Beszélgető

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Busho3301

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2021. április 26.
2 927
12 699
113
Nem is olyan rég viccesen reagáltam egy -egyébként nem nekem szánt- "ideges" kommentedre, ha emlékszel, de szó nélkül mindkettőt gyorsan törölted a pi@sába. :oops: Gondolom ez csak olyan a kivétel erősiti a szabályt... :)
Rám is vonatkozik az off, belpol, stb. annak ellenére, hogy mindenről van véleményem.
Nekem is ciki mikor leállok vitatkozni és látom, hogy Terminatornak csináltam a plusz melót az áthelyezéssel...

Blitz97

Well-Known Member
2020. május 13.
4 771
11 712
113
És ma Magyarországon így működhet egy gyepmesteri telep....

svajcibeka

Well-Known Member
2013. február 10.
1 171
3 466
113
És ma Magyarországon így működhet egy gyepmesteri telep....

A gyepmesteri telep nem az önkormányzathoz tartozik?

• Tetszik
Reactions: Kim Philby

Ranger

Well-Known Member
2021. szeptember 20.
1 547
3 154
113
A Nebih-n belül van állatvédelmi/állatjóléti országos hatáskörű hatósági feladat telepítve.
Kormányhivatalok megyei állat-egészségügyi szerveinél szinten szerepel ez a hatósági feladat.
Csak ember nincs hozzá lévén ugyanazok feladata lenne, akik állat eü-t látják el alapfeladatként. S arra sincs elég szakember.
Most egyébként is a vízi szárnyasok leölésével vannak elfoglalva - madárinfluenza okán.

A miniszterelnök külön kinevezett erre megbízottat, aki leginkább a COVID alatti kijárási korlátozás alatti kutyasétáltatás kérdésében tüntette ki magát legutoljára….

2010-2014-es ciklusban felmerült önálló állatvédelmi hatóság és/vagy önálló állatvédelmi rendőrség felállítása.
A politikai ellenzék jobb széléről támogatva. KÁÉ-ig jutott a tervezett ott elkaszálták.

S ott vannak az önkormányzatok pontosabban a jegyző, mert jogilag hozza van telepítve a feladat…Aztan vagy érdekli vagy nem, vsgy van kapacitása vagy nem.

Blitz97

Well-Known Member
2020. május 13.
4 771
11 712
113
A Nebih-n belül van állatvédelmi/állatjóléti országos hatáskörű hatósági feladat telepítve.
Kormányhivatalok megyei állat-egészségügyi szerveinél szinten szerepel ez a hatósági feladat.
Csak ember nincs hozzá lévén ugyanazok feladata lenne, akik állat eü-t látják el alapfeladatként. S arra sincs elég szakember.
Most egyébként is a vízi szárnyasok leölésével vannak elfoglalva - madárinfluenza okán.

A miniszterelnök külön kinevezett erre megbízottat, aki leginkább a COVID alatti kijárási korlátozás alatti kutyasétáltatás kérdésében tüntette ki magát legutoljára….

2010-2014-es ciklusban felmerült önálló állatvédelmi hatóság és/vagy önálló állatvédelmi rendőrség felállítása.
A politikai ellenzék jobb széléről támogatva. KÁÉ-ig jutott a tervezett ott elkaszálták.

S ott vannak az önkormányzatok pontosabban a jegyző, mert jogilag hozza van telepítve a feladat…Aztan vagy érdekli vagy nem, vsgy van kapacitása vagy nem.
Igen, ezt mind tudom. De kapacitáshiány, hozzáértés és ki tudja még mi hiányában nem nagyon képesek fellépni.

És ha fel is lépnek, mit tudnak tenni? Megbüntetik? Nincs is pénzük befizetni. Bezárják? Hova visznek ennyi állatot? Ki fogja ezen túl ellátni a gyepmesteri feladatokat?
Mint annyi mindenre, erre is a megfelelő források allokálása lenne a megfelelő megoldás.

