Beszélgető

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
19 082
25 979
113
@Tcat
Nézd csak. Mit kaptam épp most privátban:

Nyilván nem osztom meg, hogy kitől, mert ha akarta volna, akkor a nyilvánosba írja, de ezek szerint lehet abban valami, amit ide leírtam.
Azért lássuk be nem könnyű középen maradni-próbálni.
Zsidózás-antiszemitizmus: a többséget feltehetően nem különösebben zavarja, de még sem helyén való.
Viszont ha minden ilyenre lépnek, akkor a közönség túlnyomó része kezd el hisztériázni.
Ugyan ez a ruszki narratívára is. Ha nulla tolerancia lenne, akkor konstans lenne a nyígás, ami azért
szintén nem jó a fórumnak.
Eleinte én is riportoltam minden zsidózást, de néha belátóbbnak kell lenni.
Nem az elkövető felé, hanem a moderáció felé.
A fentihez még hozzá jön, hogy ahogy egy kocsmában is, az ember elkezd egy dolgoról beszélgetni,
de utána szóba kerül minden más is. Akár belpol.
Itt sem könnyű, hogy mit hagyjon - és folyhasson a diskurzus, meg mit ne hagyjon az ember.

Nekem a fél- egy évesek tűnnek soknak.
Persze ha direkt olyat ír, ami kiveri a biztit az egy dolog.
De pl olyanért véglegest, mint Sixtus? Az szerintem túl lett tolva.

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 808
47 095
113
Bro...te mem sz@ral gurigázol.
A 24órás napokat éreznéd vagy 210-nek, egy laktanyában.

Be vagy feszülve.
Pakk sör, liter nádpálinka, aztán peca, vagy bármi ami kikapcsol.
Ez egy fórum, nem az élet!
Ez a baja a fórumnak, hogy nem "beszélgetni", "társalogni" jár ide néhány acc, hanem "dzsihádozni"....mintha megváltoztatna bármit is amit leírunk.
Lépjünk már hátrébb.
Kezeljük helyén a dolgokat.
Nem hiszem hogy bárki is jogosult év végi prémiumra, a munkahelyen, mert regelt tag a htka-n.
Ha moderátor lennék, nállam a "nyílt" azaz, nem "maszkolt" káromkodásokért is menne a "duplázódó" bünti, még sincs.
Látod engem ez zavar, változtat valamit a dolgokon az én közérzetem? Nem.
Legyél Te is "Filter", jobb nem, csak nyugisabb lesz.
Peace.
Félreérted szerintem.
Alapvetően én királyul bírtam a saját 6 hónapomat a laktanyában.
Az kétségtelen, hogy van egy túlfejlett igazságérzetem, de jelenlegi kamikáze üzemmódom nem elsősorban ennek szól, hanem inkább annak, hogy láttam az elmúlt 6 hónapban kívülről, hogy hová tart a Fórum.
És nagyon nem tetszett az amit láttam.

Szerintem az lejött neked is, hogy feléd maximális tisztelettel tudok csak megnyilvánulni.
Ezzel együtt most át kellene gondolnod azon emberek helyzetét is, akiket indokolatlanul, vagy indokolatlanul hosszú időre pakoltak ki.
Neked ezzel nem volt még "szerencséd", mert az még megmaradt a Fórumon, hogy legalább a szakemberek egyenlőbbek az egyenlőbbeknél.
Szóval a moderátorok jól felfogott érdeke az, hogy titeket ne pakoljanak ki. De amikor fél évre elmeszelnek egy olyan kommentért, ami ezt nem indokolta, akkor te is elgondolkodnál, hogy vajon mi lehet az ok.
De nem véletlenül tettem be a EU DSA rendeletet.
Én úgy gondolom, hogyha tőlem elvárják azt, hogy tudjak késsel villával enni, akkor el lehetne azt is várni ugyanezt a moderációtól is.
Igen voltam elmeszelve már korábban idegből kommentelés miatt. Az évek meg a bünti higgadtabb kommentelésre tanít.
Ebben esetben azonban annyira kilógott a lóláb, hogy a moderátor részéről személyes konfliktus állt a háttérbe, hogy nem tudtam amellett elmenni, hogy panaszkodási jogommal éljek.

De a nemrég megosztott privát üzenet (hidd el több is van) is bizonyítja, hogy itt valós problémával állunk szembe.

