[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 647
8 591
113
Hiteles hiradâs egyszerüen nem létezik már, csak narrativa tolása
kifejezetten értelmes, diplomás urambocsá dr-rel kezdődő nevű ismerősöknél is azt figyeltem meg hogy képtelenek nyers információkat értelmezni
kizárólag olyan médiát hajlandóak fogyasztani ami a híreket számukra megrágcsálja előemészti az orbángyurcsány tengelyen a számukra kivánatos - kinek mi a kívánatos - pozícióba rendezi
különösen nehezen dolgozzák fel a külpolitikai híreket, mert azoknál szereplők és mondanivalóik sokszor ezen a tengelyen nem is értelmezhetőek
na ezért nincs hiteles híradás, az a fajta híradás van amire igény mutatkozik

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
7 440
20 661
113
Üdv .Aki ezt írta úgy hülye hogy van! A 70-80 évek Lada eladási számai hoz mérik abból indulnak ki gondolom. De mikor elduran egy pénznem, pont olyan helyekre menekítik a pénzüket az emberek amikről agyaltak, álmodoztak, simán előre hozott vásárlás. TV, autó, lakás , ez kipucolja a kereskedést, raktárt, leköt gyártást. Ok ez is kifut!!! De ilyenkor az okos gyártó .Elkezdi behúzni a féket és megszünteti a túl munkát, hétvégi meló. Szívja a vérét a beszállítóknak, el csúsztatja a kifizetéseit :) . És mivel Oroszban gondolom a Ladát kitömi az álam . Most vesz 10000 Nivát a frontra :) . Igy ott a belasuló kereslet teljesen más mint egy VW csoport ahol a 3 műszak ,szombati meló az alap helyzet. Mert a részvényesnek kő az osztalék. Értsük már meg Orosz teljesen más leányzó ,mint a Germán fraulein .
Mit is akartál mondani ezzel az összefüggéstelen szóáradattal?

Mért mérnék ahhoz? Szalmabábozol. Leírja, hogy az idei éves tervéhez képest marad el az eladás, ezért a jövő évi tervet is meg kell vágja.
Vagy azt akarod mondani, hogy az okos gyártó behúzza a termelésen a féket, ha nincs kereslet? Miért más a belassuló kereslet? Nincs vásárlóerő a lakosságnál, nincs hitelezés, nincs megrendelés. De ez Oroszországban más, és okosabb, és jobb amúgy mint nyugaton. Ahol hihihi hahah. Miért más, mert eddig sem volt 3 műszak, nem ment a termelés csak hobbi szinten?

Csomó vágyvezérelt projekciót leírtál, hogy majd az orosz állam berendeli a felesleget a frontra, stb.

Mit akartál mondani? Értelmes, magyar tőmondatok sorában, kérlek. Alannyal, állítmánnyal, ne úgy mint az előbb. Annál még egykori Szittya fórumtárs is összeszedettebben írt.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 645
85 431
113
Kijev a Nyugat támogatásával fokozta az oroszországi terrortámadásokhoz a toborzását - FSZB

A fellépők toborzásakor az ellenség „nem veti meg a megtévesztést, a fenyegetést és a zsarolást” – jegyezte meg Bortnikov, az FSZB vezetője.

❗ A fő állítások:

▪A kijevi rezsim a NATO arzenálját használja az Orosz Föderáció elleni terrortámadásokhoz

▪A nyugati titkosszolgálatok feszültségek melegágyait próbálják teremteni Oroszországban, tömeges zavargásokat és terrortámadásokat provokálni

▪Nemzetközi terrorszervezetek terrorista sejteket hoznak létre munkaerő-migránsokból az Orosz Föderációban, hogy fiatalokat vonzanak magukhoz.

▪2024 eleje óta 190 terrortámadást sikerült megakadályozni Oroszországban

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 645
85 431
113
Mintegy 1 billió rubelt vittek ki Oroszországból az üzbég munkaerő-migránsok, akik 2024-ben fellendítették az orosz gazdaságot - Üzbegisztán Központi Bankja.
Az 1000 milliárd Rubel,ami kb 10 milliárd USD. De ott vannak még a tadzsikok, kirgizek, és más nemzetek(Tadzsikisztán GDP -50%-a tadzsik vendégmunkások hazaküldött pénze. Évi 30 milliárd USD körül küldenek haza a migráncsok. Ez volt a fő oka a Rubel árfolyam zuhanásának.

