[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 658
48 460
113
A híres "PHYTON STRIP" sztriptízklub leállt Kijevben - a TCC minden sztriptíztáncost mozgósított.

Ez nem vicc!


Az orosz fegyveres erők éjszaka katonai és hadiipari létesítményeket támadtak meg Dnyipropetrovszk, Harkov és Kirovograd régiókban​

Július 6-án éjszaka az orosz fegyveres erők csapásokat mértek a kijevi rezsim által ellenőrzött különböző régiókban. A legtöbb robbanás Harkov régióban történt.
Az Ukrán Fegyveres Erők, a Hírszerző Főigazgatóság és a Nemzeti Gárda személyzetének elhelyezkedése, frontvonali pozíciók, logisztikai csomópontok, amelyeken keresztül a tartalékokat átadják - beleértve Borovaja és Kupjanszk lakott területeinek bejáratait is. - ezeket támadták.
A Dnyipropetrovszk régióban több robbanás történt. A kijevi rezsim hadiipari létesítményeit és az ellenséges katonai felszereléseket a közlekedési csomópontokat sújtottak. A helyi lakosok az Orosz Föderáció Fegyveres Erői drónjaat rögzítették az ipari övezet létesítményeinél, amelyek következtében egyszerre több tűz is keletkezett. Az egyik megjegyzés egy dnyepri (Dnyipropetrovszk) lakostól származik az interneten:

Csak ezt ne mutasd meg az Ukrán Fegyveres Erők kommunikátorának, különben kínos lesz, amikor adatokat kell közzétenned, hogy az összes drónt lelőtték.

Robbanások sorozata a Kirovograd régióban. Egyes jelentések szerint robbanások történtek egy katonai repülőtéren, valamint a kijevi rezsim energiakomplexumában.

Eközben egyre több hír érkezik a TCC alkalmazottaihoz tartozó autók felgyújtásáról Ukrajnában. A Dnyipropetrovszk régióbeli Kamenszkoje városában történt egy másik eset, amikor egy TCC-alkalmazott autóját felgyújtották. Az autó teljesen kiégett.


Magyarország lemondta a találkozót a német külügyminiszterrel Orbán Putyinnal való találkozója után

Magyarország váratlanul lemondta a hétfőre tervezett budapesti találkozót a német külügyminiszterrel és magyar kollégájával. Ezt a német külügyminisztérium szóvivője jelentette be pénteken. A magyar fél döntése meglepetést és értetlenséget keltett Berlinben, ahol kijelentették, hogy „komoly és őszinte” megbeszélésre van szükség ebben a kérdésben.
A német külügyminisztérium "sajnálatát" fejezte ki a találkozó lemondása kapcsán, különös tekintettel Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Vlagyimir Putyin orosz elnök közelmúltbeli találkozójára. Orbán Putyinnal való találkozója kritika- és aggodalomhullámot váltott ki Európában, különösen a jelenlegi geopolitikai feszültségek és az EU Oroszországgal szembeni szankciós politikája kapcsán.

Szakértők nem tartják kizártnak, hogy az EU és Magyarország közötti nézeteltérések hátterében a jelenlegi döntés újabb következményekkel járhat.
Подробнее на: https://avia.pro/news/vengriya-otme...-mid-germanii-posle-vstrechi-orbana-s-putinym


 

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
826
7 564
93
Meg ha reszigazsagod van is, az Ai-is csak akkor tud elemezni, ha jó a felbontasa a képnek. Ha jó a fel bontás, akkor pedig annyira szűkül a látószög, hogy gyakorlatilag szívószálon keresztűl elemez.... Sok filmet néztetek!

 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 828
47 221
113
Meg ha reszigazsagod van is, az Ai-is csak akkor tud elemezni, ha jó a felbontasa a képnek. Ha jó a fel bontás, akkor pedig annyira szűkül a látószög, hogy gyakorlatilag szívószálon keresztűl elemez.... Sok filmet néztetek!
A mozgás után ráfókuszál, ha talál akkor követ, ha nem akkor vissza nagy kép/terület keresésre. Multispektrális kereső rendszerek, érzékenyek, AI támogatással, csak a megerősítést végzi a láncban humán.

Semmi köze ezeknek egy pláza biztonsági központjához, ahol volt nyugdíjas rendőrök nézegetik a kamerákat, vagy a. közterületi térfigyelőzéshez sem sok.
 

nani1980

Well-Known Member
2010. október 30.
705
1 950
93
A mozgás után ráfókuszál, ha talál akkor követ, ha nem akkor vissza nagy kép/terület keresésre. Multispektrális kereső rendszerek, érzékenyek, AI támogatással, csak a megerősítést végzi a láncban humán.