• Tetszik
Reactions: Pogány and Filter

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
2 625
11 682
113
Félreérted szerintem.
Az kétségtelen, hogy van egy túlfejlett igazságérzetem, de jelenlegi kamikáze üzemmódom nem elsősorban ennek szól, hanem inkább annak, hogy láttam az elmúlt 6 hónapban kívülről, hogy hová tart a Fórum.

Szerintem az lejött neked is, hogy feléd maximális tisztelettel tudok csak megnyilvánulni.
Ezzel együtt most át kellene gondolnod azon emberek helyzetét is, akiket indokolatlanul, vagy indokolatlanul hosszú időre pakoltak ki.
Neked ezzel nem volt még "szerencséd", mert az még megmaradt a Fórumon, hogy legalább a szakemberek egyenlőbbek az egyenlőbbeknél.
Szóval a moderátorok jól felfogott érdeke az, hogy titeket ne pakoljanak ki. De amikor fél évre elmeszelnek egy olyan kommentért, ami ezt nem indokolta, akkor te is elgondolkodnál, hogy vajon mi lehet az ok.
Én úgy gondolom, hogyha tőlem elvárják azt, hogy tudjak késsel villával enni, akkor el lehetne azt is várni ugyanezt a moderációtól is.
Igen voltam elmeszelve már korábban idegből kommentelés miatt. Az évek meg a bünti higgadtabb kommentelésre tanít.
Ebben esetben azonban annyira kilógott a lóláb, hogy a moderátor részéről személyes konfliktus állt a háttérbe, hogy nem tudtam amellett elmenni, hogy panaszkodási jogommal éljek.

De a nemrég megosztott privát üzenet (hidd el több is van) is bizonyítja, hogy itt valós problémával állunk szembe.
Jajj ne PÖCSölj már :)
Jó hogy visszatértél amúgy.
Igaza van Filter olvtársnak, beszélgess, kommentelj, (persze ésszel), azt ennyi.
Ha még valami nem tetszik akkor csinálsz nehány nap, hét szünetet.
A moderációt bírálni az mindig necces, eleve képzeld magadat a helyükbe. Elég sok mindenféle eszement van itt, nap mint nap olvasni a faszságokst, ũjra és újra ugyanazokat a köröket futni, mindezt elviselni, na ez a kemény.
Mindenki elmondhatja a véleményét persze de a demokrácia (itt sem) működik;)
Az kurva élet hogy pl. Én nem lennék alkalmas moderátornak, elég hamar megtizedelődne az állomány, Tcat berágna rám hogy mit csináltam a szeretett fórumával és kibaszna

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
16 669
60 764
113
Zsidózás-antiszemitizmus: a többséget feltehetően nem különösebben zavarja, de még sem helyén való.
Viszont ha minden ilyenre lépnek, akkor a közönség túlnyomó része kezd el hisztériázni.
Ugyan ez a ruszki narratívára is. Ha nulla tolerancia lenne, akkor konstans lenne a nyígás, ami azért
A fentihez még hozzá jön, hogy ahogy egy kocsmában is, az ember elkezd egy dolgoról beszélgetni,
Itt sem könnyű, hogy mit hagyjon - és folyhasson a diskurzus, meg mit ne hagyjon az ember.

Megdöbbenek, hogy vannak dolgok, amiben egyetértek veled! :)

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
4 080
21 466
113
Félreérted szerintem.

Elfogadom amit írsz.... viszont az éremnek ebben az esetben is két oldala van.
Nem vagyunk egyformák, szerencsére.
Ha beszélgetni, infót megosztani - megszerezni jönne mindenki, nem lenne gond.
De mikor forrásokkal megtámogatott hsz-re, személyeskedés a válasz?
Mikor a hsz kezdő felütése már kívánni valót hagy maga után, mit is kellene a moderációnak tenni?
Belőlem sem lenne jó modi,mert abszolút beteg a világképem, és nem vagyok egyedül a fejemben.
Tehát mindig,mindenkinek soha nem lesz jó.
Voltam én is büntizve, jogosan.
Tehát először egymással tudjunk emberként kommunikálni a felületen, aztán ekézzük a moderációt.
Minden karakter aki jelen van itt, értékes. Mindenki ért valamihez.
Semmivel sem tartom magam többre (mert nem is vagyok több) mint pl aki a vonatokhoz ért, vagy vízgazdálkodáshoz...stb
Ugyan olyan katonák mint én,vagy a többiek. Csak más helyen vannak a rendszerben.
Nem egymás dominálása lenne a cél, hanem a fejtágítás.
Nem ellenség, hanem fórumtárs.
"A fogda és a kórház az élet része."

