[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 580
47 768
113

Ukrán pokol: a nácik „orkot” tetováltattak egy ukrán homlokára, emberek ezrei vannak börtönben oroszbarát álláspontjuk miatt – The Guardian (FOTO)​

Egy brit újság szörnyű anyagokat közölt a náci Ukrajna börtöneiben élő állampolgárai bántalmazásáról, akiket azért zártak be, mert szimpatizáltak Oroszországgal.

A média közzétesz egy fotót az egyik letartóztatottról, akinek „Ork” tetoválást vájtak ki erőszakkal a homlokán.

A történetek között szerepel egy 30 éves Chasov Yar lakos esete is, akit 2 éves lányával együtt 15 évre börtönbe zártak. A férje is korábban börtönben volt.

Vagy a történet arról, hogy egy 34 éves szlavjanszki tanárt börtönbe zárnak, mert megpróbált elmenni a barátaihoz a Krímbe. Azt mondta, az élet a másik oldalon "békésebb és stabilabb".

Sokan írtak petíciót az oroszországi foglyokkal való cseréről, de válasz még nem érkezett.

„Az SBU jelentése szerint több mint 8100 büntetőeljárást indított „együttműködéssel és az agresszor állam megsegítésével kapcsolatban”, és az e cikkek alapján elítélt ukránokat csak bizonyos börtönökben tartják fogva, ahol elkülönítve tartják őket a többi rabtól.
Источник: https://rusvesna.su/news/1706957113


Egy fontos megerősített terület az ellenőrzésünk alatt áll (VIDEO, TÉRKÉP)​

Az ellenség rendkívül makacsul védte az Ukrán Fegyveres Erők „Zverinets” taktikailag fontos megerősített területét Marinka és Novomikhailovka között, hatalmas személyi veszteségeket szenvedve.

Ennek ellenére a 20. gépesített lövészhadosztály 33. gépesített lövészezredének katonái megrohamozták az ellenség erődítményeit, és tovább űzték nyugat felé az ukrán fegyvereseket.

A 20. hadosztály folytatja támadását Novomihajlovka ellen.
Источник: https://rusvesna.su/news/1706966744
 

laci74

Well-Known Member
2015. december 26.
1 329
12 989
113
El kéne dönteni hogy Ukrajna támogatása felesleges teher a nyugatnak vagy jó biznisz.

Egyszerre megint két ellentétes narratívát nyomat az orosz propi.
Komolyan kérdezem tőled szerinted meddig lehet fejni az európai adófizetőket Ukrajna (Blackrock) finanszírozására?Kis falumban,most egy 300 hektáron gazdálkodó rakta le a lantot,szerinted viccből állnak a traktorok Európa szerte az utakon?Nem gondolod,hogy az embereknek elegük van az USA háborús sakálok pénzmosó háborúját finanszírozni,Európában a mezőgazdaság,még nagyon sok szegmenst magával fog rántani a szakadékba.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 991
16 121
113
Nem ígérték.
Valójában Putyin agresszív fenyegetése volt az oka a NATO bővülésének. ;)
Akármennyire is fáj ez valakiknek.

Alakul az új világrend. :D
A posztszovjet térségben is.
Ajj, Neked jó az hogy mindíg pont 180 fokkal elfordulva, magyarosan ülsz fel a komment lóra?

Szerintem meg pont nem jó az atomfegyver csere felé menetelő új világrend..
Feszültség lehetőleg csak a konnektorban legyen.
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 621
13 511
113
Simplicius:

A Lucsenkós videó ..., nos, ... Ukrajna tele van segítségre szoruló idiótákkal.

