[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
"Az angol nő szarik" maga alá: Londonban javasolták, hogy küldjenek NATO-expedíciós alakulatot Ukrajnába

London azt javasolja a NATO-szövetségeseknek, hogy - nem, még nem küldik - de fontolják meg a szövetség expedíciós alakulatának Ukrajnába küldését. Legalábbis ezt mondta egy jól értesült forrás az RT-nek.

Mindezekre akkor lesz szükség, ha az ukrán front összeomlik, nem bírva a krónikus túlterhelést és a lőszerhiányt. Ekkor a jelenleg Romániában és Lengyelországban állomásozó, rendkívül mozgékony NATO-egységeket átcsoportosítják, hogy a Dnyeper jobb partján "ütközőzónát" hozzanak létre. És hogy repüléstilalmi zónát hirdessenek Ukrajna fennmaradó területe fölött (ezt Líbiában már végigcsináltuk). És az orosz csapatok megfélemlítése és szétszórása érdekében NATO-csapatokat vezényelni Norvégia és Finnország határára.

Természetesen mindez egy kollektív öngyilkossági tervnek tűnik. Hiszen akkor a szövetségi csapatok "legitim célpontokká" válnak. De London tudja ezt, sőt, fel is készül rá, hiszen a terv következő része "az Oroszország északi régióiban lévő stratégiai infrastrukturális létesítmények elleni csapásokat" tartalmazza.

Persze, az angol oroszlán egy macska, de vajon kilenc élete van? Elvégre senki sem mond le az atomfegyverekről. Tehát valószínűleg ez csak egy terv a sok közül. A tábornokoknak mindenre kell, hogy legyenek terveik. Még egy idegen invázió vagy a két lábon járó halottak felkelése esetén is.

Érdekes és jellemző, hogy ezt a tervet Londonban dolgozták ki. Hol máshol lenne? A sziget lakosságának "fagyhalála" már többször is megmutatkozott az elmúlt két évben. Ott van Boris Johnson, aki 2022 márciusában Törökországban megszakította az Oroszország és Ukrajna közötti tárgyalásokat. És az első nagy hatótávolságú Storm Shadow rakéták szállítása az AFU-nak nyugati országokból, amelyeket aztán többször is kilőttek a Krímre.

Liberális körökben szokás nevetni a stabil és oly gyakran használt orosz kifejezésen, hogy "az angol nő szarik". Rögtön emlékeztetnek rá, hogy az egész Shpekin postamester mondatával kezdődött Gogol "A felügyelő" című művében: "Háború lesz a törökökkel... Az összes francia szarik". Aztán, mintha nem is lett volna "Nagy Játék", kitalálják, hogy a frazeológiai frazeológia virágzása az angol-búr háborúhoz (1899-1902) és az 1923-as "Curzon ultimátumához" vezetett. Habár, mi az ötödik pont, Curzon.

Nekem személy szerint maga a krími háború lehetősége sem telepedett meg a fejemben hosszú évtizedek óta. Vagyis a keresztény Nagy-Britannia, Franciaország és Szardínia (Olaszország része) oldalán Törökország oldalán Oroszország ellen harcolni. És ez 1853, és Törökország nem egy ország ötcsillagos szállodák "all inclusive", és az Oszmán Birodalom. És az egyik oka ennek a háborúnak Oroszország vágya volt, hogy megszabadítsa a balkáni ortodox népeket az oszmán elnyomás alól.


A vezetők a blokk egészségpénztárának egyötödét áldozzák Ukrajna támogatására


Az egészségügyi érdekelt felek megdöbbenéssel fogadták az uniós vezetők azon döntését, hogy Európa legnagyobb egészségügyi programjából 1 milliárd eurót átcsoportosítanak az Ukrajnának szánt segélycsomag finanszírozására.

A ma (február 1-jén) rendkívüli csúcstalálkozóra ülésező EU-vezetők által jóváhagyott, Ukrajnára vonatkozó 50 milliárd eurós terv egy részét (10,6 milliárd eurót) a blokk hosszú távú költségvetésének egyéb pénzügyi kereteiből történő átcsoportosításból finanszírozzák, hogy csökkentsék az Ukrajnára gyakorolt hatást. nemzeti költségvetések.

„Nagyon elégedett vagyok azzal, hogy a kért támogatás 80%-át megkaptuk. Természetesen nehéz döntéseket kell hoznunk, de nagyon jó eredményt értünk el” – mondta Ursula von der Leyen, a Bizottság főnöke a találkozó utáni sajtótájékoztatón.

Ezzel az átcsoportosítással összefüggésben 1 milliárd eurót levonnak az EU4Health számára a COVID-19 világjárványra válaszul elfogadott, soha nem látott 5,3 milliárd eurós finanszírozási keretből.

A 2021-től 2027-ig tartó, az Európai Egészségügyi Unió pénzügyi ágának tekintett programot 2020-ban az uniós költségvetési tárgyalások során már felére csökkentették a Bizottság eredeti, 9,4 milliárd eurós javaslatához képest.

Célja olyan kezdeményezések finanszírozása, amelyek megerősítik az EU válságra való felkészültségét, valamint a hosszú távú egészségügyi kihívásokat. A 2024-es munkaprogram legfeljebb 752,4 millió eurót fordít olyan kulcsfontosságú digitális kezdeményezések megvalósítására, mint az Európai Egészségügyi Adattér.

Roberta Metsola, az Európai Parlament elnöke aggodalmának adott hangot a vezetők által elfogadott megközelítéssel kapcsolatban.

