[BIZTPOL] Szíriai helyzet

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
25 306
50 043
113
Csak azt nem értem, hogy ezt a szírek miért egy ukrán katonai portálon jelentik be,
és miért nem a sajátjukon, vagy egy ismert nyugati(esetleg török) médiumon. ;)
Ha utána olvasol jobban, akkor ez a hír sok helyen lejött: ez az ukrán oldal csak szemlézte a hírt. Senki nem mondta, hogy az ukránoknál lett ez bejelentve.

Ugyanezt a hírt a Newsweek is hozta:

Meg még sokan mások...

gonny

Well-Known Member
2016. december 24.
704
1 303
93
Ha utána olvasol jobban, akkor ez a hír sok helyen lejött: ez az ukrán oldal csak szemlézte a hírt. Senki nem mondta, hogy az ukránoknál lett ez bejelentve.

Meg még sokan mások...
Ja jó. De akkor ezzel kellett volna kezdeni, nem azzal az ukrán izével.

gonny

Well-Known Member
2016. december 24.
704
1 303
93

Meg még sokan mások...
Mondjuk a Newsweek is a Kyev Independentre hivatkozik. :D

Másrészt:
"Tartus Customs Director Riad Judy told the Syrian newspaper Al-Watan that "all revenue from the port's operations will now serve the interests of the Syrian state," confirming that the investment contract with Russia had been canceled."
Ez sem arra utal, hogy az oroszokat katonai értelemben akarják elűzni.
Hiszen miféle bevételek származnak egy hadikikötőből, ami eddig az oroszoké volt, de most a szírek maguknak akarják? Ennek semmi értelme.
Ez inkább azt erősíti, hogy a fent -valaki által- említett kereskedelmi kikötőről van szó.

Ráadásul a cikk így végződik:
"It is unknown at this time where Moscow's vessels leaving Tartus port will go, and what Russian-Syrian relations will look like in the future."

Szóval ennyit erről a "hírről". :)

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
9 721
59 718
113
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
15 608
42 656
113

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
9 721
59 718
113

• Tetszik
Reactions: fishbed

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
17 267
24 461
113
A demokratikus területrablás folyamatban.

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
7 698
35 840
113
Nem keveri. A hteng kikötő is megy a levesbe ha a másik is.
Egyébként sem értem, hogy honnan veszed hogy két különböző dologról lenne szó.
btw:
"With the 49 year lease being cancelled it has become very clear for Russia that it can no longer hope to maintain a military presence in Tartous and as such, there appears to be no point in staying there and delaying the maritime evacuation any longer," Mr Van Lokeren added.

Meg még sokan mások...
Senki nem olvasta látom amit beraktam Kommerszant cikket, hogy még a szíriai VM szerint is zajlanak a tárgyalások Hmejmímről és Tartúsz haditengerészeti részéről. De tessék, itt az eredeti arab változat, amiben elmondja ugyanazt a faszi

Ma reggel olvastam egy infostartos cikket (aka Portfolio light), ahol Tálas is beszopta azt, hogy izé kirakják egészében az oroszokat mindenhonnan Szíriából, miközben kurvára nem erről van szó. Majd a héten megírom rendesen cikkben

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
23 258
30 156
113
Senki nem olvasta látom amit beraktam Kommerszant cikket, hogy még a szíriai VM szerint is zajlanak a tárgyalások Hmejmímről és Tartúsz haditengerészeti részéről. De tessék, itt az eredeti arab változat, amiben elmondja ugyanazt a faszi

Ma reggel olvastam egy infostartos cikket (aka Portfolio light), ahol Tálas is beszopta azt, hogy izé kirakják egészében az oroszokat mindenhonnan Szíriából, miközben kurvára nem erről van szó. Majd a héten megírom rendesen cikkben
Kimennek azok, kimennek. :D

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
3 064
33 970
113

ezt mondtam én is,még nem végleges,még tárgyalnak .. az is lehet hogy mennek,de az is hogy maradnak ..

valahol olvastam,hogy opció lehet nekik még Líbia,de erről volt szó itt is, illetve Algéria is .. (ez nekem új volt)

• Tetszik
Reactions: fishbed

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
23 258
30 156
113
ezt mondtam én is,még nem végleges,még tárgyalnak .. az is lehet hogy mennek,de az is hogy maradnak ..

valahol olvastam,hogy opció lehet nekik még Líbia,de erről volt szó itt is, illetve Algéria is .. (ez nekem új volt)
ő nagyon jól körbe járja

• Tetszik
Reactions: Sniper

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
3 064
33 970
113
ő nagyon jól körbe járja
ezt elhiszem,de inkább várjuk meg találgatás,meg körbejárás helyett hogy mit döntenek a szírek meg az oroszok .. úgy is az lesz a hivatalos !

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
49 834
90 292
113
Nem keveri. A hteng kikötő is megy a levesbe ha a másik is.
Egyébként sem értem, hogy honnan veszed hogy két különböző dologról lenne szó.
btw:
"With the 49 year lease being cancelled it has become very clear for Russia that it can no longer hope to maintain a military presence in Tartous and as such, there appears to be no point in staying there and delaying the maritime evacuation any longer," Mr Van Lokeren added.

Mert Tartuszban volt kereskedelmi kikötő is, Van orosz haditengerészeti müszaki-utánpótlási bázis és volt szíriai haditengerészeti bázis is.(azt az izraeli légierő szétbombázta)

Térjünk vissza a kereskedelmi polgári bázisra :

Felbontották a befektetési megállapodást egy orosz cég és a szíriai Tartus kikötője között. A tartusi vámhivatal igazgatója, Riyad Judi számolt be erről az al-Watan szír újságnak.

„A kikötő tevékenységéből származó összes bevétel most a szíriai állam javára irányul. A kikötőben alkalmazott munkások visszatérnek szíriai ellenőrzés alá” – mondta.

Judy szerint a kikötő helyreállítja azokat az elavult mechanizmusokat is, amelyeket az orosz cég korszerűsítés nélkül használt, a szerződésben foglaltak szerint.

Jurij Boriszov akkori orosz miniszterelnök-helyettes 2019 áprilisában jelentette be, hogy 49 évre bérbe adjáka Tartus kikötőjét. Ezzel egy időben 49 évre szóló beruházási szerződést kötöttek az orosz Stroytransgaz-zal, amelynek értelmében Moszkva több mint 500 millió dollárt ígért a kikötő modernizálásába 4 év alatt kell befektetni. A tényleges beruházási volumenről azóta sem tettek közzé információkat. (nem teljesítették)

Itt az eredeti szír anyag arab nyelven 2025. jan.19. dátummal

Sir kolléga sose higyj az ukrán propaganda oldalaknak és az angolszász médiának amelyek átveszik ezt a zagyvaságot.

Hiteles információt csak az tud szolgáltatni, aki az érdekelt felek( itt a szír és orosz) médiájából tájékozódik. A fórumon két ilyen ember van.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
23 258
30 156
113
Sir kolléga sose higyj az ukrán propaganda oldalaknak és az angolszász médiának amelyek átveszik ezt a zagyvaságot.

Hiteles információt csak az tud szolgáltatni, aki az érdekelt felek( itt a szír és orosz) médiájából tájékozódik. A fórumon két ilyen ember van.
Speciel ez IL-i volt :D
A fenti videó meg tengerészeti szakmai.