• Hűha

Ranger

Well-Known Member
2021. szeptember 20.
1 547
3 154
113
Igen, ezt mind tudom. De kapacitáshiány, hozzáértés és ki tudja még mi hiányában nem nagyon képesek fellépni.

És ha fel is lépnek, mit tudnak tenni? Megbüntetik? Nincs is pénzük befizetni. Bezárják? Hova visznek ennyi állatot? Ki fogja ezen túl ellátni a gyepmesteri feladatokat?
Mint annyi mindenre, erre is a megfelelő források allokálása lenne a megfelelő megoldás.
Csak önkormányzat hangzott el, azért s kiegészítés.
Egyébként jelen esetben már az állatkínzás gyanúja is felmerül az pedig Btk. rendőrség hivatalból köteles eljárni, a hatóság ott csak szakértő.

Felelős állattartás.
Nem kell ennyi kutya.
EU-n belül Magyarország első vagy második a 10000 főre jutó kutyák számában és ebben nincsenek benne a kóbor állatok…abban románok vezetnek.

Ivartalanitás- volt rá korábban állami forrás pályázni kellett).

Leölik a gazda nélküli állatokat.
2000-es évek Szentendre, jegyző jelenlétében cigányok dróttal fojtották meg, darabra fizetve. Ez volt az ebrendészeti intézkedés.
Gyepmesteri telep régen ezt jelentette.

Most itt a fejlődés, cuki videók a neten, gazdik sehol.
Az alapítványok életben hagyjak őket s akkor ez van…

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
12 402
36 231
113

Alapvetően ennyi állat ellétása szinte lehetetlen. Nem is kellene szükség legyen rá.
Nagylevegő...most gonosz leszek, a chipezetlen kutyákat euthanáziában kell részesíteni...a chippelt kutyákat komoly betegség, kor, örörökbefogadást kizáró tényező esetén, úgyszintén. Maradna kb.50 kutya...ez is sok, de kezelhető lenne...a macskákat is azonnal...a többiek, ló-disznó-kecske...hát...vagy elajándékozni, vagy ha nincs más, eledelnek még jók lesznek...a telepet sóval behinteni...
Csak valakinek el kell vinni a balhét...

Blitz97

Well-Known Member
2020. május 13.
4 771
11 712
113
Csak önkormányzat hangzott el, azért s kiegészítés.
Egyébként jelen esetben már az állatkínzás gyanúja is felmerül az pedig Btk. rendőrség hivatalból köteles eljárni, a hatóság ott csak szakértő.

Felelős állattartás.
Nem kell ennyi kutya.
EU-n belül Magyarország első vagy második a 10000 főre jutó kutyák számában és ebben nincsenek benne a kóbor állatok…abban románok vezetnek.

Ivartalanitás- volt rá korábban állami forrás pályázni kellett).

Leölik a gazda nélküli állatokat.
2000-es évek Szentendre, jegyző jelenlétében cigányok dróttal fojtották meg, darabra fizetve. Ez volt az ebrendészeti intézkedés.
Gyepmesteri telep régen ezt jelentette.

Most itt a fejlődés, cuki videók a neten, gazdik sehol.
Az alapítványok életben hagyjak őket s akkor ez van…

Alapvetően ennyi állat ellétása szinte lehetetlen. Nem is kellene szükség legyen rá.
Nagylevegő...most gonosz leszek, a chipezetlen kutyákat euthanáziában kell részesíteni...a chippelt kutyákat komoly betegség, kor, örörökbefogadást kizáró tényező esetén, úgyszintén. Maradna kb.50 kutya...ez is sok, de kezelhető lenne...a macskákat is azonnal...a többiek, ló-disznó-kecske...hát...vagy elajándékozni, vagy ha nincs más, eledelnek még jók lesznek...a telepet sóval behinteni...
Csak valakinek el kell vinni a balhét...
A leölés csak tüneti kezelés.
A hosszú távú megoldási lehetőség, ami kezelné a forrást, az az ivartalanítás. Mivel a településem is érintett, most javasoltam egy önkormányzati ivartalanítási program elindítását. Ha nem születik annyi állat (nálunk a macskák okoznak problémát), akkor a telep/egyesületek sem fognak túltelítődni, és persze kevesebb elütött állat lesz.