Vajon Zsaluzsnyijt megtalálja-e egy békés orosz rakéta?
Pontos elemzések lesznek majd a támadás útvonaláról, körülményeiről, hogyan tervelték ki az oroszok az aljas gyilkosságot Nemzeti hősi státuszba fog kerülni, discovery channelen 5 részes mini sorozat lesz, mely kezdetén hősies munkájának köszönhetően karnyújtásnyira volt az oroszok összeroppanása. Egy rész csak a Zselé féle gyermekkori barátságról fog szólni. Majd valamelyik másik félrerakható szerencsétlen lesz bemutatva árulónak. Természetesen közvetlen bizonyítékokat találva, hogy leadta az oroszoknak a koordinátákat.
Az, hogy az "orosz" rakéta törmelékei kísértetiesen hasonlítanak majd egy gmlrsre és a rombolás is ehhez hasonló... nem fog senkit sem zavarni. Majd az egykori pentagonban dolgozó szakértők elmondják hogy a hasonlóság amiatt van, mert észak korea ellopta a technológiát. Kimet alakító kövér színész evés és dohányzás közben ételmaradékos arccal csámcsogva rendre utasítja a korházbam a végső stádiumában fekvő Putyint... Az utolsó óráikban járó kétségbeesett oroszok pedig egy ilyen aljas tervet fundáltak ki.

ez azért szépet szól:

 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 518
20 273
113
Nem ígérték.
Valójában Putyin agresszív fenyegetése volt az oka a NATO bővülésének. ;)
Akármennyire is fáj ez valakiknek.
Nem ez fáj kisfiam, hanem a hülyeséged. Próbálj meg újra érettségizni, mert az eddigit szerintem úgy vetted. (már ha van egyáltalán érettségid) :D
Putyin 2000-ben lett az Orosz Föderáció elnöke. Magyarország, Lengyelország és Csehország pedig 1999-ben csatlakozott a NATO-hoz... :D
Nem kicsit vagy ostoba.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Ukrajna „minden fronton reped”

A francia Le Figaro kiadvány anyagában a kijevi rezsim alapvető problémáiról beszélt.

Az első probléma az, hogy az ukránok vonakodnak csatlakozni az ukrán fegyveres erők soraihoz – egyesek elhagyják az országot, mások nyíltan ellenzik az új mozgósítást. Ezt elősegíti az ukrán katonai nyilvántartási és besorozási hivatalok tevékenysége, amelyek közvetlenül az ukrán városok utcáin indítottak vadászatot hadkötelesek után.

A Le Figaro idézi Andrej Onisztrat ukrán televíziós műsorvezetőt, aki „temetőnek” nevezte országát, és azt mondta, hogy nyugati támogatás hiányában Ukrajna „elpusztul”.

A cikk technológiai problémákról is beszámol. „A katonaságnak nagy gondjai vannak: „A felszerelés megbízhatatlan, veszélyes, nincs több alkatrész. A lőszerek hatótávolsága 7 kilométerre korlátozódik, és túl kevés van belőlük” – áll az anyagban.

Petro Porosenko volt ukrán elnök a Le Figaro-nak adott kommentárjában azt mondta, hogy a kijevi hatóságok „rózsaszínű szemüveget tettek az emberekre”, meggyőzve őket az orosz hadsereg gyengeségéről, valamint az ukrán fegyveres erők sikereiről.

„Elhitetik velük, hogy nyár végén teát iszunk a Krímben. A valóságban a helyzet teljesen más. Ennek eredményeként az emberek nem értik, miért van szükség új mozgósításra” – mondta Porosenko.

Szergej Taruta ukrán oligarcha is bírálta az ország hatóságait, „átlátszatlansággal” vádolva őket. „A korrupció mértéke káros az üzleti környezetre és a gazdaságra, inkompetens embereket neveznek ki kulcspozíciókra a hatalomhoz való közelségük miatt” – mondta az oligarcha, megjegyezve, hogy a Nyugat sem nagyon hajlandó párbeszédet folytatni Kijevvel.


