Akkor betartották volna?Persze, ha be is tartanák.![]()
Akkor betartották volna?Persze, ha be is tartanák.![]()

Londoni orvosi gyakorlattal 90-95-ig szemészként vegetált.Oroszországba valóban több nyelvet beszélö orvos érkezett csalâddal együtt menekültként Sziriából.![]()
92-94Londoni orvosi gyakorlattal 90-95-ig szemészként vegetált.
Hány százezer munkavállalót jelent ez?Mintegy 1 billió rubelt vittek ki Oroszországból az üzbég munkaerő-migránsok, akik 2024-ben fellendítették az orosz gazdaságot - Üzbegisztán Központi Bankja.
Az 1000 milliárd Rubel,ami kb 10 milliárd USD. De ott vannak még a tadzsikok, kirgizek, és más nemzetek(Tadzsikisztán GDP -50%-a tadzsik vendégmunkások hazaküldött pénze. Évi 30 milliárd USD körül küldenek haza a migráncsok. Ez volt a fő oka a Rubel árfolyam zuhanásának.
![]()
a kép illusztráció(gyengéknek leírva) közép-ázsiai migráncsok
Több millióan dolgoznak ott bevándorlók. Legálisan és illegálisan is. Vannak olyan munkakörök, ahol orosz nemzetiségűt nem is találni, mert egyszerűen "rangon alulinak" érzni ahhoz, hogy elvállalja. Persze ez a 22-es csapdája, mert ha az orosz gazdaságot 2024-ben "fellendítő" migránsok nem végzik el a munkájukat, akkor valószínűleg kevésbé lendül fel a gazdaság. Kivittek pénzt, ez kétségtelen, de ingyen senki nem szeret dolgozni. Még mindig jobb, mintha például robbantgatnának a metróban. Nehéz ezt a kérdést megoldani, a világon mindenütt.Hány százezer munkavállalót jelent ez?
Mintegy 1 billió rubelt vittek ki Oroszországból az üzbég munkaerő-migránsok, akik 2024-ben fellendítették az orosz gazdaságot - Üzbegisztán Központi Bankja.
Az 1000 milliárd Rubel,ami kb 10 milliárd USD. De ott vannak még a tadzsikok, kirgizek, és más nemzetek(Tadzsikisztán GDP -50%-a tadzsik vendégmunkások hazaküldött pénze. Évi 30 milliárd USD körül küldenek haza a migráncsok. Ez volt a fő oka a Rubel árfolyam zuhanásának.
![]()
a kép illusztráció(gyengéknek leírva) közép-ázsiai migráncsok
Putyin ma a Bátykához utazott. Fontos döntések születtek.
Majd írok róla, ha végzek a munkámmal.
Hány százezer munkavállalót jelent ez?
Az a muszlim akikkel arrafelé találkoztam, úgy muszlim hogy amúgy Ő szovjet...Csak ukrajnából cirka 2 millióan mentek oda,az összes lehet a duplicate,minimum, mondjuk az ukrajnaiak szerintem nem nagyon utalnak haza,azok ott.maradnak,illetve az új megyék lakói voltak,oda mennek majd haza.
Szerintem lényeges különbség,az ő muszlimajaik,meg az európai migrik között, hogy az övéik jellemzően dolgozni mennek oda, vagy beállnak a seregbe,szerintem kb mind beszél Oroszul, amik az európai újnémetek ezek ellenkezői.
Szerintem Oroszok ha valami csínytevésen érik őket,kivágják őket,mint a cicát piszkítani,vagy lesittelik őket, ami az európai migrikkel kb sosem történik.
Azt is kétlem,hogy az Oroszok ingyen kecòval,segéllyel,eü hozzáféréssel várják őket.
Hmm úgy látszik ez más orosz területen is így van. Engem Krimen, Novofedorivkában a városközpontban a katonai reptértől nem messze, 3 taxi kergetett meg, mikor nem tudván a helyi viszonyokról estefelé kocsival családostul megálltam pihenni.. Az üldözésnek az vetett véget, mikor a tengerparthoz közeledve egy szál gatyában megláttam vendéglátómat Kolját , a replülőtér egyik volt, nyugger parancsnokát. A 3 taxi körbezárt, mint biztos későbbi szállásfoglalójukat, kiszállva meglátták Kolját.. Mintha a helyi Al Caponéval találkoztak volna: arcukon mély döbbenet, mélyen meghajoltak, köszöntek - és szélsebesen elhúzták a belüket.. Az amúgy is szép szál ember akkor még nagyobbat nőtt a szememben - mert a hiénáknak köszönésképp odavetett mondat (Mit kerestek itt?) mint egy viharban megszólaló tengerészkapitány hangja - ami a kormányállástól a hajó orráig hallatszik - és még nem is kezd üvölteni.Amikor Moszkvában voltam, nem csak azért utaztam inkább az AeroExpress vonattal taxi helyett mert közel volt, hanem mert, ahogy kiléptem a reptéri terminálból, már meg is rohantak a "fiatalember, utazzon velem, én viszem be a leggyorsabban a központba,stb" szövegű közép-ázsiai migráns taxisok. Minél jobban jöttek felém, annál inkább szedtem a lábam az AeroExpress állomására. Nagyon nem voltak bizalomgerjesztők, finoman fogalmazva. Aztán később hallottam, hogy más, oroszul nem tudó magyarokat át is akartak baszni, elég komoly összegekkel. De vissza a rubel

A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..