NATO páncélozott járműoszlop. Nem unod még ezt a baromságot? Tényleg ennyire kínkeserves elfogadni, hogy ukránok harcolnak?
És kinek a pénzéből, kinek a fegyvereivel, kinek a komplett ISR infrastruktúrájára támaszkodva?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
NATO páncélozott járműoszlop. Nem unod még ezt a baromságot? Tényleg ennyire kínkeserves elfogadni, hogy ukránok harcolnak?
![]()
Oroszok Az Igazság Oldalán
Az USA JASSM taktikai rakétákat adhat át Ukrajnának erőforrásokért cserébe Washington és Kijev tárgyal a katonai segítségnyújtás kiterjesztésének lehetőségéről, amely magában foglalhatja az amerikai JASSM taktikai cirkálórakéták szállítását is. Ha a felek végleges megállapodásra jutnak, Ukrajna...t.me
Az eredeti forrás az az avia.pro portál, aminél már számos alkalommal derült ki, hogy veretes faszságot/kamut/ferdítést sikerül hírként produkálniuk. Telegramon is utánakeresve sehol máshol nem említették a JASSM témát, szóval nagy eséllyel kamu maga a hír. Persze a JASSM átadás pár alkalommal felmerült (főleg az F-16-osok fényében), de egyelőre konkrét döntés még nem születettPutyinnak ismét adott ezzel, hogy atommal húzzon tényleges vörös vonalat. Hogy az usának is odabasszon, a bányákat kellene célba vennie.
te PávelkaA pilóta kimentését azért vitatnám, mivel 1:00-1:04 részben valakiket látványosan hátrahagytak a menekulés kozben. Amolyan Rambo feelingje van az egésznek ...
---------------
Más:
Orosz csatornák szerint az ukrán erők ellentámadásba lendültek, kiszorítva az orosz csapatokat Kotlynéból. Pishchane ellen is támadások folynak gépesített egységekkel és gyalogsággal, amelyet FPV drónok és 155 mm-es tüzérség támogat.
--------------
Selidoveban az ukránok légicsapást mértek az orosz 35. dandár parancsnokságára. Állitolag teljesen kitorolték oket kb 900kg-os bombákkal:
videó a támadásról:
https://x.com/bayraktar_1love/status/1888207516716159421
Azért van abban valami báj, amikor azok a franciák akik úgy 200 éve megtámadták a (nem)szomszédos Oroszországot - hogy aztán el is bukják a projektet -, hogy aztán közösen harcoljanak a Szovjetunióval a hitleri Németország ellen:A franciák nemzeti büszkeségből adták oda a Deux-Mille 2000-5 gépeket, amely ráadásul nem is a saját légiflottájukból van, hanem visszakapták amikor eladták a Rafale-t.. Igen a Szu-24 pótlásra megy. És igen, nem releváns mennyiség, azt mutatja, hogy van az ukrán légierőnek is csapásmérő képessége - ameddig repülnek. Én nem is hiszen, hogy el teljes századnyi lesz, inkább a veszteségeket pótolják. A Mirage kiváló vadászgép volt a maga idejében különösen nagy magasságban. Most a Scalp hordozója lesz szerintem, viszonylag kevés, de utána média felé villogva... Amúgy azért ez a 2000-5-ös egyáltalán nem rossz gép.. Csak oroszorság ellen a teljes legyártott mennyiség is kevés lenne a teljes francia légi haderőnemmel együtt.
Akkor a koreai katonák is orosz erők?És kinek a pénzéből, kinek a fegyvereivel, kinek a komplett ISR infrastruktúrájára támaszkodva?
Igen, az általad vakon követett források által koreianak bemutatott elfogott burjátok, meg jakutok is orosz erők, végre megvilágosodtálAkkor a koreai katonák is orosz erők?
Ne beszéljünk marhaságokat.
