A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Csak szolok: Trump veresszajubb Kina-gyulolo, mint barmelyik masik elnok az elmult 30 evben.
Ezt tudom, de ettől mi miért kapunk EU-s pénzt? Mert @PFZ azt állítja, hogy ha Tump elnök lesz akkor egyből jönnek az EU pénzek
Mielőtt még szokás szerint előre temétnénk magunkat. Ha Trump nyer akkor jönni fog az EU-s pénz. Csak mondom.
Ezt honnan vette azt nem tudom..."csak mondja".

Pont a mi Kína-haverkodásunk miatt nem értem miért gondolják a fideszesek, hogy Trump majd szeretni fogja a Hángerit. Az általa egyre inkább preferált 3%-os védelmi kiadási szintet sem hozzuk és nem is fogjuk talán soha. Ha ennyire nem veszünk semmi újat, akkor talán még alá is becsúszhatunk a 2%-nak is 2026-27-re.

• Tetszik
Reactions: Catles

Majd akkor tudom az ilyeneket komolyan venni, ha ERA-sított "napenyőket" tudott saját hatáskörben felrakatni mindenre is!

Ilyen --régóta várt :oops: -- jelek nélkül kb. felolvasni van joga/kötelessége, amit elfaxoltak neki! ...csak és sajnos! :(

A (társadalmi-)türelemmel ennyit lehet jelenleg elérni, ennyit tudtunk a türelemmel "kiharcolni"! :mad:

.

Történt nagyon fontos fejlesztés idén, még ha nem is olyan látványos mint egy harckocsi, vagy repülő. Nem is nagyon akarom elhinni, hogy ez hosszútávon így marad.
A nagy mennyiségű gyakorlatra gondolsz?
Mert azt látom, hogy idén minden IS van terítéken. Még talán a tavalyi gyakorlat dömpingnél is komolyabb a terhelés a nyári időszakban.

Mindíg megkapom, hogy csak sír a szám és semmi sem jó (ami természetesen aljas hazugság!!!!).
Azért elég mélyről indult ez a haderőfejlesztésesdi (a képeken 2015 júniusi állapotok vannak)!
5f510053eb897859189473.jpg

5f510053080fd511139560.jpg

Ez pedig 2024 (oké a BTR az maradt):
661e2d5075d93380357601.jpg

661e2d5041e61915249545.jpg

Mindíg megkapom, hogy csak sír a szám és semmi sem jó (ami természetesen aljas hazugság!!!!).
Azért elég mélyről indult ez a haderőfejlesztésesdi (a képeken 2015 júniusi állapotok vannak)!
5f510053eb897859189473.jpg

5f510053080fd511139560.jpg

Ez pedig 2024 (oké a BTR az maradt):
661e2d5075d93380357601.jpg

661e2d5041e61915249545.jpg

Szép cuccokban rohangálnak és már egy cölöpsor is van az árokban.

Ez nagyon jó irány, és nyilvánvalóan kellett, de hogy húzzam kicsit a számat megnézve épp egy ukrán háborús videót ahol hasonló divatos cuccokban rohangálnak egy égő erdőben a katonák én egy Mátra méretűre felstócolt 155 mm-es tüzérségi lőszer kupacnak és egy erdőnyi tüzérségi csőnek valahogy jobban örülnék. Mert az meg nincsen, és amíg nincs, addig legfeljebb annyi változott, hogy szép ruhában temet el az ellenséges tüzérség..

Ez nagyon jó irány, és nyilvánvalóan kellett, de hogy húzzam kicsit a számat megnézve épp egy ukrán háborús videót ahol hasonló divatos cuccokban rohangálnak egy égő erdőben a katonák én egy Mátra méretűre felstócolt 155 mm-es tüzérségi lőszer kupacnak és egy erdőnyi tüzérségi csőnek valahogy jobban örülnék. Mert az meg nincsen, és amíg nincs, addig legfeljebb annyi változott, hogy szép ruhában temet el az ellenséges tüzérség..
Almat körtéhez hasonlítasz.

Azokat a colopoket lehet oregapadek korosztálya verte le

• Vicces
Reactions: Kim Philby
Almat körtéhez hasonlítasz.

Hát akkor jóvanazúgy, örülök hogy szép, divatos, modern a rucitok és örülök annak is hogy rail is van a karabélyokon, néhány katonának már optika és lámpa is jutott, mindössze 9 év alatt. Ezek a fontos dolgok, innen lesz jó nyugdíjba menni, szép emlékekkel.

A harcérték megfelelő számú támogató alakulat nélkül pedig pontosan ugyanúgy 0...

Ezzel a 2%-kal nem sokáig lehet villogni. Állítólag Trumpnak nagyon megtetszett, hogy lengyelek több mint 3%-ot költenek szóval, ha nyerne november, akkor ezt fogja megkövetelni minden NATO-tagtól - különben beküldi oda az oroszokat. Azt azért nagyon nehezen tudnánk hozni jelenlegei és következő években várható gazdasági környezetben.
2025-ben a legtöbb eddig rendelt eszköz megérkezik, szóval ha idén meg jövőre nem szerződnek le új eszközöket, akkor a 2% sem biztos, hogy meglesz 2026-tól...
Tudod, nem a medvénél kell gyorsabban futni, elég csak a melletted menekülőnél. 2,6%-al sem mi lennénk a legfeketébb bárányok. Meg amilyen ütemben (nem) nő a GDP-nk, úgy a bizonyos %-a sem nő. Sajnos.