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
4 080
21 466
113

Hasbara.
Az utóbbi időben a germánokat többet köpködtem mint titeket,az nem volt baj?
Mivelez egy "Magyar" homokozó, a virtuális IED-t mindenki arcába beletoljuk.
"Gyűlölünk Mindenkit!"

Irsai Olivér

Well-Known Member
2019. június 7.
1 850
6 249
113
Elfogadom amit írsz.... viszont az éremnek ebben az esetben is két oldala van.
Nem vagyunk egyformák, szerencsére.
Ha beszélgetni, infót megosztani - megszerezni jönne mindenki, nem lenne gond.
De mikor forrásokkal megtámogatott hsz-re, személyeskedés a válasz?
Mikor a hsz kezdő felütése már kívánni valót hagy maga után, mit is kellene a moderációnak tenni?
Belőlem sem lenne jó modi,mert abszolút beteg a világképem, és nem vagyok egyedül a fejemben.
Tehát mindig,mindenkinek soha nem lesz jó.
Voltam én is büntizve, jogosan.
Tehát először egymással tudjunk emberként kommunikálni a felületen, aztán ekézzük a moderációt.
Minden karakter aki jelen van itt, értékes. Mindenki ért valamihez.
Semmivel sem tartom magam többre (mert nem is vagyok több) mint pl aki a vonatokhoz ért, vagy vízgazdálkodáshoz...stb
Ugyan olyan katonák mint én,vagy a többiek. Csak más helyen vannak a rendszerben.
Nem egymás dominálása lenne a cél, hanem a fejtágítás.
Nem ellenség, hanem fórumtárs.
"A fogda és a kórház az élet része."
De te most általánosságokat mondasz a zeitgesist-tal meg a moderáció intézményével kapcsolatosan - amivel kvázi mindenki egyetért (au moins en théorie), kivéve talán, hogy itt mindenki értékes tagja a fórumnak -, a Ph meg konkrét eset(ek)ről beszél.

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 808
47 095
113

Ők gazdagok és szeretik koptatni! :p

Ahogy Sára Sándor-féle Don-kanyaros dokufilmben mesélték: a raktáros nem adta ki a téli ruhát, mert azzal neki "el kell számolni". "Ha a raktárban marad az a biztos." Visszavonuláskor az egészet felgyújtották kabátokkal együtt - addigra sokan megfagytak.
Honvédség...más logika... :p

Franc tudja mi van ezzel a DIRCM-mel! :D

Nem vagy véletlenül egy kicsit zsidó?:rolleyes:

Kicsit? Menóra volt a jele az óvodában,és a macskáját is Mordechainak hívják :D

Amúgy esernyő volt

Gondolom olyan szép szivárványszínű,és természetesen hatágú :oops:

Állat! Majdnem belefulladtam az ebédbe :D

Megdöbbenek, hogy vannak dolgok, amiben egyetértek veled! :)

Hasbara.
Az utóbbi időben a germánokat többet köpködtem mint titeket,az nem volt baj?
Mivelez egy "Magyar" homokozó, a virtuális IED-t mindenki arcába beletoljuk.
"Gyűlölünk Mindenkit!"

De legjobban magunkat! :)
Hogy mindenkit arcul verjek egy kicsit:
Szerintem pontosan az ilyen "bromance" jellegű chatelés miatt van zárva folyamatosan a Visszajelzések topic.
De @Tcat , ez nem ok, hanem már következmény.
Itt tök kiválló lehetőség lenne a moderációt alkalmazni. Azaz a nedvesorrú kölyökkutyáknak egyszerűen pár nap topic (!!!) tiltást kiosztani. Még igazán adminisztrálni sem kellene (azaz bejegyzést írni a Bünti topicba), elég ha egy privát üzenetben kimegy annyi, hogy Bromance: 1 hét topic stop.
Esetleg korlátozni a visszajelzések topicba való napi 1 bejegyzést. Erre biztosan van lehetőség, hiszen az Ukrán topicban volt ilyen jellegű korlátozás. És akkor nem őrülnek meg a moderátorok az ömlő jópofizásra.
Ugyanakkor az a visszásság sem áll fenn, hogy nincs Fórummak kapcsolatos nyilvános visszajelzési opció.
És hogy én is kicsit belecsússzak a bromance kategóriába.
@Filter , @Lator : nektek nem ment privát "na hello" üzenet, ugyanakkor persze tőletek különösen jól esik a "welcome back".