Semmi köze ezeknek egy pláza biztonsági központjához, ahol volt nyugdíjas rendőrök nézegetik a kamerákat, vagy a. közterületi térfigyelőzéshez sem sok.
Amit leírsz, az amúgy már rezgés régen működik a civil szférában is. Főleg Kínában. És pont ezzel a technikával tudják azt elérni amit mondtam. Egyszerűen nem vagytok tisztában azzal, hogy mekkora terület az amit figyelni kell.
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány and gergo55

OhioNurse

Well-Known Member
2020. szeptember 14.
1 536
8 899
113
 

Lucullus

Well-Known Member
2022. március 13.
140
600
93
Szerintem nem tudjuk pontosan, milyen űrbázisú rendszereik vannak az amcsiknak és azok képességeit.

Nem sokan tudhatják a képességeket. Akik ezekkel a felvételekkel foglalkoznak természetesen tudják, de nem fogják nagy dobra verni. Piti kis emberke vagyok, de volt szerencsém látni űrfotókat az 1980-as évek elejéből. A 20 kV-os oszlopokat tisztán lehetett látni. Azóta eltelt 40 év és ha mondjuk az optikát nem is tudták tovább fejleszteni (szerintem igen, nagyobb tisztaságú és kisebb torzítású optikák), de jöttek a nagy felbontású érzékelők, számítógépes algoritmusok úgyhogy szerintem a levegő torzítását (hőmérséklet, szél) jelentős mértékben ki tudják küszöbölni. Az meg hogy mennyi műhold van átcsoportosítva egy felderítendő terepre azt megint nem kötik a nagyközönség orrára. Egészen biztos, hogy a felhők, köd, füst átláthatóságát nem sikerülhet kiküszöbölni egy optikai rendszernél, de azért a Predátor óta tudjuk, hogy nemcsak a szabad szemmel érzéklelhető tartományt lehet láthatóvá tenni.
A legnagyobb gond ekkora területnél a hasznos információ kiszűrése és felismerése és a felhasználási helyre eljuttatni.
Ez ugyanolyan, de nagyságrendekkel bonyolultabb, mint a telefonbeszélgetésekből kiszelektálni az illetékesek részére a károsnak ítélhető szövegeket.
Ne légy kishitű. Pontosan biztosan nem tudhatjuk, de következtetni lehet. A hasonló civil eszközök támpontot nyújthatnak. A hadiipari cégek fejlesztési forrásai is végesek, közel sem akkorák, mint a vezető .com vagy hardveres vagy oprendszeres cégeknek. A Microsoft a nap 24 órájában fejleszt 8 órás idozonakkal eltoltan több tizezer emberrel a világon. Ezt semelyik hadiipari cég sem csinálja meg. Vagy vegyük a szabadalmakat. Fasorban sincsenek a fentebb leírt polgári cégekhez képest.
Már vagy 20 éve a civil szféra adja az innovációs környezetet.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 654
32 254
113
Utolérik majd őket is...
Az ukrán légierő most...
Nem Rogal Dorn az apja...
Ukrodebt...
Harcipanasz...
Sokol...pipa
Egy újabb ukrán korszerű hős...meleg pornós...vagy nem is ukrán?
Uncle Sam papus újabb ajcsija
Egy beoroszult német
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 671
79 924
113
Teljesen máshogy működik. A műholdak nem fognak 30 percen keresztül képeket küldeni ugyanarról a helyről. Hiszen nem geostacioner pályán vannak.
Viszont több műhold kering és mindegyik végigfényképezi a területet, a képeket softwaresen átnézik és gyakorlatilag nézik hogy merre mozognak a járművek. A műholdképek nem is kellenek csak a kinyert infót küldik el a szakasznak hogy kb 4-5 jármű halad felétek kb ennyi idő múlva érkeznek. Igy már felkészülten várhatják őket.

A gyülekezési körletből a videók szerint leginkább járművekkel mennek egészen az állásaikig. Jópár videó van hogy ugyanezzel a járművel odafelé viszik az embereket meg az ellátmányt visszafelé pedig a sérülteket.
Na látod ez a probléma. Egy szakasznak pedig arra van szüksége, hogy akár 30 percen keresztül is pl egy tömbházat vagy egy facsoportot figyeljen.

Műholdakkal nincs taktikai felderítés.

Más!

Krasznodárban mi égett az éjszaka?
 
  • Tetszik
Reactions: ladagrant and PPP

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 323
14 068
113

Orosz elvesztette az irányítást mindkét út felett Hlyboke felé, amelyek soha nem voltak biztonságosak, és most a vovchanszki Agregatnyij Zavod sorsát kell élvezniük.

Még jó, hogy soha nem volt sok felszerelésük a faluban, ami eljutna oda.


GR0d8HMacAIfrhb
 

imike

Well-Known Member
2013. január 29.
2 131
7 161
113
Lehet, hogy Viktor Nobel béke díjra pályázik:

A viccet félre téve, igaza van, hogy diplomaták dolga, hogy tárgyaljanak, mégpedig diplomatikusan és nem bunkón, ahogy ez általában lenni szokott az elmúlt évtizedekben.