[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 944
27 871
113
Tacheles nr132 németeseknek Thomas Röperrel és Robert Steinnel

Témák: hangulatjelentés Oroszországból és Németországból, a legbefolyásosabb személyiségek forbes lista, Scholz Kínában, hogyan rombolja le az USA a saját világrendjét, közel-keleti helyzet, az isztambuli békefolyamat elszabotálása, ukrán helyzet, mobilizáció, hogyan hazudik a német sajtó, Szerbia, az európai bizottság lopakodó hatalomátvétele, gauguzok.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 566
113
Az orosz hadsereg megsemmisítette az ukrán fegyveres erők lőszerraktárát Odesszánál

Az orosz katonaság lőszerrel talált el egy raktárt Odessza külvárosában – jelentette ezt a Nikolaev földalatti szervezet koordinátora a RIA Novosztyinak .
A hírügynökség beszélgetőtársa szerint a célpont Nerubajszkoje falu környékén volt. Amint arról a TASS korábban beszámolt , az ellenség egy Patriot légvédelmi rakétarendszert is telepített Nerubajszkoje térségében.


Tarackkal semmisítették meg az ukrán fegyveres erők katonáit, akik megpróbáltak beásni a belgorodi határ közelében.

A 152 mm-es Msta-S önjáró tarackok harcoló legénysége megsemmisítette az Ukrán Fegyveres Erők fegyvereseit, akik a Belgorod régió határán próbáltak behatolni.
Az orosz védelmi minisztérium szerint az ellenség koncentrációjáról légi felderítés során szereztek információkat drónok részvételével.
Az ellenség koordinátáiról és erejéről szóló információkat továbbították a tüzérségi legénységnek. A tarack felvette a lővonalat, és precíz csapással megsemmisítette az ukrán fegyveres erők állását.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 871
15 011
113
Teljes anarchia és Mad Max világ.
Bárki szabadon tarthat és viselhet lőfegyvert.
"A hírportál szerint számlálatlan mennyiségben tarthatnak fegyvert az ukrán állampolgárok, közöttük hivatalosan be nem jelentett hadizsákmányként birtokoltakat is."

Hadizsákmány... Majdankodás idején a szélsőségesek által szervezett tüntetők szinte állami hallgatólagos engedéllyel fosztották ki a lembergi laktanyát és fegyverraktárát.
Ha nem így lett volna az örségnek kötelessége lett volna őket sz@rrá lőni. Ezekkel a szerzett fegyverekkel vonultak Majdanra is, a felkelők által végzett lövöldözéseket, rendfenntartók, ellentüntetők meggyilkolását is részben ezekkel követték el. A mai napig nincs tisztázva az ott történt eseményekért felelős személyek kiléte.
Ezt a hajdan majdani "hadizsákmányt" legalizálták most már hivatalosan is. Az elmúlt 10 évben a maffia is ezeket a fegyvereket használta Kárpátalján kitört néhány tűzharcban , egymás közti elszámolási vitákban, vagy országúton utazók megvámolására. Pár évvel ezelőtt Kárpátalján még egy városi rendőrkapitány autóját is megállítottak, vitatkoztak, majd lövöldözés tört ki - a kapitányt súlyos sérüléssel szállították kórházba. Azóta sincs hír arról h ott kik az elkövetők és elfogták-e őket.

Most már a Nyugati életstílus Ukrajna gazdasági és politikai elfoglalása után beszivárog a mindennapi életbe - kész Vadnyugat.

