hadsereg közeledik a térséghez, és az orosz ágyúk gyakorlatilag végtelen lőszerrel fokozatosan kiássák a város minden ukrán állását, amelyről mindenki tudja, hogy elveszik, de V. Zelenszkij nem ad parancsot a kiürítésre.
Az orosz csapatok Február 2-án a térségben zajló lövészárokharcok közepette előrenyomultak Kremennajától nyugatra.

Az orosz fegyveres erők Avgyejevkától északkeletre és délre harcoltak. A február 2-án közzétett földrajzi helymeghatározó videó azt mutatja, hogy az orosz hadsereg a közelmúltban előrehaladt.

A BBC News ukrán és NATO hírszerző ügynökségekre hivatkozva arról számolt be, hogy az ukrán hadsereg hamarosan jelentős offenzívára számít a donyecki Avgyejevka város környékén állomásozó orosz csapatoktól.
Bár az orosz erők eddig a város északi és déli oldalán koncentráltak, Kijev arra számít, hogy Moszkva taktikája megváltozik, ha csapatait a város délkeleti részébe helyezi át, hogy ebből az irányból behatoljon.

Kétségbeesett harcok – az orosz hadsereg visszaveri 3 ukrán dandár 4 támadását Kupjanszkban


Az orosz csapatok visszaverték az ukrán erők négy támadását Kupjanszk irányában – jelentette a Ria Novosztyi magas rangú katonai forrásokra hivatkozva.
A Ria Novosztyi beszámolója szerint a Nyugat harccsoport a repülés és tüzérség segítségével visszaverte az Ukrán Fegyveres Erők 30., 32. motoros és 25. légideszant-dandár alakulatainak négy támadását Terni és Szinkovka településeinek területén.
Ugyanezen forrás szerint az ukránok 30 katonát (halottakat és sebesülteket) veszítettek, miközben megsemmisült két páncélozott harcjármű, három autó, egy lengyel gyártmányú Krab önjáró löveg és egy amerikai M777-es tüzérségi rendszer.


Boeing P-8A Poseidon a román tengerparttól terveti az újabb drónozást a Krím ellen.
Bombardier Challenger 650 egész kelet és észak román légteret használja.
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 482
18 452
113
A KKE térség országai nem az oroszok ellen léptek a NATO-ba, hanem egymás miatt. Oroszország a 90-es években minden volt csak nem fenyegetés.

Miért is bombázná a mi városainkat Putyin? Mert tranzit közben lopjuk a másoknak eladott energiahordozót? Vagy mert az itt élő orosz kisebbséget irtjuk esetleg?


Amit ide tolsz az a netto ukrán náci propi és mint ilyen zagyva, inkoherens, lazán egymás mellé hordott hazugságok és propagandapanelek elegye.
"A KKE térség országai nem az oroszok ellen léptek a NATO-ba, hanem egymás miatt. Oroszország a 90-es években minden volt csak nem fenyegetés."

De, az oroszok miatt. Történelmi okokból tudták, hogy veszélyes Oroszország szomszédjában kis országként éldegélni. Még a politikusok is bölcsebbek nálad, ők nem a mának, hanem a holnapnak hoznak döntéseket. Nem is értem, hogy mondhatsz ekkora ostobaságot, hogy pont akkor gyenge volt, az atomhatalom Oroszország, ezért nem számoltak vele, ki hiszi ezt el szerinted? Az iskolázatlan nácik?

"Miért is bombázná a mi városainkat Putyin? Mert tranzit közben lopjuk a másoknak eladott energiahordozót? Vagy mert az itt élő orosz kisebbséget irtjuk esetleg?"

Nem, ne add a naivat. Azt bombázza, aki gyenge, akit fenyegetni tud. Az tök mindegy, hogy miért. Talán azért, mert aluliskolázott nácik lennénk? Az is elég, mint ahogy a mellékelt különleges katonai kudarc mutatja. Neki kell a terület, befolyás, a leigázás, a NATO vagy bármely más nagyhatalom távoltartása érdekében. Okot mindig talált rá a történelem során, ezután is találna, ha gyengék és védtelenek lennénk.

"Amíg Finnország nem volt NATO tag Putyin mivel fenyegette vagy zsarolta őket? Hogy még többet fognak üzletelni? Minket mi miatt akarna zsarolni vagy fenyegetni? Mondj már valami valós okot."

