[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 957
30 779
113
Az ukrocsecsenek...
Kijevi metró, csúcsforgalom...
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 489
24 144
113
Belgorod nato terrorbombázása során fel nem robbant rakéta:
Belgorod:

Kakhovka nato terrortámadás:

Grayvoronszkinál tik-tok betörés maradványa:

Kilőtt wunderwaffe abrams:

Kolumbiai zsoldos agyából kitisztult a kokain és megvilágosodott:

Balaton helyett bandera:
ezért a nackóért is eljött a kaszás:
nackónk érkezéstől a megtérésig 2,5 hetet bírt:
Gestapo hívójel:
+:

Herszok környékén ukri gyalogság találkozása az orosz tüzérséggel:

A németek által küldött themis önjáró platform megsemmisítése drónnal:

Sokan egy helyen majd jön 2 drón:

Drónos vegyes(Lancet, gránátos és FPV):
Lancet vs ST68u radar:
Albatros is lancetet hárít:
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 964
66 061
113
Kiszalltak de minek? Két Leopard kuka, meg egy BMP, +a személyzet. Nincs sok ideje hátra arrafelé az embernek ha kikerul a frontvonalba.
A végén csak egy maradhat...



Négy sinter vonszolja a legujabb önkéntest a vagohidra.


Viktor gratulált Putyinnak megválasztása alkalmából.
Jót tesz a stabilitásának a két ország kapcsolatában.
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 119
13 550
113
FAB 3000 tömeggyártásban.
FAB-3000 sorozatgyártása
DF-LQBKDgRA.jpg

G_jm3NaczHw.jpg

fyPCfweEJQU.jpg

Egy eldobot cigi és kész lesz. :oops: ... egészen pontosan ide kell dobni:


----------------------------------

Egy orosz ongyilkosságot próbált elkovetni, de elszúrta ... nem kicsit, nagyon ...
... vagy csak próbálta megtéveszteni a drónt ... :rolleyes:

 
  • Tetszik
Reactions: mindenen kívül

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 244
67 206
113

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 378
10 909
113

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 568
113
Európa vereséggel néz szembe Ukrajnában
Stephen Bryen - Weapons and Strategy - Mar 21, 2024

Európa vereséggel néz szembe Ukrajnában, de az európai politikák oldalaznak. Úgy tűnik, hogy Európa megközelítése az ukrajnai kérdésben nem tükrözi a terepen tapasztalható növekvő valóságot. Az Oroszország megbüntetésére és az Ukrajnába küldött csapatok támogatására irányuló növekvő erőfeszítések kontraproduktívnak tűnnek.

Jó példa erre Németország. Németország továbbra is támogatni fogja Ukrajnát, és tovább fogja erőltetni Oroszország-ellenes programját, és Scholz már nem Vlagyimir Putyin orosz elnökként fog beszélni az orosz vezetőről, hanem csak a vezetéknevén, Putyin néven fogja emlegetni. Németország nem fog Taurus rakétákat küldeni Ukrajnába , ahol azokat Moszkva megtámadására fogják használni, mert Oroszország mindent tud a tervükről, és az oroszok közölték Scholz-cal, hogy megtorolják, ha elküldi őket. Hogy Oroszország pontosan hogyan fog visszavágni, azt Scholz fantáziájára bízzák.


Scholz viselkedése nem különbözik más európai vezetőkétől (Magyarország kivételével) és a szuperkormányzati EU viselkedésétől. Mindannyian megértették már, hogy az oroszok győznek Ukrajnában, és apránként Ukrajna összeomlik.

Ezért próbál Macron olyan keményen koalíciót létrehozni, hogy NATO-országok csapatait küldjék Ukrajnába. Legalábbis eddig a kollégái meghallgatják, de visszafogják magukat. Nem meglepő, hogy nem támogatják az európai csapatok Ukrajnába küldését.