Utcára, közintézményekbe piacra ezután csak golyóállóban.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 034
23 669
113
Ha ezek a stratégiai bombázók most nagyobb számban elkezdenek lepotyogni az nagy arcvesztés lesz. Nem lesznek képesek az ukrán hátországot, logisztikát rombolni.
az gondolom megvan azért ,hogy Tu-22 nélkül is képesek az oroszok a hátország és az infrastruktúra elérésére,rombolására,sőt ha még alaposasbban utána néznénk,lehet hogy nagyobb arányban támadták ezeket a célpontokat repülőgépek nélkül.
egyébként olvasva itt a topicot, eszembe jut,hogy ha egyszer felborúl egy ruszki betonkeverő majd Arhangelszk alsón,és bemondja az SZBU.hogy ők borították fel, akkor az is igaz lesz ?
most ez ugyanolyan baromság,mint ha azt állítanánk hogy egy esetleges hajtóműhiba egy ukrán gépen azért van,mert Jurij a nyenyec rénszarvas pásztor beledobott a tajgáról egy csavarhúzót .. soha senki nem hallott még hajtóműhibáról ? vagy pl itt volt Szabó Zoltán "Topi" esete amikor kigyulladt az RD-33 alatta azt ki intézte a román titkosszolgálat ?
ettől függetlenül lezuhant a gép, ez tény ,mégis inkább hajlok affelé,hogy ez egy propaganda értékű nyilatkozat ukrán részről,amivel az orosz pilótákat akarnák elbizonytalanítani,ami részükről teljesen érthető is.

nem veszem készpénznek az ukránok verzióját, nem is zárom ki 100%-osan,csak nekem hazugság szagú
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 171
12 282
113
GLny5yQWMAADVoj
 

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
19 240
36 867
113
Megszavazták az amerikai kongresszisban Ukrajna támogatást:


The House passed the Ukraine Security Supplemental Appropriations Act with a vote of 311-112. One member – GOP Rep Dan Meuser – voted present.

Democrats cheered and waved Ukrainian flags during the vote.

The $95 billion package contains $61 billion for Ukraine and regional partners.

One of the bills would provide nearly $61 billion to assist Ukraine and others in the region fight Russia – about the same that was included in the Senate bill.

Of that total, about $23 billion would be used to replenish US weapons, stockpiles and facilities, and more than $11 billion would fund current US military operations in the region.

Nearly $14 billion included in the bill would help Ukraine buy advanced weapons systems and other defense equipment.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 094
92 235
113
Megszavazták az amerikai kongresszisban Ukrajna támogatást:


The House passed the Ukraine Security Supplemental Appropriations Act with a vote of 311-112. One member – GOP Rep Dan Meuser – voted present.

Democrats cheered and waved Ukrainian flags during the vote.

The $95 billion package contains $61 billion for Ukraine and regional partners.

One of the bills would provide nearly $61 billion to assist Ukraine and others in the region fight Russia – about the same that was included in the Senate bill.

Of that total, about $23 billion would be used to replenish US weapons, stockpiles and facilities, and more than $11 billion would fund current US military operations in the region.

Nearly $14 billion included in the bill would help Ukraine buy advanced weapons systems and other defense equipment.
Most jól értem, hogy az ukrán segélycsomagból, az USA 34 mrd dollárt magára fordít, többségében a fegyverraktárai feltöltésére és csak 14 mrd dollár megy Ukrajnára?

A Republikánusok többsége nemmel szavazott.
 

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
7 047
14 162
113
2024-ben ukrajnának alsó hangon 42 mrd dollárra van szüksége, hogy az állam így úgy működőképes maradjon....

A 14 milliárd a katonai segély, valószínűleg jelentős része a lejárat utáni/előtti amcsi raktárkészletből, + a teszteléásre amcsi kezelőkkel oda-küldött technikák, az eddig bevált túlszámlázással!

A 42 milliárdot éppen most tolják rá az EU-ra --az a 100+ milliárdos EU-s szavazás--, ahogy eddig is tették!
Ezt akarják keresztülverni az Unióban "...van Lejjebb" ügynökkel!

.
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 522
13 017
113
Megszavazták az amerikai kongresszisban Ukrajna támogatást:


The House passed the Ukraine Security Supplemental Appropriations Act with a vote of 311-112. One member – GOP Rep Dan Meuser – voted present.

Democrats cheered and waved Ukrainian flags during the vote.