Finnország akkor adta fel semlegességét, amikor felismerte, hogy Putyin veszélyt jelent rá. Nem tudtad? Svédország, Moldávia, Grúzia és sok más ország számára egyértelművé vált a fenyegetés 2022-ben. Addig lehetett tolni a „bízzunk Putyinban, hátha csak fenyegetőzik” dumákat. Ez volt Putyin egyik stratégiai baklövése az agresszióval, és ez a bizonyíték rá, hogy NATO tagság Putyin és Oroszország fenyegetése miatt fontos a térség országainak. Hogy értsd, HA NEM LENNE OROSZ FENYEGETÉS, NEM LENNE indokolt a NATO KELETI BŐVÍTÉSE sem, így PUTYIN és az OROSZOK SAJÁT OSTOBASÁGUK és NAGYRA VÁGYÁSUK ÁLDOZATAI.

Minket a nyugati világ megosztásra irányuló szándékai miatt zsarol (nem látszik? :confused:). Eddig is zsarolt, gázzal, olajjal, átvágott Ikarusszal, Malévval, Dunaferrel, Metro kocsikkal, fegyver alkatrésszel, fizeti a magyar szélsőségeseket :eek:, a zámolyi romákat, stb. , stb. Mindent megtett, hogy energetikailag kiszolgáltatottá váljunk, blokkolta a Nabucco-t, stb. stb., Ha nem vagy aluliskolázott, akkor ismerősek ezek a sztorik.

Ezen kívül sokszor leírtuk, Kárpátalja, Vajdaság és a KKE térségbeli érdekeink miatt SEMMIBEN sincs közös célunk, nemzetpolitikai céljaink GYÖKERESEN ELLENTÉTESEK. Ezért Putyin mindig ellenünk lenne, ellenünk döntene. Így jobb, ha nincs befolyása a térségre. Hogy az aluliskolázott nácik is értsék: ezért SEM ÉRDEKÜNK, HOGY PUTYIN NYERJEN. :p


"Amit ide tolsz az a netto ukrán náci propi és mint ilyen zagyva, inkoherens, lazán egymás mellé hordott hazugságok és propagandapanelek elegye."

Valójában amit TE ide tolsz, az a nettó ruszki náci propi, és mint ilyen zagyva, inkoherens, lazán egymás mellé hordott hazugságok és propagandapanelek elegye. o_O


Az általad vélt vezetési pont bárhol lehet egy bázis területén. Háborúban több alternatív vezetési elemet is kialakítanak, leginkább olyan helyeken, amik nem tűnnek vezetési pontnak. Ezt még az aluliskolázottak is tudják. :rolleyes:

Ami a többi hablatyolásodat illeti, annyira azért nézzél magadba, hogy ki az, aki egy háborút kirobbantó ország történelem hamisító propagandáját tolja. Ki az, aki az orosz propagandával nem egyező dolgokat, véleményeket rögtön lenácizza. Bizony a kevés iskola is elég lenne ahhoz, hogy átlássanak rajtad…






Azzal hogy Oroszország a NATO csatlakozás előtt megtamadta Ukrajnát a világnak tett egy óriási szívességet, különben ücsöröghetnénk civilizacionk romjain... :)
Dehoogy...! :rolleyes:
Azzal tett szívességet, hogy tavaly márciusban elvesztette a háborút, így Ukrajnát már nem tudja megszerezni! Különben ücsöröghetnénk a civilizációnk romjain...o_O

Megint HATALMAS tévedésben vagy.
A közép európai országok nem az oroszok ellen választották a NATO-t hanem egymás ellen.

Ne légy ilyen naiv! Az országok biztonságpolitikai szakemberei, de egész politikai elitjük, egyöntetűen az EUROATLANTI INTEGRÁCIÓT választotta! Szinte kivétel nélkül! Miért?
A történelmi tapasztalatok miatt. Az, hogy Oroszországot pillanatnyilag meggyöngült, az történelmi léptékben csak egy gyenge pillanata volt. Attól még 6000 atomrobbanófejjel rendelkező nagyhatalmi (szuperhatalmi) ambíciókra hajlamos Oroszország nem változik meg! Mint a mellékelt különleges katonai kudarc mutatja, igaza volt minden politikusnak, aki a NATO csatlakozást szorgalmazta a térség országaiban.
Olyan egységesen, szinte szó szerint hordjátok ide az orosz narratívát, hogy nagy örömöt jelent, a valóságot szembe állítani vele. Úgy tűnik nagyon fontos lenne az emberek véleményét megváltoztatni a múltról, leginkább Oroszországról, de hát szerencsére ez errefelé (sem) megy.

