[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 207
67 093
113
Hát ha neked semmi bajod a romania mare/aur esetleg az azov vonallal az te dolgod, de nekem biz nem szimpatikusak !
Hát nézd, ez egy olyan dolog, hogy szeretni sosem fogom őket és ez igen finom megfogalmazás, de érteni értem. Támogatni viszont soha nem fogom őket, ellentétben a hazai, magyar megfelelőikkel.

Ugyanakkor az antifás, sohatöbbézős nyugat teljes erejéből megtolta őket, tagadva közben szinte a létezésüket is Azov, Kraken fronton, míg a feltörő Aur valahogy szintén nem váltott ki hisztikézős vergődést ugyanezen nyugatból, sőt, pont a napokban nyálazták körbe Romániát, hogy mennyire kiválóan európai.

"Olvass vissza" mi a téma.
De en eleg mizantróp vagyok, abszolult nem szimpi ez a breivik gyerek.
Breivik nem egy folyamatos, támogatott terrorkeretállomány, mint egy antifa. A tettei után nem vonulgatott vele az amúgy a saját normális lakosságát nácicsürhézni képes államvezetés mint az antifával.

Breivik az egyszeri lépés volt, oda csapott, ahol a legjobban fáj a vonulgatós antifás rendszerek láncának, a jövőjükre, ha úgy tetszik, az antifa felhasználói bázisának következő generációjára. A tünete az egyoldalú terrorlegényes rendszer elleni érzésnek, ha úgy tetszik megelőzve a korát, mert ahogy feszítik a húrt marxistaliberálisék még, úgy fognak új Breivikek feltűnni.
 

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 385
24 808
113
"Medvegyev: Joe Biden az Egyesült Államok szégyene
„Joe Biden amerikai elnöknek nem kellett volna megemlítenie elődjét, Franklin Rooseveltet, mert Roosevelttel ellentétben ő csak szégyent hoz az Egyesült Államokra” – mondta Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese az amerikai elnök évértékelő beszédére reagálva.

Évértékelő beszédében Joe Biden Franklink Delano Roosevelthez hasonlította magát. Ez olyan is-is összehasonlítás. Nyilvánvalóan nem az ő javára. Ő az Egyesült Államok szégyene!

– írta Medvegyev az X-en.

Dmitrij Medvegyev rámutatott, hogy bár a 32. amerikai elnök egy kerekesszékes, gyengélkedő ember volt, „ő emelte ki Amerikát a válságból, míg Biden egy „őrült, szellemi fogyatékos egyén, aki azt tűzte ki célul, hogy az emberiséget a pokolba rántsa”.

Ráadásul – folytatta a tisztviselő – Roosevelt a szövetségesekkel, köztük a Szovjetunióval együtt harcolt a békéért, míg „Biden aktívan és kitartóan próbálja kirobbantani a harmadik világháborút”.

Végül, Roosevelt „a fasiszták ellen harcolt, Biden viszont értük harcol” – zárta bejegyzését Medvegyev a TASZSZ beszámolója szerint."

 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 426
7 007
113
Olvasd el az elejétől az ukrán helyzet topikot. Csak 10.000+ oldal.
Utána jelenkezz.
igazából nem kell annyit elolvasni, fárasztó is lenne
elég a legelső oldal legelső posztját, annak is csak a keltezését
az a topic nem 2022-ben hanem 2014-ben indult
az ukrán konfliktus 2014-2021-es időszaka az ukrajnista propaganda szerint nem létezik, nem volt, nem történt meg, ha bármi is történt akkor az nem az volt nem úgy volt nem releváns valami más volt, ha mégis volt akkor se volt mert ruszki propaganda
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 090
13 492
113

Medvegyev: Biden őrült, szellemi fogyatékos, az Egyesült Államok szégyene!​


Medvegyevnek ezek szerint megint megjott az olasz bor ;)
:D
:

 

cinikus

Well-Known Member
2010. május 7.
2 317
4 683
113
Amikor az orosz propaganda hozza a formáját:
(Majd Boki (aka. Lusti százezredes) lefordítja.) :D :oops:;):cool:
Na jó, van angol felirat is hellyel-közzel, az érthetőséghez elég.
 