The $95 billion package contains $61 billion for Ukraine and regional partners.

One of the bills would provide nearly $61 billion to assist Ukraine and others in the region fight Russia – about the same that was included in the Senate bill.

Of that total, about $23 billion would be used to replenish US weapons, stockpiles and facilities, and more than $11 billion would fund current US military operations in the region.

Nearly $14 billion included in the bill would help Ukraine buy advanced weapons systems and other defense equipment.
Király, akkor megint fizetheti az eu a kölcsönt. Lesz megint egy jó 50%-os infláció.. már várom :)

Igaz portfolió, de talán igaz:

 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 485
24 202
113
ukri fegyvercsempész katonák elintéznek egy ukri rendőrt
Érdekesség, hogy a 28. gépesített dandár tagjai, nato pmc-kén hivatkozik az alakulatra a cikk:

Igaz-nem igaz, de érdekes:
"A férjem egy kikerülő, vigyétek el".
Az ukrán TCK-k egyik alkalmazottja arról számol be, hogy nők tömegesen hívogatják őket, és megpróbálják átadni férjeiket a hadseregnek.
Aztán a hölgyek megvárják a férjük haláláért járó fizetséget, és elmennek prostinak Lengyelországba.

Így kell átszökni a határon, katonaruhás kísérő aztán átgyalogolsz:

RBK 500, a második részben szépet legyalulta az erdősávot:

Kell az ember a frontra, újabb emberrablás:

3 FAB-250 érkezése, relatív közelről videózva:

Trypilska erőmű felülről:

Orosz mesterlövész:

Odessza, valami ég:

Balaton helyett bandera:
-1 a 425. "skala" zlj.-ból nackó:
-3:

A háború angyalai:
Csaszov-jar:
Bobr:

ATGM vs gyalogság:
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 566
113
Az ukrajnai háború csak a kezdete a NATO „Barbarossa 2.0 hadműveletének” Európában, amely Oroszországot célozza.



A NATO több mint 30 éve módszeresen valós inváziót hajt végre Európa ellen.

Miután közel 10 évet töltött agressziós háborúval Szerbiában /Jugoszláviában , amely lényegében az orosz stratégiai ostrom kísérleti terepeként szolgált, hasonlóan a németek Barbarossa hadműveletéhez a Szovjetunióban a második világháború alatt, a NATO e terv aktív szakaszába lépett. .

A békén és tiszteleten alapuló, kölcsönösen előnyös kapcsolat kialakítására irányuló több évtizedes hiábavaló erőfeszítések után Moszkva az ukrajnai különleges katonai művelettel (SMO) reagált a NATO visszaszorítására – magyarázza Drago Bosnic katonai elemző.

Ráadásul az ukrajnai hadművelet első szakasza inkább egy kibővített orosz rendőrségi műveletnek tűnt, amelyet néhány stratégiai elem támogat.

És majdnem véget ért néhány hét alatt, ahogy a hírszerzés és a katonai parancsnokok várták.

A kollektív Nyugatnak azonban más tervei voltak, ezért szabotálták a már aláírt orosz-ukrán békeszerződést.

Sajnos a Nyugatnak más tervei voltak, így elszabotálták a már aláírt békeszerződést.

Azóta a NATO folytatta az "Operation Barbarossa 2.0" eszkalációját, elsősorban azáltal, hogy egyre fejlettebb, nagyobb hatótávolságú fegyvereket szállít .

Ezt hamarosan a közvetlen katonai szerepvállalás jelentős növekedése követte, főként úgynevezett tanácsadók formájában az ukrajnai műveletek területén.

Bár ezek a személyek hivatalosan nem tartoztak a NATO hadműveleti egységeihez, számos tagállam különböző stratégiai fegyverrendszerei minden eddiginél jobban részt vesznek az ukrajnai katonai műveletekben.

Ez különösen igaz a különféle ISR (Intelligence, Surveillance, Reconnaissance) repülőgépekre és eszközökre , amelyek továbbra is Ukrajna körül repülnek, akár a Fekete-tenger, akár Románia vagy Lengyelország felett.