Tényleg elhiszitek hogy egy ország jövőjéről pillanatnyi állapot alapján döntenek felelős beosztású emberek? Közel húsz országban, egységesen teljesen hülye lenne az egész politikai elit, és bíztak volna Oroszország jóindulatában? :cool: Ezért mindenki más okból csatlakozott a NATO-hoz, egy sem az orosz miatt? Ezt akarjátok bemesélni? Nemááá....
Nagy hibát követtek volna el, ha nem gondoltak volna az orosz fenyegetésre, mint azt látjuk.
Húsz ország, mind hülye...

Ezt még leírni is nevetséges...
Az, hogy voltak e mellett más tényezők is, az nem vitás. Történelmi szerencse, hogy a nagyhatalmi ütközőzóna Oroszország pillanatnyi meggyengülésével keletebbre (Ukrajnába, Grúziába) húzódott a KKE térségből. Ezt ragadták meg ezek az országok, hogy csatlakozzanak a világ fejlettebbik (igen, hasonlóan képmutató és erkölcstelen) részéhez.

Az is igaz, hogy az USA is kihasználta Oroszország meggyengülését, számítva arra, hogy ha talpra áll, újra konfliktust generál, így igyekezett minél inkább kitolni Európából a lehetséges konfrontálódás helyszíneit. És lám, igaza lett. Nagy hibát követett volna el, ha a KKE térséget hagyta volna Putyinnak. Akkor most itt háborúzna, nácizna.
Igen, a nyugati világban nyugati fegyvereket kell venni. A VSZ-ben másként volt? :eek: Akkor meg mit csodálkozol?

A román nem azt mondta, hogy csak a magyar miatt. Az csak egyik oka, ezért ne általánosíts, mert egyáltalán NINCS IGAZAD! HATALMAS tévedésben vagy. :)
Figyelj kis szakmunkástanulóm!

:D Menj és simogasd tovább a kapor barátaidat akik a kárpátaljai magyarok vérét szívják de te ezt is próbáld az oroszok nyakába varrni. Hogy Gandalfot idézzem: "Ostoba Tuk!" :D

Te érettségizett, olvasd el amit a műveltebb kollegáidnak írtam, mert a te szinteden nehéz kommunikálni.
Hogy érezd mekkora marhaságon lovagolsz, beteszem az eredeti mondatom, figyeld, így kell mondatot értelmezni általános iskolában, majd hasznát veszed, ha:

Nem ígérték.
Valójában Putyin agresszív fenyegetése volt az oka a NATO bővülésének. ;)
Akármennyire is fáj ez valakiknek.

A NATO 1949-ben alakult. Több alkalommal bővült: Görögország, Törökország (1952), Németország (1955), Spanyolország (1982), Magyarország, Csehország, Lengyelország (1999), és a többi (Horvátország, Baltikum, Balkán országai) Putyin hatalomra kerülése után.
Mi bassza a csőrét Putyinnak? A görög tagság? Neeem. A német? Nem. A magyar, cseh, lengyel? Állítólag nem, bár 1997 előtti határokról zagyvált. Akkor mi? A Baltikum? Alighanem igen! A Balkán? Esélyes, mert a Fekete tengeren dominálni szeretne, így nem megy.

Akkor melyik bővüléssel van baja? Tipp, érettségivel? o_O
Bingó! Azzal mind, ami már az ő hatalomba kerülése után történt. Akkor helyes az a mondat, amit írtam? Igen. Az a NATO terjeszkedés, amit ő annyira fájlal, az javarészt az ő hatalma idejére tevődik. Az ő szerepe, politikája vitathatatlan a NATO gyors keleti terjeszkedésben. Ugyanis Putyin agresszíven fenyegetni szeretné a térség országait, de a NATO védőernyője alá menekült országokkal szemben már tehetetlen. Azok már soha nem kerülnek uralma, befolyása alá, hisz nem tudja őket fenyegetni.
Ezért hiába lovagolsz a magyar, cseh, lengyel bővítés időpontján, ha az összes többi már később volt. A lényeg, hogy ha nem fenyegetné a térséget, akkor nem csatlakoznának a térség országai a NATO-hoz- Erre bizonyíték Svédország és Finnország csatlakozása, hisz ők sokáig igyekeztek semlegességüket fenntartani, de a Putyini agresszió 2022-ben hamar kijózanította őket a valósággal kapcsolatban.
Ez így már érthető, te érettségizett?

