[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 978
82 863
113
Oroszok lecsaptak a Cserkasziba és más városokban telepített NATO-erőkre

Könyörtelen légi és rakétabombázás
Több száz robbanás történik Ukrajna minden nagyobb városában

Az oroszok könyörtelen légi és rakétabombázásokkal sújtják a Cserkasziban és más városokban telepített NATO-erőket.
Az ukránok azonban nem hajlandók felfedni a találatot ért célpontok természetét és azt, hogy vannak-e áldozatok, és mennyi köztük NATO-katonai személyzet.

Több tucat robbanás történik Kijevben és környékén, valamint Zsitomir, Vinnica, Hmelnickij, Ternopil, Ivano-Franskiv, Cserkaszi, Kirovograd, Harkov, Zaporizsja és Dnyipropetrovszk városokban.

Három további MIG-31K sugárhajtásról számoltak be, hogy rövidesen felszállt, miközben a Kinzzal szuperszonikus rakéták korábban katonai létesítményeket értek el Vinnicában, Hmelnickijben, Cserkasziban, ahova a NATO-csapatokat először telepítették, valamint Zaporozsjéban és Harkovban.

Ukrajna katonai infrastruktúrája most először szenvedett ilyen hatalmas károkat.

Az összes csapás rendkívül fontos célpontokra irányult. Csak Harkovban 20 célpontot találtak el.

E támadások következtében Harkov városa víz- és áramellátás nélkül maradt.


A kiadvány szerint a csapásokat támadó drónokkal, valamint földi és légi indító cirkáló és ballisztikus rakétákkal hajtották végre hajnali 4 órakor. Harkov polgármestere, Igor Terehov 15 robbanásról számolt be városszerte, amelyek súlyos vízellátási problémákhoz vezettek a szivattyúállomások áramkimaradása miatt. Terehov szerint ezzel kapcsolatban az elektromos közlekedés a városban nem járhat majd, a szállítást buszokkal végzik majd az áramszünetekre biztosított séma szerint. Ezeket az adatokat Cargrad is szolgáltatja.

Robbanás Ukrajna legnagyobb erőművében – megsérült a Dnyeper vízierőmű (DnyeproHPP)


Az Ukrajna területét ért hatalmas támadása következtében jelentős katonai és kritikus infrastrukturális létesítményeket ért orosz csapás.

A helyi média arról számolt be, hogy robbanások hangjai hallatszottak Harkovban, Kropivnyickijben, Krivoj Rogban, Hmelnyickijben, Ivano-Frankivszkban, Kijevben és más városokban.

A megsérült létesítmények között volt a Dnyeper vízierőmű (DnyeproHPP), az éjszaka folyamán kigyulladt a vízerőmű gépháza

A jelentések szerint Nyugat-Ukrajna legnagyobb erőműve, a bursztyini hőerőmű (CHP)is leállt,

A kritikus infrastruktúrát ért mai csapások az utóbbi idők legnagyobb csapásai az ukrán energiaszektorban - mondta German Galuscsenko ukrán energiaügyi miniszter.

Szergej Lebegyev, az oroszbarát földalatti szervezet képviselője által közölt információk szerint az orosz hadsereg rakétatámadást hajtott végre az ukrán hadiipar egyik kulcsfontosságú létesítménye, a „Zorja-Mashprojekt" gépgyártó üzem ellen Nikolajevben. Pontos találatot jelentettek, amely erős detonációt okozott az üzem területén.

A támadás következménye nemcsak az üzem termelő létesítményeinek fizikai károsodása volt, hanem a város feletti erős égésszag is, ami az incidens mértékére utal. A "Zorja-Mashproekt" gépgyártó Ukrajna egyik vezető mérnöki termékgyártójaként ismert, beleértve a védelmi ipar igényeit is.
Erről írtam tegnap, hogy Putyin is irányt váltott. Mondjuk baxott idegesítő is volt, hogy terrorista nácikkal is kesztyűs kézzel bánt. Végre vége a tökörészésnek, nagyon helyesen! Épp ideje volt!
 

