Te vörös kamerádoztad leEskü azt olvastam először, hogy "fél vörösök"...![]()

Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Te vörös kamerádoztad leEskü azt olvastam először, hogy "fél vörösök"...![]()
Hogy jön ide az éjjellátó? írtál egy hülyeséget arra válaszoltam.Azért na, már ott tartunk, hogy az éjjellátó is felesleges... Ez azért nem az a véglet ami én vagyok, hanem annál 1000 rosszabb.
Ha nem érted, akkor talán nem kéne belebeszélned.Hogy jön ide az éjjellátó? írtál egy hülyeséget arra válaszoltam.
A Visszajelzések és javaslatok topicban szó nem volt éjjellátóról. Írtál egy bullshit-et arra írtam egy szarkasztikus választ. Ennyi.Ha nem érted, akkor talán nem kéne belebeszélned.
Szeretjük a humort, csak nem mindig értjük, ezért a hasonló félreértések megelőzése érdekében van külön Humort topik, ahová a +Idézet -re kattintva könnyen át lehet vinni egy-egy témát. Ha az éjjellátos szócsata érdekel, itt találod.A Visszajelzések és javaslatok topicban szó nem volt éjjellátóról. Írtál egy bullshit-et arra írtam egy szarkasztikus választ. Ennyi.
Pfej... azért nem bíznám rá magam egy-egy ilyen hegesztett "kötésre"A kínai videókban látott lézeres hegesztő tényleg működik.
Attól, hogy a kacsa nem tud úszni nem a víz a hülye.A Visszajelzések és javaslatok topicban szó nem volt éjjellátóról. Írtál egy bullshit-et arra írtam egy szarkasztikus választ. Ennyi.
Miért, mi gond vele? Érdekel a véleményed, én nem értek hozzá.Pfej... azért nem bíznám rá magam egy-egy ilyen hegesztett "kötésre"
Tegye fel a kezét az , aki COVID tesztre nem adott le laborba nyálmintát?
Lényegében így sok száz millió, vagy milliárd feletti lakos DNS-ét egy csapásra megszerezték a laborok (vajon azok milyen kézben vannak?) - elemzésre. És még fizettettek velünk a saját személyes adatainkért. Lehet most már népcsoportra szóló vírusokkal kisérletezni - vagy nagyon egyszerű lesz a hatósági azonosítás..
Hol vannak az adatvédelmi biztosok ilyenkor?
Nekem is most esett le a tantusz, utógyújtásom van:
Tegye fel a kezét az , aki COVID tesztre nem adott le laborba nyálmintát?
Lényegében így sok száz millió, vagy milliárd feletti lakos DNS-ét egy csapásra megszerezték a laborok (vajon azok milyen kézben vannak?) - elemzésre. És még fizettettek velünk a saját személyes adatainkért. Lehet most már népcsoportra szóló vírusokkal kisérletezni - vagy nagyon egyszerű lesz a hatósági azonosítás..
Hol vannak az adatvédelmi biztosok ilyenkor?
Ti tényleg olyan hülyék vagytok, hogy az félelmetes…
Járványok, fertÅzések
2.000 a max? Egy napja lett egy gyÅri pluszlabor is bekapcsolva. Tudunk mi többet is! 4000 az elméleti max. De ha most rommá hajtod a laborosokat amikor tényleg baj lesz nem lesz hozzá ember és anyag.forum.htka.hu
Inkább Elon Musk féle hatékonysági vizsgálatot illene a jelenlegi kormányzatnak saját magán elvégeznie.
Az teljesen mindegy, hogy mikorra fut ki, az a kérdés, hogy ki tudja-e fizetni a társadalom normál működés mellett?
A Musk féle ámokfutás egyelőre még inkább kérdéseket vet fel. A PR szöveg amivel indokolták még elfogadható, de látva a kivitelezést... van elég magabiztos túlhatalmú hülyénk már a kormánykerék közelében, úgyhogy azt úgy ne.
