Ebből a kategóriából nem is kell sok: néhány száz darab több mint elég. Sztem összesen nincs ennyi kiképzett mesterlövészünk MH-nál...Minimumnak a minimuma, csak a szokásos...
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ebből a kategóriából nem is kell sok: néhány száz darab több mint elég. Sztem összesen nincs ennyi kiképzett mesterlövészünk MH-nál...Minimumnak a minimuma, csak a szokásos...
Ez pont az a kategória, amit meg kellene tudni oldani saját erőből. Forgótolózáras puska a hadiiparba a belépő kategória. Ha ez sem megy, akkor semmi keresnivalónk ezen a területen.
Tartok tőle, hogy a “nem nagy mennyiség” nem néhány százat jelent.Ebből a kategóriából nem is kell sok: néhány száz darab több mint elég. Sztem összesen nincs ennyi kiképzett mesterlövészünk MH-nál...
Teljesen vakon vannak egy jó ideje, mi meg már nem írunk le ide szinte semmit...Most olvasom, ez aranyos:
"Az nem világos, hogy ez a beszerzés mennyiben fogja befolyásolni a Unique Alpine AG-tól vásárolni tervezett mesterlövész-fegyverek sorsát. Még 2020-ban jelentette be a kormány, hogy ilyen fegyvereket gyártanak majd Kiskunfélegyházán, azóta azonban nem sok hír látott napvilágot erről a projektről."
Fogyóeszköz és kopik ha rendes lövésszámmal van fenntartva a jártasság, kb. mindegy a létszám.Ebből a kategóriából nem is kell sok: néhány száz darab több mint elég. Sztem összesen nincs ennyi kiképzett mesterlövészünk MH-nál...
Akkor sem kell néhány száznál több egyelőre ezekből: speciálisan képzett mesterlövészekből ha van 80-100 MH-nál akkor sztem sokat mondtam.Fogyóeszköz és kopik ha rendes lövésszámmal van fenntartva a jártasság, kb. mindegy a létszám.
Évi legalább 500 lövés kéne, egy mesterlövész puska csövénet élettartama pedig nem 15.000 lövés mint a PKM-nek.Akkor sem kell néhány száznál több egyelőre ezekből: speciálisan képzett mesterlövészekből ha van 80-100 MH-nál akkor sztem sokat mondtam.
Erre megoldás a cső cseréje. Persze az is pénz, azt is meg kell venni, és tudni kell előírásszerűen elvégezni.Évi legalább 500 lövés kéne, egy mesterlövész puska csövénet élettartama pedig nem 15.000 lövés mint a PKM-nek.
Az meg a puska árának a döntő része.Erre megoldás a cső cseréje. Persze az is pénz, azt is meg kell venni, és tudni kell előírásszerűen elvégezni.
Na meg mindenek előtt gondolni kell rá a nagy tervezés közben.
A háború drága játék. Igaz, mi magyarok ezt nem értjük. Meg is látszik a térképen.Az meg a puska árának a döntő része.
Ez tényleg fejlődés: a demokrácia beszerzések mellé ez a sötét kitalálta a seggnyaló beszerzést is…… istenem…mindig van lejjebb….
Tudod mióta mondom én ezt...A háború drága játék. Igaz, mi magyarok ezt nem értjük. Meg is látszik a térképen.
Csak te minden józan belátást nélkülöző dogma szinten mantrázodTudod mióta mondom én ezt...
Erre megoldás a cső cseréje. Persze az is pénz, azt is meg kell venni, és tudni kell előírásszerűen elvégezni.
Na meg mindenek előtt gondolni kell rá a nagy tervezés közben.
Nálunk egy csupasz 82A1 kisker ára 12-13.000 €. Egy hozzávaló cső pedig nagyjából 6000 €, azaz a fegyver kb fele.Az meg a puska árának a döntő része.
Van józan belátásom, csak azt nem fogja senki velem elfogadtatni, hogy egy ponton túl a józan belátás már károsan sok kompromisszumot követel meg. Oké nem vagyunk Norvégia, nem telik arra, hogy a sofőröknek MP7-et adjunk, de az acélsisak a légierőn, az már ennek a józan belátásnak a káros következménye.Csak te minden józan belátást nélkülöző dogma szinten mantrázod
Az csak és kizárolag a megalománia következményeVan józan belátásom, csak azt nem fogja senki velem elfogadtatni, hogy egy ponton túl a józan belátás már károsan sok kompromisszumot követel meg. Oké nem vagyunk Norvégia, nem telik arra, hogy a sofőröknek MP7-et adjunk, de az acélsisak a légierőn, az már ennek a józan belátásnak a káros következménye.
Mi?Az csak és kizárolag a megalománia következménye
Szuper amúgy de egy FN Mininek jobban örültem volna! De kell ez is! Nyilván!BEJELENTÉS!
️Erős hazai védelmi ipar nélkül nincs biztonság, ezért ma védelmi együttműködési szándéknyilatkozatot írtam alá az EDGE Group vállalattal a védelmi innováció és a kutatásfejlesztés terén Abu-Dzabiban.
A nyilatkozat mellett szerződést kötöttünk az EDGE Group új, CARACAL mesterlövészpuskák beszerzésére.
de az egy lmg ez meg egy sniperSzuper amúgy de egy FN Mininek jobban örültem volna! De kell ez is! Nyilván!
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..