[BIZTPOL] Románia

Nagyon nem értek egyet. Nem szarnak senkire, főleg a magyarokkal kapcsolatban igen megszállottak, aminek csak a mértéke változó...
Mivel erdélyben a megmaradt legnagyobb kissebbség a magyar, így magukból kiindulva, nacionalista, soviniszta módon gondolkodnak. Ez náluk a nemzeti minimum. De sokat elmond erről az észjárásról a basescu korábbi kijelentése, hogy tudniillik, kelet magyarországon a tiszáig az "igazi románia" része...

Mondjuk fordított esetben, ha ehhez hasonlót magasrangú magyar államfő kijelentene, akkor rövid időn belül az oláhok örjöngéssel kevert habzószájú fenyegetőzéssel válaszolnának..
A románok az ellenségeink, csak éppen ismét egy klubban vagyunk...
Vegyük észre, felebarátaim, hogy a "magyarveszély" az Erdély lakosságának csak azt a rétegét érinti érzelmileg felfokozottan, akik a '60as-'70es években, költöztek be. Az ún. erdélyi románok inkább a bukaresti elitet utálják, akár már jobban, mint minket. Azt is látják, hogy innen jön a pénz, meg a kultúra...

Vegyük észre, felebarátaim, hogy a "magyarveszély" az Erdély lakosságának csak azt a rétegét érinti érzelmileg felfokozottan, akik a '60as-'70es években, költöztek be. Az ún. erdélyi románok inkább a bukaresti elitet utálják, akár már jobban, mint minket. Azt is látják, hogy innen jön a pénz, meg a kultúra...
Már megbocsáss, de ez így nem igaz. Lehet, hogy a régebbi generációkat hamarabb/könnyebben hadba tudják hívni a "magyarveszélyre" hivatkozva, de a többi is ugyanúgy kapható rá. Rengeteg példa van erre. Az, hogy a hétköznapokban ez nem jön ki, az megint más dolog.

Görög török ennyiből?
hivatalosan nincsenek is ellenségeik, nincs kimondva ki ellen (nem)fegyverkezünk.
Így elég nehéz "tervezni". Bizonyos arányszámokat illene tartani legalább a szomszédokat figyelembe véve, de ezt látványosan leszarják nálunk.

Azt gondoltam talán ha nyer Trump kicsit meglendülnek a dolgok (bár azt a csodavárást most sem értem), de úgy tűnik pont az ellenkező következtetésre jutottak és még annyira sem fegyverkezünk mintha maradtak volna a "háborúpárti" demokraták.
Engedd el ezt légyszíves.
Oké - tényleg felesleges azon vitázni ki ellen nem veszünk szinte semmi újat évek óta. A semmi mindenkivel szemben kevés - akár Tuvalut akár Kínát tekintjük fő fenyegetésnek...

Menj el Oláhországba,menj be pár helyi krimóba,és látni foksz a falra kiakasztva olyan térképet,amin a Tiszántul oláh felségterület.....
2006-2007 tájékán az egyik kisboltban akartam kenyeret venni, elfogyott, a román aki megvette, az ajtóban beszélgetett az eladóval, majd a kezembe nyomta kenyeret és nem fogadta el mikor ki akartam fizetni.

Csak látszólag sport.
Meg kultúra ..

2006-2007 tájékán az egyik kisboltban akartam kenyeret venni, elfogyott, a román aki megvette, az ajtóban beszélgetett az eladóval, majd a kezembe nyomta kenyeret és nem fogadta el mikor ki akartam fizetni.
Igen mert magyar volt, csak nem szólalhatott meg magyarul, mivel ismerte a környezetét!
Jóval többen tudnak magyarul mint amennyien - közhelyen - beszélik is a magyart! Menj el Csíkszeredára ott gyönyörű magyar beszédet fogsz hallani az utcán is! Ám Bukarestben s olyan helyeken Romániában ahol sok a (betelepült román) ott nem beszélnek magyarul, ám értik s beszélik is sokan - otthon - !

Igen mert magyar volt, csak nem szólalhatott meg magyarul, mivel ismerte a környezetét!
Jóval többen tudnak magyarul mint amennyien - közhelyen - beszélik is a magyart! Menj el Csíkszeredára ott gyönyörű magyar beszédet fogsz hallani az utcán is! Ám Bukarestben s olyan helyeken Romániában ahol sok a (betelepült román) ott nem beszélnek magyarul, ám értik s beszélik is sokan - otthon - !
Azert merget ne vegyel ra.Olahok kozt is vannak rendes emberek.

Az újlatinok...
Drónipar
Sógor-koma-jóbarát
Cugir Arms Factory
Energiaimport....
Ingyenes veteránellátás
Belső embere...
Megjött Neptun...
Remek biznicnek tűnik...
Energiastratégia
CZ-Colt
CugirII.
Hanwa
Kettősviláglátás-önérdek...

• Tetszik
Reactions: Nber and LMzek 2.0
Itt a költséghatékony oktatási modell...
Kell a píz f-harmincötre. A többit meg le írta Allesmor.

Eldőlni látszik a kérdés, az első kettő megy tovább dec. 8-ra.
H20OKT6.jpeg