A katonai szuperhatalom Jugoszlávia kapitulációjára büszke a nato? A nagy védelmi közösség? 

Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Na igen jól megvédte magát a Nato a közel tíz éve harcoló Jugoszlávia maradekatol, már nem is emlékszem Belgradbol mikor üzentek hadat ennek a védelmi szövetségnek...A NATO-nak nem kellett bevonulni Jugoszláviába, mert feltétel nélkül kapituláltak nem 2,5 év, hanem 2,5 hónap után...
És majd elé teszi h ki kell vonulni mindenhonnan, meg kártérítés. Abban bízva, ha húzzák a szájukat akkor a többiek mondják, hogy ne má, "ne legyetek köcsögök oroszok". Aztán ha vége, aszondja a Zeli hogy én megpróbáltam, de hát ezekkel nem lehet tárgyalni. Ennek más szerepe nincs. Megmutizza, h ő megpróbálta...Hoppá!
![]()
Zelenszkij kijelentette, hogy a következŠbékecsúcson Oroszországnak is részt kell vennie
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök egy friss interjúban kijelentette, hogy a következŠglobális béke-csúcstalálkozón Oroszországnak is részt kell vennie.hirado.hu
In concreto írtad, nem általánosságban (ahogy most is), tehát most mosakodsz.Te magad emelted ki. Drónzavaró.
Magyarán az orosz tanknak nem szerencséje volt, hanem komoly műszaki fölénye!
Szóval a cikk továbbra is egy határ szar, ahogyan az összes portfóliós cikk.
Amit meg írtam, azt általánosságban írtam. Mindenki megértette, te meg félre :-S
Ez is ordas nagy butaság. A NATO felderítő repülői Lengyelország, Románia és a Fekete-tenger légterében repülnek. Nincs olyan optikai rendszer a világon amivel ilyen távolságból bármit is látnának abból ami a fronton történik (műholdakkal pedig megintcsak nem lehet taktikai felderítést végezni). Magyarul a taktikai felderítést az ukránok maguknak csinálják a saját eszközeikkel. Ebből mi következik? Az, hogy pont ugyanúgy észrevesznek a senki földjén támadó gyalogos rohamcsoportot mint ahogy egy gépesített lövész alegységet.Nos a szekta azt próbálta elmagyarázni neked, hogy az Ukrajnának dolgozó nyugati felderítő rendszereknek van egy fizikai korlátuk, természetesen. Anélkül hogy az eszközökön egyesével végigmennénk, nevezzük ezt egységesen max. felbontásnak (és most ne a szavakon lovagolj hanem fogadd el hogy általánosítok bármilyen elvű rendszerre). A te példáddal élve, az IFV ezen felbontás felett, az abból kiszállt és városban harcoló gyalogos katona meg alatta van. Innentől kezdve talán nem kell tovább magyarázni.
Ha nem értesz vele egyet - én csak narráltam a felvetést, hogy könnyebben megértsd.
Mindenesetre, sokkal hihetőbb hogy az orosz kipróbálta a tankönyvek szerinti hadviselést, majd azon rugalmasan (!) változtatott a tapasztalatok alapján, mint az a sugallatod hogy a tankönyvet sem ismerik, és csak a NATO ért ehhez.
– olvasható a közleményben.A kormányfő Vlagyimir Putyinnal, Oroszország elnökével találkozik
Ezért használnak qvados és motorkerékpáros rohamegységeket is...Mi a probléma? Az hogy az ellenség lát szinte mindent és emiatt a drónokkal és precíziós tüzérségi tűzzel képes megsemmisíteni a gépesített lövész csapatokat.
Egy dologban biztos vagyok! Erre az biztosan nem megoldás, hogy kiparancsolom a katonát az APC/IFV-ből. Hisz újfent gondoljuk végig mit érünk el ezzel. Az IFV/APC nagy sebességgel képes mozogni a harcmezőn és a tűzereje is nagy úgy, hogy a védettsége bár nem elégésges (ebben nincs vitánk) mégicsak rendelkezik valamekkora védettséggel *
Aurussal jön vissza...Remélem, Moszkvába nem autóval megy.![]()
Beindul a harkovi bekerítés...Az orosz hadsereg elfoglalta a Szotnyickij kozákot, új irányt nyitva Zolocsev felé a harkovi régióban.
Idáig csak speciális beszivárgó egységek hatoltak be a faluba, azonban most a hírek szerint az hadsereg vetette meg a lábát benne.
Kíváncsian várjuk mi lesz a fejlemény
Avdeevka? Bahmut?Ja igen, akkor félreértettem. Bekerítés az tényleg nem volt talán az egy Mariupolt nem számítva, de ott is meg kellett verekedni az előrejutásért.
Csak előtte kell "egy szippantás a jóból"....Zeller felület rá az asszonnyal és korberepulhetik vele a birodalmukat.
Másik dimenzióban él ez a pasas......Hoppá!
![]()
Zelenszkij kijelentette, hogy a következŠbékecsúcson Oroszországnak is részt kell vennie
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök egy friss interjúban kijelentette, hogy a következŠglobális béke-csúcstalálkozón Oroszországnak is részt kell vennie.hirado.hu
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..