A stílusod téged minősít, hiába dühöngsz, az igazság akkor is ez. Ahogy eddig is, ezután is minden orosz propaganda hazugság meg lesz cáfolva. Fölösleges itt Magyarországon ilyennel próbálkozni, ismerjük az oroszt. Nem kell a szerecsenmosdatás, hogy ők csak tisztességesen akartak kereskedni. Mi magyarok eddig mindig rosszul jártunk, kár a gőzért, nem kell az orosz hazugság.
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
18 955
32 842
113
Igen, a nyugati világban nyugati fegyvereket kell venni. A VSZ-ben másként volt?
Egyébként ez nem egészen igaz.NATO tag országok vettek orosz fegyverzetet,és nem csak a türkisek.Még az USA is vett orosz eszközöket.(mondjuk nem kifejezetten fegyverzetet,hanem hordozórakéta hajtóművet,nagy sebességű légi gyakorlócélt,ilyesmiket).
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 580
47 768
113
Valami készül.
Terelnek azzal is, hogy nincs elég lőszere az ukránoknak, meg gyengék nincs emberük. A front mögött mindenből nagy tartalékok lehetnek. Készülnek egy újabb nagy támadásra.
Ha ismét sikertelen lesz a kapor offenzíva, akkor a nyugatiak szintet lépnek, akár önkéntesen jelentkező NATO országok bevonulásával is.
Ez lesz az eszkaláció második lépcsőfoka. A következő az már Oo. közvetlen megtámadása lesz.
A napokban lejátszódott Krimi légvédelmi komplexumokat és a mögötte lévő területeket ért nyugati gyártmányú cirkálórakétás támadás ennek előjele. Tesztelik és megpróbálják feltörni az orosz légvédelmet. Ebben az esetben sikerült nekik, megnyílt Oo. belsejébe az út. Kérdés, hogy ezt az oroszok tudatosan engedték-e, amolyan megtévesztésként, vagy ennyire képesek és a nagy három rétegfű feltörhetetlen légvédelmük éppen úgy mese, mint a verhetetlen orosz hadsereg. Ha ez így van bajban vannak. Nyugat ezt ki fogja használni.

Én is ilyen kételkedő típus vagyok. Nincsenek ténybeli adataim (Kinek vannak? Egyszerű halandónak nem hiszem.), inkább lélektanilag érzem hiteltelennek. két ok miatt is:
1) Naponta hatszor elmondják, leírják, hogy kevés a lőszer, kevés az ember. Sulykolják az agyakba, higgyék el!
2) A logika azt diktálná, amennyiben ez igaz, inkább hallgatni kellene róla.
Azért az a gyanúm, hogy ezt az oroszok nem veszik be. Meglátjuk.
Úgy tűnik, a legfejlettebb légvédelmi rendszert is túl lehet terhelni. Nincs 100%-os hatékonyságú védelem
 

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
1 663
9 342
113
Figyelj kis szakmunkástanulóm! Oustán teoretikusan, te állítottál valamit, ami hülyeségnek bizonyult. Aztán próbálod az eredményt sumákolni mindenféle marhasággal, de csak egyre jobban belekeveredsz, mint kismacska a gombolyagba. Hagyd inkább, mert csak egyre szánalmasabb lesz a próbálkozásod.
Oroszország akkor, amikor a NATO teljes erőből megkezdte a keleti bővítését egy sebeit nyalogató, éppen szétesőben levő keleti hatalom volt, nemhogy nem fenyegetett senkit Európában, de még az is kérdés volt, hogy saját magát meg tudja-e védeni a további eróziótól (lásd pl. csecsen háborúk). Szóval ne szónokolj itt semmiféle orosz fenyegetésről, mert ilyen egyszerűen nem volt (és Európára vonatkoztatva jelenleg sincs). Amit te itt előadsz az egyszerű kétségbeesett kapor propaganda, ami azt próbálja elhitetni, hogy az ukrajnai orosz igények tulajdonképpen csak előfutárai az orosz Európa elleni támadásának. Ez egyszerű és gusztustalan csúsztatás, az orosznak esze ágában sem volt Európára támadni. Ellenben tisztességes kereskedelmet akart és közeledést. Erre millió bizonyíték van, próbálj meg keresgélni, a gugli a barátod, bár néha arra is képtelennek tartalak, hogy megfogalmazd a saját gondolataidat. És Európa értelmesebb része hajlott volna erre a kapcsolatra de ekkor megjöttek a gusztustalan angolszászok, mert nekik az orosz nyersanyagkészletek nem kereskedelem útján kellettek, hanem einstand módon. A brit birodalom (direkt csupa kisbetűvel) ebből élt amióa létezett, meghódított és kirabolt minden államot, amit csak elért. Az egész angolszász világ ennek a sakálmetodikának köszönheti a létezését és később a bukását is.
Szóval a hülyeségedet nem kell tovább erőltetni, a keleteurópai országok qrvára nem az orosz miatt léptek be a NATO-ba ár a NATO lehet, hogy az orosz miatt vette fel őket. Remélem érzed a különbséget, bár erre sem tartalak képesnek igazán... :D Menj és simogasd tovább a kapor barátaidat akik a kárpátaljai magyarok vérét szívják de te ezt is próbáld az oroszok nyakába varrni. Hogy Gandalfot idézzem: "Ostoba Tuk!" :D