Műveleti szempontból nem lenne egyszerű NATO-csapatokat Ukrajnába vezényelni (a már ott lévő csapatokon túl). Bár talán képesek lennének néhány csapatot Nyugat-Ukrajnába küldeni, ahol nincsenek harcok, tudják, hogy az oroszok nagy hatótávolságú rakétáikkal és légierejükkel megsemmisítenék őket. Az európaiaknak kevés a bevethető légvédelem, és ha több ilyet helyeznének át, hogy megvédjék az Ukrajnába bevetett csapataikat, akkor otthon meztelenek lennének. Valójában már most is példátlan mértékben merítették ki légvédelmüket Ukrajna támogatására.

A legtöbb európai hadsereg létszámhiányos és alulfinanszírozott. Az európai szárazföldi hadseregek kicsik és tapasztalatlanok a harcban. Afganisztánban, Irakban vagy a Száhel-övezetben harcolni nem ugyanaz, mint egy modern, jól felszerelt és a nagyszabású hadviselésben tapasztalt orosz hadsereggel.

Figyelemre méltó, hogy az oroszok legyőzésére irányuló minden nyugati terv kudarcot vallott. Túl kell tekinteni a kölcsönös vádaskodáson, és meg kell érteni, hogy a "terv" egy fantázia volt. Ha az ukrán offenzíva a nyugati hardver túlsúlyát használta, kivételes taktikai hírszerzéssel, több ezer drónnal és végtelen lőszerrel rendelkezett, és mégis kudarcot vallott, akkor a jövő borús. A Pentagon kiszivárgott jelentése, amely 7 ukrán áldozatot mutatott ki minden egyes oroszra (vagy még rosszabbat), a kézírás a falon.

A franciák értik a számtant, de Macron "terve" még rosszabb, mint az amerikai védelmi minisztérium által kitalált.

Macron arra utal, hogy 20 ezer francia katonát küldene Odesszába. Mit csinálnának ott? Az oroszok is gondolkodnak Odesszán, és talán csábító lehet számukra az ötlet, hogy két legyet üssenek egy csapásra. Dimitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács jelenlegi elnökhelyettese, volt orosz elnök február 22-én azt mondta: "Régóta vágytunk az Orosz Föderációhoz tartozó Odesszára, a város történelme, az ott élő emberek és az általuk beszélt nyelv miatt. Ez a mi orosz városunk". A francia csapatok Odesszában nem szolgálnának más katonai célt, mint hogy az oroszokat a város megtámadására ösztönözzék.

Az oroszok katonailag nem indultak jó formában az ukrajnai háborúba. Sok taktikai hibát követtek el. Ez azonban megváltozott, mivel az orosz hadsereg megkeményedett, és a hadvezetés - az orosz haditengerészet kivételével - minden szinten sokkal jobb lett. Az orosz ipar egyre több és jobb fegyvert gyárt, és lekörözi az egész nyugatot, beleértve az Egyesült Államokat is. Miközben Európa és az USA aktívan próbálja javítani a védelmi gyártást, még az ukrajnai háborúban megsemmisült fegyverek pótlása is évekbe fog telni.

Ma Európát az Oroszországtól való félelem fogja el. Ez a félelem nem teljesen alaptalan. Marine Le Pen, aki a francia Képviselőházban a Nemzeti Összefogás frakcióvezetője, március 20-án a BFM-TV-nek (Párizs) adott interjújában azt mondta, hogy Oroszország valószínűleg nem támadja meg Európát, mert nincs elég nagy hadserege a feladathoz. Értékelését azonban nem osztják a Franciaországban, Németországban, Nagy-Britanniában vagy Lengyelországban hatalmon lévők, bármennyire is bátor szavakat mondanak hazai közönségüknek. Félnek attól, hogy mi lesz, ha Ukrajna vereséget szenved.