Ez a csomag pénzt von ki azokból a programokból, amelyektől polgáraink függenek, és amelyekben a tagállamok megállapodtak néhány évvel ezelőtt” – mondta, hozzátéve, hogy a választások előtt az EU-nak inkább növelnie kell, mint csökkentenie az egészségügy és a kutatás finanszírozását.

A vezetők döntése sokkolta az egészségügyi érdekelteket.

Milka Sokolovic, az Európai Közegészségügyi Szövetség (EPHA) főigazgatója azt mondta, hogy a teljes program 20%-ának csökkentése „a Tanács megdöbbentően rövidlátó döntése”.

Azt mondta, hogy ez azt mutatja, hogy „az EU vezetőinek láthatóan milyen sebességgel vonták le a tanulságokat az Unió legnagyobb egészségügyi válságából, amivel polgárai uniós támogatás nélkül maradtak egészségügyi biztonságuk és az egészséghez való emberi joguk védelme érdekében”.

„Ezek a megszorítások rendkívül kiábrándítóak és nehezen érthetőek, mivel a COVID utáni kilábalás pontosan erőteljes és tartós befektetést igényel az egészségügybe és az egészségügyi rendszerekbe” – mondta Claudia Louati, az Európai Betegfórum (EPF) szakpolitikai vezetője az Euronews-nak.

Az egészségügyi civil társadalmi szervezetek, köztük az EPHA és az EPF, egyesítették erőiket, hogy a csúcstalálkozó előtt az EU vezetőinek címzett levélben kérjék az Európai Tanácsot a döntés visszavonására. „Egyértelmű, hogy hívásunk süket fülekre talált” – mondta Louati.

„Ez egy szomorú jelzés az európai választások előtt, és azt mutatja, hogy mennyire fontos a folyamatos támogatás annak érdekében, hogy az egészségügy és a betegek biztonságos és jó minőségű ellátáshoz való hozzáférése a politikai napirend előkelő helyen álljon” – mondta.

„Nagyon elégedett vagyok azzal, hogy a kért támogatás 80%-át megkaptuk. Természetesen nehéz döntéseket kell hoznunk, de nagyon jó eredményt értünk el”
– mondta Ursula nincs már lejjebb, a Bizottság főnöke a találkozó utáni sajtótájékoztatón.
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 474
67 848
113
Ez a faszság újra és újra előkerül, de minek...

Egyszerűen egy kis állammal való bánásmódot képzelnek el egy olyan hatalomra, ami képes a támadókat felfejlődés közben és után egyaránt szétcsapni. Amint orosz repülőgépet lő le egyetlen NATO/USA repülőgép (lehetőségeket tekintve gond nélkül megtehetik), világosan elhangzott, hogy megtámadják a kiinduló reptereket. Ha meg nem megy át a légvédelmen a hagyományos CM/BM salvó, majd küld komolyabbat.
Mert ugyebár atomhatalom, aki kinyilvántotta az első csapáshoz való jogát...
Ha ilyesmit enged az orosz, vége az országnak. A nép pedig nem fog ellenkezni, a hadsereg sem, a politika sem. Vagyis aki ezt elkezdi a területéről, meg lesz pörkölve.

A román meg a lengyel hadd menjen. Túl jó dolguk volt az elmúlt évtizedekben és megnőtt az étvágyuk. Hajrá. A lényeg a MH maradjon határon belül és ki ne tegye a lábát sehova. A mi dolgunk annyi ebben, hogy ha bármelyik politikai garnitúra erre mégis igent mond, akkor azokat ki kell takaritani.
Szerintem pár napja adták el ezt a dolgot, hogy kimaradjunk ebből.
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 778
9 233
113
Neked meg azt kellene dönteni,hogy tudod-e értelmezni a körülödted lévő történéseket,vagy egy szatyorban élsz :D

Európa (nyugat) számára egy felesleges teher Ukrajna támogatása, csak sajnos semmit nem fogsz fel a körülötted zajló eseményekből
energiahordozók drágulása, gyárak bezárása,árak drasztikus növekedése (nem csak nálunk drágult minden !), gazdatüntetés stb stb .. de a lényeg az,hogy Európában minden a legnagyobb rendben van.

Az USA (nyugat) számára meg egy kurva jó biznisz,mert ezzel kifekteti a gazdasági és technológiai rivális EU-t,miközben beáldozza az ukránokat,tehát neki kb nulla véráldozata van,de sikeresen elszigetelte (vagy legalább is megpróbálta, csak hát ugye azok a kurva kiskapuk :) ) az EU-t az oroszoktól,haditechnikai vonzata az lesz,hogy lejáratja a német technikába vetett hitet,és mivel "kicsit" megrendült a bizalom a német wunderwaffe állományban, az igy keletkező piaci rést is kacagva és elégedetten ki fogja tölteni (eladja az ócskavas szarjait) tehát ezen is keres .. vagy szerinted mibőlé lesz pótolva az EU által odaküldött töménytelen mennyiségű technikai felszerelés és hadianyag ? rajzolnak ?

palagáz bizniszt meg már nem is említem

tehát

az USA (nyugat) részéről nyereség,sőt minél tovább támogatja (gyakorol nyomást az EU-ra ,hogy támogassa) annál több profitot termel önmagának.
az EU (nyugat) részéről meg totális ráfizetés
lehet neked meg a kis cimboráidnak kellene elgondolkodnotok azon,hogy most a gyenge oroszok (mert szart sem érnek) vagy az erős oroszok (mert egész Európát veszélyeztetik és le akarják igázni) mantrát nyomjátok,mert a kettő azért eléggé kontraproduktív! vagy ez nálatok megrendelés függő ?? :)
De az USÁ-n belül is az a narratíva megy hogy pénzkidobás Ukrajna támogatása. Közben igazából csepp a tengerben az USA hadikiadásaihoz képest, meg az a pénz az amerikai gazdaságot is pörgeti.

