A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Azért próbálkoztam.
A Szent korona megvezetett.;)

Bárcsak ez lenne...
Ugynezki sajnos bármit is hallunk itt néhányan miket targyalunk es akarunk beszerezni az kuka…sok sok ember munkaja megy a levesbe, rengeteg uzleti partner bassza rank ezek utan az ajtot, valamint a fiatalabbjaink eletet veszelyezteti ha beut a baj mert nem lesz mit alajuk rakni a harmezon

Mert a Szent Korona Rádió nem véletlenül nem hivatkozási alap mifelénk semmire. Sajnos.
Hát jó, de nem szokta szándékosan a kormányt védeni, mivel az MH-hoz van bekötve.
Frész Ferenc kimásolta az INC Ransomware/Lynx Group oldaláról a vonatkozó képernyőmentést, az utolsó sorban feketén-fehéren le van írva, hogy 2025. évre a kötelezettségvállallással nem járó beszerzési eljárások azonnali felfüggesztése vált szükségessé.
Tehát azt függesztették fel, ami gond nélkül lemondható.

Kormányinfó című pókerarc vetélkedőn:

"A Védelmi Beszerzési Ügynökséget ért hekkertámadások kapcsán kiszivárgott adatok szerint beszerzési stopot rendeltek el. Miért? - kérdezte kollégánk. Gulyás Gergely szerint nincs beszerzési stop, csak egyes területen lehetett ilyen."

Pedig a benyújtott költségvetésből nagyon is beszerzési stop rajzolódik ki!
Az eddig leszerződött cuccok jövögetnek várhatón, de semmi új képességre nem jut pénz.
Ahogy tegnap betettem. Jövőre 10 év után először a költségvetési tervezetben nincs inflációkövető növelés, másrészt nominálértékben is minimálissal kevesebb.

Pont ez a terv jött Trump aztán a kormány szerint kitört az általános világbéke így nem kell haderőfejlesztés...
ezt ők sem igazán hiszik, de nem érdekli őket...

Gulyás szerint a béke esélye ugrásszerűen megnőtt az amerikai elnökválasztás eredményével,
ugyanakkor nem lehet biztosra venni az erre vonatkozó terveket. Gulyás a Della Podcast kérdésére azt mondta, senki nem vitatja, hogy Oroszország megsértette a nemzetközi jogot, az elfoglalt területeket nem ismerik el orosz területként. A helyzet akkor javulhatna, ha a NATO közbelépne, de erre nem kerülhet sor. A miniszter tartós orosz jelenlétre számít Ukrajnában a jövőben is, a kérdés, hogy egy esetleges béke milyen garanciákkal lehetne lezárni a konfliktust úgy, hogy az ne újuljon ki.

2026-ra fel kell pörgetni az osztogatást meg a fosztogatást. Előbbit azért hogy talán nyerjenek, utóbbi meg alapértelmezett náluk. MH nem érdekel már senkit, hiszen a NATO meg Tumpli "megvéd minket."

Ezek az anyagok -ha jól sejtem- a többi NATO tagállamban szinte kivétel nélkül nyilvánosan elérhetőek a Hadügyminisztérium weboldalán ilyan menüpontok alatt:
  • közbeszerzés
  • társadalmi tájékoztatás
  • hadiipari együttműködés
  • védelmi tervezés
  • fejlesztések
  • jövő hadereje
Ha lenne humorézéke ezeknek a balfaszoknak feloldanák a szovjet stílusú, teljesen elmeroggyant és adófizetőket nem egyszerűen lenéző, hanem egyenesen leköpő titkosításokat és az egészet nyilvánosságra hoznák, ahogy az elérhető máshol...
Akkor kiderülne, hogy az éveken keresztül tartó, a haderőfejlesztésről szóló, a békéhez erő kell című kormányzati népmese, amit rendszeresen a miniszterelnök is mesélt a nép gyermekeinek, az mind egy orbitális kamu volt. Ezért a szovjet tipusú titkolózás. Így mondjuk érthető.

Ezen filóztam én is. Mi az ami lemondható egyáltalán? Utalnék ugyanezen kormány háborús veszélyhelyzeti rendeleti kormányzására sokadjára, meg a rekordköltségvetés hangos hurrájára.

Az a baj, hogy ez megint csak minket érdekel.
Én csak azt nem értem Silvio mit szeretne mondani.

• Imádom
  • Vicces
Reactions: J.G. and vasszekely