[HUN] Honvédségi kézifegyverek és fegyver kiegészítők

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

bel

Well-Known Member
2020. augusztus 24.
2 043
5 006
113
A p10 szintén nem létezett még a szerződés aláírásakor
Szia,

Biztos?

E szerint 2018. marcius 28-an irtak ala a szerzodest, en meg 2018. marcius 10-en mar nem az alap CZ P-10C-t, hanem a tovabbfejlesztett P-10C Optic Ready-t fogtam a kezemben:

midi_p1060492.jpg

ui. persze meg ha a szerzodes alairasakor letezett is, ha pl. 2 ev volt az elokeszites, akkor annak az elejen meg nem letezett.

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
6 747
15 344
113
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Láthatod a szerintem tökèletes megoldást ebben a videóban is a napok óta taglalt kèrdèsre.
A rövid csövű, betolható válltámaszos fegyver.

Mert az álltalad felvetett ha olcsóbb lenne a legyártott fegyver, ha annyit tudna teljesítmènyre ,ha olcsóbb lenne a lőszer meg nem túl reális felvetès.

• Tetszik
Reactions: krisss

Luthero

Well-Known Member
2010. április 25.
1 751
2 548
113
Láthatod a szerintem tökèletes megoldást ebben a videóban is a napok óta taglalt kèrdèsre.

Mert az álltalad felvetett ha olcsóbb lenne a legyártott fegyver, ha annyit tudna teljesítmènyre ,ha olcsóbb lenne a lőszer meg nem túl reális felvetès.
Sokhelyen ez is feleslegesen nagy és cipelni a karabély lőszert hozzá.

subsonic

Well-Known Member
2016. január 13.
572
1 196
93

Nagyon szép nagyon jó lőttem is vele nálam volt 2db tesztelésen 5.56 és 7,62-es kaliberben. Csak halkan megjegyzem,hogy háromszor verte ki a szemét a kollékáknak majdnem. 7,62-es konfignál kimaradtak teszt fázisok. Ugyanis teszteltük hőkamerával és egyéb rászerelt technikával. A gyár nem tesztelte le akkora súllyal az eszközt,mint mi 7,62-nél, ahol nagyobb a visszahatás. Ami blama el is ismerték a hibát módosítanak rajta. Egyébként abban egyetértünk, hogy géppisztolynak nincs helye a honvédségnél. Logisztika probléma és a gyengesége miatt.

• Tetszik
Reactions: krisss and Ocses

senki

Well-Known Member
2018. július 27.
397
343
63
Így van! Az AK-63F-ek valóban mind éjszakai irányzékkal voltak felszerelhetők és volt is mindhez NSzP-3 (ami ma már nevetséges eszköz de akkoriban ha nem is érte el a nyugati színvonalat, de a használható kategóriába tartozott.
Azok jelzése AK-63I vagy AMMSZI volt, a szereléken kívül volt rajtuk egy hosszú lángrejtő, hogy az optikát ne vakítsa meg lövéskor.

• Tetszik
Reactions: Ocses and krisss

Luthero

Well-Known Member
2010. április 25.
1 751
2 548
113
Fogd már fel, hogy nem cipelni van náluk, hanem (adott esetben) harcolni. El kéne felejteni ezt a marhaságot, hogy egy fegyvert a békeidős alkalmazhatósága/ felhasználása alapján priorizálunk/vegyünk meg.
Fogd már fel te is hogy nem mindenki lővész és csak akadályozza harcközben a technika kezelésében a sok cucc. Más is harcol csak nem karabéllyal hanem sokkal nagyobb dologgal.

• Tetszik
Reactions: fip7

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
51 578
86 858
113
Fogd már fel te is hogy nem mindenki lővész és csak akadályozza harcközben a technika kezelésében a sok cucc. Más is harcol csak nem karabéllyal hanem sokkal nagyobb dologgal.
Fogdfel, hogy nem akadályozza semmiben. Még a BTR-ben is vígan elfért az AK-63D is, nemhogy valami annal sokkal kisebb, de ug,anígy ahol van hely egy Skorpionnak ott van hely egy "mini" BREN-nek is.