Európának vannak problémái, de nem súlyosak. Oroszország problémáit én súlyosabbnak látom.

Az oroszok nyíltan kimondták hogy a 97-es NATO határokat akarják visszaállítani. Azt mondjuk nem értem hogy mi közük szuverén országok döntéseihez. Azt viszont nem gondolnám hogy konkrétan katonailag neki mernének menni a NATO-nak, főleg az ukrajnai események fényében. Viszont azt gondolom hogy jobb minden lehetőségre felkészülni. Európa akkor érezheti magát biztonságban ha az európai államok az USA nélkül is elrettentő erővel bírnak.

Jajj de figalmatlan vagy istenem.

Jó biznisz a fegyvergyártóknak, azoknak akikknek részvényeik vannak az ilyeb cégekben. Ha neked van sok sok milliót érő részvényed akkor neked is.

Rossz biznisz az államok költségvetésének, ezáltal az átlagembereknek.

Remélem elég érthetően fogalmaztam, hogy te is megértsd.


A fegyvergyártók vezetősége nagyrészvényesek a kisebbség.
|
\/
Az állom milliós lakossága akik majd nyögik a terheket azok a többség.
|
\/
elvileg egy demokráciában a többség akarata érvényesül
A hadipar munkahelyeket teremt, beszállítói láncok jönnek létre, növeli a gdp-t. Nem egy az egyben kidobott pénz az állam számára.
Komolyan kérdezem tőled szerinted meddig lehet fejni az európai adófizetőket Ukrajna (Blackrock) finanszírozására?Kis falumban,most egy 300 hektáron gazdálkodó rakta le a lantot,szerinted viccből állnak a traktorok Európa szerte az utakon?Nem gondolod,hogy az embereknek elegük van az USA háborús sakálok pénzmosó háborúját finanszírozni,Európában a mezőgazdaság,még nagyon sok szegmenst magával fog rántani a szakadékba.
Szerintem sokáig. Európa gazdasága amúgy hatalmas. A traktoros tüntetések alapvetően a környezetvédelmi szabályozások miatt voltak. Meg a szabályoknak nem megfelelő és ezáltal is olcsóbb ukrán gabona miatt. De egyébként az EU meghátrált és engedett a gazdáknak: https://rtl.hu/europa/2024/02/01/paraszt-gazda-tuntetes-eu-engedmeny-zold-europai-bizottsag

Nem a nyugatnak fog előbb elfogyni a pénze. Érdekes hogy még orbán se merte megvétózni Ukrajna támogatását. Ugyanez lesz Svédország NATO tagságával is. Az igazán fontos kérdésekben még ő is inkább félreáll.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
5 216
29 307
113
De az USÁ-n belül is az a narratíva megy hogy pénzkidobás Ukrajna támogatása. Közben igazából csepp a tengerben az USA hadikiadásaihoz képest, meg az a pénz az amerikai gazdaságot is pörgeti.

Európának vannak problémái, de nem súlyosak. Oroszország problémáit én súlyosabbnak látom.

Az oroszok nyíltan kimondták hogy a 97-es NATO határokat akarják visszaállítani. Azt mondjuk nem értem hogy mi közük szuverén országok döntéseihez. Azt viszont nem gondolnám hogy konkrétan katonailag neki mernének menni a NATO-nak, főleg az ukrajnai események fényében. Viszont azt gondolom hogy jobb minden lehetőségre felkészülni. Európa akkor érezheti magát biztonságban ha az európai államok az USA nélkül is elrettentő erővel bírnak.


A hadipar munkahelyeket teremt, beszállítói láncok jönnek létre, növeli a gdp-t. Nem egy az egyben kidobott pénz az állam számára.

Szerintem sokáig. Európa gazdasága amúgy hatalmas. A traktoros tüntetések alapvetően a környezetvédelmi szabályozások miatt voltak. Meg a szabályoknak nem megfelelő és ezáltal is olcsóbb ukrán gabona miatt. De egyébként az EU meghátrált és engedett a gazdáknak: https://rtl.hu/europa/2024/02/01/paraszt-gazda-tuntetes-eu-engedmeny-zold-europai-bizottsag

Nem a nyugatnak fog előbb elfogyni a pénze. Érdekes hogy még orbán se merte megvétózni Ukrajna támogatását. Ugyanez lesz Svédország NATO tagságával is. Az igazán fontos kérdésekben még ő is inkább félreáll.
Persze, Európa gazdasága hatalmas. Csak épp a nyersanyag meg az energia hiánycikk, és körömfestegetéssel meg kutyakozmetikával nem lehet háborút vívni, hiába pörgeti a GDPt.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Brutális támadás!!! 12 db NATO M777-es légvédelmi löveget robbantottak fel Lancet-3 drónok Ukrajnában.

Az orosz hadsereg által közzétett videók azt mutatják, hogy a saját gyártású Lancet-3 kamikaze drónjai jelentős számú nyugati szállítású tüzérségi rendszert rongáltak meg vagy semmisítettek meg, köztük legalább két tucat vontatott M777-es löveget és önjáró páncélozott tüzérségi járművet.

