[BIZTPOL] Magyarország

Status
Not open for further replies.
Miért? Mert busszal tettük meg 2 pont között a távolságot? Teljes felszereléssel amiből a nem harcászati más járművel lett le szállítva? Mi a riadó? Ha az nem hogy pár órán belül menetkészen álljon az oszlop teljes felszereléssel mindennel indulásra kész?
Na itt a bibi.
A Riadó egység HARCKÉSZ, és nem menetkész!
Pár órán belül ( 2-3 max) egy normális harcoló alakulatnak harckésznek kell lennie nulláról, és nem pedig készültségből menetkésznek.
Valami huszáros dolog lesz ez a buszdeszant. Vagány lehet a hadiúton, vagy a rèten manőverezni velük miközben mindent b@szkodnak hozzájuk szemből.
Készültségi országos vármagyebérlet kell, akkor majd mehet a vonat meg a villamos deszant.

Nem tudom miből gondoljátok hogy a magyar készenléti rendszer szar lenne. Legyen árvíz legyen vihar váratlan havazás külső fenyegetés vagy bármi a készenlét nem váltott kudarcot.
Csodálkozom hogy egyesek olyat feltételeznek hogy riasztás után kezdődik az osszecsomagolas... Nem is értem az ilyen feltételezést. Ha nem lennének osszekeszletezve a dolgok akkor az hogy lehetne készenlét ahogy a szombati sorozest sem értem ... Ha se az ember se a teknika se a felszerelés nincs készenlétbe akkor hogy lenne készenlét... Vagy ennyire diletansnak van tartva miközben a tények nem ezt mutatják...

Na itt a bibi.
A Riadó egység HARCKÉSZ, és nem menetkész!
Pár órán belül ( 2-3 max) egy normális harcoló alakulatnak harckésznek kell lennie nulláról, és nem pedig készültségből menetkésznek.
Valami huszáros dolog lesz ez a buszdeszant. Vagány lehet a hadiúton, vagy a rèten manőverezni velük miközben mindent b@szkodnak hozzájuk szemből.
Készültségi országos vármagyebérlet kell, akkor majd mehet a vonat meg a villamos deszant.
Miért desszantoltal volna a határszakaszon hatarzarat építeni??? Nem értelek. Az lett volna baromság btr el lemenni hatarzarat építeni. Ne haragudj de baromságot írsz. Harckocsizo voltam akkor nekem 72 essel kellett volna a gyodat huznom??? Vagy 72 essel lemenni oszlopot verni?

• Tetszik
Reactions: vata
Nem tudom miből gondoljátok hogy a magyar készenléti rendszer szar lenne. Legyen árvíz legyen vihar váratlan havazás külső fenyegetés vagy bármi a készenlét nem váltott kudarcot.
Csodálkozom hogy egyesek olyat feltételeznek hogy riasztás után kezdődik az osszecsomagolas... Nem is értem az ilyen feltételezést. Ha nem lennének osszekeszletezve a dolgok akkor az hogy lehetne készenlét ahogy a szombati sorozest sem értem ... Ha se az ember se a teknika se a felszerelés nincs készenlétbe akkor hogy lenne készenlét... Vagy ennyire diletansnak van tartva miközben a tények nem ezt mutatják...
A tények azt mutatják hogy egy idegen hadieszköz koválygott a légterünkben 40percen keresztül , aztán nem történt semmi.
Ezek a tények.