• Vicces
  • Tetszik
Reactions: Luthero and Ocses

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
31 056
135 441
113
De egy PDW 5.56-os karabély akkora mint egy géppisztoly (nem a mini hanem egy normális méret) és még a súlya is kb azonos.
Hadsereg szintjén teljesen értelmezhetetlen amit szeretnél és nem véletlenül nem csinálja senki a köztes a lőszerek megjelenése óta már harcjármű kezszemek és egyéb alakulatok szintjén se. Addig volt értelme amíg egy 7.62-es automata hadipuska volt a fő fegyvere a hadseregeknek. A köztes lőszer megölte a géppisztolyt katonai alkalmazásra

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
31 056
135 441
113
Nagyon szép nagyon jó lőttem is vele nálam volt 2db tesztelésen 5.56 és 7,62-es kaliberben. Csak halkan megjegyzem,hogy háromszor verte ki a szemét a kollékáknak majdnem. 7,62-es konfignál kimaradtak teszt fázisok. Ugyanis teszteltük hőkamerával és egyéb rászerelt technikával. A gyár nem tesztelte le akkora súllyal az eszközt,mint mi 7,62-nél, ahol nagyobb a visszahatás. Ami blama el is ismerték a hibát módosítanak rajta. Egyébként abban egyetértünk, hogy géppisztolynak nincs helye a honvédségnél. Logisztika probléma és a gyengesége miatt.
Mármint 7.62 Bren PDW ? (na mondjuk úgy, hogy hátul 0 súly van a betolható válltámasz miatt meg akkora kaliberben kis csőhosszal a rúghat is mint az öszvér)

subsonic

Well-Known Member
2016. január 13.
572
1 196
93
Mármint 7.62 Bren PDW ? (na mondjuk úgy, hogy hátul 0 súly van a betolható válltámasz miatt meg akkora kaliberben kis csőhosszal a rúghat is mint az öszvér)
Igen a PDW. Normál M43-as lőszernél is összecsuklott amikor fel volt öltöztetve,mint a karácsonyfa. Nem rúg nagyot bár nekem a 7,62x51 ,se :) átlag honvédek észreveszik. Rádásul úgy leng az egész,mint bíró seggébe a ló….. nehéz vele sub moa-t lőni persze nem átlagos lőszerrel. Civil változata a Cz 600 Trail onnan emelték át. Érzékeny a koszra is nem tudod összecsukni totál zsákutca. Én a behajthatóstól megbízhatóbbat egyenlőre nem találtak ki.

• Hűha
Reactions: bel

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
6 747
15 344
113
Igen a PDW. Normál M43-as lőszernél is összecsuklott amikor fel volt öltöztetve,mint a karácsonyfa. Nem rúg nagyot bár nekem a 7,62x51 ,se :) átlag honvédek észreveszik. Rádásul úgy leng az egész,mint bíró seggébe a ló….. nehéz vele sub moa-t lőni persze nem átlagos lőszerrel. Civil változata a Cz 600 Trail onnan emelték át. Érzékeny a koszra is nem tudod összecsukni totál zsákutca. Én a behajthatóstól megbízhatóbbat egyenlőre nem találtak ki.
Újra kell tervezni.
Azért betolható vàlltámasz màr létezik pár éve.

Luthero

Well-Known Member
2010. április 25.
1 751
2 548
113
Fogdfel, hogy nem akadályozza semmiben. Még a BTR-ben is vígan elfért az AK-63D is, nemhogy valami annal sokkal kisebb, de ug,anígy ahol van hely egy Skorpionnak ott van hely egy "mini" BREN-nek is.
Olvasd már el mit írtam nem volt szó arról hogy a lövészeknek géppisztoly. Az eszem meg áll ennyire nem tudod értelmezni amit a mások írnak és elfogadni a véleményét. A Cz Bren2 vitánál így kötődted az ebet a karóhoz. Semmi értelme annak hogy más szakterületek igényeit felülbíráld. Mert ha neked jó akkor mindenkinek jó. Őrület.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
51 578
86 858
113
Olvasd már el mit írtam nem volt szó arról hogy a lövészeknek géppisztoly. Az eszem meg áll ennyire nem tudod értelmezni amit a mások írnak és elfogadni a véleményét. A Cz Bren2 vitánál így kötődted az ebet a karóhoz. Semmi értelme annak hogy más szakterületek igényeit felülbíráld. Mert ha neked jó akkor mindenkinek jó. Őrület.
Pontosan értem miről beszélsz. Csak te nem fogod fel, hogy hülyeség, pedig mondják páran.

Luthero

Well-Known Member
2010. április 25.
1 751
2 548
113
Tőlem mondhatják de akkor sem lesz igazuk. Gondolom egyik sem katona ott ahol én . Csak akkor fogadnám el ha kollegám mondja jaj de jó ezzel Ak/Brennel dolgozni.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
51 578
86 858
113
Persze hogy nem lessz igazuk.

Hiszen neked van igazad.

Csak a világ hadseregei ehhez mèg nem nőttek fel.
Máshol nem az az egyetlen szempont, hogy békekörülmények közt kényelmes legyen. pl ha a pilótáinkon múlna, csak pisztolyuk lenne.