Beszélgető

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
17 451
64 283
113
Itthon rohadt nagy gond, hogy a közigazgatás a kosár alján kotorászik, mert nevetségesek a fizetések. És ezzel borul is minden. Szar fizetés mellett vagy gyorsan lelépsz, aztán kereshetnek helyetted mást az utcárol, akit lehet betanítani, vagy hozzáigazítod a teljesítményedet az illetményedhez.
A másik nagy probléma a túlbürokratizálás. amikor nyilvántartást vezetsz a nyilvántartásokról, és ehhez még belső szabályzatot is kell írni, amit aztán évente vagy félévente csak azért felül kell vizsgálni, hogy felül legyen vizsgálva, meg azért átírogatni a dolgokat, hogy valakinek a neve rákerüljön, és több ilyen szaron legyen rajta a neve, mint másnak, az mind a hatékonyság rovására megy.

De az, hogy tele van-e az államigazgatás, közigazgatás naplopókkal?
Szerintem először is le kell tisztázni, hogy mivel akar foglalkozni az állam? Mibe milyen szinten akar beleszólni? Ha ez megvan, akkor lehet nézni, hogy mi automatizálható?
Csak érintőleges, de személetes példa, nem olyan régen egy postai dolgozó mesélte nekem, hogy a szervezeti egységében csak azért volt két egyébként viszonylag szarul fizetett Micike, hogy nekik egy másik egységből elküldjenek egy excel táblázatot X naponta, amiből ők kimásolnak egy oszlopot, meg jó esetben összenézik egy másik oszloppal, hogy rendben van-e? Egy embernek is nevetséges munka, de ketten kellettek, hogy ha az egyik beteg vagy szabadságon van, akkor a másik meg tudja csinálni. A vezetőjük pedig tudta, hogy ezt egy lehetne valahogy automatizálni, egy makróval, AI-val, csak ezt meg a rendszeren, legalábbis akkor még, nem tudta áttolni megint csak mindenféle barom belső szabályzás meg rigolya miatt.

Máshol meg olyan a főnök, hogy foggal-körömmel ragaszkodik az embereihez. Vagy azért, mert ha leépítik XY-t, akkor jajj, mi lesz szegénnyel, vagy azért, mert nem bízik abban, hogy ha majd új embert kell valamikor mégis felvenni, akkor majd lesz másik. Mert mondjuk bruttó 400-500 közt ki a tök megy oda?
Annyira igazad van, hogy minden további vita felesleges, mert ennél többet nem lehet erről mondani.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
17 451
64 283
113
Elfelejtettem...
Persze abban megegyezni, hogy "mit csináljon az állam" az olyan, mint "a migránskérdésre csak közös EU szinten lehet megoldást találni."
Azaz SOHA.
Ezért nem csodálkozom a Musk féle dizruptiv, brachiális megoldásokon.

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
4 919
11 124
113
Milyen bőrt húznak le rólad...?????
Ne kergülj már meg teljesen az irigységben!
SZJA, Tb-, nyugdíjjárulék, ÁFA, az árakban megjelenő "ipari" adók, kamatadó meg még a fene tudja milyen címeken fizetünk, mint a köles. (És mindent elkövetnek azért, hogy ebből minél kevesebbet fordítsanak a népre. Kivéve a rezsitámogatást, mert az a hatalommegőrzésük eszköze. )

ZRÍNYI 20!026

Well-Known Member
2017. szeptember 20.
2 659
5 893
113
SZJA, Tb-, nyugdíjjárulék, ÁFA, az árakban megjelenő "ipari" adók, kamatadó meg még a fene tudja milyen címeken fizetünk, mint a köles. (És mindent elkövetnek azért, hogy ebből minél kevesebbet fordítsanak a népre. Kivéve a rezsitámogatást, mert az a hatalommegőrzésük eszköze. )
Infláció, pénzromlás....

• Tetszik
Reactions: Veér Ispán

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 986
26 305
113
Sem SzJA, sem TB-, nyugdíjjárulék, sem ÁFA emelést nem jelentettek be úgy tudom. Lemaradtam valamiről!?

• Imádom

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
7 326
33 768
113
Azt tudom, hogy az angol APU-t (auxiliary power unit) repülőgépeknél segédhajtóműnek fordítják, de tankok esetében mi a megfelelő terminus?

• Tetszik

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
12 727
35 324
113
de azt beszéltük meg, hogy én megyek először. Nem ő. Kibaszott kegyetlen egy isten ez.
Sose tudhatni, hogy nem e nagyobb kegy hamar elmenni a földi világból, mint sem akár évekig szenvedni.
Nem tudjuk, csak hisszük, hogy az Isten jobban tudja a sorsunk mikéntjét, még ha ezt legtöbbször nehéz is megemészteni, elfogadni.
Részvétem.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
21 293
28 191
113
Sose tudhatni, hogy nem e nagyobb kegy hamar elmenni a földi világból, mint sem akár évekig szenvedni.
Nem tudjuk, csak hisszük, hogy az Isten jobban tudja a sorsunk mikéntjét, még ha ezt legtöbbször nehéz is megemészteni, elfogadni.
Részvétem.
Gyűlölöm Istent, gyűlölöm az életet - meg be is basztam.
De ezt a nekrológot írtam neki, remélem kedvelni fogja