A tények azt mutatják hogy egy idegen hadieszköz koválygott a légterünkben 40percen keresztül , aztán nem történt semmi.
Ezek a tények.
És ehhez hogy jön a szárazföld készenléti szolgálata? A légierő mire emel mire nem az ő dolguk van hogy kisgepre gripent emelnek van hogy minyot küldenek fáról menteni. Nem azért nem emelték gripent mert ne lett volna felkészítve egy db se

Miért desszantoltal volna a határszakaszon hatarzarat építeni??? Nem értelek. Az lett volna baromság btr el lemenni hatarzarat építeni. Ne haragudj de baromságot írsz. Harckocsizo voltam akkor nekem 72 essel kellett volna a gyodat huznom??? Vagy 72 essel lemenni oszlopot verni?
Mentem árvízhez.
Avignon - Abbeville útvonalon.
Somme áradása.
VAB és teherautó konvoly végig.
Harcjárműre vannak málházva a műszaki felszerelések.
Kerítés építéshez meg műszaki alakulatokat küldenek meg árvizekhez is, nem pedig harckocsizókat, azon egyszerű oknál fogva hogy sem felszerelésük, sem kiképzésük nincs a szakszerű munkavégzéshez. Ellenben a műszaki alakulatokkal.

És ehhez hogy jön a szárazföld készenléti szolgálata? A légierő mire emel mire nem az ő dolguk van hogy kisgepre gripent emelnek van hogy minyot küldenek fáról menteni. Nem azért nem emelték gripent mert ne lett volna felkészítve egy db se
Sehogy nem jön hozzá a készenléti szolgálat. Pontosabban te hoztad fel őket, hogy ők reagálnának egy kurszk szerű ukrán betörés esetén.
Mi pont arról beszélünk, hogy meztelen a király.
Se ember, se vas, se létező és kipróbált protokoll, se harci tapasztalat, se szándék ezeknek a megteremtésére.
Nincs elegendő atgm, nincs manpads, nincs géppuska, nemhogy meglévő 8*8, vagy 6*6, ifv-k, harckocsik, tüzérség, drónok, vadászgéphez és helikopterekhez fegyverzet, nincs rakéta tüzérség.
Van 3 feltöltetlen btr-es dandár, egy semmire sem elég szolnok, és a területvédelmis napközi ak-val. Pont.

Abban az esetben, ha az ukránok betörnének a magyar határon egy hasonló 1-2000 fős egységgel, mint a kurszki térségben, milyen gyorsan tudnánk reagálni?
A kacagányok azonnal...szia uram...
Ezek a tények.
Mintha a NATO légtérellenőrzése sem jelezte volna...

@Szittya
Nem bántani akarlak, de túl kellene lépni a minden happy kommunista mentalitáson.
Minden fasza, minden jó, minden működik, közben meg?
Szembe kell nézni a gondokkal nem elhazudni ,vagy lefesteni zöldre!
Dolgoznak rajta, jó az irány, de nyomni kell tovább. Nem megelégedni. Verni az asztalt, bele tolni a problémákat a döntéshozók arcába.
Szemléken nem azt kell mutatni ami jó! Fordítva.
Az asztalra kell borítani a moslékot. Érintse már meg a felszerelés és a technika állapota a közvetlen pk-ságot.
A happy things-et meg el kell felejteni, a kommunizmus végetért.

Nem a naton-n kérem számon hanem a miénken.
Nekem magyarország önálló hadviselő félként létezik csak.
Nincsenek szövetségeseink.
Evidens,magánvélemény.
De egy szövetségi szervezet tagjaként elvárható lett volna, hogy már a romániai radarok jelezzék...így ők adnak riasztást a magyar légvédelemnek...persze nyilván a NATO légvédelmi paranvsnokságnak is tudnia kellett róla...akkor minek vagyunk egy szövetségi rendszer tagjai?

@Szittya
Nem bántani akarlak, de túl kellene lépni a minden happy kommunista mentalitáson.
Minden fasza, minden jó, minden működik, közben meg?
Szembe kell nézni a gondokkal nem elhazudni ,vagy lefesteni zöldre!
Dolgoznak rajta, jó az irány, de nyomni kell tovább. Nem megelégedni. Verni az asztalt, bele tolni a problémákat a döntéshozók arcába.
Szemléken nem azt kell mutatni ami jó! Fordítva.
Az asztalra kell borítani a moslékot. Érintse már meg a felszerelés és a technika állapota a közvetlen pk-ságot.
A happy things-et meg el kell felejteni, a kommunizmus végetért.
A készenléti szolgálat az a pont ahol nincs probléma az egyedüli probléma a létszám lehet de ez is csak döntés kérdése készenléti szint függvénye.

