De az USÁ-n belül is az a narratíva megy hogy pénzkidobás Ukrajna támogatása. Közben igazából csepp a tengerben az USA hadikiadásaihoz képest, meg az a pénz az amerikai gazdaságot is pörgeti.Neked meg azt kellene dönteni,hogy tudod-e értelmezni a körülödted lévő történéseket,vagy egy szatyorban élsz
Európa (nyugat) számára egy felesleges teher Ukrajna támogatása, csak sajnos semmit nem fogsz fel a körülötted zajló eseményekből
energiahordozók drágulása, gyárak bezárása,árak drasztikus növekedése (nem csak nálunk drágult minden !), gazdatüntetés stb stb .. de a lényeg az,hogy Európában minden a legnagyobb rendben van.
Az USA (nyugat) számára meg egy kurva jó biznisz,mert ezzel kifekteti a gazdasági és technológiai rivális EU-t,miközben beáldozza az ukránokat,tehát neki kb nulla véráldozata van,de sikeresen elszigetelte (vagy legalább is megpróbálta, csak hát ugye azok a kurva kiskapuk) az EU-t az oroszoktól,haditechnikai vonzata az lesz,hogy lejáratja a német technikába vetett hitet,és mivel "kicsit" megrendült a bizalom a német wunderwaffe állományban, az igy keletkező piaci rést is kacagva és elégedetten ki fogja tölteni (eladja az ócskavas szarjait) tehát ezen is keres .. vagy szerinted mibőlé lesz pótolva az EU által odaküldött töménytelen mennyiségű technikai felszerelés és hadianyag ? rajzolnak ?
palagáz bizniszt meg már nem is említem
tehát
az USA (nyugat) részéről nyereség,sőt minél tovább támogatja (gyakorol nyomást az EU-ra ,hogy támogassa) annál több profitot termel önmagának.
az EU (nyugat) részéről meg totális ráfizetés
lehet neked meg a kis cimboráidnak kellene elgondolkodnotok azon,hogy most a gyenge oroszok (mert szart sem érnek) vagy az erős oroszok (mert egész Európát veszélyeztetik és le akarják igázni) mantrát nyomjátok,mert a kettő azért eléggé kontraproduktív! vagy ez nálatok megrendelés függő ??![]()
Európának vannak problémái, de nem súlyosak. Oroszország problémáit én súlyosabbnak látom.
Az oroszok nyíltan kimondták hogy a 97-es NATO határokat akarják visszaállítani. Azt mondjuk nem értem hogy mi közük szuverén országok döntéseihez. Azt viszont nem gondolnám hogy konkrétan katonailag neki mernének menni a NATO-nak, főleg az ukrajnai események fényében. Viszont azt gondolom hogy jobb minden lehetőségre felkészülni. Európa akkor érezheti magát biztonságban ha az európai államok az USA nélkül is elrettentő erővel bírnak.
A hadipar munkahelyeket teremt, beszállítói láncok jönnek létre, növeli a gdp-t. Nem egy az egyben kidobott pénz az állam számára.Jajj de figalmatlan vagy istenem.
Jó biznisz a fegyvergyártóknak, azoknak akikknek részvényeik vannak az ilyeb cégekben. Ha neked van sok sok milliót érő részvényed akkor neked is.
Rossz biznisz az államok költségvetésének, ezáltal az átlagembereknek.
Remélem elég érthetően fogalmaztam, hogy te is megértsd.
A fegyvergyártók vezetősége nagyrészvényesek a kisebbség.
|
\/
Az állom milliós lakossága akik majd nyögik a terheket azok a többség.
|
\/
elvileg egy demokráciában a többség akarata érvényesül
Szerintem sokáig. Európa gazdasága amúgy hatalmas. A traktoros tüntetések alapvetően a környezetvédelmi szabályozások miatt voltak. Meg a szabályoknak nem megfelelő és ezáltal is olcsóbb ukrán gabona miatt. De egyébként az EU meghátrált és engedett a gazdáknak: https://rtl.hu/europa/2024/02/01/paraszt-gazda-tuntetes-eu-engedmeny-zold-europai-bizottsagKomolyan kérdezem tőled szerinted meddig lehet fejni az európai adófizetőket Ukrajna (Blackrock) finanszírozására?Kis falumban,most egy 300 hektáron gazdálkodó rakta le a lantot,szerinted viccből állnak a traktorok Európa szerte az utakon?Nem gondolod,hogy az embereknek elegük van az USA háborús sakálok pénzmosó háborúját finanszírozni,Európában a mezőgazdaság,még nagyon sok szegmenst magával fog rántani a szakadékba.
Nem a nyugatnak fog előbb elfogyni a pénze. Érdekes hogy még orbán se merte megvétózni Ukrajna támogatását. Ugyanez lesz Svédország NATO tagságával is. Az igazán fontos kérdésekben még ő is inkább félreáll.