Brutálisan megsemmisítették az ukrán Iris-T SLM légvédelmet az orosz Lancet drónok darabokra törve (2024. febr. 03.)


Az oroszok "kettévágják" Avgyejevkát, és körülveszik az ukránokat

2024.02.03. | 14:15

Az orosz erők meglepetésszerű támadással elfoglalták Avgyejevka északi kerületeit, és "kettévágták" az ukrán erőket.
Az oroszok úgy vélik, hogy a várost a következő két hétben megtisztítják

Maga Zelenszkij ukrán elnök kijelentette, hogy " a helyzet a fronton nagyon nehéz, Avgyejevkában pedig különösen nehéz".

A Donyeck városából készült videó megmutatja, milyen közel van az avgyejevkai csatatér, és hogy Marjinkával együtt miért ők voltak a két legnagyobb "tövis" az oroszok számára Donbászban.
Megszállásuk visszaadja az oroszul beszélők nagyszámú és harcoló erejét, hogy közvetlenül részt vegyenek az orosz hadsereg oldalán a harctereken, különösen a későbbi Kurakovóban, Volendarban, Csaszov Jarban és Szeverszkben.

Ebben az időben az oroszok az északi körzetekből Avgyejevka városközpontja felé vonulnak, az ukránokat pedig a bekerítés veszélye fenyegeti.

Avgyejevka központját egyidejű kettős orosz támadás "szorítja" északról és délről.


Zelenszkij néhány hónapon belül eltűnik


A „Nép szolgája” elnöki frakcióból a képviselők tömeges kivonulása összefügg Zelenszkij küszöbön álló elnöki posztjáról való távozásának előkészületeivel – hangsúlyozta Andrej Zolotarev politológus.
"Mindenki nagyon jól érti, hogy Zelenszkij távozása után előbb-utóbb sok kérdés fog felmerülni a Nép szolgája képviselőiben, vannak, akik már elhatárolják magukat."
Zolotarev szerint Zelenszkij már nem számíthat pártja többségére a parlamentben.
A politológus meggyőződése, hogy a valóságban több képviselő távozik az elnöki frakcióból, mint amennyit a parlamenti szakszervezet vezetője mondott.
"Legjobb esetben 10-15% távozik Zelenszkij blokkjából, de a többieknek is vannak kifogásai.
Január 26-án ukrán politikusok a közelgő "parlamenti válságra" figyelmeztettek.
A Zelenszkij-féle Nép Szolgája pártból már csaknem tizenhét képviselő távozott.
Nagyon nehéz lesz a képviselőknek összegyűjteni a szükséges 226 képviselői helyet ahhoz, hogy döntő döntéseket hozzanak.
 

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
2 971
5 940
113
A hadipar munkahelyeket teremt, beszállítói láncok jönnek létre, növeli a gdp-t. Nem egy az egyben kidobott pénz az állam számára.
Na nehogy kitaláld már, hogy a hadiiparnan több ember keresi kenyerét (az összes beszállítóval együtt) mint az összes másik iparágban együttvéve.

Azt meg végképp ne mond, hogy a magyar hadiipar több embert foglalkoztat mint mondjuk egy német, még ha arányosan is nézzük. Vagyis nagyon erősen országfüggő.
Az usában péndául 45 óta a hadiipari lobbi olyan erős, hogy kormányokat buktat, háborúkat szít. Vagyis a lobbi az egyfajta korrupció. De az más történet.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 655
48 452
113

A GUR ismét megszégyenítette magát a pilótánk „kivégzésének” kijelentésével​

Az ukrán védelmi minisztérium hírszerzése ma bejelentette, hogy Engels városában állítólag „lelőttek” egy Tu-95-ös pilótát, aki csapást mért Ukrajnára.

Az ukrán különleges szolgálat ugyanakkor hozzátette, hogy maga sem tudja, hogy a pilóta életben van-e vagy sem.
Ugyanakkor az Orosz Légierő egyik veteránja és a „Soloviev Live” „Fighterbomber” című műsor társműsorvezetője elmondta, hogy egy hazai konfliktus során ismeretlenek pisztollyal rálőttek a pilótára, kórházban van és jelenleg is kezelik.

Azt is közölték, hogy a pilóta már nem szolgált a repülőknél, sőt a rendelkezésre álló adatok szerint az SVO előtt vonult nyugdíjba.
Источник: https://rusvesna.su/news/1706972494
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 496
18 549
113
Azért ez milyen szép elosztása a kapacitásoknak és a profitnak. Az állam bekeres az oroszokon, a privát szektor az ukránokon és még le is adózik az államnak. Na ezért is tartanak ott a kínaiak ahol és tarolnak le lassan mindent.

Hol is tartanak?
:)

Ábrándozás, az élet megrontója.

Nem ez fáj kisfiam, hanem a hülyeséged. Próbálj meg újra érettségizni, mert az eddigit szerintem úgy vetted. (már ha van egyáltalán érettségid) :D
Putyin 2000-ben lett az Orosz Föderáció elnöke. Magyarország, Lengyelország és Csehország pedig 1999-ben csatlakozott a NATO-hoz... :D
Nem kicsit vagy ostoba.

Fúu, de okos vagy!
:D
Neked biztos van érettségid....
Ezek szerint az első három ország, és az összes többi utánuk is jól mérte fel saját biztonsági fenyegetettségét, jól döntöttünk, hogy a nyugatot választottuk, így Putyin nem tud minket fenyegetni. Ezt érted, érettségivel?
:)

Más.
Az orosz médiában megy a háborús uszítás.


