Energiagazdálkodás, energiabiztonság, villamosenergia-termelés

A tájékoztatás szerint elmúlt hónapokban két helyszínen, a Heves vármegyei Markaz térségében és a borsodi Nagybarca-Sajóivánka-Vadna községek szomszédságában zajlottak a talaj teherbíró-képességének felmérésére alkalmas kutatófúrások, felszíni geofizikai mérések.
Melyik hegyet fogják megskalpolni?
Hegyes-tető, Hajnás-kő vagy Hegyes-hegy?

"A Mol-csoport megállapodott az Oroszországból származó kőolaj szállításáról – adta hírül a csoport közleményében.
A Mol a kőolajszállítókkal és a csővezeték-üzemeltetőkkel is megegyezett, hogy biztosítsák a folyamatos kőolajszállítást Oroszországból a Barátság kőolajvezetéken keresztül. A vezeték Oroszországból Belaruszon és Ukrajnán keresztül Magyarországra és Szlovákiába szállítja az olajat. "

JjI7f_J_Gmk.jpg

• Tetszik
Reactions: fishbed and megazez
Ahogy várható volt, elmaradt a roham, az új otthon felújítási programra.
Ennek egyik oka a magas adminisztrációs teher.
A másik, nagy valószínűséggel a saját tőke hiánya, és az utófinanszírozásból fakadó bizonytalanság, a vissza nem térítendő támogatás, várhatóan elhúzódó kifizetése, amit (ismerve az államkincstár "gyorsaságát", helyzetét) akár évekre meg kell előlegezni, piaci hitelből.

Egyiket se. Meglévő tó/ külszíni seb lesz a felső tó. Nyugodtan utána lehet olvasni. Ide is fel volt téve egy egy órás videó...
kerestem, nem találtam. Segítenél nekem?
Köszönöm!

A HVG szerint:

A HVG szerint:

na, ez a HVG-s újságíró jó sok munkát tett ebbe a cikkbe.
Ja nem, mégsem.
Én nem nagyon hiszem, hogy a felső tó kialakításánál meg lehet úszni azt hogy egy hegycsúcsot levágjanak.
Különben az egész értelmét veszt.

Hány méter mély lehet a három nagy működő lignitbánya (Karácsond-Detk és Bükkábrány)?

A betett cikkben van a video. Jól elmondják a lényeget.
Tudom hogy működik egy ilyen tározó.
Én arra lennék kíváncsi hol lenne a markazi alsó és felső tó a tervezők elképzeléseiben.

Én arra lennék kíváncsi hol lenne a markazi alsó és felső tó a tervezők elképzeléseiben.
Az alsó adott, a felső meg esetleg a hegyen levő kőbánya lehet, ott valami kis tó is van. Legalábbis kézenfekvőbb megoldásra nem jutottunk.

Hány méter mély lehet a három nagy működő lignitbánya (Karácsond-Detk és Bükkábrány)?
Ez nekem is eszembe jutott, úgy is fel akarnak hagyni a lignit bányászattal -ha jól tudom. De ekkor mint markazi helyszínként a jelenlegi tó lenne értendő, de azt szerintem tönkre vágná ez a megoldás.

más
Én javasolnám a Gellért hegyet, mint helyszínt; a Szabadság szobor helyére meg egy szélturbinát; lejtőire meg napelemet. Méhlegelő, zöldövezet BP-n; erőmű meg tájrombolás vidéken? :p

• Tetszik
Reactions: Kim Philby and vata