Busho3301

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2021. április 26.
2 357
9 954
113
Kizártnak tartom, hogy pont most lenne ilyenje a legatyásodott Ukrajnának. Olyan ez, mint az UR-77nél volt: ukránnak mondták, tette a dolgát, de kiderült, hogy orosz, csak átcimkézték a videót.
Mi nincs nekik, termobárikus RPG fej??? Az UR-77 sem egy különleges valami, egy egyszerű műszaki jármű.
Túltoljátok már...
(amúgy mivel eldobta a tornyát valószínűleg azonnali lőszerrobbanás történt, ahhoz kumulatív vagy ürőtányéros kell)
 

Anti

Well-Known Member
2018. december 29.
4 888
12 430
113

A hulye riporter hogy Franciaorszag atomhatalom. Akkor ennyi erovel a nyugati orszagok se kuldhetnenek zsoldosokat mert az ororszok is atomhatalom. Ez meg mar milyen erveles. :D



Hagyd abba az orosz finomítók elleni támadásokat, az USA szorongatja Ukrajnát



Egy személy azt mondta az FT-nek, hogy a Fehér Házat egyre jobban frusztrálják az ukrán drónok "szemtelen támadásai", amelyek rendszeresen sújtják a nyugat-oroszországi olajfinomítókat, terminálokat, raktárakat és tároló létesítményeket, károsítva ezzel termelési kapacitását. A háború, a nyugati szankciók és az ukrán támadások ellenére Oroszország még mindig az egyik legfontosabb olajexportőr.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 506
113
Egy video azt a pillanatot örökíti meg, amikor orosz rakétavetők csapnak le a visszavonuló ukrán erőkre.

A visszavonuló AFU egységek az egyik erdőzónában foglaltak állást Avgyejevka irányában.
Miután megtalálták őket, továbbították az ellenséges erők koncentrációjának koordinátáit:


"Ukrajna nagyon gyorsan bukhat"


E. Macron francia elnök félelemmel fejezte ki abbéli meggyőződését, hogy hamarosan Ukrajna bukása várható – írja a Politico európai kiadása forrásaira hivatkozva.
A lap értesülései szerint szerdán E. Macron politikai rendezvényt tartott az Elysee-palotában, ahol egyebek mellett a közelgő európai parlamenti választásokról is szó esett.
"Ukrajna nagyon gyorsan bukhat" - mondta Macron az eseményen egy privát megbeszélésen - mondta egy tüntetés résztvevője a Politico-nak.

Macron arra figyelmeztet, hogy Ukrajna gyorsan bukhat, ha megszakadnak a vonalak.
Nem téved.

Ez a grafika a frontvonalak alakulását mutatja az első világháború alatt
A vonalak gyakran hosszú ideig statikusak, egészen a hirtelen áttörésig.


További fegyvereket kell küldenünk Ukrajnába


Ezzel összefüggésben Macron hangsúlyozta az Ukrajna katonai segítségnyújtásának fontosságát, mert ahogy a francia elnök is rámutatott, ha az ukránok vonalai megszakadnak, akkor Ukrajna összeomlása bármikor bekövetkezhet.

A nyilatkozat egy brit javaslat után született, amely szerint a NATO-nak biztonságos zónát kellene létrehoznia Kijevben, hogy az ukrán katonák felszabadítsák a frontvonalat, mert az oroszok valami nagyot terveznek a National Defense magazin szerint.
„A megnövekedett mobilitás tényezőjét felhasználva az Egyesült Királyság azt javasolja, hogy 2024 májusáig készítsenek fel nagy, rendkívül rugalmas NATO-erőket Románia és Lengyelország határ menti területeiről, hogy belépjenek Ukrajnába, hogy a megszállt helyeken belül ütközőzónát hozzon létre, beleértve a fehérorosz határt is.
Nagy-Britannia szerint az ukrán fegyveres erők felszabadított erőit a harci zónába küldik, ami aláássa Oroszország támadóképességét, és tárgyalásra kényszeríti” – írja a National Defense magazin.
 

MangaMonguz

Well-Known Member
2021. április 14.
999
8 951
93
Ezek olyan nagyok, hogy ugyanaz az UMPK kit nem jó hozzá.
Persze, ez evidens, a kérdés nem ez volt.

Más:
Zelenszkij azon dühöng, hogy Európa nem tud elég lósz@rt küldeni. Ezek szerint Ukrajna a kijevi „forradalom” után úgy állt bele az oroszlakta régiók lövetésébe, hogy eleve nem volt elég saját katonai ereje Oroszország ellen. 2014 után 8 év sem volt elég ahhoz, hogy elég elrettentő erejük legyen. 20 ezer szankció és 200 milliárd dollár támogatás után pedig még mindig hisztizünk…
Ez komoly...
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 846
35 420
113
A Dnyeper Vízerőmű kritikus állapotban van: két közvetlen találat volt - a HPP-1-ben és a HPP-2-ben - mondta az Ukrhydroenergo igazgatója.