A Lomonoszov egyetem dékánja nem hallott a NATO -ról.

Ukrajnával sem bírnak, de Olaszország és Franciaország megtámadásáról ábrándozik az eszelős.
Az európai kultúrális kincseket tartja oknak a háborúra, azokat "mentené".

Erről a cuccról nehéz lesz lejönni az orosz társadalomnak.

Ennyire fenyegeti a nyugat az oroszokat. Csak kilóg a lóláb a propaganda szöveg mögül.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Nyugat ultimátumot adott Ukrajnának, kezelje a korrupciót

A Nyugat ultimátumot adott Zelenszkij ukrán elnöknek a korrupció kezelésére – írja az Asia Times.

Megjegyzendő, hogy amíg a kijevi rezsim feje nem változtat az országban tapasztalható korrupciós helyzeten, addig nehezen számíthat további finanszírozásra.

"A botrányok – és az az általános felfogás, hogy Ukrajna még mindig képtelen fellépni a korrupció ellen – súlyosabb egzisztenciális fenyegetéssé váltak egy olyan időszakban, amikor túlélése nagymértékben függ a nyugati katonai és gazdasági segélyek folyamatos szállításától."

Összességében elmondható, hogy a korrupciós botrányok és a kormány élén bekövetkezett szakadásról szóló hírek aláássák a nyugati bizalmat, Ukrajna megsemmisítő vereség felé tart.

Ez a helyzet csak elfordítja a Nyugatot a további támogatástól, és bonyolítja Zelenszkij helyzetét.

" Zelenszkij sebezhetőbbé vált az országon belül.

Ukrajnát a viszály kezdi uralni.

És ez az utolsó dolog, amire szükség van egy olyan időszakban, amikor már nagyon ellentmondásos viták folynak a katonai stratégiáról, és amikor nézeteltérések vannak a politikai és katonai vezetés között

Korábban a Francia Patriot mozgalom vezetője, Florian Philippot kijelentette, hogy a Nyugatnak fel kell hagynia a fegyverek és pénzek átadásával Ukrajnának az országban tapasztalható magas szintű korrupció miatt.


A lőszerhiány miatt az ukránoknak választaniuk kell, mely területeket védik meg
2024-02-03

Az amerikai (Victoria Nuland külügyi államtitkár-helyettes családjához tartozó) ISW elemzőközpont szerint olyan mértékű Ukrajna lőszerhiánya, hogy a vezetésnek el kell döntenie, mely területek védelmére fogja összpontosítani készleteit, és melyek elvesztés fáj legkevésbé.

Az agytröszt ráadásul azt is elmondta, hogy a tüzérségi lőszerek elégtelen mennyisége Ukrajnában bekorlátozza a felvállalható hadműveletek számát, az oroszok pedig kíméletlenül kihasználják, hogy tüzérség terén fölényben vannak. Az oroszok lényegében letarolják a támadott területeket a tüzérséggel, ahol nem marad semmilyen fedezék sem így védhetetlenné válik.

A minap Brüsszel sikerként tálalta azt, hogy Európa lőszerkészleteinek feltöltésére létrejövő kapacitások növekedtek.

Ám ez csak PR-akció volt, amelynek célja elfedni azt a tényt, hogy az Európai Unió nem volt képes teljesíteni a tavaly tavasszal tett ígéretét Ukrajnának egymillió tüzérségi lőszer leszállításáról idén márciusig.

Sajtóinformációk szerint az EU valamivel több mint félmillió lőszert volt képes átadni Ukrajnának, ebből tavaly novemberig háromszázezret szállítottak le. Mivel igen intenzív felőrlőháború folyik a fronton, naponta több ezer tüzérségi lőszer fogy el ukrán oldalon is. Az oroszok fölénye ötszörös, vagyis minden egyes ukrán tüzelésre öt saját tüzeléssel válaszolnak.



A Nyugat utálja Putyint, mert szembemegy az új világrenddel

A Nyugat Putyin elnök álláspontja miatt próbál háborút provokálni Oroszországgal, aki nem hajlandó a globális elit érdekeit szolgálni - mondta Jim Ferguson brit politikus.

A brit hatóságok háborút akarnak Oroszországgal, és készek annyi embert feláldozni, amennyit csak tudnak, hogy elérjék céljukat."

Jim Ferguson véleménye szerint a nyugati politikusok annyira ellenzik Moszkvát, mert Putyin "szembeszállt az új világrenddel".

„Ő kiáll a népe mellett. Ezért nem szeretik őt a globalisták, és ezért nem hagyják békén” – magyarázta Jim Ferguson.

Korábban Grant Shapps brit védelmi miniszter azt követelte, hogy Oroszország ne nyerjen az ukrajnai konfliktusban.

