A block sorozat gyártásban lévő gép nem teszt labor. hagyjuk már a keleti  minden ami magyar szar bőcsész de a repülő mérnökök hülyék (kivéve ha amerikai) pisti  bármilyen véleményét.
Amúgy én úgy csinálnám a biznicszt: Már jönne idén 2-4 db koreai gép a block 1 ből és megindulna az átképzés műszakiak, repülők.
El kezdenék építeni a koreaiak magyarországon a kialkudott alkatrész gyárakat (amik a nagy javításokat esetleg összeszerelést is csinálnák a későbbiek során)
2026 ban lejár a gripen szerződés
2027 ben elcserélnénk a koreaiakkal a 14 gripent 10 új kf 21 re és ők átadnák az ukránoknak közvetlenül vagy amerikaiaknak közbülsőleg akik tovább az ukránoknak. Így a svédek örülhetnek meg mindenki hogy felfegyverezhetik az ukránokat, de ehhez nekünk már nem lesz közünk és az oroszok se szólhatnak semmit.
Ha véletlenül a folytonosság megszakad a szomszédok adnak védelmet, de a jó ütemezéssel szerintem megoldható. Csak a gyors döntés az amire szükségünk van.
Amúgy ez a verzió szerintem most a legjobb (jobb mint a gripenek tovább tartása), ha kapunk gyártást és magunk rakhatnánk össze itthon a gépeket. A politika úgy is erre törekszik. A koreaiakkal pedig hihetetlenül jó az ipari kapcsolataink.