Elveszítjük az állomást – tette hozzá

@DDGeopolitics

❗️ Így néz ki most a Dnyeper vízerőmű motorháza .

Ukrzheldor jelentése szerint Harkovban az elektromos vonatokat dízelvontatásra helyezik át. A városi pályaudvar áram nélkül van.

A helyi hatóságok jelentése szerint a Poltava, a Dnyipropetrovszk és a Szumi régiókban áramszüneteket vezetnek be.

Odesszában a térség számos energetikai létesítményében károkat jelentettek be, 50 ezer előfizető maradt áram nélkül, és „stabilizációs kimaradások” jelentkeztek.

@opersvodki

⚡️⚡️
Finnország felgyorsítja az Oroszországgal közös határkerítés építését

Helsinki idén 74 millió eurót különít el erre a célra, és növeli a határszolgálat forrásait is.

kerítés
⚡️⚡️
Ez a kerítés majd tutkóra megálítja a zorosz tankokat!
 

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
4 045
11 969
113
A Dnyeper Vízerőmű kritikus állapotban van: két közvetlen találat volt - a HPP-1-ben és a HPP-2-ben - mondta az Ukrhydroenergo igazgatója.

Elveszítjük az állomást – tette hozzá

@DDGeopolitics

❗️ Így néz ki most a Dnyeper vízerőmű motorháza .

Ukrzheldor jelentése szerint Harkovban az elektromos vonatokat dízelvontatásra helyezik át. A városi pályaudvar áram nélkül van.
Érthetetlen, hogy ezt miért nem a háború első hónapjában lépték meg.
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 471
46 400
113
Hagyd abba az orosz finomítók elleni támadásokat, az USA szorongatja Ukrajnát

Egy személy azt mondta az FT-nek, hogy a Fehér Házat egyre jobban frusztrálják az ukrán drónok "szemtelen támadásai", amelyek rendszeresen sújtják a nyugat-oroszországi olajfinomítókat, terminálokat, raktárakat és tároló létesítményeket, károsítva ezzel termelési kapacitását. A háború, a nyugati szankciók és az ukrán támadások ellenére Oroszország még mindig az egyik legfontosabb olajexportőr.
Ezt már korábban akartam írni @MangaMonguz -nak, hogy Ukrajna drónos támadásai hátterében nagyon nem az van, amit a NAFO-s kollégák próbálnak lelkendezve előadni. Hogy majd ez mennyire megfekteti az orosz hadigépezetet, meg úgy az egész társadalmat. Persze a tömeges dróntámadásokat megpróbálták közvetlenül a választások előttre időzíteni (majd pont ezen fog elbukni Putyin), de hát ehhez azért elég nímandnak kell lenni. Ezek az 1-1 drónos támadások időszakos kieséseket okoznak az érintett finomítók termelésében, nem örökre hintik be sóval a helyüket.
Nagyon szépen mutat a térképen, hogy erre meg arra a létesítményre mérnek csapást, azonban itt nem a teljes létesítmény semmisül meg, hanem csak részleges kiesések lesznek. Gyakran csak egyes tároló tartályok semmisültek meg, de ettől az üzem rövid kiesés után alkalmas lesz további termelésre.
Az oroszoknak is vannak stratégiai tartalékai, amit ilyenkor hideg nyugalommal feloldanak. A vicces az, hogy jelenleg az oroszoknál nincs - tudtommal - olaj termékre export tilalom. Pedig tavaly szeptember végén beszüntették az exportot - 6 hónapos tervezett időtartamra. Aztán 1-2 héten belül ezt a tilalmat fel is oldották.
És nem is tervezik ezt újra bevezetni.
Mielőtt a hadigépezetet érintené ez a probléma, egész biztosan bevezetnének egy export korlátozást, tilalmat, majd pedig a civil szektor felhasználását csökkentenék. Erről jelenleg szó sincs.
Ezzel szemben mi a helyzet? A kőolaj világpiaci ára elkezdett igen gyorsan emelkedni. Pedig ugye elvileg pont hogy csökkenie kellett volna. Hiszen ha nincs finomítói kapacitás, akkor a piac elkezd fuldokolni a nyers olajban. Ehhez képest meg...
SZóval tessék elkezdeni azon gondolkodni, hogy itt megint egy piaci manipulációt lehet felfedezni.

