Zorawar LT (India)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
47 078
90 381
113
Indiaʼs Defence Research and Development Organisation (DRDO) showcased a scale model of Zorawar light tanks at the Defexpo 2022...

FfmHntiWQAE9JiA
FfmHouZWAAMB5VE
FfmHpodWQAA46s4
Ffb0lr_UcAIUiXW

"

Vogon

Well-Known Member
2021. május 13.
3 165
6 700
113
Nem vagyok benne biztos, hogy ezt hová kellene berakni.

Ha jól tévedek, akkor a Zorawar LT típusról beszél a cikk, elvileg ezt akarja gyártani hamarosan az indiai Larsen & Toubro és a DRDO. Mielőtt rákezdne a kórus, hogy könnyű hk, igen, mert direkt ilyet akartak magas hegyi harcászatra. A LE/t aránya a Leo2 környékén van.
Szóval nem akartam az Arjunhoz berakni, mert nem az, még ha mind a kettő indiai is.

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
14 863
41 344
113

• Tetszik
Reactions: Terminator

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
7 573
35 093
113
Hát ez jó csúnya.
Pont ezt akartam mondani, hogy ilyen ocsmány dögöt rég hordott a hátán a Föld. Szegény már olyan ronda, hogy a talaj inkább eltaszítja magától, csakhogy ne érjen hozzá

Amúgy ihleteket nézve úgy néz ki, mintha a 2Sz38 Gyerivacija-PVO 105-ösített tornyát házasították volna a Bradley TOW indítóival. Mindezt egy M10 Booker-éhez hasonló alvázon, amire a Kurganyec-25 leszedhető pót páncélblokkjait aggatták rá. Mondjuk nem értem, hogy a bálna Merga hátsó lámpáihoz hasonló mintázat mire jó a pótpáncél esetében, mert vszeg minimális tömeget takaríthattak meg vele

• Tetszik
Reactions: fishbed and Ocses

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
32 151
141 365
113
Pont ezt akartam mondani, hogy ilyen ocsmány dögöt rég hordott a hátán a Föld. Szegény már olyan ronda, hogy a talaj inkább eltaszítja magától, csakhogy ne érjen hozzá

Amúgy ihleteket nézve úgy néz ki, mintha a 2Sz38 Gyerivacija-PVO 105-ösített tornyát házasították volna a Bradley TOW indítóival. Mindezt egy M10 Booker-éhez hasonló alvázon, amire a Kurganyec-25 leszedhető pót páncélblokkjait aggatták rá. Mondjuk nem értem, hogy a bálna Merga hátsó lámpáihoz hasonló mintázat mire jó a pótpáncél esetében, mert vszeg minimális tömeget takaríthattak meg vele
Ez egy kész cockerill 105 torony.

Az alváz meg k9 alapú.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
47 078
90 381
113

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
47 078
90 381
113

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
22 824
29 792
113
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: endre

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 879
15 489
113
Vagy 42 fokos szögtartományba fel lehet emelni az ágyúját. Hegyes terepen, ahova szánják nagyon is hasznos.
GBJ2ACIbkAA_DSF

• Tetszik

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
32 151
141 365
113
Már testre is.
Nekem elsőre a Sheridan ugrott be.
Annak a futómű meg a teknő is alacsonyabb és kb uaz a súlykategória.
j2zpwGrx0R5-wfXWPmi61m0PF5y6WVcMETs17cLWG7JHgHGYZVq6JM_0HZrHv8HyfZw6K_Rro-L5pulIsUu59w.webp
Elvileg K9 alváz az alapja a cuccnak. Az meg nem dedikált harckocsi alváz és emiatt magasabb egy kicsit.
De kb 2 év alatt rakták össze, szóval ez az ára. A legtöbb könnyű hk fejlesztés mostanában valami IFV vagy önjáró löveg alvázból van kialakítva.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
22 824
29 792
113
Szerintem teljesen rendben van. Beleillik a jelenlegi trendbe, mindenki könnyű hk-kat fejleszt (vagy lehet nem is hk?).
Szerintem az általam említett típussal már kimaxolták a könnyű hk-t.
Kérdés egyáltalán, hogy mennyire van létjogosultsága. Vagy inkább CFV/IFV a ma már erre való.

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 879
15 489
113
Szerintem az általam említett típussal már kimaxolták a könnyű hk-t.
Kérdés egyáltalán, hogy mennyire van létjogosultsága. Vagy inkább CFV/IFV a ma már erre való.
4-5 ezer méteren, mindenképp. De amerika is fejlesztett egy könnyű "nemharckocsit", Én nem komplikálnám annyira és tüzérségnek nevezném.

• Tetszik

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
22 824
29 792
113
4-5 ezer méteren, mindenképp. De amerika is fejlesztett egy könnyű "nemharckocsit", Én nem komplikálnám annyira és tüzérségnek nevezném.
Menjen oda föl a tököm :D
Így a drónapokalipszis hajnalán meg végképp véleményes, hogy kell-e egy dedikált felderítő szerepkörű hk egyáltalán.