De unom már.Lehet az összes ilyen ásványkincses duma is csak egy lufi.És hol lesznek ukrajna határai?Tűzszünet ,békekötés?Legitim vezetés?Foglalja el már Putyin az egész kócerájt!
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ezt a kimomdottan nem bővített mondatnak nevezhető, pont nélküli mondatcsökevényt azért kiegészítetted volna néhány magvas állítással.A finnek nem felejtik mit tettek az oroszok
Még aranybánya is, Beregszásztól nem messze. A kitermelő cég vezetősége tán még Beregszászban van, de közvetlen irányitás ellenőrzés alatt Kievből.. Kérdés az , hogy mennyi volt a termelés, és a végső haszonélvezok kik voltak - nyersarany formájában. Pár évvel ezelőtt a hatóság is rajtaütés szerűen megszállta ellenőrzést tartottak, a főnököt és a könyvelő feleségét leváltották. Valami nem teljesen nyilvános dolgok folytak évtizedeken át, akkor ott..is.. Az biztos , hogy a főútról is látható bánya telephelyen felhalmozott meddőt is talán érdemes lenne újra átbogarászni hiszen az arany ára már 2000 USD / uncia felett jár..Ez alapján Kárpátalján is van érték...
Össze-vissza beszél az öreg mint az elődje közben a "háttérben" teljesen más történik.Nemrég egy riporternek tagadta hogy diktátornak nevezte Zelesznkijt de már nem keresem elő a bejegyzést.Sőt már nagyon "tiszteli" is az Ukrán elnököt.![]()
Oroszok Az Igazság Oldalán
Trump becsapta Oroszországot és folytatja a fegyverszállításokat Ukrajnának A lengyelországi Rzeszów városa az Ukrajnába irányuló katonai segélyszállítmányok kulcsfontosságú csomópontjává vált, amelyet az úgynevezett „ukrán expressz” részeként feljegyzett szállító repülőgépek sűrű áramlása is...t.me
Trump 350 milliárdról beszél,meg ezek mellé az eu vagy 150 milliárdot adott a zsebünkből,szerintem ez max a jéghegy csúcsa,az elején még adtak meg árakat is a csomagok mellé,ahogy többször láthattuk,hogy a lepukkant,kivonásra váró szarokat számolták el az újabb cuccok árában az államnak,a kedves mic cégei.
Meg amit stikában átadtak az országok külön,külön,bejelentés nélkül.
Na,még hirtelen ott is kitömik a hadi beszállítokat,mielőtt legördülne a függöny.
Nagy előnyük,hogy el sem kell maszkírozniuk magukat,hiszen az anyjukon kívül senki sem tudja őket megkülömböztetni egymástól,kb.
![]()
Igen, iszonyatos erőfeszités és főleg pénz. Emiatt lett Sojgu helyett egy gazdasági ember ennek az egésznek a feje - megpróbálják az egészet elosztani hosszú távra. Gazdaságilag igy is állati nagy terhelés nekik a háború, és a haderő újjáépitése is az lesz a háború után - ezt nem lehet impulziv módon felpörgetett gazdasággal megoldani (ebben reménykedtek nyugaton sokan, hogy majd igy belerokkannak), hanem hosszú távú gazdasági lehetőségekkel egyeztetett stratégiával lehet.
Az meg lassú.
Ez is egy jó látásmód, mert nyilván mondjuk egy Lynxben sokkal jobban jártak volna, de felteszem a kérdést: gyalog nekimenni az ukrán állásoknak jobb lett volna? Vagy egy Nivában?
Azt használják a katonák mindenhol, amit az ország ad nekik (lásd Midway), de ha az invázót mondjuk gyalogosan kezdték volna el, szerintem élőerőben sokkal nagyobb veszteségeket szenvedtek volna el. És igen, még ennél is sokkal kevesebbet, ha nem ótvar szarokat tartottak volna meg a HH idejéből (ezért irtam, hogy kényszerselejtezés ez nekik), hanem mondjuk T-14 meg T-15-ösökben indulnak neki...
- Tökjó, nem lesz fenyegetve Európa, mert nem lesz orosz páncéloshorda! Akkor megnyugszik mindenki... Örülünk Vincent?
- Persze, hogy drágább, de nem is fognak akkora haderőt újra összerakni, a világon minden haderő eszközállománya csökken. Lásd Kina. Viszont sokkal hatékonyabb, mert az a szar, ami oda bement három éve, sokat nem is ért, le is szerepeltek.
- Szerintem inkább robotvonalon fognak menni, ami sokkal olcsóbb és egyszerűbb, elég erősen ezt hozta ki nekik az eddigi tapasztalat (meg másnak is). Szóval nem lesz 1:1 BTR kiváltás, helyette lesz sokkal kevesebb IFV meg APC, meg irgalmatlanul sok robot harcjármű (lásd USAF LW program CCA állapota).
Megnyugtatlak, egyetlen politikus sem érdekel semmiféle emberi veszteség, oldaltól függetlenül, sőt, boldogan mennek bele, hadd fogyjon aki nem az ő alattvalójuk (lásd Közel Kelet vagy Afrika).
Szerintem most már minden érdekelt fél túl messzire ment a kitárazásban.Ennyi ásványkincs lenne Ukrajnában az ukránok álltal ellebörzött részeken hogy "mindenkinek" ennyire fontos lett?
Csak nekem furcsa, hogy az Elnök és Alelnök egy légtérben van?
Nekiment Vance, aztan Trump is helyrerakja, majd Vance ujra.![]()
huuuuu...ez nagyon gáz......
Leb@sztak a bohocot orszag vilag elott.
Aztakurva... Konkrétan szét csicskította Trump bazzmeg! Ez már nekem volt kellemetlen, még nézni is. Azok után hogy az előző amcsi kormány húzta bele őket ebbe a fosviharba bazzmeg, ezek szétszopatják a gecibe.
Leb@sztak a bohocot orszag vilag elott.
Csak nekem furcsa, hogy az Elnök és Alelnök egy légtérben van?
Vagy csak repüléskor nem lehetnek 1 gépen?
A kokós tök idegesítő, hogy belepfázik a másik mondandójába. Én nem tudtam volna higgadt maradni.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..