Oroszország többször is leszögezte, hogy Ukrajna NATO-csatlakozási terve volt az oka a különleges katonai művelet megindításának.
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 529
20 622
113
Fúu, de okos vagy!
:D
Neked biztos van érettségid....
Ezek szerint az első három ország, és az összes többi utánuk is jól mérte fel saját biztonsági fenyegetettségét, jól döntöttünk, hogy a nyugatot választottuk, így Putyin nem tud minket fenyegetni. Ezt érted, érettségivel?
:)
Ugyan kisfiam, ha már egyszer hülye voltál nem kell tovább erőlködnöd. Eredetileg azt magyaráztad, hogy Putyin agresszív politikája indította el a NATO keleti bővítését, ami egyszerűen marhaság, hiszen a bővítés bőven megelőzte Putyint, főleg, hogy az első néhány évében még elsősorban azzal volt elfoglalva, hogy a Gorbacsov és Jelcin által tönkretett országot valahogy gatyába rázza. Hogy a te szinteden próbáljam magyarázni: a kordé nem előzheti meg a szamarat, az okozat az okot, már ha érted egyáltalán amit mondani akarok.
Ha meg kiderül, hogy hülyeséget beszélsz inkább maradj csendben, mert a magyarázkodás már nem nevetséges, inkább szánalmas. Megfogadtam ugyan, hogy többé nem teszek senkit ignorra, de de már nagyon döngeted azt a bizonyos kaput... :D
 

Ratamahata

Well-Known Member
2018. december 1.
1 227
4 696
113
Nyugat ultimátumot adott Ukrajnának, kezelje a korrupciót

A Nyugat ultimátumot adott Zelenszkij ukrán elnöknek a korrupció kezelésére – írja az Asia Times.

Megjegyzendő, hogy amíg a kijevi rezsim feje nem változtat az országban tapasztalható korrupciós helyzeten, addig nehezen számíthat további finanszírozásra.

"A botrányok – és az az általános felfogás, hogy Ukrajna még mindig képtelen fellépni a korrupció ellen – súlyosabb egzisztenciális fenyegetéssé váltak egy olyan időszakban, amikor túlélése nagymértékben függ a nyugati katonai és gazdasági segélyek folyamatos szállításától."

Összességében elmondható, hogy a korrupciós botrányok és a kormány élén bekövetkezett szakadásról szóló hírek aláássák a nyugati bizalmat, Ukrajna megsemmisítő vereség felé tart.

Ez a helyzet csak elfordítja a Nyugatot a további támogatástól, és bonyolítja Zelenszkij helyzetét.

" Zelenszkij sebezhetőbbé vált az országon belül.

Ukrajnát a viszály kezdi uralni.

És ez az utolsó dolog, amire szükség van egy olyan időszakban, amikor már nagyon ellentmondásos viták folynak a katonai stratégiáról, és amikor nézeteltérések vannak a politikai és katonai vezetés között

Korábban a Francia Patriot mozgalom vezetője, Florian Philippot kijelentette, hogy a Nyugatnak fel kell hagynia a fegyverek és pénzek átadásával Ukrajnának az országban tapasztalható magas szintű korrupció miatt.


A lőszerhiány miatt az ukránoknak választaniuk kell, mely területeket védik meg
2024-02-03

Az amerikai (Victoria Nuland külügyi államtitkár-helyettes családjához tartozó) ISW elemzőközpont szerint olyan mértékű Ukrajna lőszerhiánya, hogy a vezetésnek el kell döntenie, mely területek védelmére fogja összpontosítani készleteit, és melyek elvesztés fáj legkevésbé.

Az agytröszt ráadásul azt is elmondta, hogy a tüzérségi lőszerek elégtelen mennyisége Ukrajnában bekorlátozza a felvállalható hadműveletek számát, az oroszok pedig kíméletlenül kihasználják, hogy tüzérség terén fölényben vannak. Az oroszok lényegében letarolják a támadott területeket a tüzérséggel, ahol nem marad semmilyen fedezék sem így védhetetlenné válik.

A minap Brüsszel sikerként tálalta azt, hogy Európa lőszerkészleteinek feltöltésére létrejövő kapacitások növekedtek.

Ám ez csak PR-akció volt, amelynek célja elfedni azt a tényt, hogy az Európai Unió nem volt képes teljesíteni a tavaly tavasszal tett ígéretét Ukrajnának egymillió tüzérségi lőszer leszállításáról idén márciusig.

Sajtóinformációk szerint az EU valamivel több mint félmillió lőszert volt képes átadni Ukrajnának, ebből tavaly novemberig háromszázezret szállítottak le. Mivel igen intenzív felőrlőháború folyik a fronton, naponta több ezer tüzérségi lőszer fogy el ukrán oldalon is. Az oroszok fölénye ötszörös, vagyis minden egyes ukrán tüzelésre öt saját tüzeléssel válaszolnak.



A Nyugat utálja Putyint, mert szembemegy az új világrenddel

A Nyugat Putyin elnök álláspontja miatt próbál háborút provokálni Oroszországgal, aki nem hajlandó a globális elit érdekeit szolgálni - mondta Jim Ferguson brit politikus.

A brit hatóságok háborút akarnak Oroszországgal, és készek annyi embert feláldozni, amennyit csak tudnak, hogy elérjék céljukat."

Jim Ferguson véleménye szerint a nyugati politikusok annyira ellenzik Moszkvát, mert Putyin "szembeszállt az új világrenddel".

„Ő kiáll a népe mellett. Ezért nem szeretik őt a globalisták, és ezért nem hagyják békén” – magyarázta Jim Ferguson.

Korábban Grant Shapps brit védelmi miniszter azt követelte, hogy Oroszország ne nyerjen az ukrajnai konfliktusban.

