Érdekesen alakulnak a dolgok.
Még a járvány idején hallgattam egy csókát, aki elég tájékozottnak tűnt a témában és ő mondta, hogy a megegyezés rég készen van, mi keleti érdekszféra leszünk majd. Csak mindenféle manőverrel el kell jutni oda hogy ez mindenkinek adagolható legyen.
Tök örültem a beszerzéseknek, mert magyar vagyok én is. De ha még vesznek 40 leopárdot, meg 30 rakéta sorozatvetőt se megyünk sokra vele úgy gondolom, a túl magas ár mellé a mennyiség túl kevés, de legalább elment rá csomó pénz.
Így nézve a Z2026 nem más, mint egy politikai program, ami a választóknak szól inkább. A háttérben a lapok le vannak osztva és ezért játszik úgy a kormány, ahogyan. S ez látható a beszerzéseken is.
Ha ismét készül valami, könnyen lehet, hogy ismét rossz oldalon fogunk állni. Leszakadunk Európáról, a nyílt vagy felszínes véleményünkel egyedül vagyunk úgyhogy elég nehéz eldönteni, mi is lesz. S nem csak Európának vagyunk gyarmat, legalábbis én így gondolom. Az értékünk addig tart, míg a nagyobbaknak olyat tudunk adni, amit más nem.
S hogy nem akar az átlagpolgár háborúzni? Mert miért akarna? Pont azt látom egyre tisztábban, hogy a mai társadalom nem más mint a rabszolgaság modern köntösbe öltöztetve.