Ezt aláírom, de amit a kormányzati digitális programokból felhasználóként (állampolgár) megtapasztalok: leautomatizálják a szar folyamatot szarul nem a velejét tárják fel, és az automatizáló eszközöknek kézelfekvő módon hatékonyan, egyszerűen oldják meg. (pl. kézzel töltött excel tábla tologatás megtartása, de arra bonyolult automata körítés, ahelyett, hogy egy adatbázisba be lenne töltve, adattisztítással, validációval, és ahonnan egyszerű kikérdezni azt az adatot)Itthon rohadt nagy gond, hogy a közigazgatás a kosár alján kotorászik, mert nevetségesek a fizetések. És ezzel borul is minden. Szar fizetés mellett vagy gyorsan lelépsz, aztán kereshetnek helyetted mást az utcárol, akit lehet betanítani, vagy hozzáigazítod a teljesítményedet az illetményedhez.
A másik nagy probléma a túlbürokratizálás. amikor nyilvántartást vezetsz a nyilvántartásokról, és ehhez még belső szabályzatot is kell írni, amit aztán évente vagy félévente csak azért felül kell vizsgálni, hogy felül legyen vizsgálva, meg azért átírogatni a dolgokat, hogy valakinek a neve rákerüljön, és több ilyen szaron legyen rajta a neve, mint másnak, az mind a hatékonyság rovására megy.
De az, hogy tele van-e az államigazgatás, közigazgatás naplopókkal?
Szerintem először is le kell tisztázni, hogy mivel akar foglalkozni az állam? Mibe milyen szinten akar beleszólni? Ha ez megvan, akkor lehet nézni, hogy mi automatizálható?
Csak érintőleges, de személetes példa, nem olyan régen egy postai dolgozó mesélte nekem, hogy a szervezeti egységében csak azért volt két egyébként viszonylag szarul fizetett Micike, hogy nekik egy másik egységből elküldjenek egy excel táblázatot X naponta, amiből ők kimásolnak egy oszlopot, meg jó esetben összenézik egy másik oszloppal, hogy rendben van-e? Egy embernek is nevetséges munka, de ketten kellettek, hogy ha az egyik beteg vagy szabadságon van, akkor a másik meg tudja csinálni. A vezetőjük pedig tudta, hogy ezt egy lehetne valahogy automatizálni, egy makróval, AI-val, csak ezt meg a rendszeren, legalábbis akkor még, nem tudta áttolni megint csak mindenféle barom belső szabályzás meg rigolya miatt.
Máshol meg olyan a főnök, hogy foggal-körömmel ragaszkodik az embereihez. Vagy azért, mert ha leépítik XY-t, akkor jajj, mi lesz szegénnyel, vagy azért, mert nem bízik abban, hogy ha majd új embert kell valamikor mégis felvenni, akkor majd lesz másik. Mert mondjuk bruttó 400-500 közt ki a tök megy oda?
Ezt aláírom, de amit a kormányzati digitális programokból felhasználóként (állampolgár) megtapasztalok: leautomatizálják a szar folyamatot szarul nem a velejét tárják fel, és az automatizáló eszközöknek kézelfekvő módon hatékonyan, egyszerűen oldják meg. (pl. kézzel töltött excel tábla tologatás megtartása, de arra bonyolult automata körítés, ahelyett, hogy egy adatbázisba be lenne töltve, adattisztítással, validációval, és ahonnan egyszerű kikérdezni azt az adatot)
Kár hozzá keverni ezt.Csak ma, eddig 3 embert ütött el vonat.
Gondolom véletlen volt mindhárom.
![]()
Még nem találták meg azt az embert, akit reggel elgázolt a vonat Budapesten
A mai székesfehérvári és újszászi gázolás áldozatai meghaltak.telex.hu
Gondolom az évértékelőn bejelentetteknek az égadta világon semmi köze ezekhez. Konkrétan annak, hogy a hatalom megőrzése érdekében, újabb bőrt húzzanak le a gyermektelenekről, 1 gyermekesekről.
És mindenki másról, mert a beígért osztogatás következményeit mindannyian fizetni fogjuk. Még a most kedvezményezettnek tűnők is!
Milyen bőrt húznak le rólad...?????a hatalom megőrzése érdekében, újabb bőrt húzzanak le a gyermektelenekről, 1 gyermekesekről.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..