"Van valami, amit nem ismerek el Emmanuel Macron viselkedésében, ez pedig az, hogy politikát játszik a háborúval. Emmanuel Macron csapdát próbál állítani ellenfeleinek azon elv szerint, amely abból áll, hogy azt mondja: "Vagy Macron-párti vagy, és ha nem vagy Macron-párti, akkor Putyin pártján állsz." Nem játszhatunk sem háborúval, sem békével. -Marine Le Pen

Szokatlan, hogy Európa hogyan reagál a növekvő félelemre. Ahelyett, hogy megpróbálná megtalálni a módját annak, hogyan lehetne megelőzni az ukrajnai katasztrófát, Európa megduplázza az Oroszország "megbüntetésére" irányuló erőfeszítéseit, újabb szankciókat vezet be, és felkészül arra, hogy a már lefoglalt orosz vagyontárgyakat átadja Kijevnek. Úgy tűnik, az európaiak nem veszik észre, vagy nem is érdekli őket, hogy Moszkvában hogyan fogják megítélni tetteiket.

Objektíven nézve Európa nem sokat tehet, hogy megmentse Ukrajnát a vereségtől. Sokat emlegetik Ukrajna lőszerhiányát, ami valós, de keveset beszélnek arról, hogy nincs oda szállítható lőszer.

Ukrajna igazi problémája a munkaerő. Elfogytak a szolgálatra hajlandó emberek, és az ukrán hadsereg morálja kezd megroppanni. Az összeomlásnak ezek a növekvő megnyilvánulásai mindenképpen politikai változást fognak eredményezni Kijevben.

A szétesés egy része a furcsa ukrán katonai taktikákban tükröződik, amelyek az öngyilkosság vagy az ostobaság határát súrolják. Az emberpazarlás a Krinki elleni értelmetlen támadásokra az öngyilkos küldetés példája, akárcsak az Avdejevka megtartására tett kísérlet, amely súlyos veszteségeket eredményezett.

A Belgorod körüli orosz terület elleni legutóbbi támadások szintén öngyilkos küldetéseknek minősülnek, amelyek magas áldozatokkal jártak. Ukrajna nyilvánvaló érdeke, hogy Belgorod közelében, a Belgorod-22 nevű létesítményben orosz nukleáris fegyvereket foglaljon el, valamint a Kurcsatov atomerőmű elleni rakéta- és dróntámadás a kijevi kormány vakmerő politikáját jelzi. Ezt teszi az ember, ha látja, hogy csapdába került.

Scholz azt mondja, nem fogadja el a Putyin által diktált békét Ukrajnában. Ez nagyjából annak felel meg, mintha Scholz azt mondaná, hogy nem hagyja, hogy Trump megnyerje az amerikai elnökválasztást. Scholz álláspontja nem csak képtelenség, de célt téveszt.

Az ukrajnai konfliktusnak valószínűleg akkor lesz vége, amikor az ukrán hadsereg úgy dönt, hogy nem tud tovább harcolni. Akkor a hadsereg megtagadja a Kijevből érkező parancsokat, vagy pedig megpróbálja leváltani a kijevi vezetőket. Már van példa arra, hogy egységek megtagadják a parancsokat, sőt egy szakasz meg is adta magát azzal a feltétellel, hogy ezek az ukrán katonák nem vesznek részt semmilyen cserében Ukrajnával, mivel tudják, hogy vagy börtönbe kerülnek, vagy újra a fronton használják őket, ami a biztos halált jelenti.

Ukrajna gyorsan eléri azt a pontot, amikor az ukrán hadseregnek, vagy az embereknek, vagy mindkettőnek el kell döntenie, hogy a háborúban való maradás az ország nemzeti érdeke, vagy egyáltalán, hogy reménykedhetnek-e a túlélésben, ha tovább harcolnak.

Európa vezetői egy szinten tudják, hová tart ez az egész Ukrajnában, de nem akarnak őszinték lenni sem a saját népükkel, sem önmagukkal szemben. Ezért megduplázzák egy elveszett háború támogatását.






