T
Törölt tag
Guest
Adj már meg nekem egy számot, hogy mekkora légiereje volt az angoloknak Falklandon!Ti valami furcsa álomvilágban éltek.
Az ukránoknak mondjuk ha lenne 200 bevethető, potens gépe, mellé (saját) logisztika/javítóbázis, (saját) fegyverzet, (saját) üzemanyag, (saját) légtérfigyelés, stb, akkor érne valamit a (saját) légierejük. De ott vannak távolságok is, amely már önmagában egy hatalmas segítség a védelemben.
Némileg torz kép alakult ki bennünk az elmúlt évtizedekben a használható méretű légierőkről, meg azok hasznosságáról. Nekem úgy tűnik (a már sokszor emlegetett doktrínánkat nem ismerve!), hogy legalább egy nagyságrenddel többet kéne költenünk a légierőnkre ahhoz, hogy az valójában használható legyen. És akkor mellé fel kéne húzni még ipari hátteret, javítóbázist, teljesen szuverén pilótaképzést, stb stb. Ezektől mi évtizedekre vagyunk.
A légvédelem viszont már tegnap kellett volna (emlékezzünk a Tu-141-re!). Az "boltban megvásárolható" egy komoly légierő töredékéért. Szerintem ezt kéne priorizálni.
De továbbra is várom a doktrínánkból levezetett igényeinket.