Az oroszok az igazság oldalán nem hazudhat mert benne van a nevében is az igazság.Az eredeti forrás az az avia.pro portál, aminél már számos alkalommal derült ki, hogy veretes faszságot/kamut/ferdítést sikerül hírként produkálniuk. Telegramon is utánakeresve sehol máshol nem említették a JASSM témát, szóval nagy eséllyel kamu maga a hír. Persze a JASSM átadás pár alkalommal felmerült (főleg az F-16-osok fényében), de egyelőre konkrét döntés még nem született
Ja, hogy te csak simán tagadod az észak-koreai katonákat. Oké, ennél azért nincs lejjebb ezen a fórumon.Igen, az általad vakon követett források által koreianak bemutatott elfogott burjátok, meg jakutok is orosz erők, végre megvilágosodtál?!!
Nem tagadom, annyit állítok hogy hitelt érdemlően én még csak olyan bemutatott foglyokat láttam ahol mutogatták az orosz katonakönyvet, ázsiai vonásokkal - pont mint a burjátok/jakutok - hogy lám lám, ÉKoreai fogoly!Ja, hogy te csak simán tagadod az észak-koreai katonákat. Oké, ennél azért nincs lejjebb ezen a fórumon.
a probléma megint ott kezdődik,hogy észak-koreai foglyokról beszélnek, de mint írod is kiderült hogy akiket bemutattak mindegyik baskír,burját vagy jakut volt , egyik bemutatott katonáról sem bizonyosodott be hogy észak-koreai lett volna .. igen,le lett írva az is hogy alultáplált.alulképzett, motiválatlan szerencsétlenek,később kiderült róluk hogy olyan katonák akik félelmetes ellenfelek , jól motiváltak,és fizikálisan és mentálisan is erősek, akik fogságba esés helyett felrobbantják magukat, majd az is kiderült hogy a súlyos veszteségeik miatt el hagyták a frontot és visszavonultak,most meg az is kiderült hogy visszatértek a frontra .. ennyi erővel bármelyik nyugati vagy ukrán médium bármit leírhat .. ha bizonyítani nem tudja .. hülyeséget beszélni meg mindenki tud.Nem tagadom, annyit állítok hogy hitelt érdemlően én még csak olyan bemutatott foglyokat láttam ahol mutogatták az orosz katonakönyvet, ázsiai vonásokkal - pont mint a burjátok/jakutok - hogy lám lám, ÉKoreai fogoly!
Őszinte leszek, teljesen rendben van szerintem ha vannak koreaiak, azok után hogy a nyugat is küld mindent tesztelni gyanús hogy sokszor személyzettel is, + kiképzőket, SF-et, nincs nagyon mire csodálkozni, ha a keleti blokk is ezt csinálja.
Az a baj, hogy neked semmi sem hiteltérdemlő, csak a mi Moszkvából jön, de az kritika nélkül! A baj csak az, hogy nem pusztán ukrán bemondásra vannak ott a koreaiak. A koreaiakat tagadni már ne is haragudj, de túlmutata az elvakult butaságon. Bár hozzáteszem, hogy @Cevat kolléga a minősített esete annak amit te képviselsz, szóval bocsánatot kell kérnem, mert még véletlen sem te vagy itt a legalja!Nem tagadom, annyit állítok hogy hitelt érdemlően én még csak olyan bemutatott foglyokat láttam ahol mutogatták az orosz katonakönyvet, ázsiai vonásokkal - pont mint a burjátok/jakutok - hogy lám lám, ÉKoreai fogoly!
Őszinte leszek, teljesen rendben van szerintem ha vannak koreaiak, azok után hogy a nyugat is küld mindent tesztelni gyanús hogy sokszor személyzettel is, + kiképzőket, SF-et, nincs nagyon mire csodálkozni, ha a keleti blokk is ezt csinálja.