Pontosan ezekkel az eszközökkel szolgálták az ukránok folyamatos tájékoztatását az orosz csapatok mozgásáról.

A továbbított csatatéri adatokat ezután az orosz frontvonali erők csapására használták fel .

Ez azonban nem volt elég, mivel a NATO meg akarta tenni, és Oroszország legstratégiaibb célpontjain tesztelni akarta.

Szabotázs és terrorizmus

Így kezdődött a dróntámadások és a stratégiai bombázóknak otthont adó légitámaszpontok elleni szabotázs kombinációja.

Az ilyen csapásoknak alig vagy egyáltalán nem volt valódi hatása, de azt a célt szolgálták, hogy megvizsgálják az orosz hadsereg válaszát.

Moszkva azonban megőrizte hidegvérét, és egyszerűen a saját tempójában folytatta a hadműveletet Ukrajnában , nem volt hajlandó engedni minden olyan érzelmi reakciónak, amely nagyobb áldozatokat is eredményezhetett volna.

A NATO azonban eltökélt szándéka, hogy a gyűlöletet a halálra és a pusztításra való szítással szüntesse meg, ami arra készteti a kijevi rezsimet, hogy terrortámadásokat szervezzen Oroszországon belül. Egy ilyen szörnyű tett a moszkvai Crocus városházán közel 150 halálos áldozattal és több mint 550 sebesüléssel járt.

Ukrajna és a NATO továbbra is kitart amellett, hogy semmi közük ehhez, de a bizonyítékok ennek éppen az ellenkezőjét mutatják.

A Nyugat és kijevi munkatársai muszlim származású elkövetőket választottak, hogy vallási és etnikai gyűlöletet szítsanak Oroszországban.

Ennek viszont alá kellett volna ásnia Oroszország egységét a NATO-fenyegetéssel szemben.

Bár ez a kísérlet is kudarcot vallott, az észak-atlanti szövetség nem állt meg.

Az orosz bázisok és a propagandagépezet elleni támadások

Nem meglepő tehát, hogy az orosz hadsereg fontos elemeit célozzák meg, amit a Kreml nagyon jól tud.

Konkrétan április 17-én este az ukrán erők rakétatámadást indítottak a stratégiailag fontos Dzsankoj légitámaszpont ellen a Krím északi részén.

Helyi jelentések szerint a támadás, amely 3 óra 40 perc körül kezdődött. , körülbelül egy óráig tartott, és legfeljebb 12 amerikai gyártmányú MGM-140 ATACMS taktikai ballisztikus rakétát használt.

A csapás állítólag megrongált egy S-400 SAM tömböt, bár ezt hivatalosan nem erősítették meg.

A katonai repülőtéren is károkat jelentettek, bár arról nincs hír, hogy állítólagos repülőgép megsemmisült volna.

A támadást a Fekete-tenger felett átrepülő amerikai ISR-erők támogatásával hajtották végre , miközben természetesen nem zárható ki az amerikai személyzet esetleges helyszíni részvétele sem.

Kherson mintegy 170 km-re északnyugatra található Dzsankojtól, vagyis az MGM-140B maximális hatótávolságán belül (300 km) van, bár a régebbi MGM-140A (165 km) sem zárható ki.

NATO ISR elemek a területen

A támadás röviddel azután következett, hogy a NATO ISR-elemei megjelentek a térségben.

Ezen eszközök közé tartozik az amerikai légierő Northrop Grumman RQ-4B „Global Hawk” pilóta nélküli légijárműve és az amerikai haditengerészet Boeing P-8A „Poseidon” repülőgépe.