VIDEÓ, amely arra utal, hogy Ukrajna esetleg Thermobar robbanóanyagot használ a drónjaiban.


Ez egy orosz BMP, amely egy ukrán pozíciót támadott, és elütötte egy FPV drón. A robbanás mérete azt mutatja, hogy valami mást használnak.


- Ez az eredeti szöveg, de gyanús.
- Nekem ismerősnek tűnik a video, (gyűjtők figyelem) ez nem kapor tank és muszka drón?
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 903
27 638
113
https://www.anti-spiegel.ru/2024/da...inischen-geheimdienstes-ist-auch-hier-online/

Videó német nyelven
Interjú Vaszilij Proszorovval


2014-18 között kettős ügynök volt. 1999Től dolgozott az SZBUnál, külszolgálaton, szervezett bűnözés, drog- és fegyverkereskedelem volt a szakterülete. 2014 után az ATO*hoz került, 5 szolgálati úton vett részt az ATO zónában, utoljára 2017ben, az ATO parancsnokhelyetteseként. A parancsnok Szirszkij volt. 2014 július-augusztusban Maariupolban volt egy bevetési csapat vezetőjeként. A helyi rendőrség kijevellenes volt, az ATOban pedig nem a katonaság vett részt, hanem az Azov, Dnyepr (Dnyipro?), Sahtyorszk önkéntes zászlóaljak. A kettő persze akadályozta egymást, a kormányerők nem bíztak meg a helyi rendőrségben. A 2014es mariupoli csatáról beszélnek. A csata után a fogva tartottak megdolgozását írja le, illetve h a rabokat a reptéren egy nem üzemelő étterem átalakított hűtőkamráiban őrizték, amit „könyvtár”-nak hívtak. Waterboarding, amit állítólag izraeli titokzatos szolgák tanítottak az azovosoknak. Alternatív történelem, Jézus is ukrán volt, hiszen Galilea Gallícia ókori átirata.

Arról beszél, h továbbadják a nyugati fegyvereket, akár iszlamista terrorcsoportoknak is. Ukrajna → Idlib → Libanon. Megemlítenek egy krími tatár gyökerű terrorista csoportot is (ami egyébként Németországban is terrorszervezetként van nyilvántartva).
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 093
83 498
113
Európa vereséggel néz szembe Ukrajnában
Stephen Bryen - Weapons and Strategy - Mar 21, 2024

Európa vereséggel néz szembe Ukrajnában, de az európai politikák oldalaznak. Úgy tűnik, hogy Európa megközelítése az ukrajnai kérdésben nem tükrözi a terepen tapasztalható növekvő valóságot. Az Oroszország megbüntetésére és az Ukrajnába küldött csapatok támogatására irányuló növekvő erőfeszítések kontraproduktívnak tűnnek.

Jó példa erre Németország. Németország továbbra is támogatni fogja Ukrajnát, és tovább fogja erőltetni Oroszország-ellenes programját, és Scholz már nem Vlagyimir Putyin orosz elnökként fog beszélni az orosz vezetőről, hanem csak a vezetéknevén, Putyin néven fogja emlegetni. Németország nem fog Taurus rakétákat küldeni Ukrajnába , ahol azokat Moszkva megtámadására fogják használni, mert Oroszország mindent tud a tervükről, és az oroszok közölték Scholz-cal, hogy megtorolják, ha elküldi őket. Hogy Oroszország pontosan hogyan fog visszavágni, azt Scholz fantáziájára bízzák.


Scholz viselkedése nem különbözik más európai vezetőkétől (Magyarország kivételével) és a szuperkormányzati EU viselkedésétől. Mindannyian megértették már, hogy az oroszok győznek Ukrajnában, és apránként Ukrajna összeomlik.

Ezért próbál Macron olyan keményen koalíciót létrehozni, hogy NATO-országok csapatait küldjék Ukrajnába. Legalábbis eddig a kollégái meghallgatják, de visszafogják magukat. Nem meglepő, hogy nem támogatják az európai csapatok Ukrajnába küldését.