Ezzel szemben hol lehet választásokat elbukni egy növekvő nyersolaj, és üzemanyag árral? Igen-igen. Az USA-ban.
Mi lesz idén ősszel Amerikában?
A kérdés az, hogy ki volt az aki ezt a ragyogó ötletet kitalálta?
Több opció is van:
1. Az ukrán vezetők saját szakállra garázdálkodnak. Vettek egy halom olajipari vállalati részvényt, aztán majd 1-2 hónapon belül kaszálnak.
2. Az ukránok sajaát szakállra ostobák
3. Az ukránok saját szakállra túl okosak. Mivel, kitől nem kaptak még mindig pénzt? Igen-igen az USA beintett nekik. Tessék elgondolkozni a ""bosszú" kifejezésen
4. valaki más súg/fizet nekik azért, hogy ez a taktika menjen. Akár 3rd party ország, akár amerikai, arab, stb olajcégek. Mert ezen itt valakik megint véresre keresik magukat....
5. az alusipkás lehetőség: a deep state cégei kezdték el besöpörni a zsetonokat - látva a fronton kialakult helyzetet - és a földeken elbukott pénzeket próbálják kompenzálni egy ilyen húzással.

Megint ki sz0pik mindezzel:
  • A CH importfüggő országok.
  • Az ukrán nép
  • Meg úgy általában mindenki, akinek nincs nyersolaj, vagy olajtársasági részvénye.
  • ...meg úgy egész Európa, en bloc.

A kérdés az, hogy mikorra sikerül leállítani az amerikai kormányzatnak ezt a taktikát. Akár így, akár úgy. Sajnos az európai ostobáknak nem hinném, hogy sikerül összeadni 2+2-t.
 

Busho3301

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2021. április 26.
2 357
9 954
113
Ezt már korábban akartam írni @MangaMonguz -nak, hogy Ukrajna drónos támadásai hátterében nagyon nem az van, amit a NAFO-s kollégák próbálnak lelkendezve előadni. Hogy majd ez mennyire megfekteti az orosz hadigépezetet, meg úgy az egész társadalmat. Persze a tömeges dróntámadásokat megpróbálták közvetlenül a választások előttre időzíteni (majd pont ezen fog elbukni Putyin), de hát ehhez azért elég nímandnak kell lenni. Ezek az 1-1 drónos támadások időszakos kieséseket okoznak az érintett finomítók termelésében, nem örökre hintik be sóval a helyüket.
Nagyon szépen mutat a térképen, hogy erre meg arra a létesítményre mérnek csapást, azonban itt nem a teljes létesítmény semmisül meg, hanem csak részleges kiesések lesznek. Gyakran csak egyes tároló tartályok semmisültek meg, de ettől az üzem rövid kiesés után alkalmas lesz további termelésre.
Az oroszoknak is vannak stratégiai tartalékai, amit ilyenkor hideg nyugalommal feloldanak. A vicces az, hogy jelenleg az oroszoknál nincs - tudtommal - olaj termékre export tilalom. Pedig tavaly szeptember végén beszüntették az exportot - 6 hónapos tervezett időtartamra. Aztán 1-2 héten belül ezt a tilalmat fel is oldották.
És nem is tervezik ezt újra bevezetni.
Mielőtt a hadigépezetet érintené ez a probléma, egész biztosan bevezetnének egy export korlátozást, tilalmat, majd pedig a civil szektor felhasználását csökkentenék. Erről jelenleg szó sincs.
Ezzel szemben mi a helyzet? A kőolaj világpiaci ára elkezdett igen gyorsan emelkedni. Pedig ugye elvileg pont hogy csökkenie kellett volna. Hiszen ha nincs finomítói kapacitás, akkor a piac elkezd fuldokolni a nyers olajban. Ehhez képest meg...
SZóval tessék elkezdeni azon gondolkodni, hogy itt megint egy piaci manipulációt lehet felfedezni.

