Szerintem nem tudjuk pontosan, milyen űrbázisú rendszereik vannak az amcsiknak és azok képességeit.
Nem sokan tudhatják a képességeket. Akik ezekkel a felvételekkel foglalkoznak természetesen tudják, de nem fogják nagy dobra verni. Piti kis emberke vagyok, de volt szerencsém látni űrfotókat az 1980-as évek elejéből. A 20 kV-os oszlopokat tisztán lehetett látni. Azóta eltelt 40 év és ha mondjuk az optikát nem is tudták tovább fejleszteni (szerintem igen, nagyobb tisztaságú és kisebb torzítású optikák), de jöttek a nagy felbontású érzékelők, számítógépes algoritmusok úgyhogy szerintem a levegő torzítását (hőmérséklet, szél) jelentős mértékben ki tudják küszöbölni. Az meg hogy mennyi műhold van átcsoportosítva egy felderítendő terepre azt megint nem kötik a nagyközönség orrára. Egészen biztos, hogy a felhők, köd, füst átláthatóságát nem sikerülhet kiküszöbölni egy optikai rendszernél, de azért a Predátor óta tudjuk, hogy nemcsak a szabad szemmel érzéklelhető tartományt lehet láthatóvá tenni.
A legnagyobb gond ekkora területnél a hasznos információ kiszűrése és felismerése és a felhasználási helyre eljuttatni.
Ez ugyanolyan, de nagyságrendekkel bonyolultabb, mint a telefonbeszélgetésekből kiszelektálni az illetékesek részére a károsnak ítélhető szövegeket.