Műveleti szempontból nem lenne egyszerű NATO-csapatokat Ukrajnába vezényelni (a már ott lévő csapatokon túl). Bár talán képesek lennének néhány csapatot Nyugat-Ukrajnába küldeni, ahol nincsenek harcok, tudják, hogy az oroszok nagy hatótávolságú rakétáikkal és légierejükkel megsemmisítenék őket. Az európaiaknak kevés a bevethető légvédelem, és ha több ilyet helyeznének át, hogy megvédjék az Ukrajnába bevetett csapataikat, akkor otthon meztelenek lennének. Valójában már most is példátlan mértékben merítették ki légvédelmüket Ukrajna támogatására.

A legtöbb európai hadsereg létszámhiányos és alulfinanszírozott. Az európai szárazföldi hadseregek kicsik és tapasztalatlanok a harcban. Afganisztánban, Irakban vagy a Száhel-övezetben harcolni nem ugyanaz, mint egy modern, jól felszerelt és a nagyszabású hadviselésben tapasztalt orosz hadsereggel.

Figyelemre méltó, hogy az oroszok legyőzésére irányuló minden nyugati terv kudarcot vallott. Túl kell tekinteni a kölcsönös vádaskodáson, és meg kell érteni, hogy a "terv" egy fantázia volt. Ha az ukrán offenzíva a nyugati hardver túlsúlyát használta, kivételes taktikai hírszerzéssel, több ezer drónnal és végtelen lőszerrel rendelkezett, és mégis kudarcot vallott, akkor a jövő borús. A Pentagon kiszivárgott jelentése, amely 7 ukrán áldozatot mutatott ki minden egyes oroszra (vagy még rosszabbat), a kézírás a falon.

A franciák értik a számtant, de Macron "terve" még rosszabb, mint az amerikai védelmi minisztérium által kitalált.

Macron arra utal, hogy 20 ezer francia katonát küldene Odesszába. Mit csinálnának ott? Az oroszok is gondolkodnak Odesszán, és talán csábító lehet számukra az ötlet, hogy két legyet üssenek egy csapásra. Dimitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács jelenlegi elnökhelyettese, volt orosz elnök február 22-én azt mondta: "Régóta vágytunk az Orosz Föderációhoz tartozó Odesszára, a város történelme, az ott élő emberek és az általuk beszélt nyelv miatt. Ez a mi orosz városunk". A francia csapatok Odesszában nem szolgálnának más katonai célt, mint hogy az oroszokat a város megtámadására ösztönözzék.

Az oroszok katonailag nem indultak jó formában az ukrajnai háborúba. Sok taktikai hibát követtek el. Ez azonban megváltozott, mivel az orosz hadsereg megkeményedett, és a hadvezetés - az orosz haditengerészet kivételével - minden szinten sokkal jobb lett. Az orosz ipar egyre több és jobb fegyvert gyárt, és lekörözi az egész nyugatot, beleértve az Egyesült Államokat is. Miközben Európa és az USA aktívan próbálja javítani a védelmi gyártást, még az ukrajnai háborúban megsemmisült fegyverek pótlása is évekbe fog telni.

Ma Európát az Oroszországtól való félelem fogja el. Ez a félelem nem teljesen alaptalan. Marine Le Pen, aki a francia Képviselőházban a Nemzeti Összefogás frakcióvezetője, március 20-án a BFM-TV-nek (Párizs) adott interjújában azt mondta, hogy Oroszország valószínűleg nem támadja meg Európát, mert nincs elég nagy hadserege a feladathoz. Értékelését azonban nem osztják a Franciaországban, Németországban, Nagy-Britanniában vagy Lengyelországban hatalmon lévők, bármennyire is bátor szavakat mondanak hazai közönségüknek. Félnek attól, hogy mi lesz, ha Ukrajna vereséget szenved.