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
12 402
36 231
113
A leölés csak tüneti kezelés.
A hosszú távú megoldási lehetőség, ami kezelné a forrást, az az ivartalanítás. Mivel a településem is érintett, most javasoltam egy önkormányzati ivartalanítási program elindítását. Ha nem születik annyi állat (nálunk a macskák okoznak problémát), akkor a telep/egyesületek sem fognak túltelítődni, és persze kevesebb elütött állat lesz.
Persze, de átmenetileg megoldja a problémát...ezek az állatok amúgy is olyan ézelmi/értelmi sokkot kaptak, hogy nehézkes a újraszocializációjuk....ha nem lehetetlen. Egy sérült kutya mindig veszélyforrás...alapvetően a chip nélküli ebeket ha nem valami értékes fajta, el kell kobozni...illetve kivezetni az élők sorából....Csak a tulajdonost meghatározó, egyéni azonosítóval ellátott kutya lehet az országban. Tudom, hogy ez kényes ügy, de csak drasztikus intézkedésekkel lehet elejét venni a kóbor hordák elharapózásának....

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 448
9 897
113
Ez a qrva Mohu valami hatóság, vagy mi a tök?
Nem elég, hogy kitalálták ezt a palack visszaváltósdi genyaságot ( mert az), teljesen feleslegessé téve a kertemben álló sárga kukát én meg furikázhatok a nem működő vagy zsúfolt viszzaváltó automaták között, most még az éves lomtalanítást is átvariálják, úgy, hogy cipelheti a polgár a portékáját a kerületenkénti 8-10 gyűjtőpont valamelyikére. Mindezt, mert szerintük ez sokkal környezetbarátabb, meg gondolom nagy népi testedzésnek sem utolsó. Az öreg nyugger( nem a miénk ) az meg használja a talicskáját ha van neki, vagy béreljen riksát. A kertjében viszont semmiképp ne tárolja, mert azért szaftos büntit akasztanak a nyakába. Amúgy ez a vivős dolog volt, nem is olyan rég, ugye a szemétszszigetek voltak ahová el lehetett vinni dolgokat, üveg, papír, dehozták helyette a színes kukákat.
Mindegy is a lényeg, hogy vissza kéne kicsit vágni a mol szárnyait, mert kezd irritálóvá válni a ténykedésük.

https://index.hu/belfold/2024/12/13...apest/?token=bcd0c0d3e9b6d31850b6331b74dd1134

Blitz97

Well-Known Member
2020. május 13.
4 771
11 712
113
Ez a qrva Mohu valami hatóság, vagy mi a tök?
Nem elég, hogy kitalálták ezt a palack visszaváltósdi genyaságot ( mert az), teljesen feleslegessé téve a kertemben álló sárga kukát
Azért feleslegesnek nem mondanám. Egy átlagos háztartásban így is képződik műanyag és fém hulladék.
Pl. HDPE, PE palackok (tisztítószer, tusfürdő, sampon, mosószer), nejlon zacskók, egyéb műanyag csomagolóanyag, hungarocell, konzervdoboz, stb.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
19 082
25 976
113
Gondolom olyan szép szivárványszínű,és természetesen hatágú :oops:
Nem. Akkor még nemzeti voltam.
Arra emlékszem, hogy a dadus karjában voltam, néztünk ki az ablakon, én meg énekeltem
olyanokat, amiket otthon tanultam, pl Kossuth-nóta, fel-fel vitézek.
A dadus megsírt.
Ugye ez még a '80-as évek.
Egyébként a művelődési minisztérium óvodája volt, Bajza utcában.
Emlékszem a környéken a sok fekete Csajkára meg Volgára (Szovjet, Kínai nagykövetségek).

Se "Szőr",se "Pöcs"....Busò dolgozott ma?
3 napig nem aludtam full semmit, két napig meg nem is ettem, ide már nem volt időm s energiám

• Hűha