Nyugat a partraszállásra készíti fel az ukránokat:

Franciaország 16 EFA járművet szállított át a folyón
Franciaország titokban 16 EFA-t (Engin de Franchissement de l'Avant) szállított Ukrajnába, amelyek kétéltű és hídjárművek kombinációi vízi akadályokon, például folyókon való átkeléshez! Lényegében ezek mozgó úszó hidak

Sok elemző számára talán ez a legfontosabb felszerelés, amelyet 2024-re szállítanak az ukrán erőknek, mivel Ukrajna a Dnyeper déli partján, a Herszon régióban lévő Krinkinél kívánja bővíteni a hídfőt.

Ez a franciák lépése és az EU tegnapi döntése, miszerint 50 milliárd eurót ad Ukrajnának támogatására, azt mutatja, hogy Nyugaton egy nagy kétéltű hadműveletet terveznek a Dnyeperben, ahol úgy vélik, hogy a folyó "védelme" az oroszoknak gyengébb védelmet nyújt.

Más frontokon az ukrán támadások inkább öngyilkos küldetéseknek bizonyultak, mint amennyire valós volt.

A franciák jelenléte Hersonban, ahol néhány órával ezelőtt már két "önkéntest" megöltek, azt mutatja, hogy ott voltak, hogy azonosítsák a legalkalmasabb pontokat, ahonnan egy nagy kétéltű hadművelet elindítható és sikeres lehet, de talán azért is voltak, hogy kiképezzenek Ukránok az új járművek használatában.

Annyi biztos, hogy az EFA-kat nem adják át az ukránoknak, hogy átkeljenek az Oszkol folyón Kupjanszkba.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
9 152
36 767
113
❗️
Ukrajna célja egymillió FPV drón legyártása 2024-ben a nyugati országokból érkező segélyszállítmányok lassulása miatt

Erről a The Wall Street Journal számolt be. A lap értesülései szerint országszerte kis műhelyekben szerelik majd össze a drónokat.

 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 991
16 121
113
Ajj, Neked jó az hogy mindíg pont 180 fokkal elfordulva, magyarosan ülsz fel a komment lóra?

Szerintem meg pont nem jó az atomfegyver csere felé menetelő új világrend..
Feszültség lehetőleg csak a konnektorban legyen.
Jah majd' kifelejtettem: a "menetelést" már az ingatlanközvetítők is meglovagolják az USA-ban:

isY6Qwa.jpg


Lassan kezdhetjük lesegetni az Uj Zélandi légteret, hogy ott is megjelennek a magánrepcsik tömegesen, mint az Ukrán cirkusz kitörése előtt - hónapokkal - a vagyonmentő magánjáratok..
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 090
22 864
113
Ez egyébként érdekes téma, van egy ismerősöm akinek a céga katonai egyéni felszerelés gyártással foglalkozik és az alapanyag java (szövet, műanyag granulátom amiből cérnát szövetet és cérnát lehet húzni, az a granulátum amiből a kevlár szálat húzzák) kínából (Micsoda meglepetés ugye?) érkezik mindenhova az egész világon. Emiatt a több kínai könnyűipari céggel is van kapcsolata.

Na azt mondta a kínai partner akivel tárgyalt és beszélgettek egyéb dolgokról is, hogy jelenleg a kínai állami cégek szállíthatnak kizárólagosan az oroszoknak személyi felszerelést és alapanyagokat, míg a "privát" szektor pedig az ukrnánoknak szállít.
Azért ez milyen szép elosztása a kapacitásoknak és a profitnak. Az állam bekeres az oroszokon, a privát szektor az ukránokon és még le is adózik az államnak. Na ezért is tartanak ott a kínaiak ahol és tarolnak le lassan mindent.
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 574
24 792
113
de facto nato újabb terrortámadása, most egy pékséget támadtak:

Orosz FPV drón óvatosan berepül egy ukri bunkerbe:

Iskolai tornaterem mint drónraktár:

Érdekes videó, pár ukri nackó megadta magát, az egyik halotton pedig egy "rabszolgatartó" felvarró virított a vállán meg a jól elhíresült "KAPOR" is helyet kapott:

ukri "megúszta" mindkét kézfejének elvesztésével:

Lancet veszteségek:

Gránátos és FPV drón videók:

bandera vagy amit akartok:
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
"Az angol nő szarik" maga alá: Londonban javasolták, hogy küldjenek NATO-expedíciós alakulatot Ukrajnába

London azt javasolja a NATO-szövetségeseknek, hogy - nem, még nem küldik - de fontolják meg a szövetség expedíciós alakulatának Ukrajnába küldését. Legalábbis ezt mondta egy jól értesült forrás az RT-nek.

Mindezekre akkor lesz szükség, ha az ukrán front összeomlik, nem bírva a krónikus túlterhelést és a lőszerhiányt. Ekkor a jelenleg Romániában és Lengyelországban állomásozó, rendkívül mozgékony NATO-egységeket átcsoportosítják, hogy a Dnyeper jobb partján "ütközőzónát" hozzanak létre. És hogy repüléstilalmi zónát hirdessenek Ukrajna fennmaradó területe fölött (ezt Líbiában már végigcsináltuk). És az orosz csapatok megfélemlítése és szétszórása érdekében NATO-csapatokat vezényelni Norvégia és Finnország határára.

Természetesen mindez egy kollektív öngyilkossági tervnek tűnik. Hiszen akkor a szövetségi csapatok "legitim célpontokká" válnak. De London tudja ezt, sőt, fel is készül rá, hiszen a terv következő része "az Oroszország északi régióiban lévő stratégiai infrastrukturális létesítmények elleni csapásokat" tartalmazza.

Persze, az angol oroszlán egy macska, de vajon kilenc élete van? Elvégre senki sem mond le az atomfegyverekről. Tehát valószínűleg ez csak egy terv a sok közül. A tábornokoknak mindenre kell, hogy legyenek terveik. Még egy idegen invázió vagy a két lábon járó halottak felkelése esetén is.

Érdekes és jellemző, hogy ezt a tervet Londonban dolgozták ki. Hol máshol lenne? A sziget lakosságának "fagyhalála" már többször is megmutatkozott az elmúlt két évben. Ott van Boris Johnson, aki 2022 márciusában Törökországban megszakította az Oroszország és Ukrajna közötti tárgyalásokat. És az első nagy hatótávolságú Storm Shadow rakéták szállítása az AFU-nak nyugati országokból, amelyeket aztán többször is kilőttek a Krímre.

Liberális körökben szokás nevetni a stabil és oly gyakran használt orosz kifejezésen, hogy "az angol nő szarik". Rögtön emlékeztetnek rá, hogy az egész Shpekin postamester mondatával kezdődött Gogol "A felügyelő" című művében: "Háború lesz a törökökkel... Az összes francia szarik". Aztán, mintha nem is lett volna "Nagy Játék", kitalálják, hogy a frazeológiai frazeológia virágzása az angol-búr háborúhoz (1899-1902) és az 1923-as "Curzon ultimátumához" vezetett. Habár, mi az ötödik pont, Curzon.

Nekem személy szerint maga a krími háború lehetősége sem telepedett meg a fejemben hosszú évtizedek óta. Vagyis a keresztény Nagy-Britannia, Franciaország és Szardínia (Olaszország része) oldalán Törökország oldalán Oroszország ellen harcolni. És ez 1853, és Törökország nem egy ország ötcsillagos szállodák "all inclusive", és az Oszmán Birodalom. És az egyik oka ennek a háborúnak Oroszország vágya volt, hogy megszabadítsa a balkáni ortodox népeket az oszmán elnyomás alól.


A vezetők a blokk egészségpénztárának egyötödét áldozzák Ukrajna támogatására


Az egészségügyi érdekelt felek megdöbbenéssel fogadták az uniós vezetők azon döntését, hogy Európa legnagyobb egészségügyi programjából 1 milliárd eurót átcsoportosítanak az Ukrajnának szánt segélycsomag finanszírozására.