"Van valami, amit nem ismerek el Emmanuel Macron viselkedésében, ez pedig az, hogy politikát játszik a háborúval. Emmanuel Macron csapdát próbál állítani ellenfeleinek azon elv szerint, amely abból áll, hogy azt mondja: "Vagy Macron-párti vagy, és ha nem vagy Macron-párti, akkor Putyin pártján állsz." Nem játszhatunk sem háborúval, sem békével. -Marine Le Pen

Szokatlan, hogy Európa hogyan reagál a növekvő félelemre. Ahelyett, hogy megpróbálná megtalálni a módját annak, hogyan lehetne megelőzni az ukrajnai katasztrófát, Európa megduplázza az Oroszország "megbüntetésére" irányuló erőfeszítéseit, újabb szankciókat vezet be, és felkészül arra, hogy a már lefoglalt orosz vagyontárgyakat átadja Kijevnek. Úgy tűnik, az európaiak nem veszik észre, vagy nem is érdekli őket, hogy Moszkvában hogyan fogják megítélni tetteiket.

Objektíven nézve Európa nem sokat tehet, hogy megmentse Ukrajnát a vereségtől. Sokat emlegetik Ukrajna lőszerhiányát, ami valós, de keveset beszélnek arról, hogy nincs oda szállítható lőszer.

Ukrajna igazi problémája a munkaerő. Elfogytak a szolgálatra hajlandó emberek, és az ukrán hadsereg morálja kezd megroppanni. Az összeomlásnak ezek a növekvő megnyilvánulásai mindenképpen politikai változást fognak eredményezni Kijevben.

A szétesés egy része a furcsa ukrán katonai taktikákban tükröződik, amelyek az öngyilkosság vagy az ostobaság határát súrolják. Az emberpazarlás a Krinki elleni értelmetlen támadásokra az öngyilkos küldetés példája, akárcsak az Avdejevka megtartására tett kísérlet, amely súlyos veszteségeket eredményezett.

A Belgorod körüli orosz terület elleni legutóbbi támadások szintén öngyilkos küldetéseknek minősülnek, amelyek magas áldozatokkal jártak. Ukrajna nyilvánvaló érdeke, hogy Belgorod közelében, a Belgorod-22 nevű létesítményben orosz nukleáris fegyvereket foglaljon el, valamint a Kurcsatov atomerőmű elleni rakéta- és dróntámadás a kijevi kormány vakmerő politikáját jelzi. Ezt teszi az ember, ha látja, hogy csapdába került.

Scholz azt mondja, nem fogadja el a Putyin által diktált békét Ukrajnában. Ez nagyjából annak felel meg, mintha Scholz azt mondaná, hogy nem hagyja, hogy Trump megnyerje az amerikai elnökválasztást. Scholz álláspontja nem csak képtelenség, de célt téveszt.

Az ukrajnai konfliktusnak valószínűleg akkor lesz vége, amikor az ukrán hadsereg úgy dönt, hogy nem tud tovább harcolni. Akkor a hadsereg megtagadja a Kijevből érkező parancsokat, vagy pedig megpróbálja leváltani a kijevi vezetőket. Már van példa arra, hogy egységek megtagadják a parancsokat, sőt egy szakasz meg is adta magát azzal a feltétellel, hogy ezek az ukrán katonák nem vesznek részt semmilyen cserében Ukrajnával, mivel tudják, hogy vagy börtönbe kerülnek, vagy újra a fronton használják őket, ami a biztos halált jelenti.

Ukrajna gyorsan eléri azt a pontot, amikor az ukrán hadseregnek, vagy az embereknek, vagy mindkettőnek el kell döntenie, hogy a háborúban való maradás az ország nemzeti érdeke, vagy egyáltalán, hogy reménykedhetnek-e a túlélésben, ha tovább harcolnak.

Európa vezetői egy szinten tudják, hová tart ez az egész Ukrajnában, de nem akarnak őszinték lenni sem a saját népükkel, sem önmagukkal szemben. Ezért megduplázzák egy elveszett háború támogatását.






