Hát az amiknál èpp ezzel(is) vacakolnak, hogy nem igazán jó.(Persze a franc se tudja).Ha golyószóró, akkor ez:
![]()
XM250 - Wikipedia
en.wikipedia.org
A másik ez is inkább GPU.
Harmadrèszt egy új lőszer lenne rendszerbe.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Hát az amiknál èpp ezzel(is) vacakolnak, hogy nem igazán jó.(Persze a franc se tudja).Ha golyószóró, akkor ez:
![]()
XM250 - Wikipedia
en.wikipedia.org
Ez túl sok infó volt neki egyszerre.Hát az amiknál èpp ezzel(is) vacakolnak, hogy nem igazán jó.(Persze a franc se tudja).
A másik ez is inkább GPU.
Harmadrèszt egy új lőszer lenne rendszerbe.
Szombathelyen már 85-ben volt infra irányzék a rajparancsnokok fegyveréhez + a géppuskák egy részéhez. Lőttem is vele. Elég nehéz orosz cucc volt, de jól lehetett vele látni.A PKM-et valamikor a 70-es vagy 80-as években rendszeresítette a Néphadsereg, jelentős részüket éjjellátóval. Tényleg van olyan elmeháborodott, aki az éjszakai harcképességet 2024-ben feleslegesnek tituálja bárki számára?
Így van! Az AK-63F-ek valóban mind éjszakai irányzékkal voltak felszerelhetők és volt is mindhez NSzP-3 (ami ma már nevetséges eszköz de akkoriban ha nem is érte el a nyugati színvonalat, de a használható kategóriába tartozott.Szombathelyen már 85-ben volt infra irányzék a rajparancsnokok fegyveréhez + a géppuskák egy részéhez. Lőttem is vele. Elég nehéz orosz cucc volt, de jól lehetett vele látni.
Nálunk AMD65 volt. A rajparancsnokok fegyverén volt csak a rögzítéséhez szükséges csatlakozó. Arra elég volt a felbontása hogy eltalálj vele egy embert.Így van! Az AK-63F-ek valóban mind éjszakai irányzékkal voltak felszerelhetők és volt is mindhez NSzP-3 (ami ma már nevetséges eszköz de akkoriban ha nem is érte el a nyugati színvonalat, de a használható kategóriába tartozott.
Véget ért a KFOR misszióba készülő katonák felkészülése a Magyar Honvédség Klapka György 1. Páncélosdandár 2. Lövészzászlóaljnál.
![]()
Átestek a tűzpróbán
Véget ért a KFOR misszióba készülő katonák felkészülése a Magyar Honvédség Klapka György 1. Páncélosdandár 2. Lövészzászlóaljnál.honvedelem.hu
Nagyobb lőtávokon főleg magashegyi környezetben kijön a török meg a görög ezért maradt a 7.62×51 nél.
A géppisztoly egyáltalán nem való katonai célra, rendvédelmi fegyver, ahol a 9X19 szinte standard, Európában talán mindenki azt használja. Viszont a normál lőszer mellett lehet venni pld teljes acélköpenyes lőszert ami nagyobb átütőerejű pld gépjárművek ellen vagy személyek ellen a sokkal nagyobb stophatású expanzív (dum-dum) lőszert. Már a rendőrség is vett expanzív lőszert, vehetne a sereg is, ha már olyan kiváló döntést hoztak, hogy géppisztolyt rendszeresítettek.Géppisztolyban viszont biztosan szar a jelenlegi 9mm-s parabellum.
A helyet maroklőfegyverben rendőröknek a 0.40S&W a jó, míg katonáéknak a 10 mm auto lehet célszerű.
Géppisztolyban a legjobb választás pedig ez lehet:
![]()
9×39mm - Wikipedia
en.wikipedia.org
Te, hogy látod?![]()
Expanzív lőszer katonai felhasználásra teljesen alkalmatlan mert konkrétan 0 a páncélàtütő képessége és innentől dupla pénzkidobás.A géppisztoly egyáltalán nem való katonai célra, rendvédelmi fegyver, ahol a 9X19 szinte standard, Európában talán mindenki azt használja. Viszont a normál lőszer mellett lehet venni pld teljes acélköpenyes lőszert ami nagyobb átütőerejű pld gépjárművek ellen vagy személyek ellen a sokkal nagyobb stophatású expanzív (dum-dum) lőszert. Már a rendőrség is vett expanzív lőszert, vehetne a sereg is, ha már olyan kiváló döntést hoztak, hogy géppisztolyt rendszeresítettek.