qhlaCRnfWS0KUrmYWec2s09_kjmOT2e-IofDO3a6KuvzF28TCeKPuZr_iM-1mRhYh0x0cROtETsadoMsdNyMfQ9P.jpg

a kép illusztráció(gyengéknek leírva) közép-ázsiai migráncsok

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
50 652
84 971
113
Mintegy 1 billió rubelt vittek ki Oroszországból az üzbég munkaerő-migránsok, akik 2024-ben fellendítették az orosz gazdaságot - Üzbegisztán Központi Bankja.
Az 1000 milliárd Rubel,ami kb 10 milliárd USD. De ott vannak még a tadzsikok, kirgizek, és más nemzetek(Tadzsikisztán GDP -50%-a tadzsik vendégmunkások hazaküldött pénze. Évi 30 milliárd USD körül küldenek haza a migráncsok. Ez volt a fő oka a Rubel árfolyam zuhanásának.

qhlaCRnfWS0KUrmYWec2s09_kjmOT2e-IofDO3a6KuvzF28TCeKPuZr_iM-1mRhYh0x0cROtETsadoMsdNyMfQ9P.jpg

Hány százezer munkavállalót jelent ez?

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
1 844
10 884
113
Több millióan dolgoznak ott bevándorlók. Legálisan és illegálisan is. Vannak olyan munkakörök, ahol orosz nemzetiségűt nem is találni, mert egyszerűen "rangon alulinak" érzni ahhoz, hogy elvállalja. Persze ez a 22-es csapdája, mert ha az orosz gazdaságot 2024-ben "fellendítő" migránsok nem végzik el a munkájukat, akkor valószínűleg kevésbé lendül fel a gazdaság. Kivittek pénzt, ez kétségtelen, de ingyen senki nem szeret dolgozni. Még mindig jobb, mintha például robbantgatnának a metróban. Nehéz ezt a kérdést megoldani, a világon mindenütt.

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
1 844
10 884
113

Szerintem ez csak részbeni oka a rubel zuhanásának. Ne értsd félre, nem vagyok migránsimádó egyáltalán. Amikor Moszkvában voltam, nem csak azért utaztam inkább az AeroExpress vonattal taxi helyett mert közel volt, hanem mert, ahogy kiléptem a reptéri terminálból, már meg is rohantak a "fiatalember, utazzon velem, én viszem be a leggyorsabban a központba,stb" szövegű közép-ázsiai migráns taxisok. Minél jobban jöttek felém, annál inkább szedtem a lábam az AeroExpress állomására. Nagyon nem voltak bizalomgerjesztők, finoman fogalmazva. Aztán később hallottam, hogy más, oroszul nem tudó magyarokat át is akartak baszni, elég komoly összegekkel. De vissza a rubel zuhanásához. Ennek a fő oka szerintem a mesterséges le/ fel értékelés. Erre pont jó példa az ukrán grivnya. Adott egy lassan a középkorba visszabombázott, napi 11 óra áramhiánnyal "működő" ország, aminek a pénze többet ér, mint a forint! Úgy, hogy a grivnya mögött már lassan szó szerint semmi nincsen, csak egy kibaszottul óriási adósság! Lehet szidni a magyar gazdaságot, de attól még messze az ukrán előtt jár, sokkal-sokkal jobb helyzetben van, és mégis többet ér a grivnya, mint a forint.

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
12 343
36 028
113
Visszatérve Lukasenkohoz
Putyin ma a Bátykához utazott. Fontos döntések születtek.

Majd írok róla, ha végzek a munkámmal.

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
12 343
36 028
113
Akárcsak a Kaukázusban...

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 294
57 971
113

Csak ukrajnából cirka 2 millióan mentek oda,az összes lehet a duplicate,minimum, mondjuk az ukrajnaiak szerintem nem nagyon utalnak haza,azok ott.maradnak,illetve az új megyék lakói voltak,oda mennek majd haza.
Szerintem lényeges különbség,az ő muszlimajaik,meg az európai migrik között, hogy az övéik jellemzően dolgozni mennek oda, vagy beállnak a seregbe,szerintem kb mind beszél Oroszul, amik az európai újnémetek ezek ellenkezői.
Szerintem Oroszok ha valami csínytevésen érik őket,kivágják őket,mint a cicát piszkítani,vagy lesittelik őket, ami az európai migrikkel kb sosem történik.
Azt is kétlem,hogy az Oroszok ingyen kecòval,segéllyel,eü hozzáféréssel várják őket.