A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Talán itt a közvetett válasz arra a kérdésre, miért állt le a haderő fejlesztése.

Nehogy bármibe is belekeveredjünk.

Talán itt a közvetett válasz arra a kérdésre, miért állt le a haderő fejlesztése.

Nem ezért állt le - nincs lé.

Te elhiszed ezt a hülyeséget?

Rendelni attól még lehetne, nem kell azonnal fizetni. Erről már sokszor volt szó.
600-800 millió dodot kell kicsengetni szerintem idén
  • NASAMS - kétharmada idén jön: 2/3*410 millió EUR = 273 millió EUR)
  • KC390 - az is benne lesz néhány 10 millióba
  • Jön vagy 20 Leopard-2 - ha 18 millióval számolod is, az is 360 millió
  • H225M-ek is jönnek - 6-8 darab - ennek nem tudom kb. árát sem, de 20 millióval számolva már is 120-160 millió EUR.
Nem tudom mi j9n még de ez így kapásból 800 millió EUR vagy USD. Emellett meg k. nagy a hiány a költségvetésben mert "kormányozni tudnak!" Ja, nem! :P

Sztem lesznek új bejelentések idén, de sok éves szokásnak megfelelőn az utolsó negyedévben, mert az már inkább 2025-öt terheli.

Legutóbb még azt bizonygattad hogy van pénz és még azt is kiszámoltad hogy milyen kevés esne egy-egy évre a részletfizetés miatt ha mindent megrendelnének ami az aláírásodban szerepel... mitől változott meg a vélemyényed?
Továbbra is azt mondom hogy lehetne, de nincs hozzá meg a kockázat vállalási hajlandóság, akarat. De arról nincs szó szerintem, hogy elengedték az egész fejlesztést.
Szóval sztem lesz új beszerzés csak később: szokász szerint utolsó negyedévben.

Abban is sok igazság lehet, amit @Kávé vetett fel, miszerint várják, hogy beszámít-e a védelmi beruházás a hiányba az EU szerint.
Ha nem számít bele akkor sztem lendületet kap pár rég óta várt beszerzés.

Továbbra is azt mondom hogy lehetne, de nincs hozzá meg a kockázat vállalási hajlandóság, akarat. De arról nincs szó szerintem, hogy elengedték az egész fejlesztést.
Szóval sztem lesz új beszerzés csak később: szokász szerint utolsó negyedévben.

Abban is sok igazság lehet, amit @Kávé vetett fel, miszerint várják, hogy beszámít-e a védelmi beruházás a hiányba az EU szerint.
Ha nem számít bele akkor sztem lendületet kap pár rég óta várt beszerzés.
Pontosabban ha bele számot az a jó nekünk mert többet költünk elvileg hm-re mint gdp2% és akkor majd ezzel tudják magyarázni miért van akkora hiány “hah more bele számot hm pénze is van meg kérdés?”

• Tetszik
Reactions: Aladeen

Ez egy elképszető duplagondol. Sajnos jellemző a hazai vezetőkre, és nem csak politikusokra, hogy valamit az ellenkezőjével magyaráznak. Ne járj edzeni, és akkor nem kötnek beléd az utcán, logikus, nem?

• Tetszik
Reactions: tomcat1 and Aladeen