Néhány héttel ezelőtt az előbbi MQ-4C "Triton" névre keresztelt haditengerészeti változatát Európában is telepítették, és hasonló ISR-küldetéseket hajt végre. Egyes források azt állítják, hogy a "Nebo-M

" radarok mellett a "Fundament-M" légtérfigyelő rendszer is megsemmisült a dzsankoi légibázis elleni támadás során. Az orosz fél egyelőre nem kommentálta ezeket a jelentéseket. Ez alig egy nappal azután történt, hogy az ukrán erők megtámadtak egy másik "Nebo-U" radarállomást a Brjanszk régióban. Az állítólagos csapás állítólag megnyitotta az utat a nagy hatótávolságú drónok számára, hogy megtámadják a legendás Almaz-Antey konszern Avangard üzemét, amely híres S-300 és S-400 sorozatú légvédelmi rendszereiről. Ennek megerősítésére azonban nincsenek megbízható források. Azonban nem ezek az egyetlen alaptalan állítások Kijevnek. A katonai utalásokra hivatkozva a nyugati propagandagépezet kitart amellett, hogy a kijevi rezsim erői állítólag megsemmisítették a 29B6 Container-t, a Mordvin Orosz Köztársaságban található horizonton túli radart. A 29B6 Container az ilyen radarok új generációja, és Moszkva korai figyelmeztető rendszerének része, amely nagy hatótávolságú légtérfigyelést és ballisztikus rakétaérzékelést biztosít. Bármilyen kár érte, minden bizonnyal globális méretű lenne, mivel páratlan stratégiai ISR-képességeket biztosít. Az a tény, hogy az állításra nincs bizonyíték, és a Kreml sem kommentálta ezeket a jelentéseket, arra utal, hogy valószínűleg hamisak – mutat rá Bosnic. Végül is az ukrán vezetés ragaszkodik a soha meg nem történt csatákhoz és csapásokhoz, mint ahogy az a rosztovi régióban található morozovszki légibázissal is megtörtént. Konkrétan április 5-én éjjel az ukrán erők támadást indítottak a légibázis ellen, állítólag legalább 6, a leszállópályákon parkoló repülőgépet megsemmisítettek. Az orosz hadsereg azt mondta, hogy visszaverték a hatalmas támadást, de Kijev ragaszkodott ahhoz, hogy sikeres volt, és hozzátette két másik légibázist is találat érte, köztük az Engelst Szaratovban és Jejszket Krasznodarban.

A mainstream propaganda jelentése szerint legalább 15 orosz repülőgép megsemmisült.

A másnap nyilvánosságra hozott műholdfelvételek azonban bebizonyították, hogy az állítások hamisak, mivel az 53 drón egyike sem érte el célját.

Növekszik a nyomás és a feszültség Oroszország és a NATO között.

Másrészt az orosz hadsereg egyértelmű bizonyítékot szolgáltatott az ellenséges MiG-29-es vadászrepülőgépek és az S-300-as SAM-rendszerek közelmúltbeli Dnyipropetrovszkban történő megsemmisítésére.

Az ukrán repülőgépeket és fegyverrendszereket egy "Iskander-M" rakéta semmisítette meg.

Mindezekben az incidensekben, és különösen Dzsankoj esetében, a legnagyobb probléma a NATO részvétele, mivel Oroszországot arra kényszerítheti, hogy a Fekete-tenger felett nyugati repülőgépeket lőjön le, különösen pilóta nélkülieket.

Ez figyelmeztető jelként szolgálhat arra, hogy a drónok következnek, ha a NATO folytatja azt a gyakorlatát, hogy célzási adatokat szolgáltat a Zelenszkij-rezsimnek.

A Nyugat mások után is kémkedik Európában, különösen Szerbiában, mivel fokozza kétirányú agresszióját a hagyományosan oroszbarát országban.

Mindez arra utal, hogy a Moszkvára és partnereire nehezedő stratégiai nyomás tovább fog erősödni, mivel a NATO sem hagyományos, sem termonukleáris konfliktusban nem képes közvetlenül felvenni a harcot Oroszországgal – véli Bosnic.