Többször helytállt rendszer éves szinten helyorsegenkent 2-3 éles riasztással sehol se hasalt el. ( Nem országosan 2-3 éles hanem helyorsegenkent) Bejáratott jól kidolgozott rendszer 1910as évek óta folyamatos a készenléti szolgalat adása ....

Nem tudom ebbe mi a kommunista minden fasz minden Jo közbe meg nem???

Mond el a hibát hol a hiba a több mint 100 éve működő folyamatosan adaptalodo készenléti rendszerbe??? A kiertesites modern a készletek kontenerizalva osszekeszitve többféle eseményre rugalmasan... A szabályok lefektette az eszközök mindig biztosítva üzem és harckessz allapotba a lőszer osszekeszitve biztosítva ...

A készenléti szolgálat az a pont ahol nincs probléma az egyedüli probléma a létszám lehet de ez is csak döntés kérdése készenléti szint függvénye.

Többször helytállt rendszer éves szinten helyorsegenkent 2-3 éles riasztással sehol se hasalt el. ( Nem országosan 2-3 éles hanem helyorsegenkent) Bejáratott jól kidolgozott rendszer 1910as évek óta folyamatos a készenléti szolgalat adása ....

Nem tudom ebbe mi a kommunista minden fasz minden Jo közbe meg nem???

Mond el a hibát hol a hiba a több mint 100 éve működő folyamatosan adaptalodo készenléti rendszerbe??? A kiertesites modern a készletek kontenerizalva osszekeszitve többféle eseményre rugalmasan... A szabályok lefektette az eszközök mindig biztosítva üzem és harckessz allapotba a lőszer osszekeszitve biztosítva ...
Első kérdés.
Te, mint HK-s, mit kerestél készültségben az ország másik végében, olyan feladatot végrehajtva amihez nem volt kiképzésed, felszerelésed?
Második kérdés.
A feladat végrehajtása közben, rendelkeztél-e a szakirányú képesítésedhez szükséges felszerelésekkel - eszközökkel via hk, hogy az esküdhöz híven fegyveres erővel meg tudd védeni magyarország határait,állampolgárainak jogait?

250km-re a tankodtol, készültségi tankosként ezt hogy tudod levezetni?

Első kérdés.
Te, mint HK-s, mit kerestél készültségben az ország másik végében, olyan feladatot végrehajtva amihez nem volt kiképzésed, felszerelésed?
Második kérdés.
A feladat végrehajtása közben, rendelkeztél-e a szakirányú képesítésedhez szükséges felszerelésekkel - eszközökkel via hk, hogy az esküdhöz híven fegyveres erővel meg tudd védeni magyarország határait,állampolgárainak jogait?

250km-re a tankodtol, készültségi tankosként ezt hogy tudod levezetni?
Megvolt a képesítés nem szervezet szerű műszaki zár telepítő tanfolyam formájában.
Megvolt a felszerelés kevlár állkarvédő védő szemüveg erovagok kéziszerszámok (munkagépek teherautók colopverok láncfűrészes stb de az nem a mi dolgunk volt)

Rendelkeztem a szükséges kikepzesel eszközökkel is amikor egy ateresz híd építése volt rám bízva akkor is adott volt minden földmunka géptől a teherautókat at a szakképzett műszaki allomanyig bezárólag.

Úgy tudtam levezényelni mint bárki akinek feladata emberek irányítása én a rábízott 60 rabbal is elboldogultam ahogy a közmunkásokkal is.

Mind egyéni védőfelszerelés szúrás vagasallok allkarvédő kesztyű szemüveg mind eszközök szerszámok rendelkezésre álltak megfelelő mennyiségben minosegbe

• Tetszik
Reactions: Kim Philby
Status
Not open for further replies.