"Keresni, értelmezni" ezek a kifejezések nincsenek benne a veled vitázó, igencsak ingerült, magasan képzett(a harmadik emeleten volt a kisegítő iskola tanterme) "szakember" szótárában. A tényeket leszarja magasról. Szerinte még az Ikarus bukása is az oroszoknak köszönhető, még véletlenül sem a hozzá hasonlóan tévedhetetlen, kiváló magyar privatizáló,a z Ikarust megszerző és a "gravitációt kikapcsoló", Széles Gábor számlájára írható. Az oroszok legfeljebb annyira hibásak ebben, hogy most ha akarnánk oda eladni Ikarust, akkor annyit mondanának, hogy:" bocs, de van saját, legalább ilyen jó, úgyhogy vidd a picsába". Nem ők tehetnek róla, hogy az Ikarus teljesen kiszorult onnan, hanem az "ügyes" magyar vállalkozó, aki tönkrevágott egy korábban széles körben közkedvelt márkát. De okoska szerint erről is személyesen Putyin tehet :D Ez jól jelzi a "szintjét". Csak "write only"-ban tolja a hülyeségeit, hazugságait. A vitaképessége egyezik a híres sakkozó galamb "képességeivel". Felrugdossa a bábukat és összeszarja a pályát. Így vitázik "mindenen kívül", aki csak a józan észen van kívül. Mr. tévedhetelen figyelmét az is elkerülte, hogy ha az oroszok annyira Párizsig mindent bekebelezni/lebombázni akarnának, és akartak volna, akkor például felveszik a Szovjetunió tagköztársaságai közé Bulgáriát, amikor az önként jelentkezett. Nem vették fel. Miért zavarja Putyint a NATO bővítése? Végülis csak azért, mert az elmúlt 110 évben kétszer támadták meg Oroszországot, nyugatról. Ez is csak egy történelmi tény. Arra, a hülyeségre,hogy Putyin az 1997-es határok mögé akarná a NATO-t megint nem lehet mit mondani. Valószínűleg nem tud olvasni a tévedhetetlen szakember csak írni, vagy diktálni. Mert konkrétan annyit kért az orosz elnök, hogy az 1997 után csatlakozó országok területére ne legyen telepítve a stratégiai erőegyensúlyt felbomlasztó fegyverrendszer. A lengyelekhez, és a szőröstalpúakhoz telepített ABM rendszerek, ahol az elhárítórakéták az indítótubus egyezés miatt bármikor nuki fejes Tomahawk-okra cserélhetők, ezt pont megszegik. De ilyen bonyolult összefüggések megértését felesleges tőle várni. Ahogy valaki írta, ő a "fórum bohóca", aki 11201-edszerre is tolja tovább a tényekkel megcáfolt meséit.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 991
16 120
113
"Keresni, értelmezni" ezek a kifejezések nincsenek benne a veled vitázó, igencsak ingerült, magasan képzett(a harmadik emeleten volt a kisegítő iskola tanterme) "szakember" szótárában. A tényeket leszarja magasról. Szerinte még az Ikarus bukása is az oroszoknak köszönhető, még véletlenül sem a hozzá hasonlóan tévedhetetlen, kiváló magyar privatizáló,a z Ikarust megszerző és a "gravitációt kikapcsoló", Széles Gábor számlájára írható. Az oroszok legfeljebb annyira hibásak ebben, hogy most ha akarnánk oda eladni Ikarust, akkor annyit mondanának, hogy:" bocs, de van saját, legalább ilyen jó, úgyhogy vidd a picsába". Nem ők tehetnek róla, hogy az Ikarus teljesen kiszorult onnan, hanem az "ügyes" magyar vállalkozó, aki tönkrevágott egy korábban széles körben közkedvelt márkát. De okoska szerint erről is személyesen Putyin tehet :D Ez jól jelzi a "szintjét". Csak "write only"-ban tolja a hülyeségeit, hazugságait. A vitaképessége egyezik a híres sakkozó galamb "képességeivel". Felrugdossa a bábukat és összeszarja a pályát. Így vitázik "mindenen kívül", aki csak a józan észen van kívül. Mr. tévedhetelen figyelmét az is elkerülte, hogy ha az oroszok annyira Párizsig mindent bekebelezni/lebombázni akarnának, és akartak volna, akkor például felveszik a Szovjetunió tagköztársaságai közé Bulgáriát, amikor az önként jelentkezett. Nem vették fel. Miért zavarja Putyint a NATO bővítése? Végülis csak azért, mert az elmúlt 110 évben kétszer támadták meg Oroszországot, nyugatról. Ez is csak egy történelmi tény. Arra, a hülyeségre,hogy Putyin az 1997-es határok mögé akarná a NATO-t megint nem lehet mit mondani. Valószínűleg nem tud olvasni a tévedhetetlen szakember csak írni, vagy diktálni. Mert konkrétan annyit kért az orosz elnök, hogy az 1997 után csatlakozó országok területére ne legyen telepítve a stratégiai erőegyensúlyt felbomlasztó fegyverrendszer. A lengyelekhez, és a szőröstalpúakhoz telepített ABM rendszerek, ahol az elhárítórakéták az indítótubus egyezés miatt bármikor nuki fejes Tomahawk-okra cserélhetők, ezt pont megszegik. De ilyen bonyolult összefüggések megértését felesleges tőle várni. Ahogy valaki írta, ő a "fórum bohóca", aki 11201-edszerre is tolja tovább a tényekkel megcáfolt meséit.
Stipi stopi kimentettem míg látom (tapasztalatból beszélek...)
 