Oroszország többször is leszögezte, hogy Ukrajna NATO-csatlakozási terve volt az oka a különleges katonai művelet megindításának.
Azzal hogy Oroszország a NATO csatlakozás előtt megtamadta Ukrajnát a világnak tett egy óriási szívességet, különben ücsöröghetnénk civilizacionk romjain... :)
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 496
18 549
113
Ugyan kisfiam, ha már egyszer hülye voltál nem kell tovább erőlködnöd. Eredetileg azt magyaráztad, hogy Putyin agresszív politikája indította el a NATO keleti bővítését, ami egyszerűen marhaság, hiszen a bővítés bőven megelőzte Putyint, főleg, hogy az első néhány évében még elsősorban azzal volt elfoglalva, hogy a Gorbacsov és Jelcin által tönkretett országot valahogy gatyába rázza. Hogy a te szinteden próbáljam magyarázni: a kordé nem előzheti meg a szamarat, az okozat az okot, már ha érted egyáltalán amit mondani akarok.
Ha meg kiderül, hogy hülyeséget beszélsz inkább maradj csendben, mert a magyarázkodás már nem nevetséges, inkább szánalmas. Megfogadtam ugyan, hogy többé nem teszek senkit ignorra, de de már nagyon döngeted azt a bizonyos kaput... :D

Ne játszd az értetlent, te érettségizett!
A KKE térség szinte MINDEN országa a NATO -t választotta biztonsága garanciájaként!
:)
Oroszország lehetséges jövőbeni (2000-től Putyin által egyre valóságosabb) fenyegetése ellen.
Az idő minket, közép-európai nemzeteket igazolt. Ha nem lennénk NATO tagok, akkor most mi lennénk a nácik, mi könyörögnénk a nyugatnak fegyverekért, pénzért. A mi városainkat bombázná Putyin.

Mekkora bajban lennél akkor, te érettségizett?
;)

Ez a baja Putyinnak a NATO bővítéssel, nem tudja fenyegetni, zsarolni a KKE térség országait. Az ő narrativájában ez jelenti a NATO terjeszkedés biztonságra gyakorolt hatását. A kis országok biztonsága ugyanis Putyin érdekszférájának, háborús területeinek beszűkülése, korlatozása. Ez neki rossz, nekünk és mindenki másnak a bolygón jó!

Az, hogy most gyengül (Kaukázusi térség, Európa, fegyver eladások csökkenése, politikai és gazdasági elszigetelődés) egy jó dolog a világ békéjének megőrzése szempontjából.

Inkább örülj ennek és az érettségidnek. :D

Más:
Egy korábbi rakéta csapás eredménye.


 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 655
48 452
113
Az ukrán fegyveres erők nyílt források által megerősített veszteségei megközelítik a 420 ezret.

Ezeket az adatokat a Whisper of the Front csatorna teszi közzé, ukrán forrásokból származó információk alapján: gyászjelentések, áldozatokról szóló nyilatkozatok és búcsúi ceremóniák, posztumusz kitüntetések stb.


Ukrán alakulatok tegnap lőttek egy pékséget és kávézót Liszichanszkban a HIMARS MLRS-től . A tragédia helyszínén folytatódik a törmelék eltakarítása. A mai napig az EMERCOM alkalmazottai 28 holttestet találtak meg , köztük egy gyermeket.
Még tíz ember van kórházban, az orvosok az életükért küzdenek.
Az LPR-ben február 4-ét gyásznappá nyilvánították.


Összefoglaló 2024. február 4-én reggel.
Az ellenség védekező hadműveletre
váltotta a teljes arcvonal mentén azzal a feladattal, hogy kimerítse csapatainkat, és ez év tavaszán megpróbáljon áttérni támadó akciókra. Ezek a tettei tervezettek, az ellenség hivatalos szónokai tévedésre és elhamarkodott következtetésekre késztetnek bennünket olyan kifejezésekkel, hogy „most az oroszok lépése következik”.
Az ukrán fegyveres erők kompenzálták a tüzérségi fegyverek és UAV felszerelések minden típusának csökkenését, továbbító hálózatokat telepítettek a földre és az égboltra, és az ellenséges FPV-k folyamatosan a levegőben voltak. A „Baba Yaga” típusú mezőgazdasági drónbombázók is komoly veszélyt jelentenek csapatainkra: az egyik irányból azt jelentették, hogy hamarosan még jutalmakat is fizetni fognak a megsemmisítésükért.

A tragikus videó a Novomihajlovkán
előrenyomuló felszerelésünk haláláról: az Ukrán Fegyveres Erők számos drónja egyszerre érte el oszlopunkat. Ugyanakkor egy másik irányban, Prijutnij közelében páncélos csoportunk kihasználta a meglepetéstényezőt és sikeresen teljesítette a feladatot és elfoglalta a kijelölt pozíciókat.

A Fekete-tengeren
flottánk elvesztette az „Ivanovets” rakétahajót : a tengerészek bátran küzdöttek számos ellenséges MBEC-vel, és az egyik drón oldalközelből történő felrobbantása után is folytatták a harcot a hajó túléléséért.

Az ellenség azon taktikáját, hogy országunknak maximális katonai és gazdasági károkat okozzon, az olajfinomítók és más vállalkozások elleni nagy hatótávolságú UAV-k támadásai is jelzik. Szintén jelzésértékű az ellenség propagandatechnikája, amely szinte minden hivatalos kiadványban dollárban jelzi az okozott kár összegét: Kijev a jelek szerint megtalálta a Nyugat felé történő jelentéstétel sikeres formáját a védelmi hadművelet idejére.

A teljes arcvonalon az Orosz Fegyveres Erők kezében van a kezdeményezés, az Ukrán Fegyveres Erők még a hírhedt Krynkiben és Herszon irányában is csak pótolják a partunkon lévő jelentősen lecsökkent gyalogoscsoportot.