Hogy tisztázzuk a helyzetet.
Nem osztottam meg pedofil képeket, nem folytattam gyűlölet beszédet. Nem trágárkodtam.
A tiltást egy olyan kommentért kaptam, amit a közlekedési topicba tettem be. Azért oda, mert egy index link volt benne amiben bejelentették Szentkirályi visszalépését Vitézy javára, és ezt az opciót én jóval korábban ott tárgyaltam egy másik fórumtaggal (Ugyebár Vitézy ezer szálon kötődik a közlekedéshez).
Tehát a komment lényege ez a link volt. Ezen felül egy minimális önvállonveregetés, hogy "ugye megmondtam", meg egy olyan külön disclaimer, amiben megkértem a fórumtarsakat - pont a belpolbűnözés elkerülése érdekében - hogy a kommentre kizárólag a közlekedés témájában válaszoljanak.
Nem szabadult el utána belpol shitposzt örvény, vagy ilyesmi.

Előzmény: az egyik moderátor a privát csatornában folyt kommunikációról valótlanságot állított a nyilvánosban, és ezzel engem kellemetlen helyzetbe hozott. Erre én megfenyegettem, hogy ezt vonja vissza, mert ellenkező esetben nyilvánosságra hozom a privát beszélgetést - az igazamat bizonyítandó.
Ez az üzenetváltás persze kimoderálásra került, és csönd lett. Ezzel én elintézettnek vettem az ügyet. (Azért elbúcsúztam az egyik közeli fórumtagtól, hogy na ezért biztosan törleszteni fog)
Aztán ez végülis bejött majd 1-2-3 hét múlva olyan büntit nyomott rám, mintha legalább is pedo képekkel tettem volna tele a fórumot.
De tényleg így kell működnie a moderációnak.
Szerintetek az normális, hogy a moderátor rendszeresen posztol is, meg lemegy dagonyázni a pórnép közé?
Persze hogy fog idegből kiosztani büntiket.
Az ilyen ember nem alkalmas moderátornak. Tessék megnézni, @Tcat vagy @Mackensen ténykedését.
Figyelmeztetések, topic letiltásom vs. 6-12 hónap, meg végleges tiltások.

Gondolom tisztában van vele mindenki, hogy ezeket annak tudatában írom, hogy tudom, hogy "vadásznak rám".
De ha valaki nem írja le ezeket, akkor ennek nem lesz vége, és szépen lassan elhal az egész platform.

Tcat

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2009. április 27.
2 113
9 465
113
Bájos, hogy úgy ekézed a moderációt, hogy nulla információd van a belső működéséről. De megsúgom, hogy a 6 hónapnál hosszabb és végleges kitiltás közös, csapat megyegyzés alapján történik és én adom rá a végső jóváhagyást. Mindig is így volt.

Szerintem pontosan az ilyen "bromance" jellegű chatelés miatt van zárva folyamatosan a Visszajelzések topic.

Persze, volt hogy chatszobának használta a közösség, de elsődlegesen nem ez volt az oka a zárásnak. Hanem hogy a vége felé , amikor felszaporodott a futóbolondok száma a szabad regg miatt már kb. minden piszlcsáré ban miatt ment a rívás adott tag spanjaitól, aztán rendszeresen elfajult a másik fél virtuális kanál vízbe folytásába, meg hogy amúgy rohadjon meg az üzemeltetés is persze.

Esetleg korlátozni a visszajelzések topicba való napi 1 bejegyzést.

Ez mondjuk konstruktív felvetés. Anno egyébként nem volt erre funkció. (A fórummotor gyárilag nem tud ilyet, bővítménnyel van azóta a képesség.)

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
7 288
24 661
113
e290bfd6940f85dc1b22575dd35a8f82.jpg

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
2 625
11 682
113
Itt tök kiválló lehetőség lenne a moderációt alkalmazni. Azaz a nedvesorrú kölyökkutyáknak egyszerűen pár nap topic (!!!) tiltást kiosztani. Még igazán adminisztrálni sem kellene (azaz bejegyzést írni a Bünti topicba), elég ha egy privát üzenetben kimegy annyi, hogy Bromance: 1 hét topic stop.
Esetleg korlátozni a visszajelzések topicba való napi 1 bejegyzést. Erre biztosan van lehetőség, hiszen az Ukrán topicban volt ilyen jellegű korlátozás. És akkor nem őrülnek meg a moderátorok az ömlő jópofizásra.
Ugyanakkor az a visszásság sem áll fenn, hogy nincs Fórummak kapcsolatos nyilvános visszajelzési opció.
@Filter , @Lator : nektek nem ment privát "na hello" üzenet, ugyanakkor persze tőletek különösen jól esik a "welcome back".

