[HUN] Gestamen fegyverek

Ez kicsit normálisabbnak tűnik.
jULYL8Q.png
F1RkwcP.png

Aztán lehet csak render szinten létezik.
Nem annyira értettem különben, hogy mire gondolt a "költő", amikor olyan hatalmas tokot tervezett a LMG-nek....

• Tetszik
Reactions: J.G.
Nem annyira értettem különben, hogy mire gondolt a "költő", amikor olyan hatalmas tokot tervezett a LMG-nek....
Sok évvel ezelőtt, még mielőtt az Arzenál megszületett volna, volt szerencsém a gestamenes csapat régebbi tagjainak fegyvertervezésről alkotott elméletét megismerni.
Akkor úgy gondolták, el kell kezdeni reszelni, aztán ha majd egyszer működik, akkor kell lerajzolni.

Sok évvel ezelőtt, még mielőtt az Arzenál megszületett volna, volt szerencsém a gestamenes csapat régebbi tagjainak fegyvertervezésről alkotott elméletét megismerni.
Akkor úgy gondolták, el kell kezdeni reszelni, aztán ha majd egyszer működik, akkor kell lerajzolni.
Mintha ez kicsit szembemenne a világgal.

Csak ártatlanul kérdem... a tok méretének lehet az az oka, hogy a hőterhelés nagyobb felületen oszlik el, így ellenállóbb a szerkezet?

Akkor is felszaladt a szemöldököm, és soha nem is alkalmaztam ezt a bölcsességet.
Sőtt, sikerült alapos tervezéssel, jó minőségű, jól funkcionáló, használható alkatrészeket, szerkezeteket terveznem, gyártatnom.
Habár én soha nem játszottam feltalálót. Ha valamit használhatónak ítéltem, akkor kerestem a módját, hogy lehet ugyanúgy, vagy jobban megcsinálni. Aztán lehet én vagyok a hülye.

Akkor is felszaladt a szemöldököm, és soha nem is alkalmaztam ezt a bölcsességet.
Sőtt, sikerült alapos tervezéssel, jó minőségű, jól funkcionáló, használható alkatrészeket, szerkezeteket terveznem, gyártatnom.
Habár én soha nem játszottam feltalálót. Ha valamit használhatónak ítéltem, akkor kerestem a módját, hogy lehet ugyanúgy, vagy jobban megcsinálni. Aztán lehet én vagyok a hülye.
Lehet, hogy reneszánsz mesterek, akiknek a fejében ott a terv, nincs szükségük holmibtervrajzokkal bohóckodni.

Az a baj, hogy egylövetű cuccra nem lehet alapozni - nemhogy drónok ellen, de még "breaching shotgun" szerepben sem.
A pumpáspuskákat el kell felejteni a katonai alkalmazással kapcsolatban. Ajtót nyitni és tömeget oszlatni (szigorúan gumi vagy "vegyi" lőszerrel) jó, de másra nem.

Miért nem vesznek meg valami működő és bevált fegyver licenszét és az alapján próbálnak valamit kifejleszteni?
Mi a nyavalyának akarják feltalálni a gödörben a lyukat?
Ez nem egy atomtengeralattjáró!
Számtalan, ennél sokkal bonyolultabb eszközt terveznek és gyártanak itthon.
Én értem, hogy pénzlenyúlás, de legalább lenne valami haszna!

ne akarjunk már úkjat kitalálni 1000 éve vannak sörétes félautomata AK-k a világpiacon 100 ak-t gyártó cég megugorta. működik.

• Tetszik
Reactions: kaktusz