[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
4 109
21 660
113
Csak ukrajnából cirka 2 millióan mentek oda,az összes lehet a duplicate,minimum, mondjuk az ukrajnaiak szerintem nem nagyon utalnak haza,azok ott.maradnak,illetve az új megyék lakói voltak,oda mennek majd haza.
Szerintem lényeges különbség,az ő muszlimajaik,meg az európai migrik között, hogy az övéik jellemzően dolgozni mennek oda, vagy beállnak a seregbe,szerintem kb mind beszél Oroszul, amik az európai újnémetek ezek ellenkezői.
Szerintem Oroszok ha valami csínytevésen érik őket,kivágják őket,mint a cicát piszkítani,vagy lesittelik őket, ami az európai migrikkel kb sosem történik.
Azt is kétlem,hogy az Oroszok ingyen kecòval,segéllyel,eü hozzáféréssel várják őket.
Az a muszlim akikkel arrafelé találkoztam, úgy muszlim hogy amúgy Ő szovjet...
Abszolút nem kultúridegen.
Kitűzöd a vörös zászlót, el is múlt minden ellentét.
Ez meg az orosz mindennapok valósága.
Meglepődnél mi mindent kínálnak a cégek a munkavállalóknak...
Nézegetem én is serényen a munkalehetőségeket....
Annyi rubelben beszélnek az iparban, mint mi forintban....csak van egy 5x szorzó a muszka javára.
Úgy hogy nincs 50Ft egy liter benzin...( Majd megcáfoltok ha nem,telón vagyok, a dolgaim nélkül.)
Olasz GDP rulez, 4szobás,szalonos kecó, padlón veretett fűtés, kb 100 rubel havonta.
( No offense.)

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
16 688
60 868
113
Nem tudom, miért él még ma is az a mitosz, hogy Oroszország egy szegények háza, egy nagy gulag mint Sztálin alatt. Van elég videó az orosz életről a YT-n, mindennek utána lehet nézni. Még ha azt is feltételezzük, hogy csak a fele igaz annak, amit látni lehet,akkor is teljesen normálIsan lehet ott élni minden szempontból.
Most aztán ne jöjjön valaki, hogy akkor miērt nem megyek oda? Azért, mert az életem másként alakult. Ha tudok oroszul és oda küldenek, mentem volna családostúl. Ahogy ismerőseim mentek is.

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 497
20 330
113
Amikor Moszkvában voltam, nem csak azért utaztam inkább az AeroExpress vonattal taxi helyett mert közel volt, hanem mert, ahogy kiléptem a reptéri terminálból, már meg is rohantak a "fiatalember, utazzon velem, én viszem be a leggyorsabban a központba,stb" szövegű közép-ázsiai migráns taxisok. Minél jobban jöttek felém, annál inkább szedtem a lábam az AeroExpress állomására. Nagyon nem voltak bizalomgerjesztők, finoman fogalmazva. Aztán később hallottam, hogy más, oroszul nem tudó magyarokat át is akartak baszni, elég komoly összegekkel. De vissza a rubel
Hmm úgy látszik ez más orosz területen is így van. Engem Krimen, Novofedorivkában a városközpontban a katonai reptértől nem messze, 3 taxi kergetett meg, mikor nem tudván a helyi viszonyokról estefelé kocsival családostul megálltam pihenni.. Az üldözésnek az vetett véget, mikor a tengerparthoz közeledve egy szál gatyában megláttam vendéglátómat Kolját , a replülőtér egyik volt, nyugger parancsnokát. A 3 taxi körbezárt, mint biztos későbbi szállásfoglalójukat, kiszállva meglátták Kolját.. Mintha a helyi Al Caponéval találkoztak volna: arcukon mély döbbenet, mélyen meghajoltak, köszöntek - és szélsebesen elhúzták a belüket.. Az amúgy is szép szál ember akkor még nagyobbat nőtt a szememben - mert a hiénáknak köszönésképp odavetett mondat (Mit kerestek itt?) mint egy viharban megszólaló tengerészkapitány hangja - ami a kormányállástól a hajó orráig hallatszik - és még nem is kezd üvölteni.