Kukába való a gèppisztoly katonai felhasználásra. Meghaladta az idő.Én ezt a mellények oldaláról közelítem meg.
A mai legjobb mellények megfogják a 7.62x54R típusú lőszereket is.
Az pedig már túl erős karabély felhasználáshoz.
Innentől kezdve értelmetlen növelni a tűzerőt, mert minek....
Én pl. 6.5mm-s grendel párti vagyok, mert KJ-ban nem erősebb a 7.62X39-nél.
Viszont annál sokkal pontosabb, nagy távolságon jelentősen.
Nagy távon olyan erős, mint a 7.62X51-es, annak hátrányai nélkül.
Kis távon pedig jobb a megállító ereje, mint az 5.56 NATO-nak.
Egy jó kompromisszumnak gondolom.
A másik, erősebb kiváltó ez lehetne még:![]()
6.5mm Grendel - Wikipedia
en.wikipedia.org
Csak gyakorlati hasznát nem látom karabélyban a 3KJ tűzerőnek.6.5×47mm Lapua - Wikipedia
en.wikipedia.org
Géppisztolyban viszont biztosan szar a jelenlegi 9mm-s parabellum.
A helyet maroklőfegyverben rendőröknek a 0.40S&W a jó, míg katonáéknak a 10 mm auto lehet célszerű.
![]()
9×39mm - Wikipedia
en.wikipedia.org
Te, hogy látod?![]()
Nem engem kèrdeztèl, de katonáèknál felesleges a gèppisztoly.helyet maroklőfegyverben rendőröknek a 0.40S&W a jó, míg katonáéknak a 10 mm auto lehet célszerű.
Te, hogy látod?![]()
9×39mm - Wikipedia
en.wikipedia.org
![]()
Vagy átadni a megvett menyiséget mondjuk a BV nek és venni egy rövidcsövű gépkarabélyt ? A BV nél a géppisztoly szerintem tökéletesen elég így nem volt kidobott pénz rendszer szinten.A géppisztoly egyáltalán nem való katonai célra, rendvédelmi fegyver, ahol a 9X19 szinte standard, Európában talán mindenki azt használja. Viszont a normál lőszer mellett lehet venni pld teljes acélköpenyes lőszert ami nagyobb átütőerejű pld gépjárművek ellen vagy személyek ellen a sokkal nagyobb stophatású expanzív (dum-dum) lőszert. Már a rendőrség is vett expanzív lőszert, vehetne a sereg is, ha már olyan kiváló döntést hoztak, hogy géppisztolyt rendszeresítettek.
Ha rendszerben gondolkodnának igazad lenne.Vagy átadni a megvett menyiséget mondjuk a BV nek és venni egy rövidcsövű gépkarabélyt ? A BV nél a géppisztoly szerintem tökéletesen elég így nem volt kidobott pénz rendszer szinten.
A BV-nél kinek és minek?Vagy átadni a megvett menyiséget mondjuk a BV nek és venni egy rövidcsövű gépkarabélyt ? A BV nél a géppisztoly szerintem tökéletesen elég így nem volt kidobott pénz rendszer szinten.
Szia,Expanzív lőszer katonai felhasználásra teljesen alkalmatlan mert konkrétan 0 a páncélàtütő képessége és innentől dupla pénzkidobás.
Rendőrségnek mehetne.Vagy átadni a megvett menyiséget mondjuk a BV nek és venni egy rövidcsövű gépkarabélyt ? A BV nél a géppisztoly szerintem tökéletesen elég így nem volt kidobott pénz rendszer szinten.
Konkrétan minden rendőrnek van jelenleg egy AMD-65-je azt lecserélni.Azon belül kiknek és minek?
Velem lehet alkudni.Rendőrségnek mehetne.
Mondjuk nem páncélátütésre gondoltam. Épületen belüli harcra kiváló, mert nagyobb a stophatása, nagyobb sérülést okoz az emberben. Gondolom legalább 5 tár van a katonánál (1 fegyverben + 4 tartalék). Lehetne 3 tár normál, 1 tár expanzív meg 1 tár teljes acélköpenyes lőszer a katonánál. De a legjobb tényleg a fegyvercsere volna karabélyra.Expanzív lőszer katonai felhasználásra teljesen alkalmatlan mert konkrétan 0 a páncélàtütő képessége és innentől dupla pénzkidobás.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..