Zorawar LT (India)

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
49 799
95 291
113
Indiaʼs Defence Research and Development Organisation (DRDO) showcased a scale model of Zorawar light tanks at the Defexpo 2022...

FfmHntiWQAE9JiA
FfmHouZWAAMB5VE
FfmHpodWQAA46s4
Ffb0lr_UcAIUiXW

"

Nem vagyok benne biztos, hogy ezt hová kellene berakni.

Ha jól tévedek, akkor a Zorawar LT típusról beszél a cikk, elvileg ezt akarja gyártani hamarosan az indiai Larsen & Toubro és a DRDO. Mielőtt rákezdne a kórus, hogy könnyű hk, igen, mert direkt ilyet akartak magas hegyi harcászatra. A LE/t aránya a Leo2 környékén van.
Szóval nem akartam az Arjunhoz berakni, mert nem az, még ha mind a kettő indiai is.

• Tetszik
Reactions: Terminator
Hát ez jó csúnya.
Pont ezt akartam mondani, hogy ilyen ocsmány dögöt rég hordott a hátán a Föld. Szegény már olyan ronda, hogy a talaj inkább eltaszítja magától, csakhogy ne érjen hozzá

Amúgy ihleteket nézve úgy néz ki, mintha a 2Sz38 Gyerivacija-PVO 105-ösített tornyát házasították volna a Bradley TOW indítóival. Mindezt egy M10 Booker-éhez hasonló alvázon, amire a Kurganyec-25 leszedhető pót páncélblokkjait aggatták rá. Mondjuk nem értem, hogy a bálna Merga hátsó lámpáihoz hasonló mintázat mire jó a pótpáncél esetében, mert vszeg minimális tömeget takaríthattak meg vele

• Tetszik
Reactions: fishbed and Ocses
Pont ezt akartam mondani, hogy ilyen ocsmány dögöt rég hordott a hátán a Föld. Szegény már olyan ronda, hogy a talaj inkább eltaszítja magától, csakhogy ne érjen hozzá

Amúgy ihleteket nézve úgy néz ki, mintha a 2Sz38 Gyerivacija-PVO 105-ösített tornyát házasították volna a Bradley TOW indítóival. Mindezt egy M10 Booker-éhez hasonló alvázon, amire a Kurganyec-25 leszedhető pót páncélblokkjait aggatták rá. Mondjuk nem értem, hogy a bálna Merga hátsó lámpáihoz hasonló mintázat mire jó a pótpáncél esetében, mert vszeg minimális tömeget takaríthattak meg vele
Ez egy kész cockerill 105 torony.

Az alváz meg k9 alapú.

Vagy 42 fokos szögtartományba fel lehet emelni az ágyúját. Hegyes terepen, ahova szánják nagyon is hasznos.
GBJ2ACIbkAA_DSF

• Tetszik
Reactions: endre
Már testre is.
Nekem elsőre a Sheridan ugrott be.
Annak a futómű meg a teknő is alacsonyabb és kb uaz a súlykategória.
j2zpwGrx0R5-wfXWPmi61m0PF5y6WVcMETs17cLWG7JHgHGYZVq6JM_0HZrHv8HyfZw6K_Rro-L5pulIsUu59w.webp
Elvileg K9 alváz az alapja a cuccnak. Az meg nem dedikált harckocsi alváz és emiatt magasabb egy kicsit.
De kb 2 év alatt rakták össze, szóval ez az ára. A legtöbb könnyű hk fejlesztés mostanában valami IFV vagy önjáró löveg alvázból van kialakítva.

Szerintem teljesen rendben van. Beleillik a jelenlegi trendbe, mindenki könnyű hk-kat fejleszt (vagy lehet nem is hk?).
Szerintem az általam említett típussal már kimaxolták a könnyű hk-t.
Kérdés egyáltalán, hogy mennyire van létjogosultsága. Vagy inkább CFV/IFV a ma már erre való.

Szerintem az általam említett típussal már kimaxolták a könnyű hk-t.
Kérdés egyáltalán, hogy mennyire van létjogosultsága. Vagy inkább CFV/IFV a ma már erre való.
4-5 ezer méteren, mindenképp. De amerika is fejlesztett egy könnyű "nemharckocsit", Én nem komplikálnám annyira és tüzérségnek nevezném.

• Tetszik
Reactions: endre
4-5 ezer méteren, mindenképp. De amerika is fejlesztett egy könnyű "nemharckocsit", Én nem komplikálnám annyira és tüzérségnek nevezném.
Menjen oda föl a tököm :D
Így a drónapokalipszis hajnalán meg végképp véleményes, hogy kell-e egy dedikált felderítő szerepkörű hk egyáltalán.