Nem osztottam meg pedofil képeket, nem folytattam gyűlölet beszédet. Nem trágárkodtam.
A tiltást egy olyan kommentért kaptam, amit a közlekedési topicba tettem be. Azért oda, mert egy index link volt benne amiben bejelentették Szentkirályi visszalépését Vitézy javára, és ezt az opciót én jóval korábban ott tárgyaltam egy másik fórumtaggal (Ugyebár Vitézy ezer szálon kötődik a közlekedéshez).
Tehát a komment lényege ez a link volt. Ezen felül egy minimális önvállonveregetés, hogy "ugye megmondtam", meg egy olyan külön disclaimer, amiben megkértem a fórumtarsakat - pont a belpolbűnözés elkerülése érdekében - hogy a kommentre kizárólag a közlekedés témájában válaszoljanak.

Előzmény: az egyik moderátor a privát csatornában folyt kommunikációról valótlanságot állított a nyilvánosban, és ezzel engem kellemetlen helyzetbe hozott. Erre én megfenyegettem, hogy ezt vonja vissza, mert ellenkező esetben nyilvánosságra hozom a privát beszélgetést - az igazamat bizonyítandó.
Ez az üzenetváltás persze kimoderálásra került, és csönd lett. Ezzel én elintézettnek vettem az ügyet. (Azért elbúcsúztam az egyik közeli fórumtagtól, hogy na ezért biztosan törleszteni fog)
Aztán ez végülis bejött majd 1-2-3 hét múlva olyan büntit nyomott rám, mintha legalább is pedo képekkel tettem volna tele a fórumot.
Szerintetek az normális, hogy a moderátor rendszeresen posztol is, meg lemegy dagonyázni a pórnép közé?
Az ilyen ember nem alkalmas moderátornak. Tessék megnézni, @Tcat vagy @Mackensen ténykedését.

Gondolom tisztában van vele mindenki, hogy ezeket annak tudatában írom, hogy tudom, hogy "vadásznak rám".
De ha valaki nem írja le ezeket, akkor ennek nem lesz vége, és szépen lassan elhal az egész platform.
Tudod ha kiraknak mondjuk trágárságért sértegetésért stb, az valamilyen szinten érthető. De a "belpolbűnözés" na az már beteg :D Mert ez azt jelenti hogy már többször szóltak neked is ez miatt. (Gondolom)
Erre még azt sem lehet mondani hogy "ja bocs elkapott a gépszíj".
Ne belpolozz bameg, ennyi:)
Te kellő képen intelligens és kíváncsi vagy ahoz hogy jó fórumolvtárs légy, sok mindenhez építően szólsz hozzá, gondolom Vitézy emlegetésének a hiánya sem fog a padlóra küldeni.
Tudod itt anno a covid idején nagyon különbözött a véleményem a vezetőséggel és néhány olvtárssal, rám szóltak hogy ezt itt nem lehet, kicsit felbaszott de azóta sem beszélek a covidról. Màshogy gondolják mint én , vagy én gondolom máshogy mint ők, amíg nem én vagyok az oldal üzemeltetője be kell tartanom a szabályokat.
Az életem azóta is ugyanolyan jól halad tovább.
Az meg hogy célkereszt lenne rajtad, személy szerint nem hiszem , de úgy látom hogy te inkább keresed a problémát:) bBe akarod bizonyítani az igazadat, csak ugye mindenkinek megvan a saját igazsága, senki nem enged azt innentől fogva átmegy a dolog szarcséplésbe:)Engedd el azt fórumozz. Vitézy nélkül te belpolbűnöző:D

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 808
47 095
113
Tudod ha kiraknak mondjuk trágárságért sértegetésért stb, az valamilyen szinten érthető. De a "belpolbűnözés" na az már beteg :D Mert ez azt jelenti hogy már többször szóltak neked is ez miatt.
Ez a hír terjengett, de ez nem így volt.
Akkor most úgy gondold végig az egészet, hogy semmilyen figyelmeztetést nem kaptam. Sem nyilvánosban sem privátban.
Erre írtam, hogyha nekem kell tudnom késsel-villával enni, akkor a moderációtól is elvárható lenne.

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
4 432
21 362
113

Mi történt? Elvesztetted a felfújható gumirénszarvasodat?