Beszélgető

Inkább itt válaszolok, ne offoljuk szét a haderőfejlesztési topikot.

"szerződést kötöttünk az EDGE Group új, CARACAL mesterlövészpuskák beszerzésére." Jelenleg konkrétan ennyit lehet tudni. Ez ott is van a haderő fejlesztési topikban. Ha a "miért ezt vettük/miért nem vettünk inkább mást" (úgy hogy azt sem tudjuk hogy mit vettünk!) és a "de mi van a Gestamennel" téma érdekel, az a [HUN] Honvédségi kézifegyverek topikban van. Bár van külön Gestamen topik is, amit csak meg kellene nézni és ott van minden információ összegyűjtve. És nem a Lehetséges fejlesztési iránya topikban van minden összeömlesztve, visszakereshetetlenül. Pont akkor van ennek értelme, ha valakinek nincs ideje minden nap mindent végigolvasni.
Épp csinálom a fórumos összefoglalót a 2024-es évről...
2024-ben A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai topikban 242 oldal, kb. 4840 hozzászólás volt. Ezek konkrét hírek voltak és síránkozás hogy leállt a haderőfejlesztés.
A különböző "...beszerzése" topikokban viszont összesen több mint 10 000 hozzászólás született (kb. 500 oldal), ami jól mutatja, hogy miért kellett ezeket a "lehetséges fejlesztési irányai" topiktól különválasztani. Mert új hír az nem volt sem a légvédelem fejlesztéséről, sem a rakétatüzérség beszerzéséről, sem a kerekes harcjármű beszerzéséről és a Gripenről is már februárban kiderült hogy csak +4 darab lesz. Mégis született ezekről 10 ezer hozzászólás. Ha ezek mind egy topikban lettek volna, akkor átlagosan minden oldal 2/3-a valamilyen ismétlődő vita hozzászólása lett volna.
Aki a hírek helyett nem akarta ezredjére is újra elolvasni hogy "a Kfir a legjobb", "biztos török lesz vagy Patria", "tudom hogy Puls lesz és mindjárt bejelentik", "nem Lynxet/Leopardot kellett volna venni", "két század Gripen E/F lesz" stb, annak 10 ezer hozzászólással kevesebbet kellett 2024-ben elolvasni, így több ideje maradhatott másra. Aki meg az ilyen ismétlődő vitákat szereti, láthatóan idén sem unatkozott.
A fórum "magyar vonatkozású haditechnika" részében összesen kb. 35 000 hozzászólás (kb. 1750 oldal) született 2024-ben. Azaz naponta átlagosan majdnem 100 hozzászólást (=5 oldalt) kellett volna elolvasni annak, aki csak a magyar vonatkozású dolgok után érdeklődött. Ennyit olvasni nem sok embernek van ideje, ezért muszáj témákra szétbontani a hozzászólásokat. (Illetve érdekes módon azoknak van ideje mindent elolvasni, akik nem itt kommentelnek, csak viszik el az itt olvasott dolgokat facebook csoportokba, blogokra, médiába. Ők valahogy mindent megtalálnak. Még a videókat is megnézik.)
Mi lesz a fórumban akkor, ha véletlenül lesz valamilyen katonai beszerzés? 20000 hozzászólás, amiből 8000 valamilyen kohószökevény beszerzését sürgeti. Természetesen gombokért és a preferált színben :)

Na kérem szépen, így kell ezt csinálni nem "demokratikus" módon, kempingezni meg színházba vinni az elítélteket, ps5 a cellában meg internet hozzáférés.
Bukele bemutatja hogy másképp is lehet és az ő módszere sokkal hatékonyabb , nevelőbb célzatú , még költséghatékony is.
Persze "emberjogilag" lehet találni kifogásokat, de milyen "jogai" vannak egy gyilkosnak, erőszaktevőnek?
Milyen kötelességei vannak a normális állampolgároknak a bűnözők felé?
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Üdv!

Mobilin nekem eltűnt az utolsó oldalra ugrás gomb (dupla nyilacska)
officer-doofy-salute.gif

• Vicces
Reactions: SirHiggins
Többen próbálnak még veled mindig normális hangnemben kommunikálni és azt vettem észre, hogy ellenben te nem kevés esetben a mondandód után azonnal degradálsz, ha nem tetszik vagy nem értesz egyet azzal amit valaki írt neked. Ez mondjuk pont a legutóbbi:
Megint sikerült óriási ostobaságot mondani.
Szerintem értelmesebb lenne az ilyen utolsó mondatokat magadban tartani és akkor talán nem mennének át az esetek nagy részében személyeskedésbe a témák. Ugyanis nem egy esetben pont te kezded. Kellemes vasárnapot!

Többen próbálnak még veled mindig normális hangnemben kommunikálni és azt vettem észre, hogy ellenben te nem kevés esetben a mondandód után azonnal degradálsz, ha nem tetszik vagy nem értesz egyet azzal amit valaki írt neked. Ez mondjuk pont a legutóbbi:

Szerintem értelmesebb lenne az ilyen utolsó mondatokat magadban tartani és akkor talán nem mennének át az esetek nagy részében személyeskedésbe a témák. Ugyanis nem egy esetben pont te kezded. Kellemes vasárnapot!
INEOS Grenadier - Land Rover ..... :p

INEOS Grenadier - Land Rover ..... :p
Jaah ott is pont te okoskodtál bele, mert úgy érzed nincs hozzászólás amihez neked ne lenne véleményed, amit mindenképp meg kell osztanod a világgal. És ahogy a helyzet mutatja most sem volt másként.

Ps. Kicsit próbálj többet élni, mert kezd úgy hatni hogy a htka-n nincs óra, félóra és lassan 10 perc, hogy Szőrhikinsz ne írna valamit, bármit. Ami engem személyesen nem zavar, csak szomorú, hogy egy ilyen felületen -nem htka fika- ragadtál és itt éled az életedet jóformán.

Jaah ott is pont te okoskodtál bele,
Nemis, mer' te :D
mert úgy érzed nincs hozzászólás amihez neked ne lenne véleményed, amit mindenképp meg kell osztanod a világgal. És ahogy a helyzet mutatja most sem volt másként.
Ez már csak ilyen műfaj, hogy az ember beszélget, aztán bekapcsolódik a beszélgetésbe más is, etc.
Ps. Kicsit próbálj többet élni, mert kezd úgy hatni hogy a htka-n nincs óra, félóra és lassan 10 perc, hogy Szőrhikinsz ne írna valamit, bármit. Ami engem személyesen nem zavar, csak szomorú, hogy egy ilyen felületen -nem htka fika- ragadtál és itt éled az életedet jóformán.
Hát, a hideg téli napok azok valóban sivárabbak.