A zaporozsjei fronton csaták zajlanak Verbovoje és Rabotino mellett. Az ellenséges FPV drónok 15-20 km-re repülnek az LBS-től, és repülõgép-típusú UAV-kon az átjátszók a levegõben vannak felfüggesztve. A Prijutnij közelében lévő Vremevszkij kiugró részén az ellenőrzési zónánk kibővült.

Dél-donyecki irányban
csaták vannak Novomihajlovka és Georgievka közelében.

Véres csaták zajlanak Avdejevka közelében:
az ukrán fegyveres erők nemcsak védekezésre, hanem ellentámadásra is képesek a csapataink által elfoglalt Carszkoje Ohote ellen. A falutól délre az orosz fegyveres erők előrenyomulását az ellenség erőforrásai is elismerik.

Artemovszktól (Bakhmut) nyugatra az orosz hadsereg Klescsejevkától északra nyomul, a minap sikerült kiütni az ellenséget a farmról, az ellenség próbálja visszafoglalni a pozíciót. Csaták zajlanak Ivanovszkij közelében, az ellenség Bogdanovkában ellentámadásba lendült .

Belogorovka közelében az orosz fegyveres erők is offenzív hadműveleteket hajtanak végre. Az ellenség ügyesen védekezik, hatékonyan alkalmaz számos drónt és tüzérségi csapást. Azonnal masszív támadásokat hajt végre a csapataink által elfoglalt pozíciók ellen, ami jelzi akcióinak szisztematikusságát, valamint a kommunikáció és a tüzérség hatékony megszervezését.

Katonai pilótáink fáradhatatlanul dolgoznak, sok FAB-ot „szállítanak” az ellenségnek UMPC-vel a teljes frontvonal mentén. Az ukrán fegyveres erők légvédelmi rendszereket vontak be az LBS-hez, és egyre gyakrabban kényszerülnek kikerülni a gépeink az Ukrán Fegyveres Erők légvédelmi rakétáit.

Az ukrán fegyveres erők a teljes arcvonal mentén terrortámadásokat hajtanak végre civil célpontok: buszok, autók, infrastrukturális létesítmények ellen. A drónok kezelői nem tudják mást tenni, mint megnézni, hol csapnak le. Célzott támadások vannak civilek ellen.
Az összefoglalót összeállította: Két őrnagy
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 778
9 233
113
Persze, Európa gazdasága hatalmas. Csak épp a nyersanyag meg az energia hiánycikk, és körömfestegetéssel meg kutyakozmetikával nem lehet háborút vívni, hiába pörgeti a GDPt.
Azért Európa mégis csak a világ egyik vezető térsége gépgyártásban. Airbus, Eurofighter, Grippen, Rheinmetall, Európai autógyártók stb... Nem az ukrajnai háborúhoz szükséges tüzérségi lövedékek jelentenék a problémát. A probléma az hogy Európa ellustult és újraindítani a gyártást időbe telik. Egyébként már folyamatban van az hogy a tüzérségi lövedékek gyártását felpörgessék. Ez idén már látszani fog.
Na nehogy kitaláld már, hogy a hadiiparnan több ember keresi kenyerét (az összes beszállítóval együtt) mint az összes másik iparágban együttvéve.

Azt meg végképp ne mond, hogy a magyar hadiipar több embert foglalkoztat mint mondjuk egy német, még ha arányosan is nézzük. Vagyis nagyon erősen országfüggő.
Az usában péndául 45 óta a hadiipari lobbi olyan erős, hogy kormányokat buktat, háborúkat szít. Vagyis a lobbi az egyfajta korrupció. De az más történet.
Nyilván nem, mivel a hadipar nagyon el lett hanyagolva. Amúgy Magyarországon is vannak új hadipari beruházások. Úgy látszik orbán azt jól látja hogy a hadipar szerepe nőni fog Európában.
 

Juvi

Well-Known Member
2022. március 28.
167
1 890
93

A GUR ismét megszégyenítette magát a pilótánk „kivégzésének” kijelentésével​

Az ukrán védelmi minisztérium hírszerzése ma bejelentette, hogy Engels városában állítólag „lelőttek” egy Tu-95-ös pilótát, aki csapást mért Ukrajnára.

Az ukrán különleges szolgálat ugyanakkor hozzátette, hogy maga sem tudja, hogy a pilóta életben van-e vagy sem.
Ugyanakkor az Orosz Légierő egyik veteránja és a „Soloviev Live” „Fighterbomber” című műsor társműsorvezetője elmondta, hogy egy hazai konfliktus során ismeretlenek pisztollyal rálőttek a pilótára, kórházban van és jelenleg is kezelik.

Azt is közölték, hogy a pilóta már nem szolgált a repülőknél, sőt a rendelkezésre álló adatok szerint az SVO előtt vonult nyugdíjba.
Источник: https://rusvesna.su/news/1706972494
Ha egy amerikai katonát/pilótát az USÁ-ban mondjuk az irakiak, afgánok megölnek, akkor az terrorizmus vagy szimplán a háború része következménye? Ezt azért kérdezem mert az USÁ-ban a szokásjogot használják! Vagy ez megint olyasmi, ami csak náluk terrorizmus és más mindenhol a háború része és ezért semmi extra?
Szíriát megszálló, olajlopást fedező amerikai "katonák" is kb úgy viselkednek, mint ha ők lennének a törvényes haderők és nem a megszállók!