Ezzel szemben hol lehet választásokat elbukni egy növekvő nyersolaj, és üzemanyag árral? Igen-igen. Az USA-ban.
Mi lesz idén ősszel Amerikában?
A kérdés az, hogy ki volt az aki ezt a ragyogó ötletet kitalálta?
Több opció is van:
1. Az ukrán vezetők saját szakállra garázdálkodnak. Vettek egy halom olajipari vállalati részvényt, aztán majd 1-2 hónapon belül kaszálnak.
2. Az ukránok sajaát szakállra ostobák
3. Az ukránok saját szakállra túl okosak. Mivel, kitől nem kaptak még mindig pénzt? Igen-igen az USA beintett nekik. Tessék elgondolkozni a ""bosszú" kifejezésen
4. valaki más súg/fizet nekik azért, hogy ez a taktika menjen. Akár 3rd party ország, akár amerikai, arab, stb olajcégek. Mert ezen itt valakik megint véresre keresik magukat....
5. az alusipkás lehetőség: a deep state cégei kezdték el besöpörni a zsetonokat - látva a fronton kialakult helyzetet - és a földeken elbukott pénzeket próbálják kompenzálni egy ilyen húzással.

Megint ki sz0pik mindezzel:
  • A CH importfüggő országok.
  • Az ukrán nép
  • Meg úgy általában mindenki, akinek nincs nyersolaj, vagy olajtársasági részvénye.
  • ...meg úgy egész Európa, en bloc.

A kérdés az, hogy mikorra sikerül leállítani az amerikai kormányzatnak ezt a taktikát. Akár így, akár úgy. Sajnos az európai ostobáknak nem hinném, hogy sikerül összeadni 2+2-t.
Mitől lehetünk abban biztosak, hogy az amerikai választások eredménye befolyásolja azt a geopolitikai célkitűzést ami az ukránok mögé állította a Nyugatot?
Miért nem jöhet szóba az, hogy az ukrán haderő vagy annak elemei képesek önállóan dróntámadásokat intézni az ellenséges logisztika elemei ellen? Hosszú ideje csinálják, most éppen a közelebbi finomítókat kezdték el kiszedni az orosz logisztikai útvonalak megnyújtása érdekében. Nem valószínű, hogy az olajipari részvények árfolyama jobban érintené őket annál, hogy van-e az ellennek üzemanyaga, vagy általában véve mennyire gördülékeny a logisztikája.
Több helyen zajlanak a nemzetközi olajszállítást befolyásoló események, biztos, hogy kifejezetten az ukrán drónozás mozgatta (ha mozgatta/ja, nem néztem) az árfolyamokat?
A finomítók új berendezései nem két nap alatt készülnek, minimum pár hónapra kiesik egy jó ütéssel, úh. még lemehet a nyersolaj ára ha követem a fenti logikát. Addig meg valaki keres.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 978
82 863
113
Ilyen jó felvétel nem sok készült eddig becsapódás előtt egy CM-ről.
Várj, de nem lelőttek mindent és még annál is többet? :D
Jó, tudom, "túltolom" ...

Egyébként ettől a nagy félelem az USAban:

Hány finomítója van a ruszkiknak? 30+?

Egyébként kitört a háború:
GJQ8W2LWQAA75Qz


 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 913
16 837
113
Na ezt is megérhették a NAFOS kollégák. Amit hiánoyltak, a különleges hadművelet átalakul háborúvá. Most már lehet tapsikolni. :(

 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 535
45 022
113
Na ezt is megérhették a NAFOS kollégák. Amit hiánoyltak, a különleges hadművelet átalakul háborúvá. Most már lehet tapsikolni. :(

Fasz kivan, ezt kellett volna valahogy elkerüljük itt Európában :( !

Megint be fogunk szopódni, attól tartok. Tényleg már csak azt kívánom, hogy ha elindul a szarvihar, annak is fröccsenjen már a szájába/szemébe belőle, aki gerjesztette!!!
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 800
14 361
113
Persze, ez evidens, a kérdés nem ez volt.

Más:
Zelenszkij azon dühöng, hogy Európa nem tud elég lósz@rt küldeni. Ezek szerint Ukrajna a kijevi „forradalom” után úgy állt bele az oroszlakta régiók lövetésébe, hogy eleve nem volt elég saját katonai ereje Oroszország ellen. 2014 után 8 év sem volt elég ahhoz, hogy elég elrettentő erejük legyen. 20 ezer szankció és 200 milliárd dollár támogatás után pedig még mindig hisztizünk…
Ez komoly...
Zseli sikeresen befejezte az orosz nyelvű média tanulmányait és gyakorlatait. Az általa az ukrán médiában bemutatott művei után ne csodálkozzunk, hogy egy jól képzett, és kiválasztott F.O.S médiás politikus-bohócként bármit el tud játszani amit a kottája előír, a világot jelentő deszkákon. Ha hisztit - akkor hiszti, bár a kis Grétától még leckéket vehetne ebben a témában.