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
12 459
36 337
113
Qrva oroszok... :D

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 310
58 100
113

Akkor ezt a pénteket csak kihúzzák valahogy....

:rolleyes:

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 677
22 379
113
A bitcoin egy spekulációs "pénznem" semmiféle valós gazdasági fedezet nincs mögötte. De amíg vannak hívői, addig lesz árfolyama és lehet vele spekulálni.
A nemzeti bankok nem is rajonganak érte, a 3 betűsök már inkább, mert sokkal jobban elfedi ki fizetett és hogyan.
a 110 ezer btc a mostani árfolyamon cc. 11 milliárd dollár, nem világgazdasági tétel, de fedett műveletekre telik belőle.

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 378
10 713
113
Ezt a r/hungary hogy fogja lenyelni?

"Russia is nearing an agreement with Syria’s new leadership to keep two vital military bases in the Middle East state, a key objective of the Kremlin after the fall of President Bashar al-Assad.

Talks are taking place for Russian forces to remain at the naval port in Tartus and the air base at Hmeimim, said people with knowledge of the matter in Moscow, Europe and the Middle East, asking not to be identified because the issue is sensitive.

The Defense Ministry in Moscow believes it has an informal understanding with Hayat Tahrir Al-Sham (HTS), the former al-Qaeda offshoot that led the offensive to oust Assad, that it can stay at the Syrian bases, the person in Russia said. The situation could still change amid the instability in Syria, the person cautioned.

It wasn’t immediately possible to verify the information with officials in the transitional government in Syria. Kremlin spokesman Dmitry Peskov didn’t immediately respond to a request to comment.

The naval base is Russia’s only hub on the Mediterranean Sea. The airfield is used to supply Russia’s security operations in Africa, allowing it to project political and economic influence and restore some of Moscow’s Cold War-era authority on the continent.

The Kremlin flew Assad and his family into exile in Russia over the weekend after convincing the Syrian dictator that he’d lost the war with rebel groups bearing down on the capital, Damascus.

The collapse of the regime effectively rendered worthless 49-year leases for the bases that Russia was given in 2017, two years after Putin sent his military to bolster Assad’s forces and push back opposition fighters." https://www.bloomberg.com/news/arti...with-new-syria-leaders-to-keep-military-bases

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 497
20 330
113
A bitcoin egy spekulációs "pénznem" semmiféle valós gazdasági fedezet nincs mögötte. De amíg vannak hívői, addig lesz árfolyama és lehet vele spekulálni.
A nemzeti bankok nem is rajonganak érte, a 3 betűsök már inkább, mert sokkal jobban elfedi ki fizetett és hogyan.
a 110 ezer btc a mostani árfolyamon cc. 11 milliárd dollár, nem világgazdasági tétel, de fedett műveletekre telik belőle.
Hát a forintunkra is ráfér az, hogy "spekulációs" pénznem, hiszen ezt egyesek szabadon lebegtetik, infláltatják a saját érdekeik szerint.
Ezért sokszor megfigyelhető hogy az árfolyam fordítva mozog, mint amit a piaci "elemzők" megjósolnak.
Fedezet amúgy sincs - ha itt földbe áll a gazdaság, a forinttal nyugodtan begyújthatunk, mert annyit fog érni..

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 310
51 547
113
Nem tudom, miért él még ma is az a mitosz, hogy Oroszország egy szegények háza, egy nagy gulag mint Sztálin alatt. Van elég videó az orosz életről a YT-n, mindennek utána lehet nézni. Még ha azt is feltételezzük, hogy csak a fele igaz annak, amit látni lehet,akkor is teljesen normálIsan lehet ott élni minden szempontból.
Most aztán ne jöjjön valaki, hogy akkor miērt nem megyek oda? Azért, mert az életem másként alakult. Ha tudok oroszul és oda küldenek, mentem volna családostúl. Ahogy ismerőseim mentek is.
Ne essünk át a túloldalra se, az amiről ti beszéltek azok a nagyvárosok, leginkább Szent Pétervár és Moszkva. Cimborám végigjárta Szibériát, millió képet láttam, pl. Omjakon vagy Vlagyivisztok nem ilyen. Kisebb, messzi falvak meg némelyik tipikusan tényleg olyan, ahogy a nyugati sztereotípiák leírják Oroszországot. A végletek országa, egy szárazföldi óceán, hatalmas, hatalmas távolságokkal és különbségekkel.

