[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 059
32 548
113
Ja, csak ezt ideje lenne bizonyítani.

Nem tudom mit kellene bizonyítani. McCain és Lindsey Graham gyújtó beszédei a Majdanon megvannak? Sütiosztó Nuland asszony összeállítja az új ukrán kormányt az amcsi nagykövettel mobilozva megvan?

Persze vannak párhuzamos narratívák:
A) a hős ukrán nép, amely mindig is egészen más volt, mint az orosz, csak leigázta őket Moszkva, több száz éves orosz elnyomatás után felkelt, a demokrácia globális fáklyavivője pedig önzetlen segítséget nyújtott nekik a demokrácia kibontakozásához (amelynek olyan makulátlan harcosai voltak, mint az Azov és a Jobb szektor). Végre, sok száz év ázsiai iga után az ukrán nép egy emberként akart csatlakozni a Nyugathoz, a szabadságot választotta a sötét moszkal orosz világgal szemben.
B) Neonáci ideológia kelt életre Ukrajnában, Bandera a hősük, aki szintén náci volt, hiszen a SzU ellen harcolt, orosz identitású civileket gyilkoltak halomra Odesszában, majd a donbászban 13 ezret (igazából ez 8 év alatt mindenféle halott, ha jól értem), és ezt az orosz anyácska nem tűrhette a nemzettestvérek üldöztetését, bár tűrte sokáig stb.

Ami valójában történt, az, hogy a nagy sakkjátszmában az USA húzott egy olyat, amit az orosz nem hagyhatott válasz nélkül. Természetesen tudta ezt az USA is, hogy nem hagyhatja. Hogy pontosan hogy képzelték el akkor, azt nem tudni. Azt, hogy az ukrán színes forradalom majd maga után vonja a moszkvai "Majdant" is? Mindenesetre a demokrata-neokon hibrid intervencionista amerikai külpolitika, amelyet pl. Nuland férje, Robert Kagan is képvisel, ismeretében valószínű, hogy igen. Akkoriban volt az arab tavasz, szóval megvolt a recept. Úgy gondolták, Putyin hatalma is könnyen megingatható. Ahogy megpróbálták a különböző színes forradalmak szítását, támogatását a világ számos táján, a közösségi média és az abban hirtelen felfuttatott "hétköznapi hős ellenállók" révén. Valószínűleg őszintén gondolták, hogy az "internetes forradalmak" majd minden "autoriter" rendszert megdöntenek néhány év alatt, és a Fukuyama által megjósolt "történelem végének" eljövetele mégis bekövetkezik, liberális világfalu lesz, természetesen az USA természetes vezető szerepével. Végül is sok minden mutatott abba az irányba, hogy joggal bíznak valami ilyesmiben (szerintem nem teljesen cinikusak, nagy részük hisz is ebben, a nyitott társadalom ideológiájában). A szemük előtt a kommunista rendszerek gyors összeomlása lebeghetett 25 évvel korábban.
 

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 102
25 094
113
Azért trump, meg a le pen lány, valahogy nem került navalnij mellé, és az afd-nel se remlik h keves lett volna az ajánlások száma (és en örürülnék ha ez így is maradna).
Csak nehogy kiderüljön, hogy valami nyugati érdekeltség tette el láb alól Navalníj-t, mert alapvetően nekik volt rá okuk, több is. Akkor a részetekről menne a szokásos lapítás, meg terelés.
 

Robur

Well-Known Member
2018. április 9.
3 259
5 306
113
A háború már 2014-ben elkezdődött, az oroszok csak magasabb fokozatba kapcsoltak 2022-ben. Ennyi. Folyt. köv. A jelenlegi Ukrajna meg csak vergődik a hányadékában, Te miért nem mész a frontra harcolni?
Én ugyanezt kérdezhetném az oroszszoponcoktól, hogy miért nem rohamoznak putykó hős seregében sarló kalapácsos zászlók alatt.
 
  • Tetszik
Reactions: Halfdan and G__G

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 059
32 548
113
Csak nehogy kiderüljön, hogy valami nyugati érdekeltség tette el láb alól Navalníj-t, mert alapvetően nekik volt rá okuk, több is. Akkor a részetekről menne a szokásos lapítás, meg terelés.

Hát ha ők be tudnak jutni a legelzártabb orosz büntetés-végrehajtási intézménybe is, az elég kellemetlen tény az oroszoknak, ha így volt (igaz az ukránok szerint ők majdnem kiszabadították, csak apróságokon bukott el a dolog).
Nézd, ha Budanov és Nariskin egyetért valamiben (Navalnij természetes halált halt), akkor talán még az is lehet, hogy így volt.
 

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 102
25 094
113
Miért lenne kellemetlen, hogy egy büntetés végrehajtási intézetbe be tudnak jutni. Még a maffia is bármikor be tud jutni, nem egy nyugati szolgálat.
Robur, én magyar vagyok, minek mennék harcolni két idegen ország balhéjába, de úgy tudom, hogy Te ukrán vagy, ráadásul a másik oldalról. Azért teljesen más a leányzó fekvése. Ellened bármikor bevállalnám, ha ellenünk jönnél. Ti sokkal közelebb vagytok a sarló/kalapácshoz, mint az oroszok.
 

Halfdan

Well-Known Member
2019. január 9.
2 060
2 769
113
Talán nézz utána mondjuk Richard Baer-nek, ki volt és miért kellett hirtelen meghalnia. Ja meg tájékozódj, hogy a nemkommunistabalosliberális antifa hány afd-s politikust vert nyomorékra mostanában. Ja, az az antifa akikkel a jelen kormány vonulgat.

Nyilvánvalóan a szélbalos antifák pont olyan agresszív idiótak mint a szélsőjobbosok, ebben igazad van.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 059
32 548
113
Ezért nincs is olyan nép h ukrán ?

De, kialakult egy ukrán nemzettudat. Ezért Putyin a lengyeleket és az OMM-et hibáztatta.

"Olvass vissza" mi a téma.
De en eleg mizantróp vagyok, abszolult nem szimpi ez a breivik gyerek.

Jó, nem az ilyenekre gondoltam, mint ő meg a tarrant csávó. Ők egyébként is magányos eszelősök.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

Anti

Well-Known Member
2018. december 29.
4 904
12 502
113
A világ országai egy oroszországi terrortámadásra figyelmeztetnek


Egyesült Államok, Egyesült Királyság, Svédország, Dél-Korea, Észtország, Ausztrália, Németország, Lettország vagy Kanada. Mindezek az országok pénteken egymás után figyelmeztettek a következő 48 órára egy esetleges oroszországi terrortámadás ellen. Azt azonban senki nem mondta meg, hogy milyen formában kell történnie. Az orosz FSZB azonban csütörtökön bejelentette, hogy lövöldözésben megölte az Iszlám Állam fegyvereseit, akik terrortámadást terveztek egy moszkvai zsinagóga ellen. Később a moszkvai cseh nagykövetség is kiadta a figyelmeztetését.
 
  • Hűha
  • Szomorú
Reactions: Kim Philby and enzo