VIDEÓ, amely arra utal, hogy Ukrajna esetleg Thermobar robbanóanyagot használ a drónjaiban.


Ez egy orosz BMP, amely egy ukrán pozíciót támadott, és elütötte egy FPV drón. A robbanás mérete azt mutatja, hogy valami mást használnak.


- Ez az eredeti szöveg, de gyanús.
- Nekem ismerősnek tűnik a video, (gyűjtők figyelem) ez nem kapor tank és muszka drón?
Kizártnak tartom, hogy pont most lenne ilyenje a legatyásodott Ukrajnának. Olyan ez, mint az UR-77nél volt: ukránnak mondták, tette a dolgát, de kiderült, hogy orosz, csak átcimkézték a videót.
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 489
24 144
113
Ez elég rémisztően néz ki. Ezekre a FAB-3000-esekre is tesznek szárnyakat meg műholdas egységet?
Igen, jó pár hónapos hír, hogy folytak a tesztek ezeknek a monstrumoknak is az "okosítására", 1500-as szériával sokat tököltek mert gond volt -ha jól emlékszem- a tömeg miatt a ráapplikált szerkezet irányításával és siklási jellemzőivel, idővel szépen lassan arról is elkezdtek videók érkezni.
Gondolom, hogy ha beindult ezeknek a tömeggyártása, akkor ehhez is már a tesztek végfázisában van a dolog.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 964
66 061
113
A szlovákoknak épp időben jött meg az eszük.

Nagyon szőke ukrán képviselő.


Ukrajna kínai és francia nyomásra megszunteti a háborús szponzorok listáját amire az OTP-t is felirtak.

A harkovi ukrán harckocsi gyárat raketaztak meg az oroszok, valamint egy nyikolajevi katonai berendezéseket javító üzemet. Harkovban 15 robbanás, jelenleg áram nyet, víz nyet.
De kapott Vinnyica, Hmelnyickij, Dnyipro,Kijev, Ogyessza.

Zelenszkij és Szandu tamadasat Transznyisztra ellen ilyen reakciok követik.
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 234
61 552
113
FAB-3000 sorozatgyártása
DF-LQBKDgRA.jpg

G_jm3NaczHw.jpg

fyPCfweEJQU.jpg
Egy ekkora kaliberű bombánál - nyolcvanas évekbeli afganisztáni tapasztalat - hatékonyabb valamiféle magassági gyújtót alkalmazni, ha nem akarják, hogy a robbanás energiájának nagyobb hányada kizárólag a földfelszin alatt dolgozzon. Persze, ha csak nem ez a kimondott cél. A kivonuláskor a mudzsahedek sziklabarlangjait jószerivel belülről verte szét, de korábban, nagy kiterjedésű, felszíni célok ellen nem volt hatásos, mert csak egy mély krátert fúrt a földbe és így a maradék energia is jobbára az ég felé tört fel, aránylag kisebb lökéshullámmal.

Hasonló volt a helyzet a FAB-9000M54-essel is, amit viszont nem csak a szovjetek és nem csak Afganisztánban, hanem az irakiak Irán ellen is bevetettek. A Városok Háborúja nevű szakaszában a háborúnak az iraki légierő szuperszonikus hajító bombázással támadta a teheráni lakótelepeket, nos arra még a FAB-9000-es "jó" volt.
De amikorra kifogyott a szovjet eredetű bombakészlet és a szovjetek nem akartak Iraknak FAB-9000-es eladni se, akkor Nassir-9 típusjellel az irakiak maguk kezdték el gyártani a bombát, viszont angol gyártmányú, barometrikus gyújtóval szerelték fel. Így célponttól függően robbant fel a bombatest vagy a földben, vagy még afelett.
Volt, amikor egy egész iráni Forradalmi Gárda partaszállást hazavágtak a 8-10 méteren a fejük felett felrobbanó 9 tonnással.