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
5 881
32 945
113
Ne essünk át a túloldalra se, az amiről ti beszéltek azok a nagyvárosok, leginkább Szent Pétervár és Moszkva. Cimborám végigjárta Szibériát, millió képet láttam, pl. Omjakon vagy Vlagyivisztok nem ilyen. Kisebb, messzi falvak meg némelyik tipikusan tényleg olyan, ahogy a nyugati sztereotípiák leírják Oroszországot. A végletek országa, egy szárazföldi óceán, hatalmas, hatalmas távolságokkal és különbségekkel.
Mondjuk az USAról is el lehet mondani ugyanezt, fentanil-zombik, utcán szaró hajléktalanok stb. Ott sem minden Times Square meg Broadway. Ahogy Budapest sem csak a Várnegyedből áll, hanem létezik a Népszínház utca is.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
50 826
85 315
113
Mondjuk az USAról is el lehet mondani ugyanezt, fentanil-zombik, utcán szaró hajléktalanok stb. Ott sem minden Times Square meg Broadway. Ahogy Budapest sem csak a Várnegyedből áll, hanem létezik a Népszínház utca is.
Ez igaz, de az USA-ban több "Broadway" van mint Oroszországban "Moszkva".

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 310
51 547
113
Milyen felnőni? Itt azt a hülyeséget próbálják elhitetni, hogy az orosz átlag életszínvonal jobb mint az USA-ban vagy az EU-ban.
Ki? Mutasd már meg!

Az USA a világ egyik leggazdagabb országa. Megvannak a saját komoly problémáik, de jól az átlag. A középosztály szegényedik, de magas bázisról.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
14 574
36 923
113
Ezt a r/hungary hogy fogja lenyelni?

"Russia is nearing an agreement with Syria’s new leadership to keep two vital military bases in the Middle East state, a key objective of the Kremlin after the fall of President Bashar al-Assad.

Talks are taking place for Russian forces to remain at the naval port in Tartus and the air base at Hmeimim, said people with knowledge of the matter in Moscow, Europe and the Middle East, asking not to be identified because the issue is sensitive.

The Defense Ministry in Moscow believes it has an informal understanding with Hayat Tahrir Al-Sham (HTS), the former al-Qaeda offshoot that led the offensive to oust Assad, that it can stay at the Syrian bases, the person in Russia said. The situation could still change amid the instability in Syria, the person cautioned.

It wasn’t immediately possible to verify the information with officials in the transitional government in Syria. Kremlin spokesman Dmitry Peskov didn’t immediately respond to a request to comment.

The naval base is Russia’s only hub on the Mediterranean Sea. The airfield is used to supply Russia’s security operations in Africa, allowing it to project political and economic influence and restore some of Moscow’s Cold War-era authority on the continent.

The Kremlin flew Assad and his family into exile in Russia over the weekend after convincing the Syrian dictator that he’d lost the war with rebel groups bearing down on the capital, Damascus.

The collapse of the regime effectively rendered worthless 49-year leases for the bases that Russia was given in 2017, two years after Putin sent his military to bolster Assad’s forces and push back opposition fighters." https://www.bloomberg.com/news/arti...with-new-syria-leaders-to-keep-military-bases

Ehhez képest a hírek szerint folyik a bázisok kiürítése. Annyira nem bízhatnak a HTS-ben és a gazdáiban.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
4 109
21 660
113
Milyen felnőni? Itt azt a hülyeséget próbálják elhitetni, hogy az orosz átlag életszínvonal jobb mint az USA-ban vagy az EU-ban.
Az EU-bòl ès az USA-bòl ki kell vonni a hitelpènzt ( Orosznàl nincs.), akkor kb Pàrizs is, belső szibèria szintjèn lenne.
A nèhàny èvszàzados "szabadrablàs" melett, 45 èves diktatúra nèlkül,màsodik vh-s pusztítàs nèlkül.
Ezermilliàrdos hitelàllomànnyal.
Nem vagyok abban biztos hogy ez a jò iràny.
Nyugat EU = Hoax.