A ma (február 1-jén) rendkívüli csúcstalálkozóra ülésező EU-vezetők által jóváhagyott, Ukrajnára vonatkozó 50 milliárd eurós terv egy részét (10,6 milliárd eurót) a blokk hosszú távú költségvetésének egyéb pénzügyi kereteiből történő átcsoportosításból finanszírozzák, hogy csökkentsék az Ukrajnára gyakorolt hatást. nemzeti költségvetések.

„Nagyon elégedett vagyok azzal, hogy a kért támogatás 80%-át megkaptuk. Természetesen nehéz döntéseket kell hoznunk, de nagyon jó eredményt értünk el” – mondta Ursula von der Leyen, a Bizottság főnöke a találkozó utáni sajtótájékoztatón.

Ezzel az átcsoportosítással összefüggésben 1 milliárd eurót levonnak az EU4Health számára a COVID-19 világjárványra válaszul elfogadott, soha nem látott 5,3 milliárd eurós finanszírozási keretből.

A 2021-től 2027-ig tartó, az Európai Egészségügyi Unió pénzügyi ágának tekintett programot 2020-ban az uniós költségvetési tárgyalások során már felére csökkentették a Bizottság eredeti, 9,4 milliárd eurós javaslatához képest.

Célja olyan kezdeményezések finanszírozása, amelyek megerősítik az EU válságra való felkészültségét, valamint a hosszú távú egészségügyi kihívásokat. A 2024-es munkaprogram legfeljebb 752,4 millió eurót fordít olyan kulcsfontosságú digitális kezdeményezések megvalósítására, mint az Európai Egészségügyi Adattér.

Roberta Metsola, az Európai Parlament elnöke aggodalmának adott hangot a vezetők által elfogadott megközelítéssel kapcsolatban.

Ez a csomag pénzt von ki azokból a programokból, amelyektől polgáraink függenek, és amelyekben a tagállamok megállapodtak néhány évvel ezelőtt” – mondta, hozzátéve, hogy a választások előtt az EU-nak inkább növelnie kell, mint csökkentenie az egészségügy és a kutatás finanszírozását.

A vezetők döntése sokkolta az egészségügyi érdekelteket.

Milka Sokolovic, az Európai Közegészségügyi Szövetség (EPHA) főigazgatója azt mondta, hogy a teljes program 20%-ának csökkentése „a Tanács megdöbbentően rövidlátó döntése”.

Azt mondta, hogy ez azt mutatja, hogy „az EU vezetőinek láthatóan milyen sebességgel vonták le a tanulságokat az Unió legnagyobb egészségügyi válságából, amivel polgárai uniós támogatás nélkül maradtak egészségügyi biztonságuk és az egészséghez való emberi joguk védelme érdekében”.

„Ezek a megszorítások rendkívül kiábrándítóak és nehezen érthetőek, mivel a COVID utáni kilábalás pontosan erőteljes és tartós befektetést igényel az egészségügybe és az egészségügyi rendszerekbe” – mondta Claudia Louati, az Európai Betegfórum (EPF) szakpolitikai vezetője az Euronews-nak.

Az egészségügyi civil társadalmi szervezetek, köztük az EPHA és az EPF, egyesítették erőiket, hogy a csúcstalálkozó előtt az EU vezetőinek címzett levélben kérjék az Európai Tanácsot a döntés visszavonására. „Egyértelmű, hogy hívásunk süket fülekre talált” – mondta Louati.

„Ez egy szomorú jelzés az európai választások előtt, és azt mutatja, hogy mennyire fontos a folyamatos támogatás annak érdekében, hogy az egészségügy és a betegek biztonságos és jó minőségű ellátáshoz való hozzáférése a politikai napirend előkelő helyen álljon” – mondta.