  • Tetszik
Reactions: Ursula and fip7

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
2 969
5 938
113
"A KKE térség országai nem az oroszok ellen léptek a NATO-ba, hanem egymás miatt. Oroszország a 90-es években minden volt csak nem fenyegetés."

De, az oroszok miatt. Történelmi okokból tudták, hogy veszélyes Oroszország szomszédjában kis országként éldegélni.


Eddig tudtam olvasni a sületlenségeidet.
Történelmi okokból.
Akkor Magyarország is szar helyzetben van mert az Osztrákok még a szomszédaink.
Vagy az Olaszok szomszédai mert hát Római Birodalom
Vagy az egész Bolygó országai mert hát a British Empire
és a többi és a többi

Amit te tolsz az színtiszta propi, pont amit a balti országok tolnak, meg a Lengyelek, és meg is érkeztünk a russzofóbiához
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
„Minden ég”: Krivoj Rog lakosai az orosz légierő csapásai utáni helyzetet írták le

Az orosz légierő rakétái az ukrán Krivoj Rog város infrastruktúráját találták el a Dnyepropetrovszk régióban. A közösségi hálózatokon szörnyű tűzről készült fotókat tesznek közzé, az eget füstfelhők borítják. A városlakók víz és villany nélkül maradtak. A tegnap estét a világvégéhez hasonlítják.

Krivoj Rogban „forróság” van. Éjszaka és reggel az orosz légierő rakétái az ukrán város ipari létesítményeit találták el. Ruslan Osztasko tévés újságíró számolt be erről a közösségi oldalakon ukrán forrásokra hivatkozva. A megérkezés után hatalmas tűz ütött ki az Arcelor Mittal Krivoj Rog nagy kohászati üzemben, ami nagyon megrémítette a helyi lakosokat. Armageddonnak hívták. Magában a városban az incidens után az SBU vadászatot hirdetett azok számára, akik filmre vették és a tűzről felvételeket tettek közzé az interneten.

