[HUN] Toborzás / hadkiegészítés

A BM egyébként nem kérte a honvédség segítségét (sokmindent nem is kellett csinálni egykét szakaszon kívül a katonáknak)
ha Magyar Péter nem szól be esélyesen ki se megy senki...
Magyar Petike még nem cuppant rá az árvizi témára, amikor szeptember 16-án reggel már Móvárnál kellett zsákolni a Lajta parton.

Ebben az esetben kénytelen vagyok azt gondolni, hogy igazából nem is akarják feltölteni az állományt.
Nem. Szimplán csak a mostani kpi az a minél több katona. Ezt így lehet a legkönnyebben, legnagyobb hatékonysággal elérni és elkerülni a kirúgást.
Hogy teszem azt 5 év múlva mi lesz, az megajd az 5ev mulvai vezetés problémája.

Ebben az esetben kénytelen vagyok azt gondolni, hogy igazából nem is akarják feltölteni az állományt.
A politikai vezetésnek mond....
Ez a kormányzati humánerőforrás menedzsement teljes csődje amit a közszféra teljes vetületében látsz....
Amikor a szakma jelez, hogy változtatni kéne (legyen az bármelyik szakma) jön a majd mi azt tudjuk válasz, amiből az agresszív kismalac így szoktam leszállni a bicikliről hozzáállása lesz amikor a jobban tudjuk pofára esést eredményez....

Magyar Petike még nem cuppant rá az árvizi témára, amikor szeptember 16-án reggel már Móvárnál kellett zsákolni a Lajta parton.
Azt tudom, hogy honvédség szintű mozgosítás utána délután lett elrendelve addig központilag a bajszát se mozgatta rá senki.
A BM azóta is azt mondja, hogy ők megoldották vóna maguk is :D

Ez nem végtelenül kontraproduktív? Úgy értem, ilyen esetből vélhetőleg csak több lesz, és nyilván egy részük napvilágra is fog kerülni.
Akkor hogyan tervezik majd feltölteni az állományt??

Leírják egy papírra, hogy másképp legyen.
Meg keménykednek és fenyegetőznek egy sort.

• Vicces
Reactions: cirqle
Azt tudom, hogy honvédség szintű mozgosítás utána délután lett elrendelve addig központilag a bajszát se mozgatta rá senki.
A BM azóta is azt mondja, hogy ők megoldották vóna maguk is :D
Móvárnál nem volt helyi önkormányzati kompetens elérhető, onnan kérés se jött. A katasztrófavédelem jelezte a VÉB-nek, hogy jujuj ebből baj lesz, gyorsan ember kellene a gátra, és kiket lehet nagy számban azonnal mozdítani? Gondolom kitalálod.

Móvárnál nem volt helyi önkormányzati kompetens elérhető, onnan kérés se jött. A katasztrófavédelem jelezte a VÉB-nek, hogy jujuj ebből baj lesz, gyorsan ember kellene a gátra, és kiket lehet nagy számban azonnal mozdítani? Gondolom kitalálod.
Jó tudni, hogy legalább a helyi szinten értelmes emberek vannak a Katvédnél.

Én nem tudom a BM mennyire tudta volna megoldani a védekezést, de Dunabogdánynál rengeteg katona volt, és látványosan sok dolguk is volt, napokig.

Liappai tábornok mondta pár éve (azóta már plagizálta Ruszin is, Böröndi is de még Bob -is), hogy az MH legjobb reklámhordozója az elégedett katona...
Na így most nem azokat gyártja a rendszer....
Javíts ki ha tévednék, de mindezeket elolvasva ha jól értem, amikor elmész katonának kiszopatnak, megölik a magánéletedet, nem azt kapod amit ígértek, szarul fizetnek és még leszerelni se hagynak.

Javíts ki ha tévednék, de mindezeket elolvasva ha jól értem, amikor elmész katonának kiszopatnak, megölik a magánéletedet, nem azt kapod amit ígértek, szarul fizetnek és még leszerelni se hagynak.
Ja kb :D

Jah azt kihagytad, hogy a hazaszereteted és kötelességtudatod utolsó morzsáit kifacsarják belőled amíg rá nem megy az egészséged és el nem visz egy szívinfarktus vagy a rák :D

Ja kb :D

Jah azt kihagytad, hogy a hazaszereteted és kötelességtudatod utolsó morzsáit kifacsarják belőled amíg rá nem megy az egészséged és el nem visz egy szívinfarktus vagy a rák :D
Arról nagyvonalúan nem vesznek tudomást, hogy a katonáknak is van családja, vannak barátaik, ismerőseik. Ez kapásból ~250-300.000 fő, akik másodkézből, számukra megbízható forrásból ismerik meg a rendszert. Ráadásul így, vagy úgy, de az ő életükre is hatással van a barátaik és szeretteik által.
Aztán ott a közösségi média, ahol a kormányzat számára ellenőrizhetetlenül terjednek a hírek.
Ezzel még az ő propagandagépezetük sem veheti fel a versenyt.
Ez baromi jó támadási felületet ad a kormány ellen, amit kis is fognak használni az abban érdekeltek és kivételesen a társadalom támogatottságát is élvezhetük ez ügyben.
Szóval előbb, vagy utóbb kénytelenek lesznek feloldani a leszerelési tilalmat, és akkor jön a katasztrófa, tömegesen fogják elhagyni a honvédséget a katonák, miután megszűnik a nyomás rajtuk vallani fognak az őket ért sérelmekről, végül erőszakkal sem fognak tudni új jelentkezőket találni. Nemhogy ilyen jogállással és rendezetlen bérfeszültséggel.

De ha valami csoda folytán mégsem így lesz, akkor is egy konfliktus esetén biztosan nem harcolna az állomány jelentős része.