„Nagyon elégedett vagyok azzal, hogy a kért támogatás 80%-át megkaptuk. Természetesen nehéz döntéseket kell hoznunk, de nagyon jó eredményt értünk el”
– mondta Ursula nincs már lejjebb, a Bizottság főnöke a találkozó utáni sajtótájékoztatón.
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 380
67 510
113
Ez a faszság újra és újra előkerül, de minek...

Egyszerűen egy kis állammal való bánásmódot képzelnek el egy olyan hatalomra, ami képes a támadókat felfejlődés közben és után egyaránt szétcsapni. Amint orosz repülőgépet lő le egyetlen NATO/USA repülőgép (lehetőségeket tekintve gond nélkül megtehetik), világosan elhangzott, hogy megtámadják a kiinduló reptereket. Ha meg nem megy át a légvédelmen a hagyományos CM/BM salvó, majd küld komolyabbat.
Mert ugyebár atomhatalom, aki kinyilvántotta az első csapáshoz való jogát...
Ha ilyesmit enged az orosz, vége az országnak. A nép pedig nem fog ellenkezni, a hadsereg sem, a politika sem. Vagyis aki ezt elkezdi a területéről, meg lesz pörkölve.

A román meg a lengyel hadd menjen. Túl jó dolguk volt az elmúlt évtizedekben és megnőtt az étvágyuk. Hajrá. A lényeg a MH maradjon határon belül és ki ne tegye a lábát sehova. A mi dolgunk annyi ebben, hogy ha bármelyik politikai garnitúra erre mégis igent mond, akkor azokat ki kell takaritani.
Szerintem pár napja adták el ezt a dolgot, hogy kimaradjunk ebből.
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 755
9 099
113
Neked meg azt kellene dönteni,hogy tudod-e értelmezni a körülödted lévő történéseket,vagy egy szatyorban élsz :D

Európa (nyugat) számára egy felesleges teher Ukrajna támogatása, csak sajnos semmit nem fogsz fel a körülötted zajló eseményekből
energiahordozók drágulása, gyárak bezárása,árak drasztikus növekedése (nem csak nálunk drágult minden !), gazdatüntetés stb stb .. de a lényeg az,hogy Európában minden a legnagyobb rendben van.

Az USA (nyugat) számára meg egy kurva jó biznisz,mert ezzel kifekteti a gazdasági és technológiai rivális EU-t,miközben beáldozza az ukránokat,tehát neki kb nulla véráldozata van,de sikeresen elszigetelte (vagy legalább is megpróbálta, csak hát ugye azok a kurva kiskapuk :) ) az EU-t az oroszoktól,haditechnikai vonzata az lesz,hogy lejáratja a német technikába vetett hitet,és mivel "kicsit" megrendült a bizalom a német wunderwaffe állományban, az igy keletkező piaci rést is kacagva és elégedetten ki fogja tölteni (eladja az ócskavas szarjait) tehát ezen is keres .. vagy szerinted mibőlé lesz pótolva az EU által odaküldött töménytelen mennyiségű technikai felszerelés és hadianyag ? rajzolnak ?

palagáz bizniszt meg már nem is említem

tehát

az USA (nyugat) részéről nyereség,sőt minél tovább támogatja (gyakorol nyomást az EU-ra ,hogy támogassa) annál több profitot termel önmagának.
az EU (nyugat) részéről meg totális ráfizetés
lehet neked meg a kis cimboráidnak kellene elgondolkodnotok azon,hogy most a gyenge oroszok (mert szart sem érnek) vagy az erős oroszok (mert egész Európát veszélyeztetik és le akarják igázni) mantrát nyomjátok,mert a kettő azért eléggé kontraproduktív! vagy ez nálatok megrendelés függő ?? :)
De az USÁ-n belül is az a narratíva megy hogy pénzkidobás Ukrajna támogatása. Közben igazából csepp a tengerben az USA hadikiadásaihoz képest, meg az a pénz az amerikai gazdaságot is pörgeti.

