[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 090
24 574
113
Kedves Pál ez egészen elképesztő .. :D
képzeld el a Sacramento hegységben, illetve Kaliforniában is vannak tüzek jelenleg .. meg ki tudja még hol szerte az Egyesült Államokban
itt lesz egy link,és válaszd ki melyiket gyújtották vajon az orosz szabotőrök .

https://fire.airnow.gov/

nem zárom ki az ukrán gyujtogatás lehetőségét,de emlékezzél már arra hogy nyár van,és bizony ilyenkor előfordulnak bozót és erdőtüzek .. Herszon környékére jövő hétre szinte minden nap 38°C-t mutat a netes időjárás előrejelző ilyenkor meg várható a tűz bárhol, olyan posztot kellett volna hoznod ehelyett,ahol Mikola megtarasz benzineskannával gyújta rá az erdőt a ruszkikra .. mert így ez kb lófütty ..

@reich_und_roll

vagy a mi Viktorunk volt,vagy a tegnapi bakui közös "ebéd" hozadéka Zselénél az irányváltás.
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
2 004
14 697
113
Kezdődik a lassú kifarolás ?
Hát ebbe nem fog belemenni Zelcsi+nem is fogja engedni a nackó vezetés (Azov, Ajdar, DNyepr 1-2, Kraken, Szics...stb) de meg is mondták. Az oroszok meg nem fognak lemondani az alkotmányba rögzített Herszon, és Zaporozsje megyéről...

Más:
@PavolR
Mi az a Cserszoni terület???
Ja az erdők, amik égnek? Baba-Yaga drónokról gyújtógránátokkal csiholtak tüzet az ukrik, hogy kifüstöljék az oroszokat. Nem jött össze...a területet elhagyták, személyi sérülés nem történt az OF részéről, és aszongyák, hogy megvárják míg leég, és játszanak az ukránokkal egy "ki ér előbb oda" játékot :D
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 760
9 113
113

Orbán Viktor megérkezett Moszkvába, Putyinnal tárgyal​

Békemissziója keretében Orbán Viktor miniszterelnök Moszkvába érkezett – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke pénteken.

– olvasható a közleményben.

Pénteken reggel 9 óra után nem sokkal szállt fel Budapestről az az Airbus A-319-es kormányzati repülőgép, ami Orbán Viktor miniszterelnököt szokta szállítani. Orbán Viktor néhány nappal azután utazott az orosz fővárosba, hogy Kijevben Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel találkozott.
Orbán már a háború előtti moszkvai látogatásán is békemisszióról beszélt :)
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 358
33 428
113
Ez is ordas nagy butaság. A NATO felderítő repülői Lengyelország, Románia és a Fekete-tenger légterében repülnek. Nincs olyan optikai rendszer a világon amivel ilyen távolságból bármit is látnának abból ami a fronton történik (műholdakkal pedig megintcsak nem lehet taktikai felderítést végezni). Magyarul a taktikai felderítést az ukránok maguknak csinálják a saját eszközeikkel. Ebből mi következik? Az, hogy pont ugyanúgy észrevesznek a senki földjén támadó gyalogos rohamcsoportot mint ahogy egy gépesített lövész alegységet.

Ott már lehet, hogy igen, hátrább nem.

Szerintem nem tudjuk pontosan, milyen űrbázisú rendszereik vannak az amcsiknak és azok képességeit, illetve mennyire valós idejű adatokkal bírnak. Amit az ukránok megkapnak tőlük, az már nem a nyers adat feltehetően azt nem adják át. Én azt gondolom igen magas szintű "szenzorfúzió" és mesterséges intelligencia/adatbányászat van a háttérben. Nagy felbontású optikai képet is ma már nem csak egy nagy, Hubble méretű kamerával lehet előállítani, hanem sok kicsiből is.
Az eredmény mindenesetre látható, az orosz úgy kell harcoljon, mint ha egy RTS-ben az ellenfél számára nem lenne "fog of war".
Az már a háború első napjaiban kiderült, hogy az ukránok azért tudták pl. visszafoglalni Hosztomelt, mert az USA-tól megkapták az infót, hogy az oroszok merre vannak, így oda tudtak gyorsan küldeni minden tartalékot.
Persze az oroszok is bőven látnak az ukránok tevékenységéből, csak egyrészt a jelek szerint nem valós időben, másrészt kevesebbet.
Ezért nem tudnak időérzékeny célokat megsemmisíteni rendszerint.