Mindazonáltal továbbra is fokozni fogja a terrortámadásokat és a közvetett katonai részvételt, amelyek a "Barbarossa 2.0 hadművelet" részét képezik.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 052
66 625
113
2024-ben ukrajnának alsó hangon 42 mrd dollárra van szüksége, hogy az állam így úgy működőképes maradjon....
Azért még ne dobják be a törölközőt!
Meg csak várjanak vele, vannak egy csomóan. Majd mi inkabb kipotoljuk nekik itt az EU-val.
Osszedobjuk.
Meg csak bírják egy kicsit, meg jó lenne ha legalább egy évig kitartananak.
Hát mivel ütöm én el itt a munkahelyen az időt ha nem lesz valami izgi háború?


Vasjutyinszke, újabb német wunderwaffe PZH-2000-nek konyult le a csöve.

Dnyipro reptér, ukran Mig-29 elegett.
Hasznalhattak mert kormos volt mögötte a beton. Plusz egy S - 300 TEL, meg egy ritka és ertekes 79K6 Pelikán felderítő radar.
Nagyon igényes felvételek.



Krasznogorovka, a nagy ukrán/Nato tankból fáklya csinált a pici drón.

Novomihajlovkat is elvitte ma a maci.
Denanicifikaltak és demilitarizaltak.

Ogyesszabol is már két napja küldik az indiánok a fustjeleket.
Valamit nagyon nem tudnak eloltani.



...
 

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
1 643
9 187
113
Konkrétan megnevezett, lajstromszámozott, és tényállással leírt esetet a kérek az ilyen alapon bebörtönzött / meggyilkolt kisemberekről, a "szerintem simán megteszik az ilyent" érvelés az semmit nem bizonyít, puszta spekuláció.





A világtól ténylegesen elzárt országban, mint amilyen mindmáig Észak-Korea, ott "működik" is. De még a Kínai Népköztársaságban, Albániában, és Romániában is próbálkoztak ezzel, 1989 előtt, és részlegesen bejött, az más, hogy idővel nullázták a rendszert, és azóta hol részleges nyitás, hol meg teljes rendszerváltás történt.

És még Kelet-Németországot is vaskézzel irányították.

Az a vicc, hogy ehhez képest még Szovjet-Oroszországban is sokkal több szabadsága volt a kisembernek.

A rendszerváltás óta meg Oroszország nyitott, és átlagos ország, a World Wide Web technológiai forradalmának nem tudott ellenállni, és a 2014-es, a háborúhoz vezető politikai lépések ellenére továbbra sem húzták fel a vasfüggönyt / a tűzfalat, sem fizikálisan, sem virtuálisan.

Milyen diktatúra az, ahol lehet használni a Facebook-ot, az Instát, a Twittert, a YouTube-ot, és sok más Nyugati közösségi média platformot ? Próbálkoztak Yandex-el, meg VKontaktéval, de azok valamiért nem lettek alternatívái ezeknek a Nyugati internetes oldalaknak.


Amúgy nem csak Oroszországban próbálják elérni, hol finom, hol buta eszközökkel, hogy a nép, a kisemberek, a köznapi életüket élő átlagemberek minimum kétharmada, de inkább 75 %-a a hatalom hivatalos álláspontját visszhangozza, hanem még a Nyugaton is.





Kapaszkodj meg - kivételesen ebben az egyetlen egy dologban egyetértünk. Tovább megyek, még globálisan is a ténylegesen szabad országok közé tartozik Magyarország, akármennyire is egy nap ezerszer is elszámlálgatják az EU-ban, meg egyes elborult amerikai, és kanadai politikusok, hogy Magyarország mennyire rettenetes, diktatórikus, sérülnek az emberi jogok, és bla bla bla





A nyilvánvaló és egyértelmű önkényt senki nem viseli el, és az olyan rendszer előbb - utóbb elbukik.

Sztálin effektíve 1928 / 29-től bírt teljhatalommal, rémuralmat vezetett, meg is lett az eredménye: 1941-ben kishíján összeomlott a Vörös Hadsereg, nemhogy Szovjet-Oroszország. Az mentette meg a kócerájukat, hogy a németek felszabadítók helyett ugyanolyan brutális elnyomókként viselkedtek.