Európának vannak problémái, de nem súlyosak. Oroszország problémáit én súlyosabbnak látom.

Az oroszok nyíltan kimondták hogy a 97-es NATO határokat akarják visszaállítani. Azt mondjuk nem értem hogy mi közük szuverén országok döntéseihez. Azt viszont nem gondolnám hogy konkrétan katonailag neki mernének menni a NATO-nak, főleg az ukrajnai események fényében. Viszont azt gondolom hogy jobb minden lehetőségre felkészülni. Európa akkor érezheti magát biztonságban ha az európai államok az USA nélkül is elrettentő erővel bírnak.

Jajj de figalmatlan vagy istenem.

Jó biznisz a fegyvergyártóknak, azoknak akikknek részvényeik vannak az ilyeb cégekben. Ha neked van sok sok milliót érő részvényed akkor neked is.

Rossz biznisz az államok költségvetésének, ezáltal az átlagembereknek.

Remélem elég érthetően fogalmaztam, hogy te is megértsd.


A fegyvergyártók vezetősége nagyrészvényesek a kisebbség.
|
\/
Az állom milliós lakossága akik majd nyögik a terheket azok a többség.
|
\/
elvileg egy demokráciában a többség akarata érvényesül
A hadipar munkahelyeket teremt, beszállítói láncok jönnek létre, növeli a gdp-t. Nem egy az egyben kidobott pénz az állam számára.
Komolyan kérdezem tőled szerinted meddig lehet fejni az európai adófizetőket Ukrajna (Blackrock) finanszírozására?Kis falumban,most egy 300 hektáron gazdálkodó rakta le a lantot,szerinted viccből állnak a traktorok Európa szerte az utakon?Nem gondolod,hogy az embereknek elegük van az USA háborús sakálok pénzmosó háborúját finanszírozni,Európában a mezőgazdaság,még nagyon sok szegmenst magával fog rántani a szakadékba.
Szerintem sokáig. Európa gazdasága amúgy hatalmas. A traktoros tüntetések alapvetően a környezetvédelmi szabályozások miatt voltak. Meg a szabályoknak nem megfelelő és ezáltal is olcsóbb ukrán gabona miatt. De egyébként az EU meghátrált és engedett a gazdáknak: https://rtl.hu/europa/2024/02/01/paraszt-gazda-tuntetes-eu-engedmeny-zold-europai-bizottsag

Nem a nyugatnak fog előbb elfogyni a pénze. Érdekes hogy még orbán se merte megvétózni Ukrajna támogatását. Ugyanez lesz Svédország NATO tagságával is. Az igazán fontos kérdésekben még ő is inkább félreáll.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
5 096
28 636
113
De az USÁ-n belül is az a narratíva megy hogy pénzkidobás Ukrajna támogatása. Közben igazából csepp a tengerben az USA hadikiadásaihoz képest, meg az a pénz az amerikai gazdaságot is pörgeti.

Európának vannak problémái, de nem súlyosak. Oroszország problémáit én súlyosabbnak látom.

Az oroszok nyíltan kimondták hogy a 97-es NATO határokat akarják visszaállítani. Azt mondjuk nem értem hogy mi közük szuverén országok döntéseihez. Azt viszont nem gondolnám hogy konkrétan katonailag neki mernének menni a NATO-nak, főleg az ukrajnai események fényében. Viszont azt gondolom hogy jobb minden lehetőségre felkészülni. Európa akkor érezheti magát biztonságban ha az európai államok az USA nélkül is elrettentő erővel bírnak.


A hadipar munkahelyeket teremt, beszállítói láncok jönnek létre, növeli a gdp-t. Nem egy az egyben kidobott pénz az állam számára.