Ezek után meg képzeljük el, hogy mi lenne, ha a FAB-3000-esből is csinálna az orosz egy ODAB-ot...
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 568
113
Oroszok lecsaptak a Cserkasziba és más városokban telepített NATO-erőkre

Könyörtelen légi és rakétabombázás
Több száz robbanás történik Ukrajna minden nagyobb városában

Az oroszok könyörtelen légi és rakétabombázásokkal sújtják a Cserkasziban és más városokban telepített NATO-erőket.
Az ukránok azonban nem hajlandók felfedni a találatot ért célpontok természetét és azt, hogy vannak-e áldozatok, és mennyi köztük NATO-katonai személyzet.

Több tucat robbanás történik Kijevben és környékén, valamint Zsitomir, Vinnica, Hmelnickij, Ternopil, Ivano-Franskiv, Cserkaszi, Kirovograd, Harkov, Zaporizsja és Dnyipropetrovszk városokban.

Három további MIG-31K sugárhajtásról számoltak be, hogy rövidesen felszállt, miközben a Kinzzal szuperszonikus rakéták korábban katonai létesítményeket értek el Vinnicában, Hmelnickijben, Cserkasziban, ahova a NATO-csapatokat először telepítették, valamint Zaporozsjéban és Harkovban.

Ukrajna katonai infrastruktúrája most először szenvedett ilyen hatalmas károkat.

Az összes csapás rendkívül fontos célpontokra irányult. Csak Harkovban 20 célpontot találtak el.

E támadások következtében Harkov városa víz- és áramellátás nélkül maradt.


A kiadvány szerint a csapásokat támadó drónokkal, valamint földi és légi indító cirkáló és ballisztikus rakétákkal hajtották végre hajnali 4 órakor. Harkov polgármestere, Igor Terehov 15 robbanásról számolt be városszerte, amelyek súlyos vízellátási problémákhoz vezettek a szivattyúállomások áramkimaradása miatt. Terehov szerint ezzel kapcsolatban az elektromos közlekedés a városban nem járhat majd, a szállítást buszokkal végzik majd az áramszünetekre biztosított séma szerint. Ezeket az adatokat Cargrad is szolgáltatja.

Robbanás Ukrajna legnagyobb erőművében – megsérült a Dnyeper vízierőmű (DnyeproHPP)


Az Ukrajna területét ért hatalmas támadása következtében jelentős katonai és kritikus infrastrukturális létesítményeket ért orosz csapás.

A helyi média arról számolt be, hogy robbanások hangjai hallatszottak Harkovban, Kropivnyickijben, Krivoj Rogban, Hmelnyickijben, Ivano-Frankivszkban, Kijevben és más városokban.

A megsérült létesítmények között volt a Dnyeper vízierőmű (DnyeproHPP), az éjszaka folyamán kigyulladt a vízerőmű gépháza

A jelentések szerint Nyugat-Ukrajna legnagyobb erőműve, a bursztyini hőerőmű (CHP)is leállt,

A kritikus infrastruktúrát ért mai csapások az utóbbi idők legnagyobb csapásai az ukrán energiaszektorban - mondta German Galuscsenko ukrán energiaügyi miniszter.

Szergej Lebegyev, az oroszbarát földalatti szervezet képviselője által közölt információk szerint az orosz hadsereg rakétatámadást hajtott végre az ukrán hadiipar egyik kulcsfontosságú létesítménye, a „Zorja-Mashprojekt" gépgyártó üzem ellen Nikolajevben. Pontos találatot jelentettek, amely erős detonációt okozott az üzem területén.

A támadás következménye nemcsak az üzem termelő létesítményeinek fizikai károsodása volt, hanem a város feletti erős égésszag is, ami az incidens mértékére utal. A "Zorja-Mashproekt" gépgyártó Ukrajna egyik vezető mérnöki termékgyártójaként ismert, beleértve a védelmi ipar igényeit is.