Sztálin halálát örömmel élték meg még az oroszok is, nem véletlenül volt a Desztalinizáció.

Az egy dolog, hogy a pártfőtitkár személyének / a Politbüró tagjainak a megválasztásába semmi beleszólása nem volt a kisembereknek, de Sztálint nem egy hozzá hasonló megalomán, és goromba illető / klikk követte, hanem sokat liberalizálódott a rendszer


Ceaușescu rendszere is összeomlott, mint a kártyavár.

És még sorolhatnám.


Vannak egyértelműen szabad országok, vannak az elfogadható országok, vannak olyanok, ahol erősen kell alkalmazkodni a helyi játékszabályokhoz, és vannak olyanok, ahova semmi pénzért nem mennék, mert az ténylegesen embertelen.

Nagyrészt egyetértek. Kivéve ezzel:
"Milyen diktatúra az, ahol lehet használni a Facebook-ot, az Instát, a Twittert, a YouTube-ot, és sok más Nyugati közösségi média platformot ? Próbálkoztak Yandex-el, meg VKontaktéval, de azok valamiért nem lettek alternatívái ezeknek a Nyugati internetes oldalaknak."

A VKontakte Oroszországban konkrétan a legnépszerűbb közösségi platform volt már korábban is. Jobban szerették és szeretik, valamint jóval többen is használják, mint a Facebookot. Ott nem az ment mint itt, hogy amikor bejött a Facebook, akkor a saját közösségi oldalaikat elkezdték kiröhögni és elhagyni a felhasználóik, ehelyett a fejleszők módosítottak az oldalakon, és így sikerrel megtartották a felhasználókat. Nálunk meg divat volt felülni a "kék vonatra" és a magyar közösségi oldalak szép lassan tönkrementek.
Yandex. Oroszországban pont hogy kiváló alternatívája a google-nek. A legtöbbet használt keresőprogram náluk. Sőt jóval több annál. Yandex taxi, Yandex jedá(kajafutár szolgáltatás), Yandex Pogoda/ Weather(meteorológiai alkalmazás),stb, stb. Saját márkás okostelefonokat is gyártanak. Minden terület, amibe csak belenyúltak, az arról szól, hogy a minőségi szolgáltatásra mennek. Épp ezért piacvezetők. Az autókban is az Alisza M.I. mondja neked az okosságokat. Az, hogy itt kevésbé ismert, elterjed, annak az az elsődleges oka, hogy a Google kb a világ összes nyelvén üzemel. A Yandex keresőmotor pedig csak orosz nyelven. Ami alapvetően hátrány. De van amikor tud előny lenni. A telefonomra felraktam a Yandex okos kamera alkalmazását. Lefotózom vele amit akarok, és már tudom is, hogy, hogyan kell oroszul mondani a lefotózott tárgyat, eszközt, növényt. Tehát segít a nyelvtanulásban.
 

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 430
4 545
113
Putyinnak rossz napja van. Az év eleji EU 50 milliárd EUR után most 61 milliárd USD Amerikától felpumpálja az ukránokat még másfél évre legalább.
Plusz Zelenszkij aláírta az új toborzást, plusz a Cseh elnök egymillió tüzérségi lövedéke beteszi a kulcsot az orosz nagyhatalmi álmoknak.

Ez már egy anyagháború, az ukránok centiről centire hátrálnak óriási orosz áldozatok árán, míg egy nap az orosz front összeomlik és visszatolják Putyinékat a határon kívülre.

Nem kell álmodozni egyik fél se elég erős hogy bevigye a döntő ütést. Ez egy ezer kis vágás általi halál.
Az oroszok tovább terrorbombáznak gyerekeket, addig az ukránok a Kecsi hidat fogják szét lőni, illetve erodálják az orosz üzemanyagfeldolgozókat.