Az Unió EU-s csapatok beküldésén kívül még a haditermelésének hírtelen felfuttatásában is támogatja az ukrajnai, külföldi befektetését. Ez a kapcsolódó iparágakkal infrastruktúrákkal további 1,5 milliárd Euró terhet jelent a költségvetés által - a polgárokra rápakolva. Lehet hogy Zseli hisztije kellett a kijött, és nyilvános határozathoz, lehet olvasgatni:


Magyarország is benne van, mert mi is beleléptünk..
Ha így haladunk (nem előre egy megoldáshoz) akkor hamarosan olyan békeharc lesz, hogy belerokkanunk..
(A kemény, békeharc az átkosban fogalom volt)

Ha a narratíva változott, a két éves gyakorlatozás után elindultunk a II Vh folytatása vagy a III Vh indítása felé? a kettő között csak az a különbség, hogy a II Vh Európában még atomfegyver mentesen ért véget..

Megint ki sz0pik mindezzel:
  • A CH importfüggő országok.
  • Az ukrán nép
  • Meg úgy általában mindenki, akinek nincs nyersolaj, vagy olajtársasági részvénye.
  • ...meg úgy egész Európa, en bloc.

A kérdés az, hogy mikorra sikerül leállítani az amerikai kormányzatnak ezt a taktikát. Akár így, akár úgy. Sajnos az európai ostobáknak nem hinném, hogy sikerül összeadni 2+2-t.
Európa sem ostoba, mivel nem szuverén (idegen katonaság ül rajta, benne, atommal is) követnie kell a kívűlről megirt narratívát..
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 845
65 542
113
"Felkészülünk az ellenség Dnyeperen túli logisztikájának megsemmisítésére?

Mihail Onufrienko, katonai elemző

▪️ A csapásaink következményei azonnal jelentkeztek: Harkov, Krivoj Rog, Kirovograd és számos kisebb város teljesen vagy részben áram nélkül maradt. A burstyini hőerőművet, Nyugat-Ukrajna legnagyobb erőművét is találat érte: ez látja el főleg Nyugat-Ukrajnát árammal.
Nyugat-Ukrajnába és az Európai Unióba szállít áramot. Ez tehát szintén valutaveszteséget jelent. A Harkiv melletti Zmiyivska TPP-t, a TPP-3-at magában Harkovban érte a csapás. A Ladyzhenskaya TPP-t is eltalálták.

▪️ Először a Dnyeper vízerőművet találtuk el: a gát tetején lévő daru megsemmisült, a zsilipek vezérlése, azaz a vízszint szabályozása, így a víz leeresztése most már lehetetlen, a gépház megsemmisült, és valószínűleg a Dnyeper vízerőmű nagy részében nem fog teljesen vagy részben áramot termelni.

▪️ A Dnyeper vízerőmű felett átívelő hidat több találat érte. Szeretném hinni, hogy ez a felkészülés és a felkészültségünk tesztelése az ellenség Dnyeperen átívelő logisztikájának megsemmisítésére. Ez eléggé reális.

▪️ Ukrajnában a villamos vonatok közlekedése megszakadt, mert a fővonalak áram nélkül maradtak, és ismét dízelmozdonyokat kell használnunk. De ez átmeneti nehézség, amivel már nem először birkóznak meg.

▪️ Az energiaszerkezetet már nagyon régóta nem támadtuk, és ez valószínűleg annak köszönhető, hogy állítólag kiengedtük a látókörünkből, a légvédelmi eszközöket kivonták onnan. Ennek megfelelően a csapások hatékonysága gyakorlatilag 100%-os."

Burstinbol hozzánk is jön áram évtizedek óta. Hát most majd megoldjuk a kiesést napelemmel. :rolleyes:


Kreml: A különleges hadművelet háborúval vált.
Az ukran/Nato terrortamadasok és nyugat háborúba való belépése miatt.
Leginkább ezt a két fő indokot emlegetik.
 

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
1 620
8 914
113