Azèrt kèzzel fogható bizonyitékokat nem láttunk. Nem elég csak tényként hivatkozni arra, hogy "köztudomâsú, hogy é-koreaiak harcolnak, akiket súlyos veszteségeik miatt idöközben ki kellett vonjanak a frontról".Akkor a koreai katonák is orosz erők?
Ne beszéljünk marhaságokat.
Ahogy írtam, ki nem zárok semmit sem, simán elhiszem hogy vannak koreai SF-ek, tüzérek a Koksanokkal, saját MLRS cumóval, miért ne lehetnének ott ők is élesben próbálni, tesztelni magukat, eszközeiket?! Van szerződésük is oroszokkal, Kurszkban is szinte biztosra veszem bent vannak lövészekkel. Amit nem hiszek el, hogy hústámadásokat hajtanak végre ukránok ellen mint a lándzsa hegye oroszok helyett ukrajna nemzetközileg elismert határain belül, mert erre NEKEM kevés az hogy mutatnak az ukrik megfogott burjátot orosz katonakönyvvelAz a baj, hogy neked semmi sem hiteltérdemlő, csak a mi Moszkvából jön, de az kritika nélkül! A baj csak az, hogy nem pusztán ukrán bemondásra vannak ott a koreaiak. A koreaiakat tagadni már ne is haragudj, de túlmutata az elvakult butaságon. Bár hozzáteszem, hogy @Cevat kolléga a minősített esete annak amit te képviselsz, szóval bocsánatot kell kérnem, mert még véletlen sem te vagy itt a legalja!
Próbálom megérteni dudi a logikádat : tehát az észak-korai katonákat nevezzük észak-koreainak, de a NATO országokból érkező katonákat ( tudom : önkéntesek, tanácsadók, kirándulók ... stb ) nevezzük ukránoknak. Jól értem ?Ja, hogy te csak simán tagadod az észak-koreai katonákat. Oké, ennél azért nincs lejjebb ezen a fórumon.
Marhaság az, amit ti kitaláltok, NATO orszagok katonái olyan formában harcolnak ebben a háborúban ahog, az Észak-Koreaiak. Így mar tetszik érteni?P
Próbálom megérteni dudi a logikádat : tehát az észak-korai katonákat nevezzük észak-koreainak, de a NATO országokból érkező katonákat ( tudom : önkéntesek, tanácsadók, kirándulók ... stb ) nevezzük ukránoknak. Jól értem ?![]()
Látod, tagadod a több ezer egyszerű Észak-Koreai lövész katonát. Oké ez azért megis más minőség mint az a faszság amivel a kolléga állt elő, de a valósághoz ugyanúgy nincs sok köze.Ahogy írtam, ki nem zárok semmit sem, simán elhiszem hogy vannak koreai SF-ek, tüzérek a Koksanokkal, saját MLRS cumóval, miért ne lehetnének ott ők is élesben próbálni, tesztelni magukat, eszközeiket?! Van szerződésük is oroszokkal, Kurszkban is szinte biztosra veszem bent vannak lövészekkel. Amit nem hiszek el, hogy hústámadásokat hajtanak végre ukránok ellen mint a lándzsa hegye oroszok helyett ukrajna nemzetközileg elismert határain belül, mert erre NEKEM kevés az hogy mutatnak az ukrik megfogott burjátot orosz katonakönyvvel!
Ezres elesett koreiaiak, hol a hiteles bizonyíték? Raktok be halszem optikás drónvideókat 144p-s felbontásban, hogy valwmi traktor dózerol valamit be a homályban, és bemondásra el kéne hinnem hogy ott van a sok fejét gránáttal halála előtt lerobbantó É koreai hullája épp tömegsírba rakva ezrével, akiket már ki is vontak ezért, de vissza lettek küldve, aki megszökött az meg kamerába boldogan telefonál haza kiccsaládnak, akiket Kim NYILVÁN nem rakna ilyenért légvédelmi gépágyú elé, meg nyilván mindenki videotelefonál az országban ?!
Ne röhögjünk ezek után körbe?!
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..