"
A face azt mondja: írjak valamit Annamária számára:
Tudom, a gyász csak önsajnálat...
De amikor valaki 20+ éve A Barátod, az életed része,
az emlékeid jó nagy része hozzá kapcsolódik, és Ő elmegy,
akkor te is meghalsz vele.
Láttuk, hogyan fejlődik a másik, bármikor, bármit elmesélhettünk
a másiknak, nem kellett finomhangolni, mert a másik úgy is érti;
'Milyen jó veled hallgatni!' - mindketten értettük, mit jelent.
Miskolctól, Kenesén, Siófokon át, Prágától, Velencéig.
Annyi emlékünk volt és annyi tervünk.
Néztük a csillagokat, de Te most már köztük vagy. Ott már nem bánthat senki.
Soha nem lesz más olyan, mint Te. Ennyi közös élménnyel,
ennyi közös évvel, egymás ilyen értésével.
Mindenki más jött és ment, de Te itt voltál. Mindig.
Bármiben összevitatkoztunk, nem számított. Ugyan-úgy
vissza találtunk a másikhoz.
Furcsa. Most ezt el akartam neked küldeni. De beugrott, hogy
már nem tudom.
Úgy volt, hogy én megyek majd előbb.
Mert Te mindig nyersz, nem számít betegség,
vagy más akadály jön.
De itthagytál.
‍

Tudom, hogy olvasod, mert mindig olvasod
(ti többiek, tőletek meg elnézést kérek):
Köszönök mindent! Bárcsak sokkal többet tudtam volna
visszaadni neked!
Annyira hiányzol Ancsa!
1f62d.png

Nem búcsúzok, csak a viszont látásra.
"
Egyébként csak 43 volt. Egyszer már a rákot is legyőzte.

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
2 941
13 540
113
Ezen a ruszofóbián csak nevetni tudok. Senkinek se az orosz emberekkel van baja. Az orosz nyugatellenes propaganda viszont ilyen szinted van:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Nem érzed ezt kicsit kellemetlennek?

Nyilván nincs russia aid. A ruszkik nem a betegségek felszámolását támogatják hanem a dezinformációt és a bomlasztó pártokat. Tudod, Oroszországban ennél kevesebbért megölnek egy politikust.
Na igen, senkinek sem az orosz emberekkel van baja.
A teljesség igénye nélkül:
Orosz sportolók nemzetközi eltiltása, Orosz opera darabok betiltása , még kutyakiállításra sem mehetnek az Oroszok, a balti államokban az Orosz kisebbség vegzálása ha jól tudom még orosz nyelv elleni törvény is van arrafele, (talán kijavít valaki).
Aztán az egyik legnagyobb gyöngyszem az innen a fórumról való, nem is tudom talán épp te voltál aki büszkén azt magyarázta hogy köpködni fogja az Orosz turistákat Magyarországon mert Oroszok.
Hát csak nevess a Ruszofóbián

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
7 588
26 073
113
Gyűlölöm Istent, gyűlölöm az életet - meg be is basztam.
De ezt a nekrológot írtam neki, remélem kedvelni fogja

"
A face azt mondja: írjak valamit Annamária számára:
Tudom, a gyász csak önsajnálat...
De amikor valaki 20+ éve A Barátod, az életed része,
az emlékeid jó nagy része hozzá kapcsolódik, és Ő elmegy,
akkor te is meghalsz vele.
Láttuk, hogyan fejlődik a másik, bármikor, bármit elmesélhettünk
a másiknak, nem kellett finomhangolni, mert a másik úgy is érti;
'Milyen jó veled hallgatni!' - mindketten értettük, mit jelent.
Miskolctól, Kenesén, Siófokon át, Prágától, Velencéig.
Annyi emlékünk volt és annyi tervünk.
Néztük a csillagokat, de Te most már köztük vagy. Ott már nem bánthat senki.
Soha nem lesz más olyan, mint Te. Ennyi közös élménnyel,
ennyi közös évvel, egymás ilyen értésével.
Mindenki más jött és ment, de Te itt voltál. Mindig.
Bármiben összevitatkoztunk, nem számított. Ugyan-úgy
vissza találtunk a másikhoz.
Furcsa. Most ezt el akartam neked küldeni. De beugrott, hogy
már nem tudom.
Úgy volt, hogy én megyek majd előbb.
Mert Te mindig nyersz, nem számít betegség,
vagy más akadály jön.
De itthagytál.
‍

Tudom, hogy olvasod, mert mindig olvasod
(ti többiek, tőletek meg elnézést kérek):
Köszönök mindent! Bárcsak sokkal többet tudtam volna
visszaadni neked!
Annyira hiányzol Ancsa!
1f62d.png

Nem búcsúzok, csak a viszont látásra.
"
Egyébként csak 43 volt. Egyszer már a rákot is legyőzte.
Nagyon sajnálom, részvétem. :(

"Hanem amint meg van írva: 'Amit szem nem látott, fül nem hallott, és ember szíve meg sem sejtett, azt készítette el Isten az őt szeretőknek.' "
(1 Korinthus 2:9)