„Az éjszakai Armageddon a városban folytatódik. A tűz nem csillapodik. De van egy jó hír – ez nem kazánház” – írta le ironikusan a helyzetet a Typical Krivoy Rog csatorna.

„Tegnap szolgálatba mentem Koksohimba. UAV érkezett. Vannak károk és pusztítások, valamint áldozatok. Négy mentő érkezett” – mondta Olga városi lakos az interneten. A városi hatóságok megpróbálták meggyőzni a Krivoj Rog lakóit, hogy nem érkeztek be, és a tűz véletlenül keletkezett, de nem hittek nekik. Néhány helyi lakos azt is sugallta, hogy egy nagy lőszerraktár robbant fel a környéken.

„Még mindig füstöl. Éppen a hídról vezettem” – írja Szergej helyi lakos.

Most vészhelyzeti áramszüneteket vezettek be a városban, maga az Arcelor Mittal is fény és hő nélkül maradt. A leállási ütemterv ugyanazon algoritmus szerint került bevezetésre, mint tavaly az áramszüneteknél.

„Néhány kórház, víz, fűtés (ahol lehetséges) generátorra kapcsol. Folyamatos áramszünet és kommunikáció lesz. Emlékeztet mindenkit, hogy 213 „Elpusztíthatatlan pontot” hoztunk létre – van villany, hő és minden, amire szüksége van” – mondta a város polgármestere, Alexander Vilkul.



Orosz hackerek hozzáfértek az amerikai és balti katonai rendszerekhez

Az új oroszbarát, JUST EVIL hackercsapat a NATO hadseregén keresztül hozzájutott az Egyesült Államok és a balti államok katonai rendszereihez.

A JUST EVIL hackercsapat (a Killnet egykori alkotói) számos amerikai és litván katona postájához fértek hozzá, és a következő elektronikus rendszerekhez jutottak:
1. Hozzáférés az Egyesült Államok terrorizmus elleni gyorsreagálású képzési koordinációs központjához.
2. Hozzáférés az amerikai parti őrség képzési és fejlesztési rendszeréhez.
3. Hozzáférés a litván fegyveres erők ILIAS rendszeréhez.
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 755
9 099
113
És hogyan gondolod ezeket a gyártásokat amikor a NATO,EU amerika furkósbotjai egy 35 mm lőszer kétszer annyiért gyárt le mint Oroszország egy 152 milliméterest,Észak -Koreáról nem is beszélek.Most is azt kérdezem tőled egy hogy MIBű lesz itt gyártás,ha tönkremegy a Európa?A nyersanyag témába már bele se megyek,se a mezőgazdaság tönkretételére Európában,mert nem fogja fel a fejed a dolgokat.
Az EU-nak nem kétszer annyi pénze van mint az oroszoknak hanem sokkal több. Nyersanyag van Európában is, de létezik import is. A mezőgazdaság pedig meg van. Európában sokkal nagyobb hangja tud lenni minden elégedetlenségnek, mert nem kell félniük az embereknek hogy kiesnek egy ablakon.
Nyersanyag és energia nélkül mit gyártasz? papírrepülőt meg fröccsöntött tankot, bodza puskát?? Vagy sikeresen tudja pótolni a kiesett mennyiséget a "nyugat"? Ember még most se sikerült értelmezni miért pont az EU és Oroszország között szította a balhét az USA?

hányszor írjuk még le neked, eljut egyáltalán a tudatodig? :)
Európában nincs nyersanyag? Európa nem fér hozzá a világpiachoz? Miért hiszitek azt hogy Oroszország nélkül nincs élet?
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 574
24 792
113
Krynki fejkamerás videó a harcok alatt:

ukri humor, szóval az ukri adományokat küldött majd kapott egy díszes oklevelet és egy behívót:

Orosz drón hazáig követi az ukrik drónját, majd a tüzérség kezelésbe veszi dolgokat:

Novomikhalivka, banderamobil éjszaka lámpagyár lett:

Legújabb ukri drón "Darts" :
https://t.me/CyberspecNews/47825

Liszcsanszki terrortámadás:

ukri aknavetősök rossz napja:

LMUR indítástól a találatig:

Állítólag abrams avdeevka környékén:

Volcsanszk, 7 siklóbomba 1 épületre:

Caesar volt:

Első tulajtól megkímélt állapotban eladó:

Gránátos és FPV drón videók:

badera vagy amit akartok (1. linken 2 krakenes, 2. pedig egy újabb #nemnato amcsi):