  • Tetszik
Reactions: sidewinder12

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 090
13 492
113
Egy gázvezeték ég Oroszországban: hatalmas tűz ütött ki éjszaka a Hanti-Manszi Autonóm Körzetben - rosmedia. A szemtanúk a helyszíntől ~60 km-re is megfigyelték a tüzet. A tűz okát nem közölték. Az előzetes jelentések szerint személyi sérülés nem történt.

----------------------------------------------------------------------------------------------

A moszkvai rendőrség készenléti üzemmódban van a "terrortámadási fenyegetés" miatt. 2-2,5-szeresére nőtt a járőrrendőri csoportok száma Moszkva belvárosában és egyes közlekedési módokon.

Korábban több ország nagykövetsége figyelmeztetett a következő 48 órában elkövetett moszkvai terrorcselekményekre.

Tekintettel arra, hogy a tervek szerint hamarosan sor kerül az úgynevezett elnökválasztásokra, Putyin érdekelt lehet abban, hogy növelje a terrorizmus elleni "védő" minősítését a moszkvai és más orosz nagyvárosok körében, akik alig érzik, hogy háború dúl.

Kényelmes lenne egy kitalált ukrán csoportot hibáztatni az állítólagos terrortámadásért, és ezzel fokozni a háború- és Putyin-barát hangulatot.

Korábban az orosz média olyan információkat terjesztett, hogy sikerült megakadályozni egy moszkvai zsinagóga elleni támadást. Az orosz FSZB és az állítólagos terroristák közötti lövöldözés a hírek szerint március 7-én történt Koryakovo faluban.

Két kazahsztáni állampolgár meghalt az FSZB terrorellenes akciója során, a különleges erők elleni lövöldözés során. Az orosz sajtó szerint a Vilayat Horasan (az iszlám állam egyik ága) tagjai fegyveres támadást terveztek egy moszkvai zsinagóga ellen. Az orosz sajtó arról számolt be, hogy a gyanúsítottak ellenálltak, és "viszontűzzel semlegesítették őket".

A kazah nemzetbiztonsági bizottság sajtószolgálata megerősítette, hogy a meggyilkoltak valóban Kazahsztán állampolgárai voltak, és akkor Oroszországban tartózkodtak.

 

BigTony

Well-Known Member
2022. március 3.
606
7 271
93
Amikor az orosz propaganda hozza a formáját:
Érdemes megnézni a youtube videónál a kommenteket.
Ezeket akarják ilyen lengyel meg balti latorállamok nácijai, meg néhány agymosott nyugati fotelbarom legyőzni? Mégis hogyan?

"God! Save and preserve Holy Russia and its long-suffering people"
"Finally there was what we were waiting for. Pure and truthful about today. Our people are the best. Victory is ours and God is behind us."
"To the heart!! May God save and preserve all those who defend our Motherland!!!!!!!"
"Brothers and Sisters, may the Angel protect you with his wing, protect you from bullets and shrapnel. "
"That's what should be shown on TV, not half-naked young stars! God bless Russia!"
"A lot! Tears! Thank you, all the doctors who are now on the NWO, God bless you! I agree, that's what needs to be shown on TV!"
"To say that this is strong is to say nothing! This should be shown, not "b@tstvo majors"! Thank you for the video! Glory to the family. Merciful God. Save and preserve the great children of Russia!"

És aki azt hiszi, hogy ezek válogatott kommentek, az menjen, oszt nézze meg. Egytől egyig egymás után mindegyik ilyen.
Ezeket akarják legyőzni azok, akik megb.....sszák egymást a saját anyjuk hátán, ha valami bohóc influenszer PRIME nevű vitaminitalát 3000/fél liter helyett 1800ért adják, vagy akik sírva fakadnának, ha nem vihetik el a dizárnej kutyát a dizárnej áutfitben a dizárnej kutyakozmetikushoz, hogy termeljenek egy kis dzsídípít? Bár ez a kaszt a GDP-re azt hiszi, hogy az dípí fekákkal...



vs

 

BigTony

Well-Known Member
2022. március 3.
606
7 271
93
akik megb.....sszák egymást a saját anyjuk hátán, ha valami bohóc influenszer PRIME nevű vitaminitalát 3000/fél liter helyett 1800ért adják
Akinek nincs meg, hogy értse:


de ez még jobb:


Balenciaga fogta az 500ft-os ragasztószalagot, és azt mondta rá, hogy az bizony dizárnejkarkötő és menő, és lett többezer dollár :D
És akkor okosok megmondják, hogy de hát az orosz gazdaság dzsídípí alapján akkora, mint az olasz. PPP alapon igaz, hogy a japánnal és a némettel megegyező, de ha - ahogy egy normális közgazdász elmondta - az ipari termelésnek azt a szegmensét nézzük, ami egy globális erőprojekcióhoz és elhúzódó háborúskodás fenntartásához szükséges, akkor nemhogy olaszország nincs a fasorban, de se japán, se németország együttesen nem érnek fel vele.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 014
54 007
113
Akinek nincs meg, hogy értse:


de ez még jobb:


Balenciaga fogta az 500ft-os ragasztószalagot, és azt mondta rá, hogy az bizony dizárnejkarkötő és menő, és lett többezer dollár :D
És akkor okosok megmondják, hogy de hát az orosz gazdaság dzsídípí alapján akkora, mint az olasz. PPP alapon igaz, hogy a japánnal és a némettel megegyező, de ha - ahogy egy normális közgazdász elmondta - az ipari termelésnek azt a szegmensét nézzük, ami egy globális erőprojekcióhoz és elhúzódó háborúskodás fenntartásához szükséges, akkor nemhogy olaszország nincs a fasorban, de se japán, se németország együttesen nem érnek fel vele.



Tegnap néztem a kanadai család kalandjait Oroszország anyácska kebelén,traktorokat nézett a srác, a 200 000 kanadai dodós traktort kb 80 000 dodónyi rubelért lehet kapni Oroszországban,igaz,mindenféle elektronika nélkül, klíma van benne,de mindenféle, feleseges szar nincs,ez még nem vezeti magát a GPS használatával,de ugyanannyi vonóerő,ugyanennyi lóerő,kukk egyszerű beltér, és működik.



Belecsapott a lecsóba az Orosz gépipar,meg a tgk gyártó ipar,a szankciók miatt,kb mindent is gyártanak in hause.
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 471
46 395
113
Csak nehogy kiderüljön, hogy valami nyugati érdekeltség tette el láb alól Navalníj-t, mert alapvetően nekik volt rá okuk, több is. Akkor a részetekről menne a szokásos lapítás, meg terelés.
Hát a böriben nagy haszna már nem volt a nyugatnak. Márpedig az tudható volt, hogy Navalny csak demens vén hülyeként jött volna ki onnan, ha egyáltalán....
Putyinnak viszont hasznos volt, amennyiben egy élő (vegetáló) elrettentő példa volt a Gulag-on, "hogy mindenki így baszakodjon Putyinnal.".
A halála viszont okozhatott volna nagy ribilliót Moszkvában.
Végül is észnél voltak az orosz hatóságok.
 

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 091
25 051
113
Putyinnak és az orosz vezetésnek már egyáltalán nem számított Navalníj, akinek a halála inkább problémát jelentett, mint megoldást. Nem volt itt semmilyen elrettentő példa. Viszont a nyugati érdekeknek nagyon is megfelelt a halála, mivel olyanokat tudhatott, ami nem volt ildomos, hogy kiderüljön. Az lehet, hogy Navalníj a kezdett kezdetén egy pozitív figura lehetett, de miután lepaktált a nyugattal, onnantól kezdve már azok ügynöke volt, egy hazaáruló és bajkeverő, akit csak használtak. Ez az egész mérgezéses, német kórházban ápolták sztori oda-vissza bűzlik. A felesége viszi tovább amit elkezdett. Mit is? A felforgatást, uszítást. Én az orosz szolgálatok helyében elbeszélgetnék vele, szigorúan finoman csinálva. A Putyin interjúval kapcsolatosan felvetődött, hogy annak a pozitív vízhangját kellett visszaforgatni, úgy, hogy a nyugatnak bőven volt indítéka.
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 465
17 806
113
Putyinnak és az orosz vezetésnek már egyáltalán nem számított Navalníj, akinek a halála inkább problémát jelentett, mint megoldást. Nem volt itt semmilyen elrettentő példa. Viszont a nyugati érdekeknek nagyon is megfelelt a halála, mivel olyanokat tudhatott, ami nem volt ildomos, hogy kiderüljön. Az lehet, hogy Navalníj a kezdett kezdetén egy pozitív figura lehetett, de miután lepaktált a nyugattal, onnantól kezdve már azok ügynöke volt, egy hazaáruló és bajkeverő, akit csak használtak. Ez az egész mérgezéses, német kórházban ápolták sztori oda-vissza bűzlik. A felesége viszi tovább amit elkezdett. Mit is? A felforgatást, uszítást. Én az orosz szolgálatok helyében elbeszélgetnék vele, szigorúan finoman csinálva. A Putyin interjúval kapcsolatosan felvetődött, hogy annak a pozitív vízhangját kellett visszaforgatni, úgy, hogy a nyugatnak bőven volt indítéka.
Azt a tényt meg mindenki elfelejti, hogy ez a "hős demokrata" még nacionalistább volt mint Putyin és a nyugat sokkal rosszabbúl járt volna vele. Csak, hogy "tiszta forrásból" idézzek :rolleyes:

 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 090
13 492
113
Mit hozott az éjszaka:


Az Orosz Föderáció belgorodi régiójában hét település maradt áram nélkül egy azonosítatlan dróntámadás miatt. Megjegyzendő, hogy a drón állítólag négy robbanószerkezetet dobott le. A robbanások nem okoztak személyi sérülést, de az elektromos vezetékek megsérültek. Hét település maradt áram nélkül: Yasnye Zori, Cheremoshnoye, Ustinka falu, Lozovoye falu, Rovánek, Petrovka, Solovjovka falvak.
Kurszkban is hangos robbanások hallatszottak, a robbanások után pedig tűz ütött ki az egyik orli ipari épületben. A helyi lakosság jelentése szerint a tűz az egyik helyi olajtárolóban ütött ki.


Tűz ütött ki Orlban, miután március 12-én éjjel megtámadták egy olajraktárat. 60 ember és egy tűzoltóautó oltja a tüzet.
Erről az RBC-Ukraine számolt be a TASS távirati csatornáira és az Orjoli régió kormányzójára, Andrej Klicskovra hivatkozva.
Az Orel régió kormányának képviselője elmondta, hogy a régióközpontban egy olajraktárba ütköző drón következtében az egyik tartály kigyulladt.
"Az olajtartály ég Orelben, több mint 60 ember dolgozik a tűz oltásán" - mondta az Orel régió kormányának sajtószolgálatának képviselője a TASS-nak.
Az Orel régió kormányzója, Andrej Klicskov elmondtahogy a dróncsapás következtében nem történtek áldozatok:
"Lezuhant egy drón Orlban. Megtámadták az üzemanyag- és energiakomplexum berendezéseit. A különleges szolgálatok a helyszínen dolgoznak a tüzet megfékezésén. Személyi sérülés nem történt" - mondta a kormányzó.


Drón támadta meg a Lukoil-Nizhegorodnefteorgsintez olajfinomítót a Nyizsnyij Novgorod régióban található Ksztovo városában ma, március 12-én kora reggel.
Erről az RBC-Ukraine számolt be a Telegram 112-re hivatkozva.
Források szerint a támadó drón közvetlenül egy olajlepárló egységet talált el. Az ütközés következtében tűz ütött ki a társaság területén.
A Nyizsnyij Novgorodi olajfinomítót birtokló Lukoil azt állítja, hogy "egy incidens miatt" felfüggesztették a létesítmény feldolgozóegységének működését. Nem részletezték, hogy milyen eseményről beszélünk.
Az Orosz Föderáció Nyizsnyij Novgorod régiójának kormányzója, Gleb Nyikityin megerősítette a kstovi olajfinomító elleni dróntámadásról szóló információkat.
"Reggel a ksztovói ipari övezetet, az üzemanyag- és energiakomplexum létesítményét drónok támadták meg" - mondta Nyikityin.
Hozzátette: az ütközés következtében az egyik olajfinomítóban tüzet okozott.
A mentők jelenleg is a helyszínen vannak,
A tűz oltásához tűzoltóautót is hívtak, az áldozatokról nincs információ.

+
BONUS:

 
  • Tetszik
Reactions: Pogány