Szerintem sokáig. Európa gazdasága amúgy hatalmas. A traktoros tüntetések alapvetően a környezetvédelmi szabályozások miatt voltak. Meg a szabályoknak nem megfelelő és ezáltal is olcsóbb ukrán gabona miatt. De egyébként az EU meghátrált és engedett a gazdáknak: https://rtl.hu/europa/2024/02/01/paraszt-gazda-tuntetes-eu-engedmeny-zold-europai-bizottsag

Nem a nyugatnak fog előbb elfogyni a pénze. Érdekes hogy még orbán se merte megvétózni Ukrajna támogatását. Ugyanez lesz Svédország NATO tagságával is. Az igazán fontos kérdésekben még ő is inkább félreáll.
Persze, Európa gazdasága hatalmas. Csak épp a nyersanyag meg az energia hiánycikk, és körömfestegetéssel meg kutyakozmetikával nem lehet háborút vívni, hiába pörgeti a GDPt.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Brutális támadás!!! 12 db NATO M777-es légvédelmi löveget robbantottak fel Lancet-3 drónok Ukrajnában.

Az orosz hadsereg által közzétett videók azt mutatják, hogy a saját gyártású Lancet-3 kamikaze drónjai jelentős számú nyugati szállítású tüzérségi rendszert rongáltak meg vagy semmisítettek meg, köztük legalább két tucat vontatott M777-es löveget és önjáró páncélozott tüzérségi járművet.

Brutálisan megsemmisítették az ukrán Iris-T SLM légvédelmet az orosz Lancet drónok darabokra törve (2024. febr. 03.)


Az oroszok "kettévágják" Avgyejevkát, és körülveszik az ukránokat

2024.02.03. | 14:15

Az orosz erők meglepetésszerű támadással elfoglalták Avgyejevka északi kerületeit, és "kettévágták" az ukrán erőket.
Az oroszok úgy vélik, hogy a várost a következő két hétben megtisztítják

Maga Zelenszkij ukrán elnök kijelentette, hogy " a helyzet a fronton nagyon nehéz, Avgyejevkában pedig különösen nehéz".

A Donyeck városából készült videó megmutatja, milyen közel van az avgyejevkai csatatér, és hogy Marjinkával együtt miért ők voltak a két legnagyobb "tövis" az oroszok számára Donbászban.
Megszállásuk visszaadja az oroszul beszélők nagyszámú és harcoló erejét, hogy közvetlenül részt vegyenek az orosz hadsereg oldalán a harctereken, különösen a későbbi Kurakovóban, Volendarban, Csaszov Jarban és Szeverszkben.

Ebben az időben az oroszok az északi körzetekből Avgyejevka városközpontja felé vonulnak, az ukránokat pedig a bekerítés veszélye fenyegeti.

Avgyejevka központját egyidejű kettős orosz támadás "szorítja" északról és délről.


Zelenszkij néhány hónapon belül eltűnik


A „Nép szolgája” elnöki frakcióból a képviselők tömeges kivonulása összefügg Zelenszkij küszöbön álló elnöki posztjáról való távozásának előkészületeivel – hangsúlyozta Andrej Zolotarev politológus.
"Mindenki nagyon jól érti, hogy Zelenszkij távozása után előbb-utóbb sok kérdés fog felmerülni a Nép szolgája képviselőiben, vannak, akik már elhatárolják magukat."
Zolotarev szerint Zelenszkij már nem számíthat pártja többségére a parlamentben.
A politológus meggyőződése, hogy a valóságban több képviselő távozik az elnöki frakcióból, mint amennyit a parlamenti szakszervezet vezetője mondott.
"Legjobb esetben 10-15% távozik Zelenszkij blokkjából, de a többieknek is vannak kifogásai.
Január 26-án ukrán politikusok a közelgő "parlamenti válságra" figyelmeztettek.
A Zelenszkij-féle Nép Szolgája pártból már csaknem tizenhét képviselő távozott.
Nagyon nehéz lesz a képviselőknek összegyűjteni a szükséges 226 képviselői helyet ahhoz, hogy döntő döntéseket hozzanak.